۱۱ اردیبهشت، ۱۳۹۹

قدیانی: سلطه خامنه‌ای و استبداد دینی مشکلی بزرگ‌تر از کرونا

ابوالفضل قدیانی، از منتقدان حکومت ایران “سلطه جبارانه” خامنه‌ای، “استبداد دینی” و”ولایت فقیه” را مشکلی بزرگ‌تر از کرونا دانسته و گفته ۱۰ درصد ثروتی که خامنه‌ای تصاحب کرده برای مبارزه با کرونا و فقر ناشی از آن کافی است.
    
Abolfazl Ghadiani
ابوالفضل قدیانی، از چهره‌های سرسخت مخالفت حکومت ایران در بیانیه‌ای که روز دوشنبه هشتم اردیبهشت (۲۷ آوریل) در سایت کلمه (نزدیک به میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز) منتشر شد، سیاست‌ رهبر جمهوری اسلامی و کل نظام «زیر فرمان او» را به باد انتقاد گرفته و نوشته است: «حقیقت این است که در انتخاب میان جان و سلامت انسان‌ها و پول و اقتصاد، علی خامنه‌ای پول را بر جان و سلامت و حیثیت و آبروی انسان‌ها ترجیح می‌دهد.» او معتقد است که حسن روحانی هم از همین قماش است که گفته «اگر دومیلیون نفر هم از کرونا بمیرند بهتر از آن است که سی میلیون گرسنه به خیابان‌ها بیایند».
قدیانی پیش‌بینی کرده است که این وضع نمی‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد و مردم «دیر یا زود برای بازستاندن تمامی حقوق خود قیام خواهند کرد. مردم تا ابد ظلم و ستم و فقر و گرسنگی را تحمل نخواهند کرد.»
ابوالفضل قدیانی بارها از سیاست‌های نظام و رهبر آن انتقاد کرده و پس از انتخابات سال ۸۸ به زندان افتاده است. او در بیانیه اخیر خود گفته است که جمهوری اسلامی اقتصاد ایران را «قربانی کالاهای بنجل چینی» کرده و با اشاره به بخشی از سخنرانی علی خامنه‌ای در نیمه شعبان به او انتقاد کرده است که به جای بها دادن به جان پرسنل بیمارستان‌ها که عده زیادی از آنها به خاطر کمبود تجهیزات جان خود را برای نجات بیماران مبتلا به کرونا از دست دادند، به تمجید و ستایش از «بازوهای سرکوبگر خود» پرداخته است.
جهش تولید مورد نظر خامنه‌ای و هزینه “جاه‌طلبی‌های” نظام
ابوالفضل قدیانی روی چند نکته در سخنان خامنه‌ای مکث کرده است. اول این نکته که رهبر جمهوری اسلامی گفته «جهش تولید یک امر حیاتی است که به هر قیمت باید انجام شود». او این سخنان را بر پایه «آمار سازی» دروغ دانسته که علاوه سرپوش گذاشتن بر رشد منفی اقتصاد در ایران و «کسری بودجه بیش از ۶٠ درصدی و عدم توان سرمایه گذاری در عرصه‌های مختلف» بطریق اولی «نشانه سوء مدیریت و ناکارآمدی مزمن مدیریت حکومت در عرصه‌های مختلف است». او پرسیده که در این وضعیت اقتصادی جهش تولید «چگونه به ذهن وی (خامنه‌ای) متبادر شده است معلوم نیست».
این منتقد حکومت ایران آقای خامنه‌ای را متهم کرده که نمی‌خواهد «از دارایی و ثروتی که از مردم مصادره و تصاحب کرده برای مردم هزینه کند» و حتی اگر جان مردم در خطر باشد «با گرسنگی دادن به مردم» پول و ثروت آنها را هزینه «جاه طلبی‌های خود در نگهداشتن مستبد آدمکشی مانند بشار اسد» یا «هزینه‌های حزب ا… لبنان، دخالت در یمن و عراق حتی بعضی کشورهای افریقایی» می‌کند.
آقای قدیانی در جای دیگری از بیانیه گفته است که از نظر او «مشکل اساسی و بزرگتر از کرونا در ایران سلطهٔ جبارانه متکی به سر نیزه علی خامنه‌ای و نیز سلطه نظام استبداد دینی بر پایه ولایت مطلقه فقیه موسوم به نظام جمهوری اسلامی» بر ملت و کشور است.
“ریاکارانه‌ترین و مزورانه‌ترین” بخش سخنان خامنه‌ای
این منتقد حکومت ایران معتقد است که «ریاکارانه ترین و مزورانه ترین بخش سخنرانی وی (خامنه‌ای) آن بخشی بود که سخن از عدالت در قدرت، عدالت در ثروت، عدالت در سلامت ایجاد مواسات در جامعه کمک به مستمندان و محرومان به میان آورد و از اغنیاء خواست که به کمک محرومان و نیازمندان بروند».
آقای قدیانی به کاری که اخیرا امام جمعه‌ ایرانشهر کرده و انتشار تصاویر و ویدیوی آن با واکنش‌های بسیار روبرو شده اشاره کرده است. امام جمعه ایرانشهر در این ویدیو از پنجره خودروی خود به رهگذران مشتی اسکناس می‌دهد. قدیانی نوشته است که اعتراض و انتقاد به این «افتضاح» آنقدر بالا گرفت که امام جمعه ناچار به استعفا شد.
تنها ۱۰ درصد ثروت خامنه‌ای برای درمان درد مردم کافی است
ابوالفضل قدیانی در بیانیه خود به ثروت آقای خامنه‌ای پرداخته «که بالغ بر صدها میلیارد دلار تخمین زده می شود» و گفته است تمامی این ثروت ماحصل «یغما و چپاول» ارگان‌هایی مانند « ستاد اجرائی فرمان ۸ ماده‌ای، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی، قرار گاه خاتم الانبیاء سپاه و احتمالا بنیادها و بنگاه‌های دیگر» است.
به گفته قدیانی این «ثروت آن قدر عظیم است که با ده درصد آن می‌توان چندین ماه به نیازمندان و کسانی که شغل خود را از دست داده‌اند حقوق پرداخت، که به قرنطینه خود ادامه دهند تا بحران ویروس کرونا خاتمه پیدا کند.» او در پایان گفته که «گوش مستبد امروز ایران به این حرف‌ها بدهکار نیست اما ملت ایران روزی از او حساب سختی خواهند کشید» و دست آخر آروزی «خلاصی ملت ایران از شر استبداد» را کرده است.
این اولین اعتراض به حکومت ایران از زمان شیوع کرونا نیست
ابوالفضل قدیانی اوایل فروردین ماه امسال نیز در یادداشتی در سایت کلمه رهبر جمهوری اسلامی را به «فرافکنی، فریب و انحراف افکار عمومی» درباره علت شیوع کرونا متهم کرده بود.
او در آنجا هم به نقش ارگان‌های وابسته به حکومت در شیوع کرونا در ایران اشاره کرده بود. چند روز پس از آن نیز صد نفر از اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی و اجتماعی ایران با انتشار بیانیه‌ای، پنهان‌کاری‌های اولیه حکومت جمهوری اسلامی و نیروهای امنیتی‌اش را، عامل شیوع تصاعدی این بیماری و  از دست رفتن جان شهروندان دانستند و نگاه توطئه محور آیت‌الله خامنه‌ای را به چالش کشیده‌اند.
این گروه از اساتید و فعالان سیاسی با اشاره به سه اولویت جلوگیری از گسترش شتابان ویروس، حل مسئله کمبود منابع مالی و تجهیزات و حمایت مالی از قشرهای آسیب‌پذیر پرسیده بودند که آیا منابع صندوق ذخیره ارزی که به همه مردم ایران تعلق دارد، باید صرف سپاه قدس شود یا حفظ سلامتی مردم؟
حکومت ایران تلاش می‌کند جامعه جهانی را متقاعد کند که تحریم‌های آمریکا علت اصلی وضع اسفبار اقتصادی در ایران است. محمدجواد ظریف حدود یک ماه پیش در توییتی نوشت: «ایران تنها کشوری است که برای محافظت از شهروندانش به تمام منابعش دسترسی ندارد … و در ستیز رو در رو با بیماری، نمی‌تواند تجهیزات و اقلام پزشکی را به سادگی خریداری نماید». او و از تحریم ها در دوران کرونا به عنوان «جنایت جنگی» یاد کرده بود

