۱۱ دی، ۱۳۹۹

همسر محمد نوری‌زاد: عامدانه همسرم را آزاد نمی‌کنند تا آزارش دهند

 

در طول هفته‌ای که گذشت اخبار نگران‌کننده‌ای در مورد وضعیت سلامتی «محمد نوری‌زاد»، کارگردان و فیلمنامه‌نویس زندانی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشانه وخامت وضعیت او بود

همسر محمد نوریزاد، فاطمه ملکی معتقد است او را عامدانه در زندان نگه داشته‌‌اند تا آزارش بدهند

محمد نوری‌زاد که سابقه بازداشت‌های متوالی دارد در آخرین مورد، روز ۲۰مرداد۱۳۹۸ و در سفر مشهد دستگیر شد

در طول هفته‌ای که گذشت اخبار نگران‌کننده‌ای در مورد وضعیت سلامتی «محمد نوری‌زاد»، کارگردان و فیلمنامه‌نویس زندانی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشانه وخامت وضعیت او بود. او که این اواخر بارها در بند عمومی زندان به دلایل نامعلومی بیهوش شده است، روز بیست و هشتم آذرماه برای انجام آنژیوگرافی قلب به بیمارستان آتیه و ده روز پس از آن برای انجام عمل کیسه صفرا به بیمارستان طالقانی منتقل شد و بلافاصله بعد از عمل جراحی سنگ کیسه صفرا به زندان اوین بازگردانده شد. علی‌رغم آنکه پزشکان متعددی نسبت به «عدم تحمل کیفر حبس» نوری‌زاد هشدار داده و شرایط او را به علت بیماری قلبی و آسم، ناپایدار و خطرناک می‌دانند، اما مسئولان زندان از اعطای مرخصی استعلاجی به این زندانی سیاسی پرهیز می‌کنند. همسر او، فاطمه ملکی معتقد است او را عامدانه در زندان نگه داشته‌‌اند تا آزارش بدهند.

***
«فاطمه ملکی»، همسر محمد نوری‌زاد که روز گذشته بلافاصله بعد از انجام جراحی سنگ کیسه صفرا به زندان بازگشته در گفت‌وگو با «ایران وایر» می‌گوید به وعده مسئولان زندان امیدی ندارد.
به گفته خانم ملکی مسئولان زندان از ده ماه پیش که نوری‌زاد به اوین منتقل شده، وعده دادند که با توجه به شرایط دشوار فیزیکی‌‌اش، او را به مرخصی می‌فرستند اما علی‌رغم هشدار پزشکان متعدد و از جمله پزشکان پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل حبس، نوری‌زاد را عامدانه در حبس نگه داشته‌اند.

فاطمه ملکی می‌گوید خوشبختانه وضعیت عمومی آقای نوری‌زاد طبیعی است اما کماکان تحت تاثیر عوارض بیهوشی و دوران نقاهت بعد از جراحی است.

رییس سابق شورای نیک‌شهر: روستاییان سیستان و بلوچستان نه شناسنامه دارند نه آب

 

عبدالعزیز بلوچ‌زهی، رییس سابق شورای نیک‌شهر، با اشاره به محرومیت برخی روستاهای سیستان و بلوچستان از آب بهداشتی می‌گوید مردم یک روستا تا چند ماه پیش شناسنامه هم نداشته‌اند.

بلوچ‌زهی روز چهارشنبه ۱۰ دی‌ماه به خبرگزاری ایلنا گفت:‌ «روستای بن با پنج هزار نفر جمعیت فاقد هرگونه راه ارتباطی است و بسیاری از زنان باردار، به دلیل ناهمواری و دست‌اندازهای ‌زیاد، هنوز به بیمارستان نرسیده زایمان می‌کنند.»

او به وجود مشکل مشابه برای روستای زیردان، از توابع شهرستان نیک‌شهر، اشاره کرد و افزود: «سال‌ها پیش یکی از نهادها قرار بود راه‌های ارتباطی روستا را بازسازی کند، اعتبارش نیز تامین شد، اما با کمال تاسف اصلا جاده‌ای ساخته نشد.»

این مقام سابق نیک‌شهر همچنین اشاره کرد در زیردان مردم «تا چند ماه پیش» شناسنامه نداشته‌اند و به تازگی صدور آن برایشان انجام می‌شود. به گفته او، «افراد بدون هویت هیچ شغل و کاری نمی‌توانند داشته باشند و با فقر و نداری زندگی می‌کنند».

بلوچ‌زهی می‌گوید آمار بی‌سوادی در این روستای نیک‌شهر بالاست و کودکان بدون شناسنامه به دلیل قادر نبودن به تحصیل،‌ مجبورند کارگری کنند.

به گفته رییس سابق شورای نیک‌شهر، مشکل بی‌آبی همچنان در جنوب استان وجود دارد و به صورت «سقایی» به مردم آب‌رسانی می‌شود. او گفت در شهرستان دشتیاری بیشتر از هزار خانواده از آب شرب محروم هستند.

طرح مکرر مشکل آب شرب و بهداشتی در استان سیستان و بلوچستان در حالی است که به تازگی در آبان‌ماه معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار، هم ضمن انتقاد از نحوه خدمات‌رسانی به این استان گفته بود زنی در سیستان و بلوچستان پس از آن‌که برای تهیه آب برای فرزندانش «تن‌فروشی» کرد، دست به خودکشی زد.

این اظهارات بلافاصله با واکنش معاون سیاسی وزارت کشور مواجه شد و جمال عرف ضمن رد آن گفت این نماینده در صورت «عدم اثبات ادعا» باید پاسخگوی مراجع قانونی باشد.

۱۰ دی، ۱۳۹۹

کانون وکلای آمریکا جایزه النور روزولت برای ترویج جهانی حقوق بشر را به نسرین ستوده اهدا کرد

 

کانون وکلای آمریکا، روز دوشنبه نسرین ستوده، وکیل ایرانی را به علت «شهامت و سرسختی و اثربخشی‌اش در مبارزه برای دستیابی به قوانین عادلانه در ایران» به عنوان یکی از برندگان جایزه «النور روزولت برای ترویج جهانی حقوق بشر» در سال ٢٠٢٠ معرفی کرد.

نسرین ستوده، وکیل زندانی، در پیامی ویدیویی که طی دوره مرخصی از زندان قرچک ضبط کرده بود، دریافت این جایزه را افتخاری بزرگ دانست و گفت: «حرفه‌ام را با همه افتخارات و‌ مخاطراتی که نصیبم کرده، دوست دارم و  از اینکه  همبستگی حرفه‌ای بین وکلای سراسر جهان وجود دارد خوشحال است.»

او گفت: «از این فرصت مهم استفاده کنم و از تک‌تک افرادی که در سراسر جهان از من و همسرم در زمانی‌که زندانی بوده‌ام و خانواده‌ام تحت فشار هر روزه و تهدید بازداشت قرار داشتند، ما را مورد حمایت بی‌سابقه‌ای قرار دادند، تشکر می‌کنم. من با قدردانی از حمایت‌های ارزشمندتان همواره تاکید می‌کنم که همه اینها صرفا برای انجام وظایف حرفه‌ای‌ام بوده است.»

