دادگستری استان فارس با تکذیب گزارشها درباره بیخبری از وضعیت فردی که شاهد شکنجه نوید افکاری بوده است، اساسا مواجهه این دو نفر را رد کرد.
کاظم موسوی، رییس کل دادگستری فارس، روز یکشنبه ۳۰ شهریور گفت شاهین ناصری به دلیل «طرحهای مقابله با کرونا» از بند قبلی منتقل شده و او در دوران تحقیقات «به هیچ عنوان ملاقات و مواجهه با نوید افکاری نداشته است.»
شاهین ناصری، زندانی محبوس در زندان عادلآباد شیراز، شهادت داده بود شخصا در آگاهی شیراز شاهد شکنجه نوید افکاری بوده است.
با این حال رییس دادگستری فارس این شهادت را تکذیب کرده و گفته است: «تحقیقات پرونده اینها در دو اداره مختلف، یعنی یکی در دایره قتل آگاهی و دیگری در اداره جعل و کلاهبرداری، انجام شده که در دو طبقه مختلف و با فاصله مکانی بسیار زیاد مستقر شده است.»
روز شنبه مهدی محمودیان، فعال سیاسی که پرونده نوید افکاری را دنبال کرده، در توییتر خود نوشت خانواده ناصری «حدود ۱۰ روز» است از او بیخبرند.
به گفته محمودیان، «گویا او را تحویل همان نهادی دادهاند که علیه مامورین آن شهادت داده است.»
رییس دادگستری فارس با این حال «مفقودی» او را رد کرد و گفت امکان «مفقودی فردی با شکات متعدد که دوران محکومیت خود را در زندان سپری میکند» وجود ندارد.
این مقام قضایی همچنین شاهد شکنجه نوید افکاری را «کلاهبردار با سابقه» خواند و شهادت این فرد را «کاملا کذب و به دور از منطق» عنوان کرد.
مهدی محمودیان پیشتر گزارش داده بود که ناصری «در محضر دادگاه به شکنجه شدن نوید افکاری در حین بازجویی شهادت داده و شفاها نیز اظهارات خود را تایید کرده است.»
افکاری خود نیز پیش از اعدام طی نامهای نوشته بود در دوران بازجویی شکنجههایی از جمله «پوشاندن صورت با پلاستیک برای ایجاد حالت خفگی»، «ضربوشتم با باتوم در حالت دستوپا بسته»، «توهین و اهانتهای رکیک» و «ریختن الکل در بینیاش» را تحمل کرده است.
همزمان با واکنش دادگستری فارس، نیروی انتظامی این استان نیز در اطلاعیهای مشابه شهادت ناصری را تکذیب و به سابقه کیفری او استناد کرد.
یا این حال بر اساس همین اطلاعیه نیروی انتظامی، ناصری پنج روز بعد از افکاری بازداشت شد و در شعبهای متفاوت از این آگاهی به پروندهاش رسیدگی میشد.
دادگستری فارس پیش از این نیز در واکنش به انتقادها به اشکالات متعدد شکلی و ماهیتی در پرونده افکاری، با صدور اطلاعیهای گفته بود نوید افکاری پیشاپیش از اعدامش مطلع شده بود؛ خانواده فکاری این موضوع را به شدت رد کردند.