هزاران مستأجر «بدون مسکن» در تهران در نتیجه شیوع کرونا

حدود هشتاد هزار خانواده در تهران از کمیته امداد کمک‌های حداقلی دریافت می‌کنند
حدود هشتاد هزار خانواده در تهران از کمیته امداد کمک‌های حداقلی دریافت می‌کنند
ابوالفضل پرپنچی، رئیس کمیته امداد استان تهران، از وجود ۱۱ هزار و ۵۰۰ مستاجر در تهران خبر داد که در نتیجه پیامدهای اقتصادی کرونا بدون مسکن مانده‌اند.
آقای پرپنچی روز چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت، به خبرگزاری ایلنا گفت بزرگ‌ترین مشکل این نهاد ۱۱ هزار و ۵۰۰ مستاجر در تهران است که تهیه مسکن برای آنان در کلان‌شهر دشوار است.
وی همچنین گفت بخشی از مددجویان این کمیته به علت شیوع ویروس کرونا کار خود را از دست داده‌اند که برای آنها کمک‌های ۱۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته شده است.
به‌ گفته رئیس کمیته امداد تهران، در حال حاضر ۷۴ هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش این کمبته هستند، ضمن آن‌ که در ماه‌های اخیر شیوع کرونا حدود ۱۳ هزار خانوار نیازمند برای دریافت کمک اعلام نیاز کرده‌اند.
این در حالی است که چندی پیش و پس از آن که معاون اول رئیس‌ جمهور ایران از تاسیس «شورای همکاری دولت، نهادهای عمومی و مؤسسات مردمی» برای حمایت از آسیب‌دیدگان ناشی از ویروس کرونا خبر داده بود، فرمانده سپاه پاسداران نیز از تشکیل قرارگاه ویژه‌ای برای این منظور خبر داد.
فرمانده سپاه اعلام کرد این قرارگاه با حضور بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، ستاد اجرایی، آستان قدس رضوی و بسیج که همگی نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی هستند، تشکیل شده و وزرات صنعت نیز از این قرارگاه حمایت می‌کند.
اواخر فروردین‌ماه، وب‌سایت دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز بخش ویژه دریافت کمک‌های مالی «برای آسیب‌دیدگان از کرونا» راه‌اندازی کرد.
انتشار این خبرها در حالی اتفاق می‌افتد که در هفته‌های اخیر بحث‌های گسترده‌ای درباره تخصیص اعتبارات مقابله با کرونا از محل میلیاردها دلار منابعی مطرح شده که در اختیار نهادهای زیر نظر رهبر قرار دارد.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز ۱۱ فروردین با اشاره به درخواست ظریف برای رفع تحریم در دوران بحران کرونا گفت حکومت ایران می‌تواند برای مقابله با کرونا از «میلیاردها دلار» موجودی در صندوق‌های وابسته به رهبر جمهوری اسلامی استفاده کند.