نسرین ستوده اعلامیه حقوق بشر را میراثی برای همه انسان‌ها خواند و آزادی بشر، عدم تبعیض، منع شکنجه، حق زندگی و امنیت شخصی، ممنوعیت بازداشت خودسرانه، استقلال دستگاه قضایی، دادرسی عادلانه، و دیگر حقوق این اعلامیه را  با اهمیت دانست و مبنای تعامل شهروندان و دولت‌ها توصیف کرد.

او همچنین به تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر با همت النور روزولت اشاره کرد و آن را نشانه همبستگی زنان دانست.

۰۹ دی، ۱۳۹۹

ضرب و شتم افشین شهسواری و حمید منافی در زندان اوین

 

خبرگزاری هرانا – افشین شهسواری، زندانی سیاسی و حمید منافی، فعال ترک (آذربایجانی) روز جمعه ۵ دیماه توسط تعدادی از مامورین زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. ضرب و شتم این شهروندان پس از اعتراض نسبت به بی احترامی و توهین مسئولان زندان به زندانیان متهم به جرایم عمومی صورت گرفته است. در پی این ضرب و شتم یکی از انگشتان آقای منافی دچار در رفتگی شده و سر آقای شهسواری نیز شکسته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۵ دیماه ۱۳۹۹، حمید منافی، فعال ترک (آذربایجانی) و افشین شهسواری زندانی سیاسی توسط مامورین زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

ضرب و شتم این شهروندان پس از اعتراض نسبت به بی احترامی و توهین مسئولان زندان به زندانیان متهم به جرایم عمومی صورت گرفته است. در پی این ضرب و شتم یکی از انگشتان آقای منافی دچار در رفتگی شده و سر آقای شهسواری نیز شکسته است. همچنین هر دو این افراد در نقاط مختلف بدن دچار کبودی شده‌اند.

یک منبع مطلع از شرایط این شهروندان در این خصوص به هرانا گفت: “پس از اعتراض آقای منافی و شهسواری نسبت به توهین ماموران آنان را هواخوری زندان منتقل کرده و مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. جلال مبینی، مهدی محمولی و امراللهی اسامی ۳ تن از این ماموران است.”

روز شنبه ۶ دیماه دادیار زندان حمید منافی و افشین شهسواری را فراخوانده و مورد تهدید قرار داده است.

۱۷ میلیون ایرانی در معرض “مخاطرات تغذیه‌ای” قرار دارند

 مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود عملکرد بیش از نیمی از استان‌های کشور در زمینه تورم را “بد” توصیف کرده و از “مخاطرات تغذیه‌ای” ۱۷ استان در سطح کشور خبر داده است.

    
defaultمرکز آمار ایران در گزارشی تازه با بررسی نرخ تورم در ۱۷ استان در آذرماه امسال، نرخ تورم نقطه‌ای گروه “خوراکی، آشامیدنی و دخانیات” در این استان‌ها را بیش‌تر از ۹/ ۵۷ درصد اعلام کرد.

به گزارش روزنامه اعتماد، چنین نرخی به این معناست که ساکنان این استان‌ها برای خرید یک سبد مشخص از خوراکی‌ها نسبت به آذرماه سال گذشته باید ۹/ ۵۷ درصد بیش از قبل هزینه بپردازند.

در اغلب این استان‌ها همچنین تورم نقطه‌ای بالاتر از میانگین کشوری بوده است.

در این گزارش تأکید شده است که افزایش قیمت‌های خوراکی در کنار بالا رفتن آمار بیکاری پس از شیوع کرونا و رسیدن آن به سطح ۵/ ۱۸درصد در تابستان باعث تشدید نگرانی‌ها از کوچک‌تر شدن سبد معیشتی خانواده‌ها شده است.

اغلب افزایش قیمت‌ها در گروه کالاهای اساسی رخ داده است. تورم ۱۲ ماه منتهی به آذرماه سال جاری و تورم نقطه‌ای آذرماه در گروه نان و غلات ۴۰ و ۶۰ درصد گزارش شده است.

در این گزارش همچنین تأکید شده که تورم بالای گروه نان و غلات در کنار میانگین تورم نقطه‌ای ۶/ ۵۶ درصدی گوشت قرمز و سفید و ۸/ ۶۰ درصدی گروه “شیر، پنیر و تخم مرغ” سبد مصرفی اقشار کم درآمد را بیش از پیش در معرض سوءتغذیه و ناهنجاری‌های غذایی قرار داده است.

مرکز آمار ایران در گزارش “طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۸” نوشته است، عمده هزینه‌های خانوارهای کشور را سه گروه انواع گوشت، غلات و نان، لبنیات و تخم مرغ تشکیل می‌دهد. برای خانوارهای شهری سهم این سه کالا به ترتیب ۲۲/ ۱۹ و ۱۱ درصد و برای خانوارهای روستایی نیز ۲۲/ ۲۲ و ۱۰ درصد گزارش شده است.

۰۸ دی، ۱۳۹۹

دلیل عدم حضور وزیر امور خارجه قطر در جلسه شورای همکاری خلیج فارس

 

دلیل عدم حضور وزیر امور خارجه قطر در نشست شوراي همكاري خليج فارس

قطر از شرکت در نشست گفتگوی خلیج فارس که قرار است 5 ژانویه آینده برگزار شود ، خودداری کرد ، پس از آنکه دیگران خواستار پایبندی قطر به خواسته های چهار کشور شدند.

روزنامه های كاغذی و الكترونیكی عربی راه های دستیابی به آشتی در خلیج فارس و پایان دادن به بحران سه ساله بین قطر از یك سو و مصر ، عربستان سعودی ، امارات و بحرین از سوی دیگر را مورد بحث قرار دادند.

مقامات آمریكایی و خلیج فارس اخیراً گفته بودند كه عربستان سعودی و قطر در حال دستیابی به توافق اولیه برای پایان دادن به درگیری های چند ساله هستند.

عربستان سعودی ، امارات ، بحرین و مصر پس از اتهام دوحه به حمایت از تروریسم ، روابط دیپلماتیک ، تجاری و هواپیمایی با قطر را از اواسط سال 2017 قطع کرده اند و قطر همچنان این اتهامات را رد می کند.

این کشورها 13 درخواست برای بازگشت روابط قطر را از جمله بسته شدن کانال الجزیره و پایگاه ترکیه در خاک خود و قطع روابط با اخوان المسلمین شناسایی کردند.

خصوصاً اینکه کشورهای خلیج فارس امیدوارند بتوانند مانع ایران و البته ترکیه شوند.

