برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در بیانیهای با ابراز نگرانی از “ناپدید کردن قهری” پیام درفشان و “تداوم آزار قضایی او و فرخ فروزان کرمانی مینویسد: «این آزار مجازات فعالیتهای بهحق حقوق بشری آنهاست.»
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، در بیانیهای که روز ۱۶ ژوئن (۲۷ خرداد) منتشر کرده است، با ابراز نگرانی شدید از “ناپدید کردن قهری” وکیل حقوق بشری، پیام درفشان، از دولتمردان ایران خواسته است تا “فورا دربارهی وضع، دلیل دستگیری و اتهام او اطلاعرسانی” کنند.
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در این بیانیه مینویسد که از طریق جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران، از ناپدیدکردنِ قهری وکیل حقوق بشری پیام درفشان و تداوم آزار قضایی او و دیگر وکیل حقوق بشری، فرخ فروزان کرمانی، مطلع شده است.
بر پایه این اطلاعات، پیام درفشان روز ۱۹ خرداد در دفتر کار خود در تهران به دست افراد ناشناس دستگیر شده است. به گفته سعید دهقان، وکیلی که پیگیر پرونده پیام درفشان است، از محل بازداشت، دلیل دستگیری و عنوان اتهامی او تاکنون اطلاعی در دست نیست.
سعید دهقان، وکیل مدافع پیام درفشان در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، بیستم خرداد ماه، یک روز از پس از بازداشت درفشان گفته بود، پرونده جدیدی برای وی تشکیل شده اما تاکنون هیچ جزئیاتی از دلیل بازداشت در اختیار ما قرار نگرفته است. به نوشته ایلنا و به نقل از دهقان، پرونده در شعبه ۲ دادسرای امنیت اوین در حال رسیدگی است.
وکیل مدافع پیام درفشان در این مصاحبه همچنین گفته است: «از آنجا که حکم قبلی موکلم تعلیقی است و تعلیق نیز قطعی است، بازداشت وی هیچ ارتباطی با حکم قبلی ندارد. همچنان منتظریم تا جزئیات دلیل بازداشت را در اختیارمان قرار دهند.»
برنامهی نظارت با ابراز “نگرانی شدید” از “ناپدید کردن قهری” درفشان و “تداوم آزار قضایی علیه او و فرخ فروزان کرمانی مینویسد: «به نظر میرسد این آزار برای مجازات فعالیتهای بهحق حقوق بشری آنهاست.»
این برنامه خواستار اطلاعرسانی “فوری و بدون قید و شرط دربارهی وضعیت و محل بازداشت پیام درفشان” شده و از “دولتمردان” جمهوری اسلامی خواسته است “به هرگونه اقدامهای آزاردهنده، از جمله در سطح قضایی، علیه او و آقای فرخ فروزان کرمانی و نیز کلیهی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند.”
پیام درفشان و فرخ فروزان کرمانی در بهمن ماه ۹۸ به اتهام “اهانت به مقام رهبری” از سوی دادگاه انقلاب اسلامی کرج مجرم شناخته شده و به دوسال زندان و محرومیت از اشتغال به حرفهی وکالت برای دو سال، محکوم شدند.