۱۰ اردیبهشت، ۱۳۹۹

اقتصاددان داخل کشور: +۷۵ درصد جمعیت دچار فقر معیشتى هستند + کارگران زباله‌گردی می‌کنند

jamsaz.jpg
انتخاب – یک اقتصاددان معتقد است، اکثر اقتصاددانان جهان بر این باورند که استمرار قرنطینه خانگی در قیاس با بازگشایی کسب وکارها در زمان بحران کرونا خطرات کمتر جانی و اقتصادی را در بر خواهد داشت.
محمود جام‌ساز، کارشناس مسائل اقتصادی در ارتباط با تاثیرات بحران فراگیری ویروس کرونا بر اقتصاد ایران به خبرنگار «انتخاب» گفت: «در نتیجه شیوع کووید -۱۹ اقشار متوسط، متوسط به پایین، حقوق‌بگیران، اقشار کم درآمد و دارای حقوق ثابت که قبل از کرونا نیز مشکلات معیشتى، مالی، آموزشی و بهداشتی زیادی داشتند، اکنون صدمه بزرگی را متحمل شده‌اند. در چنینی شرایطی اعطای وام یک میلیونی دولت به یارانه‌بگیران به یک شوخی می‌ماند. یک میلیون به اقشار یارانه‌بگیر داده شود و بعد به مدت ۳۰ ماه از مقدار یارانه دریافتی آن‌ها ماهانه مبلغ ۳۵ هزار تومان کسر شود، در حالی‌که منابع مهم درآمدى کشور متعلق به مردم است و قانون اساسى دولت را مکلف کرده که این منابع یا انفال را در راستاى حفظ مصالح ملى و آسایش و رفاه مردم هزینه کند اما دولت در زمان وقوع چنین بحران فاجعه بارى که بسیارى از مردم را از هستى ساقط کرده و تعداد کثیرى را در فقر معیشتى و فلاکت و نا امیدى بیشتر نسبت به آینده فرو برده و بیکارى را افزون ساخته، به جاى اعطاى کمک هاى بلاعوض از محل منابع مردمى مبادرت باعطاى وامى نموده که آن را از مردمى که لنگ معیشت خود ناشى از بى تدبیرى و بی‌خردى و فساد در سیاستگذارى هاى اقتصادى و اجتماعى باز پس گیرند.»
کارگران بیکار در فسا زباله‌گردی می‌کنند؛‌ اوج‌گیری مشکلات معیشتی
ایران اینترنشنال – هم‌زمان با افزایش هشدارها درباره وخیم شدن وضعیت معیشتی و درآمدی کارگران طی بحران کرونا؛ هادی محدود، عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا در استان فارس، می‌گوید کارگران بیکار این مجتمع «زباله‌گردی» می‌کنند و به «فروش ضایعات» می‌پردازند.
محدود روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا ضمن اشاره به بیکار شدن کارگران این کارخانه گفت: «این افراد تنها با پول یارانه امور خود و خانواده را می‌گذرانند،‌ این در حالی است که بعضی از کارگران هم برای کسب درآمد به کارهایی مانند زباله‌گردی و خرید و فروش پلاستیک کهنه و مواد ضایعاتی روی آورده‌اند.»
به گفته او،‌ دست‌کم ۱۴۰ نفر از کارگران این کارخانه حقوق و مطالبات چند ماه را دریافت نکرده‌اند.
محدود ضمن رد اظهارات مقام‌های دولتی مبنی بر فعال این مجتمع اضافه کرد: «مسئولان کارخانه مقداری آهن‌آلات و‌ میوه درخت پرتقال محیط کارخانه را فروختند و حقوق آبان‌ماه تعدادی از کارگران را پرداخت کردند.»
پیش از این علی ربیعی،‌ سخنگوی دولت ایران،‌ در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد اظهار کرده بود که در پی تعطیلی و بحران کرونا در ایران بیش از سه میلیون شاغل رسمی و چهار میلیون شاغل غیررسمی در معرض اخراج قرار گرفته‌اند.
به گفته او، شمار کارگاه‌های متوقف‌شده بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد است.
عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا در ادامه گفته که مراجعه به سازمان‌های دولتی برای پیگیری حقوق کارگران این کارخانه نتیجه‌ای نداشته است.
به گفته او،‌ مدیر این کارخانه هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد.
حسن آرگیو،‌ فرماندار فسا،‌ در این‌باره گفت: «در سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده توانستیم مالک کارخانه را از زندان آزاد کنیم و به او تاکید کردیم که مشکلات کارگران را حل کند،‌ که متاسفانه تا الان کاری برای کارگران انجام نداد.»
هم‌زمان با تشدید تنگنای اقتصادی دولت در پی تحریم‌های بین‌المللی و بحران کرونا طی ماه‌های اخیر مشکل پرداخت تسهیلات به اقشار کم‌درآمد و حقوق کارگران بیش از پیش تشدید شده است.