فاجعه گرسنگی اقشار فرودست پس از گرانی چند برابری کالا‌های اساسی| ۱۷ استان در معرض مخاطرات تغذیه‌ای

تورم مسکن در ۱۲ استان بالاتر از میانگین کشوری است

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با بیان اینکه پیشنهاد ما برای افزایش قیمت نان در تهران ۷۰ درصد است، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر خلاف دستورالعمل خود، می‌خواهد موضوع تعیین قیمت نان در تهران را به جای کارگروه استانی در هیات دولت مطرح کند.
آفتاب‌‌نیوز :چند روز پس از اعلام نرخ تورم در آذر ماه سال جاری، نرخ تورم استانی نیز منتشر شد. در این گزارش که توسط مرکز آمار منتشر شده، بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای مربوط به استان کردستان با ۵۴.۲ درصد و کمترین نیز به استان قم با تورم ۴۱.۲ درصد تعلق دارد. در تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر نیز استان هرمزگان با نرخ ۳۵.۳ درصد پیشتاز است. کمترین نرخ تورم سالانه نیز مربوط به استان مرکزی با ۲۷.۳ درصد تعلق دارد. وضعیت تورمی استان‌های آذربایجان غربی، کرمان و خرسان رضوی نسبت به آبان ماه به ترتیب ۴.۵، ۳.۸ و ۳.۸ درصد تغییر کرده و سطح قیمت انواع کالا و خدمات افزایش داشته است.

در گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» به ترتیب یزد و فارس و در گروه «کالا‌ها غیرخوراکی و خدمات» نیز سیستان و بلوچستان و تهران بیشترین تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر را ثبت کرده‌اند. بر اساس آنچه مرکز آمار در اولین روز از زمستان منتشر کرده بود، نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر، تورم نقطه‌ای و ماهانه به ترتیب ۳۰.۵، ۴۴.۸ و ۲ درصد گزارش شده بود که به جز تورم سالانه در مابقی کاهش داشته است. هر چند در این ماه، تورم نقطه‌ای گروه کالا‌های خوراکی به ۵۸ درصد رسید که می‌تواند باعث حذف بیشتر کالا‌های خوراکی از سبد مصرفی خانوار‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر شود. با بررسی آمار مربوط به تورم نقطه‌ای گروه خوراکی‌ها، استان‌های کرمانشاه و خراسان رضوی در مخاطرات تغذیه‌ای بیشتری قرار دارند. تازه‌ترین گزارش مرکز آمار مشخص می‌کند که بیش از نصف استان‌های کشور در تورم سالانه، نقطه‌ای و حتی ماهانه عملکرد بدی داشتند و سطح عمومی قیمت‌ها در آن‌ها افزایش پیدا کرده است.

تورم ۱۲ استان جلوتر از تورم سالانه

با استناد به گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه کشور تا آذر سال جاری ۳۰.۵ درصد است که ۱۲ استان نرخ تورم بیشتر یا برابر با نرخ تورم سالانه دارد و مابقی نیز تورم‌شان کمتر از ۳۰.۵ درصد است. تورم نقطه‌ای در ماه گذشته نیز ۴۴.۸ درصد گزارش شده که ۱۹ استان تورم نقطه‌ای برابر یا بیشتر داشتند که نشان می‌دهد ۶۱ درصد از استان‌های کشور یک سبد مشخصی از کالا‌ها و خدمات را به اندازه ۴۴.۸ درصد بیشتر، گران‌تر از آذر ماه سال گذشته خریداری می‌کنند. این امر می‌تواند منجر تبعات سنگین اقتصادی مانند افزایش فاصله طبقاتی، مهاجرت به شهر‌های بزرگ و افزایش بیشتر افراد در دهک‌های درآمدی پایین‌تر شود.

۱۷ استان در معرض مخاطرات تغذیه‌ای

با بررسی تازه‌ترین گزارش مرکز آمار در ۱۷ استان نرخ تورم نقطه‌ای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» بیشتر از ۵۷.۹ درصد است. بدین معنا که ساکنان این استان‌ها برای خرید یک سبد مشخصی از خوراکی نسبت به آذر سال گذشته باید بیش از ۵۷.۹ درصد هزینه بیشتری بپردازند. اغلب این استان‌ها تورم نقطه‌ای بالاتر از میانگین کشوری نیز دارند. افزایش قیمت‌های خوراکی در کنار بالا رفتن آمار بیکاری پس از شیوع کرونا و رسیدنش به سطح ۱۸.۵ درصد در تابستان، می‌تواند نگرانی‌ها در خصوص کوچک‌تر شدن سبد معیشتی خانواده‌ها را بیشتر کند. به خصوص اینکه اغلب افزایش قیمت‌ها در گروه کالا‌های اساسی بوده است. به گونه‌ای که تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر سال جاری و تورم نقطه‌ای آذر گروه نان و غلات ۴۰ و ۶۰ درصد بوده است. تورم بالای گروه نان و غلات در کنار میانگین تورم نقطه‌ای ۵۶.۶ درصدی گوشت قرمز و سفید و ۶۰.۸ درصدی گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» سبد مصرفی اقشار کم درآمد را بیشتر از گذشته در معرض سوءتغذیه و ناهنجاری‌های غذایی قرار می‌دهد. بر اساس گزارش «طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۸» مرکز آمار عمده هزینه‌های خانوار‌های کشور بر ۳ گروه انواع گوشت، غلات و نان و لبنیات و تخم مرغ بوده است. برای خانوار‌های شهری سهم این ۳ کالا به ترتیب ۲۲، ۱۹ و ۱۱ درصد و برای خانوار‌های روستایی نیز ۲۲، ۲۲ و ۱۰ درصد گزارش شده است. بنابراین این سه کالا بین ۵۲ تا ۵۴ درصد هزینه‌های مربوط به گروه کالایی «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» را در اختیار دارد. هر چند درصد‌های گفته شده «میانگین» است و برای هر استان و هر خانواده متفاوت خواهد بود. اما آنچه که می‌توان استنباط کرد، بالا بودن سهم کالا‌های گفته شده در سبد معیشتی خانواده‌هاست. به گونه‌ای که با هر تغییری در آن می‌تواند میزان مصرف را تغییر دهد. توجه به گروه کالایی «خوراکی و آشامیدنی» زمانی جدی می‌شود که بدانیم تقریبا جایگزینی برای زمانی که گران‌تر می‌شوند، وجود ندارد. چراکه خانواده‌ها در آذر ماه و با وجود افزایش قیمت برنج به سراغ مصرف بیشتر نان می‌روند. با وجود افزایش حدود ۶۰ درصدی قیمت یک سبد مشخص از کالا خوراکی در فاصله آذر ۹۸ تا آذر سال جاری، تغییر قیمت ماهانه این سبد نیز قابل توجه است. بر این اساس تورم ماهانه این گروه ۵ درصد گزارش شده که البته در استان‌های با تورم بالا برای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» بیشتر است. 

