۰۸ آبان، ۱۴۰۰

برگزاری پنج تجمع صنفی کارگران در استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی

 

در یک هفته منتهی به ششم آبان‌ ۱۴۰۰، دست‌کم پنج تجمع کارگری تنها در استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی برگزار شده است. در یکی از آخرین اعتراضات، کارگران پروژه‌ لیچینگ معدن «سونگون» ورزقان از نیروهای «شرکت آهن آجین» روز یک‌شنبه دوم ‌آبان‌ماه در اعتراض به عدم پرداخت مزایا اعتصاب کردند.

مجتمع مس سونگون ورزقان به کارگران پروژه‌های در دست احداث که خارج از محدوده‌ نگهبانی اصلی مجتمع هستند، پاداش پرداخت نمی‌کند. کارگران ‌پروژه‌های این مجتمع نسبت به عدم تخصیص پاداش معترض هستند و نیروهای شرکت آهن آجین شاغل در‌ پروژه‌ لیچینگ در اعتراض به این موضوع دست به تجمع زدند.

تجمع کارگران معترض اردبیلی

کارگران کارخانه «سبلان پارچه» ۲۹ مهر۱۴۰۰، هم‌زمان با سفر «ابراهیم رئیسی» به استان اردبیل، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه سه ماهه، مقابل استانداری تجمعی را برگزار کردند.

به گفته آن‌ها، در محوطه این کارخانه با صرف مبالغی، آلاچیق‌های جذب گردش‌گری، رستوران و… احداث شده است و به تعدادی سیاسیون سابق تحت عناوین مشاور و عضو هیات مدیره و… پرداخت‌هایی انجام می‌شود. اما پرداخت حقوق کارگران انجام نشده است.

در کارخانه سبلان پارچه، نزدیک به یک هزار کارگر مشغول کارند که هر چند ماه یک بار تعدادی از آن‌ها به بهانه پی‌گیری مطالبات صنفی خود اخراج و یا تهدید به اخراج می‌شوند.

در پی تجمع کارگران، معاون سیاسی و امنیتی استانداری اردبیل از پرداخت حقوق کارگران کارخانه سبلان پارچه تا مردادماه خبر داد و گفت: «حقوق شهریورماه نیز در دست پرداخت است.»

او در خصوص تعویق پرداخت بیمه تامین اجتماعی کارکنان گفت: «با رایزنی‌های انجام شده، مشکل بیمه حل شده و لیست اعضا جهت پرداخت ارسال شده است. اگر درباره بیمه نیز بدهی وجود داشته باشد، بر عهده شرکت است.»

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل درباره وضعیت این کارخانه گفته است: «در یک سال گذشته که مالکیت این شرکت به صاحب اصلی خود بازگشته است، نه تنها مدیریت کارخانه تعهدات خود را به شایستگی انجام نداده بلکه در پرداخت حقوق و مزایای کارگران موجود نیز نتوانسته است به تعهداتش عمل کند. نارضایتی‌ها منجر به اعتراض کارگران در هفته‌های اخیر شده‌اند.»

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل پیش‌تر گفته بود: «قرار است جلسه‌ای را با مدیریت این کارخانه داشته باشیم تا در مورد نحوه پرداخت مطالبات، جذب ۴۰۰ نفر نیروی جدید و علل تغییر کاربری در برخی از بخش‌های کارخانه مباحث مطرح و پی‌گیری‌های لازم انجام شود.»

حجازی‌نیا، مدیرعامل کارخانه سبلان پارچه مشکلات بانکی را از عوامل مشکلات پیش آمده عنوان کرد و گفت: «به معنای واقعی کلمه در سیستم بانکی فلج  شده‌ایم. با توجه به مشکلات به وجود آمده، نمی‌توانیم حساب جاری داشته باشیم. این موضوع باعث شده است تا نتوانیم خریدها و ضمانت‌ها را در زمان مناسب انجام دهیم.»