افزایش اعتراض‌ در شهرستان‌ها

طی هفته‌های گذشته، در برخی نقاط کشور کارگران برای پیگیری حقوق و مطالبات مالی خود دست به تحصن و اعتراض زده‌اند.
حدود سه هزار نفر از کارگران مشغول به کار در تونل‌های شرکت زغال‌سنگ کرمان روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه در سه شهرستان راور،‌ کوهبنان و زرند کار خود را تعطیل کرده و دست به تجمع در مقابل دفاتر ائمه جمعه و فرمانداری زدند.
روز دوم اردیبهشت‌ نیز جمعی از کارگران فاز دو پالایشگاه آبادان در اعتراض به تعویق پرداخت مطالبات مزدی خود تجمع اعتراضی برپا کردند.
در استان آذربایجان غربی دبیر خانه کارگر از بیکاری طیف وسیعی از کارگران خبر داده و در خوزستان نیز کارکنان اداره برق در بهبهان دست به اعتراض زدند.
آخرین مورد این اعتراض‌ها نیز در مجتمع نیشکر هفت‌تپه روز دوشنبه و با دست کشیدن از کار از سوی ۵۰۰ تن از کارگران اتفاق افتاد.
در حالی که هم‌زمان با این اعتراض‌ها انتقاد به عدم حمایت کافی از سوی دولت نیز ادامه دارد؛ حسن روحانی،‌ رییس‌جمهوری،‌ در واکنشی گفته بود: «توان دولت این مقدار بوده است.»
دولت ایران برای خانواده‌های تحت فشار تسهیلات ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته است.
از: گویا

جمهوری اسلامی حکومت اعدام: دستکم ۲ زندانی در زندان ارومیه اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت، حکم اعدام دستکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بودند، در زندان ارومیه به اجرا درآمد. این دو زندانی در روزهای گذشته جهت اجرای حکم به سلول‌های انفرادی زندان ارومیه منتقل شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، دستکم دو زندانی در زندان ارومیه اعدام شدند.

هویت یکی از این زندانیان “زرار پیغامی، ۵۳ ساله، اهل اشنویه از بند ۳-۴ زندان ارومیه” توسط هرانا احراز شده است.

آقای پیغامی پیشتر از بابت اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.
این زندانی روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۹ جهت اجرای حکم اعدام به یکی از سلول‌های انفرادی زندان ارومیه منتقل شده بود.

هویت دیگر زندانی اعدام شده “یاسر رسولی، اهل بوکان” احراز شده است.

سازمان حقوق بشر ایران طی گزارشی درباره آقای رسولی نوشته است که او از سال ۱۳۹۰ با اتهام «قتل عمد» بازداشت و در زندان بسر می‌برد.
اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۰۹ اردیبهشت، ۱۳۹۹