۰۷ دی، ۱۳۹۹

مریم ابراهیم وند؛ ضرب و شتم و نقض مضاعف اصل تفکیک جرایم در قرچک

 

خبرگزاری هرانا – مریم ابراهیم وند، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما امروز شنبه ۶ دیماه همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند مادران این زندان منتقل شد. این زندانی اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر می‌برد. خانم ابراهیم وند در تاریخ ۲۳ آذرماه امسال نیز همراه با شمار دیگری از زنان زندانی سیاسی توسط ماموران گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عصر امروز شنبه ۶ دیماه ۱۳۹۹، مریم ابراهیم وند، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما برخلاف اصل تفکیک جرائم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند مادران این زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع از وضعیت خانم ابراهیم وند در این خصوص به هرانا گفت: «ماموران زندان حدود سه هفته پیش به خانم ابراهیم وند گفتند باید به بند ۶ منتقل شود که او در پاسخ به آنها گفت در بند فعلی اصل تفکیک جرائم به صورت کامل رعایت نشده و حال بنا بر این اصل تفکیک چون اتهام من سیاسی است حاضر به جابجایی به بندی که زندانیان جرائم خشن در آن نگهداری می‌شوند نیستم. پس از آن مسئولان زندان اقدام به غیرفعال‌کردن کارت تلفن وی کردند و او از حق تماس با خانواده‌اش از داخل بند محروم شد.

خانم ابراهیم وند امروز از مسئولان زندان خواست اجازه دهند با خانواده خود تماس بگیرد و پس از موافقت با درخواستش او را به یکی از اتاق‌های کارکنان زندان منتقل کردند. پس از پایان تماس یکی از ماموران یگان حفاظت زندان به نام خانم نصیری پای راست وی را با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داد و نهایتا به بند مادران که زندانیان مرتبط با اتهامات قتل و مواد مخدر در آن نگهداری می‌شوند، منتقل شد. به خانم ابراهیم وند گفته‌اند این اقدام با دستور امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی صورت گرفته است.»

عبدالحمید میربلوچ‌زهی زندانی بلوچ، در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد

 

عبدالحمید میربلوچ‌زهی، زندانی بلوچ، بامداد شنبه ششم دی‌ماه در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد.

خانواده‌ میربلوچ‌زهی روز چهارشنبه خبر داده بودند که این زندانی از بند عمومی زندان زاهدان به سلول انفرادی منتقل شده و نسبت به خطر اعدام قریب‌الوقوع او  هشدار داده بودند.

مصطفی نیلی، وکیل، با تایید خبر اعدام این زندانی، در صفحه توییتر خود نوشت: متاسفانه در تماس با خانواده عبدالحمید میربلوچ‌زهی متوجه شدم که حکم اعدام او اجرا شده است.

این وکیل که پیشتر از مقام‌های قضایی خواسته بود که اجرای حکم اعدام عبدالحمید میربلوچ‌زهی را متوقف کرده و اجازه دهند اعاده دادرسی او  بررسی شود، پس از اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی، در توییتی تاکید کرد که «شرمنده خانواده عبدالحمید میربلوچ‌زهی شدم که نتوانستم هیچ کاری انجام دهم».

مصطفی نیلی روز پنجشنبه گفته بود که عبدالحمید میربلوچ‌زهی، محکوم به اعدام که در زندان زاهدان نگهداری می‌شود با خانواده‌اش تماس گرفته و از آن‌ها خواسته است که روز جمعه برای ملاقات آخر به زندان بروند.

روز پنجشنبه چهارم دی‌ماه خبر داده بود که اعاده دادرسی او ثبت شده و منتظر ارجاع آن به شعبه‌اند. با این حال قوه قضاییه بدون دادن فرصت اعاده دادرسی به عبدالحمید میربلوچ‌زهی و وکیل او، این زندانی سیاسی را اعدام کرد.

بنا بر گزارش سازمان حقوق بشر در ایران، عبدالحمید میربلوچ زهی، هفتم آذرماه ۱۳۹۴، هم‌زمان با یورش چند نفر از نیروهای اداره اطلاعات به منزل شخصی او در شهرستان ایرانشهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان منتقل شد.

در جریان بازداشت  عبدالحمید میربلوچ‌زهی ماموران خانواده او را هم مورد ضرب‌و‌جرح قرار داده بودند.

پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی» و «محاربه از طریق حمله مسلحانه» به عبدالحمید میربلوچ‌زهی و تحمل نزدیک به یک سال و شش ماه بلاتکلیفی و سلول انفرادی پرونده او در دهم خرداد ۹۶ از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب زاهدان به ریاست رضا جوادموسوی و مهران بامری، مورد رسیدگی قرار گرفت.

۰۶ دی، ۱۳۹۹

همتی: کره جنوبی هزینه نگهداری هفت میلیارد دلار پول مسدود شده ایران را می‌گیرد

 

عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی ایران (نفر چپ)

عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی ایران (نفر چپ)

عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی ایران می‌گوید در کره جنوبی هفت میلیارد دلار سپرده داریم که نه اجازه انتقال می‌دهند و سودی تعلق می‌گیرد و تازه هزینه هم از ما می‌گیرند.

کره جنوبی در پی تحریم‌های آمریکا، پول نفتی را که از ایران خریداری کرده بود، بلوکه کرده و ایران تنها اجازه استفاده از این منابع برای خرید کالاهای انسان‌دوستانه از کره جنوبی را دارد.

اما آمارهای گمرکی کره جنوبی نشان می‌دهد که در ۱۱ ماهه سال جاری میلادی تنها ۱۶۷ میلیون دلار صادرات و کمی بیش از هشت میلیون دلار واردات از ایران داشته است. بدین ترتیب ایران نتوانسته که از هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده خود در کره جنوبی استفاده کند.

آقای همتی می‌گوید ایران اخیرا تلاش کرده است که بخشی از پول بلوکه شده خود در کره جنوبی را برای خرید واکسن منتقل کند، اما در آخرین لحظه دولت سئول گفته است ایران باید تعهد بدهد که «فرایند انتقال» را قبول دارد.

او در مورد فرایند گفته است چون ۱۸۰ میلیون یورو باید از طریق بانک جی پی مورگان آمریکا منتقل و با تبدیل به دلار تحویل بانک سوئیسی می‌شد که با سازمان جهانی بهداشت کار می‌کند، ایران با این فرایند مخالفت کرده است.

رئیس بانک مرکزی ایران گفته است: «ما در این مورد تجربه داریم و دادگاه‌های آمریکا متاسفانه احکامی را ناعادلانه علیه اموال ایران داده‌اند و تاکنون نیز دو میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی را به ناحق برداشت کردند. برای همین از این طریق نتوانستیم، و ممکن بود پول مردم ایران را برداشت کنند».