یک گزارش تکان‌دهنده از وضعیت وخیم زندان‌ها در ایام شیوع ویروس کرونا

این گزارش مشکلات جدیدی را در باره شیوع تراکم انسانی و بهداشت ضعیف در بازداشتگاهها در ایران مطرح کرده است
در زندان مرکزی کرج مواد ضدعفونی‌کننده تنها در اختیار کارمندان زندان قرار گرفته است
تجهیزات ضدعفونی کننده در تعداد معدودی تهیه شده و در بعضی از بندها، آب گرم تنها برای یک یا دو ساعت قابل دسترس است
«بندهای زندان با پودر ماشین لباسشویی ضدعفونی می‌شود. زندانی‌ها دست‌های خود را با آب سرد می‌شویند. مرگ‌ومیر ناشی از کوید-۱۹ در زندان‌ها از آمار و اخبار رسمی حذف می‌شود. نگهبانان زندان از ترس، مرخصی بدون حقوق می‌گیرند.»
این‌ها تنها بخشی از افشاگری‌های هولناک زندانیان ایرانی است که به‌تازگی با قرار عفو مشروط آزاد شده‌اند. این اظهارات که در یک گزارش جدید گردآوری شده، به روشنی ناتوانی سازمان زندان‌ها را در مواجهه با شیوع ویروس کرونا را به تصویر می‌کشد. سازمانی که با کمبود تخصیص بودجه نیز روبه‌رو است.
 سازمان غیرانتفاعی «مرکز عبدالرحمان برومند برای حقوق‌بشر در ایران» که در واشنگتن مستقر است، روز ۲۲ اردیبهشت گزارشی تکان‌دهنده از وضعیت بهداشت و تراکم جمعیت در بازداشتگاه‌های سراسر ایران منتشر کرد. این گزارش بر پایه شهادت دست اول تعدادی از زندانیانی که پس از شیوع ویروس کرونا به مرخصی آمده‌اند و یا با عفو مشروط رهبری آزاد شده‌اند، تنظیم شده است و نشان می‌دهد زندانیان در بسیاری از بازداشتگاه‌های ایران از امکانات اولیه برای ضدعفونی کردن بندها و حتی آب گرم و صابون برای شستشوی دست‌ محروم‌اند.
نویسندگان این گزارش هشدار می‌دهند: «ادامه بی‌توجهی به وضعیت زندان‌ها، نه‌تنها زندگی زندانیان را به خطر می‌اندازد بلکه به شیوع کووید-۱۹ در سراسر کشور دامن می‌زند.»
سازمان بهداشت جهانی و دفتر کمیسیون عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، برای تضمین امنیت افراد بازداشت‌شده در طول همه‌گیری جهانی، دستورالعمل‌هایی را برای دولت‌ها صادر کرده‌اند. بنیاد برومند بنا بر یافته‌هایش، از مقامات ایران خواسته است که به این دستورالعمل‌ها و دیگر توصیه‌ها توجه کند.
در بخشی از گزارش بنیاد برومند آمده است: «به نظر می‌رسد که هیچ منبع قابل‌توجهی برای حفاظت از زندانیان در طول همه‌گیری تخصیص داده نشده است. ایران باید اقدامات هماهنگ بیشتری در جهت جلوگیری از آلودگی جمعی در بازداشتگاه‌های خود انجام دهد و یا دست‌کم، موانع آزادی زندانیانی را که محکوم و یا متهم به ارتکاب جرایم غیرخشونت‌آمیز هستند، رفع کند. برای اجرای اقدامات توصیه‌شده باید امکانات مناسب برای مقامات زندان فراهم و بر روند اجرا نظارت شود.»
مقامات قوه قضاییه می‌گویند ۱۰۰ هزار زندانی برای کنترل شیوع ویروس کرونا از زندان‌ها آزاد شده‌اند.
بیست و هشتم اسفند سال گذشته قوه قضاییه اعلام کرد که متهمان جرایم امنیتی مشمول عفو قرار می‌گیرند و تعدادی از زندانیان که به مرخصی رفته‌اند دیگر به زندان بازنمی‌گردند. بااین‌حال، در گزارش بنیاد برومند آمده است که بسیاری واجدین شرایط برای آزادی بر مبنای عفو مشروط، همچنان در پشت میله‌های زندان هستند و اطلاعات رسمی در موارد ابتلا به کووید-۱۹ و مرگ‌ومیر به‌طور مداوم از افکار عمومی مخفی می‌شود.
آن‌ها به ما می‌گویند مرتب دست‌های خود را بشورید؛ اما با چه؟
نویسنده اصلی گزارش، «رویا برومند» می‌گوید کوشش‌های بنیاد برومند برای جمع‌آوری اطلاعات موثق و قابل‌اتکا با موانعی روبه‌رو بوده است زیرا زندانیانی که در مرخصی بسر می‌برند و یا به‌صورت مشروط آزاد شده‌اند می‌ترسند دراین‌باره صحبت کنند. آن‌ها می‌ترسند که دوباره به زندان بازگردانده شوند.
خانم برومند در مصاحبه‌ای با «ایران‌وایر» می‌گوید: «این یک واکنش ساده برای بقاست. زندانیان می‌دانند که بازگشتشان به زندان، آن‌ها را در معرض ابتلا به بیماری قرار می‌دهد. در داخل زندان، شیوع ویروس بسیار واقعی است. واقعیتی که ما در مورد شورش در زندان‌ها می‌بینیم، این است که آدم‌ها به خاطر این ترس، خطر مورد هدف گلوله نگهبانان زندان قرار گرفتن را به جان می‌خرند تا فرار کنند.»
در ده روز گذشته زندانیان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به عدم دریافت مرخصی شورش کردند. شورش‌هایی که در برخی شهرها به خشونت کشید و در بر خی شهرها به فرار زندانیان منجر شد.
«اصغر جهانگیر»، رییس کل سازمان زندان‌ها در تاریخ ۱۰ اسفندماه بر حقوق زندانیان، ازجمله حق سلامت آن‌ها تاکید کرد. او به مسئولین استانی زندان‌ها دستور داد تا تدابیر لازم برای محافظت از زندانیان را اتخاذ کنند. این دستور شامل اقداماتی نظیر ضدعفونی روزانه زندان‌ها، توزیع لوازم بهداشتی در بین زندانیان و تشکیل نیروهای تمام-وقت برای نظارت شبانه‌روزی بر زندانیان جهت شناسایی افراد در معرض خطر بود.
ولی بنیاد برومند گزارش می‌دهد که در واقعیت، منابعی برای اجرای این دستورالعمل‌ها تخصیص داده نشده است. در دی‌ماه سال گذشته، در زندان تهران بزرگ، حدود ۱۵۰۰ زندانی در سه اتاق ساختمان چهار، بند دو زندانی بودند. از سوی دیگر به ازای هر ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر، تنها ۱۴ توالت و دوش حمام در اختیار زندانیان بود و آب گرم تنها برای یک ساعت در روز و اغلب بین ساعت ۴ تا ۵ صبح قابل دسترس بود. در این شرایط رعایت فاصله اجتماعی و دوری گزینی و حتی رعایت بهداشت فردی ناممکن است.
در زندان زنان قرچک، واقع در ورامین، آب گرم تنها برای ۲ ساعت در روز در دسترس زندانیان است و براساس گزارش‌ها، مواد ضدعفونی‌کننده به پنج برابر قیمت عادی به زندانیان فروخته می‌شود. در بند زنان زندان ارومیه، مقامات زندان برای زندانیان صابون تهیه نمی‌کنند. پس از انتشار خبر شیوع بیماری در بهمن‌ماه، به هر اتاق یک مایع ظرف‌شویی یک لیتری برای مصرف یک ماه به‌عنوان ماده ضدعفونی مورد نیاز زندانیان داده شد.
در زندان مرکزی کرج واقع در استان البرز، جایی که آن‌قدر پرازدحام است که در برخی از بندهای آن زندانیان کف‌خواب هستند و گفته می‌شود که ۳۵ نفر به کووید-۱۹ مبتلا هستند، مواد ضدعفونی‌کننده تنها در اختیار کارمندان زندان قرار گرفته است. براساس گزارش‌ها، سه پزشک به صورت شیفت‌های چرخشی در طول ۲۴ ساعت در درمانگاه زندان هستند.
در دیگر زندان‌ها، مثلا در زندان اوین واقع در تهران، بنا بر گفته بنیاد برومند تجهیزات ضدعفونی‌کننده آن‌قدر محدود است که زندانبانان برای ضدعفونی به مشعل و مواد ضد عفونی کننده پوست متوسل می‌شوند. در زندان لنگرود، در استان قم، مایعی که برای سه بار در هفته برای شستشوی پنجره‌ها استفاده می‌شود، بوی مایع ظرف‌شویی می‌دهد.
پوسترهایی در زندان راهکارهای بهداشتی مناسبی مانند شستشوی دست‌ها را به زندانیان آموزش می‌دهد. ولی در بسیاری از مواقع، محصولات بهداشتی آن‌قدر کم است که زندانیانی که وسع مالی دارند، جیره را می‌خرند تا در اختیار دیگرانی که نیازمندند قرار دهند. یکی از منابع به بنیاد برومند گلایه کرده است که: «آن‌ها می‌گویند دستان خود را بشورید؛ اما با چه؟»
برومند می‌گوید: «چیزی که نگران‌کننده است این است که زندانیان در بسیاری از زندان‌ها به ما گفته‌اند که آن‌ها به‌اندازه کافی صابون ندارند و پول کافی هم ندارند تا آن را بخرند.
زندانیانی که وضع مالی بهتری دارند، بهتر می‌توانند از خودشان محافظت کنند.» او می‌گوید ولی مسئولین زندان امکانات لازم برای رفع نیاز زندانی‌ها را دارند. برومند اضافه می‌کند: «این‌ها چیزهایی نیست که فراهم کردنشان سخت باشد. تحریم‌ها آن‌قدر بر اقتصاد تاثیرگذار نبوده که آن‌ها نتوانند به زندانیان صابون بدهند.»
آزادی‌های با تاخیر و اطلاعات نادرست
در روزهای هشتم و دهم اسفندماه، رییس قوه قضاییه ایران با صدور دو بخشنامه دستور آزادی دو گروه از زندانیان را تا اردیبهشت‌ماه صادر کرد. زندانیانی که در حال گذراندن محکومیت پنج سال و کمتر هستند و کسانی که به دلیل عدم توانایی در پرداخت جرایم مالی به زندان افتاده‌اند؛ اما جمع کوچکی از زندانیان مشمول این ضوابط می‌شوند: به‌عنوان‌مثال، از ۲۰۰۰ زندانی در زندان پارسیلون خرم‌آباد، تنها ۴۰ نفر واجد شرایط آزادی پیش از موعد و ۱۵۰ نفر واجد شرایط مرخصی بودند. این آزادی می‌توانست شامل حال تعداد بیشتری شود اگر مبالغ بالای وثیقه مانع از آزادی تعداد زیادی از زندانیان نشده بود. سازمان زندان‌های لرستان اعلام کرد که هیچ‌یک از ۲۰۰ زندانی آن‌ها برای جرایم کوچک با محکومیت یک ساله، در زندان باقی نخواهند ماند؛ اما به دلایل نامشخص، این زندانیان آزاد نشده‌اند.
برومند می‌گوید: «یکی از دلایل تاخیر در آزاد کردن زندانیان این است که پرسنل کافی برای بررسی موارد وجود ندارد. تصمیم گرفتن در مورد آزادی زندانیان که بدهی مالی دارند بسیار آسان است. تقریبا در هیچ کشوری از جهان این‌گونه افراد را زندانی نمی‌کنند؛ اما پرونده کسانی که مرتکب جنایت شده‌اند، باید مورد بررسی قرار بگیرد و مقامات زندان باید بین اجازه به ترک زندان و یا بیمار شدن آن‌ها تصمیم بگیرند. دستگاه اطلاعاتی نیز در برخی مواقع جلوی آزادی‌ها را می‌گیرد.»
میزان سرایت ویروس کرونا در سیستم زندان‌ها مشخص نیست و مقامات ایرانی از ارایه اطلاعات به مردم امتناع می‌کنند. «مهرزاد تشکریان»، مدیرکل بهداشت و درمان زندان‌های کشور در پاسخ به بنیاد برومند درباره تعداد زندانیان مبتلا به کووید-۱۹ گفته است که «اجازه ندارد» تعداد مبتلایان را افشا کند.
گزارش بنیاد برومند می‌گوید در زندان وکیل‌آباد مشهد، ۳۰ زندانی مشکوک به ابتلا به کووید-۱۹ در مکان‌های نزدیک به هم، بدون هیچ‌گونه آزمایشی در کنار هم نگهداری می‌شوند. رویا برومند می‌گوید: «سازمان زندان‌ها می‌گوید حتی یک مورد مرگ بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ وجود نداشته است. ما می‌دانیم که این ادعا حقیقت ندارد. ما می‌دانیم که مرگ‌ومیر بر اثر ابتلا به ویروس از اواخر اسفندماه در زندان‌ها آغاز شده است. بعضی از زندانی‌ها می‌گویند زمانی که آن‌ها زندان را ترک کرده‌اند، بین ۶۰ تا ۷۰ نفر در قرنطینه بوده‌اند؛ و وقتی افراد را به قرنطینه می‌فرستند، دیگر هیچ‌کس آن‌ها را نمی‌بیند.»
چه چیزی باید تغییر کند؟
پژوهشگران گمان می‌کنند: «وضعیت وخیم زندان‌های ایران؛ انتخاب یک خط‌مشی است.» بنیاد برومند می‌گوید برای چهار دهه، دولت‌ها در پی هم در ایران، در تخصیص منابع لازم به سازمان زندان‌ها عاجز بوده‌اند. با وجود افزایش جمعیت مداوم در زندان‌ها، بودجه سازمان زندان‌ها از ۹۴۴ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ رسید یعنی بیش از ۱۹۰ میلیارد تومان کاهش یافت. این بودجه حتی امکان تهیه سه وعده غذا در یک روز توسط زندانیان را تهدید می‌کند.
درعین‌حال، بنیاد برومند به این نکته اشاره می‌کند که ایران در اصلاح قوانین «سخت‌گیرانه» جزایی شکست خورده است. قوانینی که هرساله صدها هزار نفر از افرادی که تهدیدی برای جامعه محسوب نمی‌شوند را به زندان‌ها، بازداشتگاه‌ها و کمپ‌ها می‌فرستد و سازمان زندان‌ها قادر نیست به‌درستی از آن‌ها نگهداری کند.
برومند می‌گوید در درازمدت ایران باید تعداد انبوه جرایم قابل تعقیب خود را کاهش دهد تا امکانات زندان‌ها را که به صورت خطرناکی پرازدحام است و محدودیت منابع دارد، تضمین کند.
 او می‌گوید: «نه‌تنها برای زندانیان، بلکه برای گروه‌های ایرانی در خارج از زندان‌ها. آزاد کردن زندانی‌ها هزینه‌ای ندارد. این ارزان‌قیمت‌ترین کاری است که آن‌ها می‌توانند انجام دهند. اما اولویت، ایمنی افراد نیست؛ سیستم مجازات-محور قضایی است.»
خانم برومند معتقد است که این موضوع ایمنی زندانیان هیچ‌گاه اولویت مجلس هم نبوده است و تنها فشار بین‌المللی می‌تواند ایران را دراین‌باره پاسخگو کند: «اگر جامعه جهانی بخواهد آن‎‌ها کاری انجام می‌دهند در غیر این صورت هیچ اقدامی نمی‌کنند.»