اعتراض کارگران مترو به عدم پرداخت به موقع حقوق

 

اعتراض کارگران مترو به عدم پرداخت به موقع حقوق + پاسخ مدیرعامل

به هرجایی که فکرش را کنید، اعتراض خود را رساندیم، از ثبت شکایت در سامانه ۱۸۸۸ گرفته تا بازرسی مترو اما هیچکدام راه به جایی نبرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مترو تهران به عنوان یکی از خطرناک‌ترین و نقطه کانونی شیوع کرونا شناخته شده است و کارگران آن این روزها به دلیل الزام ضدعفونی مداوم قطارها پس از شیوع کرونا حجم کاری بیشتری را به دوش می‌کشند، اما برخی از آنها نسبت به شرایط سخت کاری خود گلایه‌هایی دارند. عدم پرداخت بموقع حقوق تا نداشتن حتی یک روز مرخصی در ماه، مهمترین گلایه‌های این کارگران به شرایط سخت کاریشان است.

این در حالی است که رسیدن به حداقل حقوق اولیه کارگری، قانون و وظیفه پیمانکار است و از طرفی شهرداری تهران نیز بیش از دو سال است که دستورالعمل رسیدگی و نظارت بر وضعیت حقوق کارگران را ابلاغ کرده که در چنین شرایطی حسن اجرای این دستورالعمل در ابهام است، آن هم در چنین شرایطی که انتظار می‌رود توجه به سلامت و معیشت کارگران مشغول در  خطوط بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اما ظاهرا تعهد به وظایف قانونی در جهت عکس این انتظار پیش می‌رود.

لغو مرخصی به بهانه کمبود نیرو

یکی از کارگران قطارشویی خط ۳ مترو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره شرایط کار و پرداخت حقوق و مزایای کارگران گفت: ۶ سال است که در مترو تهران کار می‌کنم و در این مدت پیمانکاران مختلفی آمدند و رفتند، اما در دو سال گذشته با پیمانکاری کار می‌کنیم که کار کردن با او شرایط را هر روز برای ما سخت‌تر کرده است. نیروهای خدماتی در این مدت از ۴۸ نفر به ۱۱ نفر رسیده و فشار کاری خیلی بالایی به ما وارد می‌شود، چرا که در گذشته در هر شیفت ۱۳ نفر بودیم، اما اکنون آن تعداد را به دو نفر تقلیل داده‌اند.

او با تاکید بر اینکه این تعدیل نیرو باعث لغو مرخصی‌های به حقشان شده است، ادامه می‌دهد: این شرایط در حالی است که دو ماه هم حقوق دریافت نکرده‌ایم.

او که از پرداخت نامنظم بیمه نیز گله دارد، ادامه می‌دهد: بیمه‌های ما در برخی ماه‌ها رد نشده و در استعلامی که از تامین اجتماعی گرفتم، متوجه شدم، بیمه اسفندماه ۹۸ و خرداد ماه ۹۹ را واریز نکرده‌اند و باعث شده همکارانم در دریافت بیمه بیکاری هم به مشکل بخورند. آن‌هایی که تعدیل نیرو شدند به دلیل پرداخت نشدن بیمه، امکان دریافت بیمه بیکاری را ندارند.

لغو مرخصی‌ها و کار پیوسته نیز موضوع دیگری است که به آن اشاره دارد و در این باره این طور می‌گوید: قبلا ما به صورت شیفتی کار می‌کردیم، اما الان دو ماه است که به صورت ثابت کار می‌کنیم و هر روز باید سرکار حاضر باشیم؛ بدون تعطیلی، بدون استراحت و حاضر شدن سر کار برای ما یک «باید» است. اگر بخواهیم یک روز به هر دلیلی سر کار حاضر نشویم، حتما باید یک جایگزین بگذاریم. با این شرایط ما هیچ جمعه‌ای نداریم و تعطیلات برای ما یک رویا شده است.

پیشنهاد شیفتی کردن را نیز چندبار مطرح کرده‌اند، اما با پیشنهاد آن‌ها موافقت نمی‌شود؛ «کوچکترین اعتراضی هم با تهدید به اخراج مواجه است. مرخصی حق کارگر است و حالا که این حق از ما گرفته می‌شود، حداقل پاداش آن را باید به ما بدهند.»


۰۴ دی، ۱۳۹۹

یک مدیر اداره پست هرمزگان به‌دلیل «رقص» در محل کار اخراج شد


خبرگزاری‌های ایران گزارش دادند مسئول روابط عمومی اداره پست هرمزگان، پس از این‌که فیلم صحنه رقص او در شبکه‌های مجازی پخش شد، از محل کار خود اخراج شده است.

بر اساس کلیپی ویدئویی که روز چهارشنبه سوم دی‌ماه پخش شد، این کارمند به مدت چند ثانیه در حضور همکاران زن خود می‌رقصد.

به دنبال انتشار این فیلم، مدیر عامل شرکت ملی پست ایران گفته که کارمند یاد شده به علت «رفتار غیرمتعارفی» که داشته است، به هیئت تخلفات کارمندان معرفی شد.

رمضانعلی سبحانی‌فر در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: «این تصویر مربوط به شش ماه پیش در یک مراسم بازنشستگی بوده که امروز در فضای مجازی منتشر شده است».

او اظهار داشت: «دستور دادم برابر مقررات، وی به هیات تخلفات کارمندان معرفی شود».


 


 

۰۳ دی، ۱۳۹۹

ویدئو: تجمع تکان دهنده زنان و کودکان در خرمشهر به دلیل بیکاری و گرسنگی


 یکی از خانم ها می گوید: “ما از خانواده هایی هستیم که یک روز داریم شاید دو سه روز نداشته باشیم. این خانواده هایی هستند اکثر مریض دارند محتاج هستند. اوضاع ملت که کلا به هم ریخته است ما همان جز همان خانواده های ضعیف هستیم این خانواده ها به خاطر اوضاع مالی و کرونایی اکثرا به خاطر اوضاع مالی نمی توانند به مدرسه بفرستند نیازهای بچه هاشون را فراهم کنند” 

 

اعتراضات مدنی دیگر روزهای اخیر در تهران، بندرعباس، آذربایجان شرقی، اصفهان و روستای قلعه چنعان واقع در جنوب شرق اهواز


تجمع اعتراضی جمعی  از شهروندان ساکن روستای قلعه چنعان واقع در جنوب شرق اهواز در اعتراض به عدم برخورداری از شغل مناسب برای دومین بار متوالی در مقابل درب شماره یک مجتمع صنایع فولاد و استانداری خوزستان – دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹


 

۰۲ دی، ۱۳۹۹

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران: ۵۰ میلیون دوز واکسن باید ظرف سه ماه تامین و تزریق شود، برای تامین واکسن کرونا فقط ۲۰۰ میلیون دلار لازم است که عددی نیست

 

واکسن فایزر برای کرونا

واکسن فایزر برای کرونا

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران با تاکید بر ضرورت خرید سریع واکسن کرونا گفته است که باید ۵۰ میلیون واکسن در طول دوره سه ماهه «تامین و تزریق شود».

محمدرضا ظفرقندی در یک نشست خبری که روز سه‌شنبه اول دی‌ماه برگزار شد، تامین واکسن را «حیاتی، قهری و قطعی» خوانده و از مسئولان دولتی خواسته است که «دست بخش خصوصی» را در این زمینه باز نگه دارند.

او همچنین به تلاش‌های هفت شرکت داخلی در زمینه تولید واکسن اشاره کرده ولی گفته است که رسیدن به «دانش فنی» تولید واکسن با «تولید انبوه» واکسن متفاوت است و با توجه به محدودیت‌های ارزی «زمان تهیه» دستگاه‌های تولید که اکنون در ایران وجود دارد، مشخص نیست.

پیشتر نیز برخی از منتقدان داخلی سیاست‌های وزارت بهداشت در مورد تولید «واکسن ایرانی کرونا» گفته بودند که این واکسن تا اواخر بهار در دسترس نخواهد بود. این در حالی است که تا آن زمان شش ماه فاصله وجود دارد و بسیاری می‌توانند مبتلا و قربانی شوند.

طی هفته‌های اخیر مراجع مختلف توصیه کرده‌اند که وزارت بهداشت و درمان خرید خرید واکسن‌های موجود بویژه فایزر- بیون‌تک را در دستور کار قرار دهد که کارایی آن تا ۹۵ درصد ثابت شده است.

۰۱ دی، ۱۳۹۹

محرومیت ۹۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی از دسترسی به سامانه شاد

 

مهم‌ترین سوال و ابهامات درباره سامانه شاد | اعتمادآنلاین

کوروش مودت، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، می‌گوید ۱۵ درصد دانش‌آموزان این استان به سامانه آموزش شاد دسترسی ندارند.

مودت روز یکشنبه ۳۰ آذرماه گفت: «۸۵ درصد دانش‌آموزان خوزستانی به سامانه شاد دسترسی دارند و ۱۵ درصد دیگر به دلیل نداشتن تبلت و یا گوشی همراه نمی‌توانند از این سامانه استفاده کنند.»

به گفته او،‌ تعداد دانش‌آموزانی که به دلیل نداشتن دستگاه مورد نیاز به سامانه شاد دسترسی ندارند ۹۰ هزار نفر است.

این مقام محلی اشاره کرد در خوزستان یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند.

مودت گفت استاندار خوزستان وعده تامین سه هزار تبلت داده که تنها یک هزار دستگاه از آن رسیده و قرار است به صورت هفتگی توزیع شود

یلدای ۹۹؛ صف طولانی صفرها در فاکتور خرید شهروندان

 

در آستانه یک‌سالگی بحران کرونا در ایران و رسیدن خط فقر به ۱۰ میلیون تومان، شهروندان در حالی برای شب‌نشینی «یلدا» آماده می‌شوند که همزمان از قیمت‌ بالای میوه، آجیل و شیرینی در بازار گلایه می‌کنند.

رییس اتحادیه خشکبار تهران اعلام کرده کف قیمت هر کیلوگرم آجیل برای شب یلدا ۱۲۰ هزار تومان و سقف آن ۱۷۰ هزار تومان است؛ اما کاربران توییتر می‌گویند این قیمت‌ها در بازار بیش از نرخ اعلام شده است.

پوسترهایی از سوی برخی رسانه‌های رسمی دولت منتشر شده که نشان می‌دهد بر اساس قیمت‌های رسمی، ارزان‌ترین آجیل نخودچی سفید با نرخ ۳۰ هزار تومن برای هر کیلوگرم است و بادام هندی با ۲۷۳ هزار تومان بالاترین قیمت مصوب را دارد.

این‌ تنها بخشی از سفره یلدای شهروندان است، در سوی دیگر نیز گزارش خبرگزاری ایسنا نشان می‌دهد برای تهیه میوه‌هایی از جمله انار، پرتقال و خرمالو دست‌کم باید کیلویی هشت هزار تومان پرداخت شود. این قیمت‌ها تا  ۲۱ هزار تومان نیز بالا می‌رود.

اما برخی شهروندان می‌گویند قیمت واقعی بازار بر هر کیلوگرم انار با کیفیت قابل قبول، زیر ۱۵ هزار تومان نیست و بعضا به ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان هم می‌رسد.

این در شرایطی است که در کنار این اقلام شهروندان برای کالایی نظیر شیرینی تر نیز باید قیمت‌هایی در حدود ۴۸ هزار تومان بپردازند.

سامان جم که خود را دکتری فناوری اطلاعات و ارتباطات معرفی کرده، در توییترش نوشته یک خانواده سه نفره دست‌کم باید ۶۰۰ هزار تومان برای تهیه اقلام سفره یلدا خرج کند.

۳۰ آذر، ۱۳۹۹

استفاده از یک زن و قاچاقچی بین‌المللی برای عملیات اطلاعاتی ربودن حبیب اسیود

  



گزارشی که به تازگی منتشر شده‌ نشان می‌دهد که فرج‌الله چعب معروف به حبیب اسیود، از سوی نهادهای اطلاعاتی ایران و با همدستی یک قاچاقچی معروف مواد مخدر از استانبول ربوده شده و به ایران منتقل شده است.

واشنگتن‌پست در گزارشی به شرح جزییات ربایش آقای اسیود پرداخت. این روزنامه به نقل از یکی از دوستان اسیود آورده است که او بدون اطلاع دوستانش که در ماه اکتبر از خانه خود در سوئد به ترکیه سفر کرده‌بود.

فواد الكابي دوست حبیب در این باره گفته‌است: «هيچ يك از ما قبول نمي‌كرديم كه او برود. ترکیه به عنوان حیاط خلوت ماموران اطلاعاتی ایران شناخته شده، و چعب، رهبر یک گروه شبه‌نظامی جدایی‌طلب، توسط تهران تحت تعقیب بود.»

چعاب مدت کوتاهی پس از رسیدن به استانبول ناپدید شد.


 

جودوکار ایرانی با تصویر نوید افکاری روی سکوی قهرمانی جهان ایستاد

 سام رجبی، جودوکار ایرانی در زمان ایستادن بر سکوی قهرمانی جهان، تی‌شرتی با تصویر نوید افکاری را روی دست گرفت. او مدال‌هایش را به خانواده افکاری تقدیم کرده و گفته که گردن او جای مدال بود نه طناب دار.

    
USA Orlando | Ehsan Sam Rajabi, Jiu Jitsu-Weltmeister | Protest Hinrichtung Navid Afkariسام (احسان) رجبی، عضو سابق تیم ملی جودو ایران و قهرمان جهان در رشته جوجیتسو، تازه‌‌ترین مدال طلای خود را به نوید افکاری، کشتی‌گیر اعدام شده تقدیم کرد. او که در آمریکا زندگی می‌کند و عضو “کمپین اتحاد برای نوید” است، در توییتر نوشت: «امروز برای نوید جنگیدم و قهرمان جهان شدم. راه نوید ادامه داره. نویدها جوانه می‌زنند و رشد می‌کنند تا روز آزادی. ما ورزشکاران راه او را ادامه خواهیم داد.»