۲۳۰۰ نفر از کادر درمانی در ایران به کرونا مبتلا شده و ۱۳۰ نفر نیز جان باخته‌اند

تشییع جنازه سعید حقیقی، از پزشکان جان‌باخته بر اثر کرونا در اصفهان
تشییع جنازه سعید حقیقی، از پزشکان جان‌باخته بر اثر کرونا در اصفهان
بر اساس گزارش‌های منتشر شده حدود ۲۳۰۰ نفر از پزشکان و کادر درمانی در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و حدود ۱۳۰ نفر از آنان جان باخته‌اند.
در روزهای اخیر سعید حقیقی و یونس نوروزی دو پزشک در اصفهان، محمود ابراهیمی و رامین شیخ ابراهیمی دو پزشک بیمارستان مسیح دانشوری و سارا عزیزی پرستار بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.
در همین حال پیش از این نیز بر اساس آمار و اسامی منتشر شده ۲۲۸۶ نفر از پزشکان و پرستاران به کرونا مبتلا شده و ۱۲۲ نفر از آنان جان باخته‌اند.
بر اساس این آمار و اسامی، در استان تهران ۳۴ نفر در استان گیلان ۲۹ نفر و در استان مازندران ۲۱ نفر از پزشکان و کادر درمان جان باخته‌اند.
این استان‌ها از جمله استان‌هایی هستند که بیشترین مبتلایان و جان‌باختگان به کرونا را داشته‌اند.
 
مهدیار سعیدیان@MahdiarSaeedian
 
شورای مدیران گروههای پزشکی ایران آخرین آمار کادر سلامت درگیر با  را منتشر کرد
بر این اساس‌ از ۲۲۸۶ نفر کادر سلامت درگیر با کرونا ۱۹۳۹ نفر مبتلا(غیر بستری ) ۲۲۵ نفر بستری و ۱۲۹ نفر فوت کرده اند.
مشاهده عکس در توییترمشاهده عکس در توییتر
توییت‌های دیگر مهدیار سعیدیان را ببینید
 
 
ابوالفضل آفریده، مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی، نیز روز ۲۴ فروردین خبر داده بود که ۳۰۰ نفر از کادر درمان بیمارستان‌های این سازمان به کرونا مبتلا شده و ۱۰ نفر از آنان جان باخته‌اند.
پیش از این گزارش‌هایی درباره کمبود لباس مناسب حفاظتی برای کادر پزشکی ایران منتشر شده بود.​
در همین حال یونس نوروزی یکی از پزشکان جان‌باخته، در پستی از کمبود لباس و دیگر تجهیزات حفاظتی برای پزشکان انتقاد کرده بود.
روزنامه «ایران» هم در گزارشی نوشته بود: «ارتباط مستمر پرستاران و پزشکان با بیماران مبتلا به کووید-۱۹ آنها را در معرض غلظت بالایی از ویروس کرونا قرار داده است و همین مسئله سطح درگیری و ابتلا را در بین کادر درمان بالا می‌برد».
بهروز بنیادی، نماینده مجلس نیز گفته بود که به دلیل عدم اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران «تعدادی از پرستاران و پزشکان قربانی عدم اطلاع‌رسانی به موقع شده‌اند».