مسابقه قهرمانی جوجیتسو روز جمعه ۱۸ دسامبر در اورلاندو برگزار شد.

رجبی با انتشار عکسی که مدال‌هایش را روی سینه نشان می‌دهند و با پیامی که هشتگ “اتحاد برای زم” به آن افزوده شده، نوشت: «این مدال‌ها باید دور گردن نوید انداخته می‌شد نه طناب داری که باید از قانون بشریت حذف بشه. خانواده شریف نوید این مدال‌های ناقابل پیشکش شما، ایران‌مان و آزادی آن. ننگ بر جمهوری اسلامی، ننگ بر تمام ماله‌کشانی که باعث استمرار این رژیم سراسر فاسدند…»

۲۹ آذر، ۱۳۹۹

جزییات تازه از اقدامات داماد هاشمی شاهرودی در پرونده فساد بانک سرمایه

 

با انتشار متن کامل گزارش تحقیق و تفحص مجلس دهم از پرونده فساد و تخلفات بانک سرمایه، جزییات تازه‌ای از فعالیت‌های اقتصادی یک عضو خانواده هاشمی شاهرودی در دسترس قرار گرفته است.

در این «گزارش محرمانه» که توسط محمود صادقی، نماینده مجلس دهم منتشر شده است، با اشاره به شراکت محمد امامی و سید احمد هاشمی شاهرودی، برادرزاده و داماد محمود هاشمی‌ شاهرودی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت، آمده است که شرکت‌های این دو نفر در طول سال‌های ۹۱ تا ۹۳، موفق به دریافت ۳۲۷ میلیارد تومان وام از بانک سرمایه‌ شده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش به خرید املاک واقع در لواسان، شمیران و خیابان فرشته متعلق به بانک سرمایه به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ توسط احمد هاشمی شاهرودی و محمد اشاره شده است.

بر اساس این گزارش، این دو خریدار تا سال ۹۵، برخی از چک‌هایی که برای خرید این املاک داده بودند را پاس نکرده‌اند و پس از مدتی این املاک را «با چند برابر قیمت» برای تهاتر بدهی خود به بانک سرمایه فروخته‌اند.

این گزارش در این مورد به طور مشخص به یک ملک واقع در لواسان اشاره کرده است که این دو نفر در سال ۹۲ به مبلغ ۷۲ میلیارد تومان از بانک سرمایه خریده‌اند و در سال ۹۴ همان ملک را در قالب یک تهاتر و برای پرداخت بدهی‌های خود به قیمت ۲۰۰ میلیارد تومان به بانک سرمایه فروخته‌اند.

در جریان این معامله، بانک سرمایه «جریمه تاخیر تسهیلات» شرکت‌های متعلق به این دو نفر را بخشیده است.

جمهوری اسلامی حکومت اعدام: انتقال یک کودک-مجرم به سلول انفرادی جهت اعدام

 

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۷ آذر ۱۳۹۹:  یک زندانی کودک-مجرم به‌نام حسن رضایی در زندان مرکزی رشت (لاکان)، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. او زمانی که زیر ۱۸ سال سن داشت به اتهام «قتل عمد» بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، ظهر روز جاری، پنج‌شنبه ۲۷ آذر ماه، یک زندانی کودک-مجرم در زندان مرکزی رشت، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی که هویتش حسن رضایی احراز شده است، از حدود ۱۲ سال پیش بازداشت و به اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود.

منابع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفتند که حسن رضایی، در زمان بازداشت، زیر ۱۸ سال سن داشته است. تلاش سازمان حقوق بشر ایران برای به‌دست آوردن اسناد هویتی این کودک-مجرم ادامه دارد.

حسن رضایی، سال گذشته نیز یک‌بار جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود، ولی موفق شد از شاکیان پرونده مهلت اخذ کرده و به بند خود بازگشت.

۲۷ آذر، ۱۳۹۹

بازداشت پدر و برادر نوید افکاری بر سر مزار او

 

یکی از نزدیکان خانواده افکاری در تماس با بی‌بی‌سی خبر داد که امروز پنجشنبه پدر و برادر نوید افکاری هنگام آماده سازی مزار نوید به منظور نصب سنگ قبر بازداشت و به جای نامعلومی منتقل شده‌اند.

گفته می‌شود ماموران علاوه بر بازداشت حسین افکاری (پدر) و حمید افکاری(برادر نوید) کارگری که همراه آن‌ها در حال صاف کرد خاک روی مزار بود نیز بازداشت شده است.

بنا بر گزارش‌ها خانواده افکاری در تمام این ماه‌ها تحت فشار بوده‌اند تا روی قبر نوید افکاری سنگ مزار نگذارند.

دو برادر دیگر نوید افکاری همچنان در زندان و در انفرادی به سر می‌برند.

آمریکا به دلیل پشتیبانی از ایران از اشتراک اینتل با قطر خودداری می کند

 در این سند آمده است: "قطر برای تحکیم روابط خود با ترکیه و ایران برای پیشگیری از هرگونه توافق آشتی خلیج فارس ، یک مأموریت دیپلماتیک با عجله سازمان یافته را آغاز کرد.



ایان پایزلی جونیور ، نماینده انگلیس ، هفته گذشته در جریان بحث در مجلس عوام سخنرانی تکان دهنده ای ارائه داد و گفت که دولت آمریکا اطلاعات نظامی با قطر ، جایی که ایالات متحده یک پایگاه نظامی بزرگ دارد ، مشترک نیست ، زیرا سلطنت خلیج فارس با جمهوری اسلامی همسو است ایران
"برخی از مطالب موجود در آن گزارش واقعاً نگران کننده است. به عنوان مثال ، این نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا - شریک ما - به دلیل نگرانی از قطر با ایران ، دیگر اطلاعاتی را که دارای اطلاعات نظامی هستند با دوحه به اشتراک نمی گذارد. "

۲۶ آذر، ۱۳۹۹

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: به دلیل بیکاری و کاهش درآمد، بسیاری از خانوارها مصرف گوشت، میوه و لبنیات را حذف کرده‌اند

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت که بنابر پژوهشی که سه ماه نخست سال‌جاری انجام دادیم، تعداد زیادی از خانواده‌ها، مصرف گوشت و میوه و لبنیات را کاهش داده یا حذف کرده‌اند و۵۰ درصد از این گروه اعلام کردند که به دلیل بیکار شدن یا کاهش درآمد، تصمیم به حذف یا کاهش این مواد غذایی گرفته‌اند.

زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد  گفت که این مطالعه در سه ماهه ابتدای سال۹۹  با همکاری انیستیتو تحقیقات تغذیه بین ۲۲  هزار خانوار کشور به صورت پرسشنامه خوداظهاری انجام شده است و در آن درباره میزان مصرف گوشت قرمز، میوه و لبنیات از مردم پرسیدیم و نتایج اولیه نشان داد که تعداد زیادی از خانواده‌ها، مصرف «گوشت و میوه و لبنیات» را کاهش داده یا حذف کرده‌اند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد که از میان خانوارهایی که مصرف «گوشت و میوه و لبنیات» را کاهش داده یا به کلی حذف کرده‌اند «۵۰ درصد اعلام کردند که به دلیل بیکار شدن یا کاهش درآمد، تصمیم به حذف یا کاهش این مواد غذایی گرفته‌اند.»

زهرا عبداللهی تاکید کرد که پیشتر از این نیز مسئولان وزارت بازرگانی در گزارش سال ۹۵ خود اعلام کرده بودند که ۷۰ درصد جمعیت کشور از دریافت کافی پروتئین حیوانی، محروم هستند.

آمریکا گردان‌های مختار بحرین را وابسته به سپاه پاسداران و 'گروهی تروریستی' معرفی کرد

 

گردان‌های مختار
توضیح تصویر،

آمریکا می‌گوید گردان‌های مختار ‌برای حمله به نفرات آمریکا در بحرین توطئه‌چینی کرده

دولت آمریکا یک گروه بحرینی نزدیک به حکومت ایران را به اتهام تلاش و برنامه‌ریزی برای حمله به سربازان آمریکایی مستقر در بحرین به فهرست "گروه‌های تروریستی" خود اضافه کرد.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیاینه‌ای اعلام کرد که گردان‌های مختار (سرایا المختار) با "ارتکاب اقدامات تروریستی که منافع ملی و سیاست خارجی آمریکا را تهدید می‌کند، خطری جدی به حساب می‌آید."

آقای پومپئو این گروه را "یک سازمان تروریستی مورد حمایت ایران در بحرین" توصیف کرد که "به صورت مرتب کمک‌های مالی و تدارکاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دریافت می‌کند."

آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را به فهرست "سازمان‌های تروریستی بین‌المللی" اضافه کرده بود.

۲۵ آذر، ۱۳۹۹

اروپا: حقوق بشر باید پیش‌شرط روابط تجاری با تهران باشد

 

پاتریک وینتور، روزنامه‌نگار گاردین که قرار بود میزگرد روابط اقتصادی اروپا با ایران را برگزار کند، پس از انصراف از آن در گفت‌وگو با «تیتر اول» ایران‌اینترنشنال اعلام کرد دلیل تصمیمش اعدام روح‌الله زم بوده و توافق‌های آینده با ایران هم باید مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور شود.

وینتور روز دوشنبه ۲۴ آذرماه به «تیتر اول» ایران اینترنشنال گفت:‌ «واقعا این میزگرد می‌توانست یک فرصت طلایی محسوب شود، ولی وقتی روز شنبه قتل همکار روزنامه‌نگارمان، یا به تعبیری اعدام او، اعلام شد، برای من کار را بسیار بسیار دشوار کرد که حالا چه‌طور می‌توانیم در چنین وضعیتی با طرف‌های ایرانی در مورد آینده روابط گفت‌و‌گوی منطقی داشته باشیم.»

عضو شورای شهر تهران: هفت دهک جامعه زیر خط فقر هستند

 

مجید فراهانی، رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران، ضمن اشاره به افزایش میزان سرقت و آسیب‌های اجتماعی اعلام کرد هفت دهک جامعه زیر خط فقر قرار گرفته است.

فراهانی روز دوشنبه ۲۴ آذرماه در جلسه شورای شهر تهران گفت: «طی بازدید هفته گذشته از گرم‌خانه‌ها، مشخص شد مراجعات به آن‌ها دو برابر شده است. میزان سرقت بیش از دو برابر شده و طبق پایش‌های صورت‌گرفته آسیب‌های اجتماعی در طبقه متوسط و فقیر بیشتر شده است.»

او از قرار گرفتن هفت دهک از ۱۰ دهک جامعه زیر خط فقر خبر داد و افزود: «تنها سه دهک جامعه بالای خط فقر هستند، هیچ‌گاه چنین وضعیتی نداشته‌ایم.»

این عضو شورای شهر تهران خواستار توجه به پیامدهای بحران کرونا بر منابع و مصارف دولت و شهرداری و همچنین کسری بودجه شد و اضافه کرد: «غفلت از این مهم در فرایند بودجه‌ریزی سبب خواهد شد تا غافلان با چوب بودجه از رویاپردازی بیدار شوند.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که طی روزهای گذشته دور جدیدی از تجمع و اعتصاب کارکنان، کارمندان و بازنشستگان دستگاه‌های دولتی در تهران و شهرستان‌ها با هدف انتقاد به وضعیت معیشتی و حقوق آغاز شده است.

پیش از این یک عضو مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران اعلام کرده بود خط فقر برای یک خانواده چهار نفره در کشور به «۱۰ میلیون تومان» رسیده است. بازرس این نهاد نیز هشدار داد «نیمی از جمعیت ایران» زیر خط فقر قرار گرفته‌اند.

به گفته بهروز محبی،‌ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس،‌ ۲۰ میلیون ایرانی در «خط فقر مطلق» قرار دارند.

۲۳ آذر، ۱۳۹۹

بیانیه بیش از ۱۳۰۰ نویسنده، هنرمند و کنشگر مدنی ایران برای آزادی سه عضو کانون نویسندگان

 سه عضو کانون نویسندگان ایران، رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن، در زندان به سرمی‌برند. حال بیش از هزار و سیصد نفر از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و کنشگران اجتماعی و سیاسی خواستار آزادی بی قیدوشرط آنها شده‌اند.    

default

در بیانیه‌ای با امضای بیش از ۱۳۰۰ نفر از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و کنشگران اجتماعی و سیاسی در اعتراض به زندانی کردن سه عضو کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن، بر آزادی فوری و بی قید و شرط این نویسندگان آزادی‌خواه تأکید شده است.

سه عضو کانون نویسندگان ایران، رضا خندان(مهابادی) و بکتاش آبتین هریک به ۶ سال و کیوان باژن به ۳ سال و نیم زندان محکوم شده‌اند و هم‎اکنون در زندان اوین به سر می‌برند.

در این بیانیه آمده است، اتهام‎های این نویسندگان ” تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و مصادیق این اتهام‌ها انتشار نشریه‌ی داخلی کانون نویسندگان، مشارکت در تدوین کتاب “۵۰ سال کانون نویسندگان ایران”، انتشار بیانیه‌های کانون و حضور بر سر مزار محمد مختاری، محمد جعفر پوینده و احمد شاملو در مراسم سالگرد آنان است.

این بیانیه می‌افزاید: «بی تردید هیچ یک از این موارد نمی‌تواند مصداق “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” باشد. این اتهام ها جز پرونده سازی و دروغ پردازی علیه نویسندگان آزادیخواه نیست.»