 

۰۸ اردیبهشت، ۱۳۹۹

مدیران میانی وزارت بهداشت: هنوز به قله کرونا نرسیده‌ایم، شورای‌عالی امنیت ملی اعلام آمار را ممنوع کرد

چند تن از مدیران میانی وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با تاکید براینکه موج اول و افزایشی کرونا ادامه دارد و در ایران هنوز به قله اپیدمی کرونا نرسیده‌ایم، گفتند که از سوی شورای عالی امنیت ملی و حراست وزارت بهداشت دستور داده شده که آمار تازه‌ای از سوی مقام‌های استانی در مورد کرونا اعلام نشود.
حسین عرفانی، رییس اداره مراقبت مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ضمن سخنان مقام‌های مسئول دیگر در خصوص نزولی بودن شیوع ویروس کرونا، گفت که در ایران ما هنوز به قله اپیدمی کرونا نرسیده‌ایم و با شیبی ملایم صعودی در حال نزدیک شدن به آن هستیم.
همزمان محمدرضا نوبخت، رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، از صدور دستور برای عدم اعلام آمار از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد. نوبخت گفت که ما ماموریم و معذور و در کشور ما همیشه از بالا دستوراتی صادر می‌شود و در این مورد هم «شورای عالی امنیت ملی و حراست وزارت بهداشت دستور دادند درباره کرونا آمار ندهیم، نگفتند چرا ندهیم یا چرا بدهیم، دستور دادند آماری از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها اعلام نشود.»

نیویورک تایمز: پنج نفر در چین پس از چت خصوصی درباره رابطه ایران و هواوی زندانی شدند

پنج شهروند چینی که سال گذشته در یک چت خصوصی درباره دادوستد شرکت هواوی با ایران حرف زده بودند بازداشت شده و چندین ماه را در زندان سپری کردند.
این خبر را دو تن از این پنج نفر به نیویورک تایمز گفته‌اند و تصریح کرده‌اند یکی از آنها ۸ ماه و دیگری ۳ ماه زندانی بوده است.
این پنج نفر که همگی کارمند سابق شرکت هواوی بودند در یک گروه در وی‌چت درباره موضوعی صحبت می‌کردند و در بخشی از چت، یکی از آنها نوشت: «این را که هواوی به ایران [محصولات] فروخته می‌توانم ثابت کنم».
پس از آن مأموران امنیتی چین هر پنج نفر را بازداشت کردند و از آنها بازجویی‌هایی درباره علت علاقه‌شان به موضوع و دلیل دنبال کردن رسانه‌های بیگانه به عمل آوردند.

۰۷ اردیبهشت، ۱۳۹۹

آغاز ماه رمضان در ایران؛ خامنه ای در قرنطینه،‌ مردم در بازار

ماه رمضان در ایران در شرایطی فرا رسیده که هم‌زمان با افزایش اجتماع و تردد شهروندان برای تهیه اقلام غذایی در بازار و اماکن عمومی دولت از تلاش برای بازگشایی اماکن مذهبی خبر می‌دهد.
‌هم‌زمان دفتر علی خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی،‌ اعلام کرده که لغو برنامه‌های حضوری او به دلیل بیماری کرونا همچنان در ماه رمضان نیز ادامه خواهد داشت.
حسن روحانی،‌ رییس‌جمهوری،‌ روز شنبه در جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، بار دیگر اظهار امیدواری کرد «با بهبود شاخص‌های کنترل کرونا، مراکز مذهبی با تعیین دستورالعمل‌هایی باز شوند».
او جمعه پنجم هم گفته بود که بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی و حضور مردم در اجتماعات و مراسم دینی از «آرزوهای بزرگ دولت» است و از وزیر بهداشت خواست بررسی‌ها برای این اقدام را تقویت کند.
پیش از این تولیت «حرم امام رضا» در مشهد و سخنگوی قوه قضاییه از دولت خواسته بودند مساجد و حرم‌ها را بازگشایی کند. علیرضا مرندی،‌ پزشک معتمد و مشاور رهبر جمهوری اسلامی، هم در نامه‌ای که متن آن روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت‌ماه منتشر شد از روحانی، او خواسته بود دستور بازگشایی حرم‌ها و مساجد «از همین روزها» و با رعایت شرایط بهداشتی ‌را صادر کند.
دولت ایران تاکنون دستور بازگشایی اصناف، پارک‌ها و بستان‌ها و ادارات را صادر کرده و محدودیت تردد در جاده‌ها را نیز برداشته است. در پی این دستور،‌ از نخستین روز اردیبهشت‌ماه با افزایش حضور شهروندان در خیابان‌ها  پلیس راهور نیز میزان افزایش ترافیک نسبت به سال قبل را ۷۰ درصد دانسته بود.
این در حالی است که مقام‌های ستاد مقابله با کرونا درباره بروز موج جدید گسترش این بیماری هشدار داده‌اند.
یک روز پس از ابراز تمایل روحانی درباره بازگشایی اماکن مذهبی علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، بازگشایی‌های جدید را «موج پیش‌رونده» خواند و ضمن ابراز نگرانی درباره آن گفت ممکن است این موضوع موجب امواج جدیدی از بیماری در تهران شود.
محمدرضا ظفرقندی،‌ رییس سازمان نظام پزشکی،‌ هم روز پنجشنبه در نامه‌ای به روحانی ضمن انتقاد از بازگشایی اماکن عمومی آن را موجب «آسیب به جان و سلامت مردم» و «فرسودگی کادر درمان» دانست.
روحانی روز شنبه درباره امکان برقراری مجدد محدودیت‌ها هشدار داد و گفت: «اقدامات انجام شده و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد با وجود آنکه در مسیر کنترل کرونا قرار داریم، اگر چنانچه سطح هشدارها و هوشیاری مردم کاهش یابد، ممکن است بیماری اوج بگیرد و در این شرایط ناگزیر به احیاء مجدد محدودیت‌ها باشیم.»

ادامه قرنطینه علی خامنه‌ای

بازگشت مردم به اماکن عمومی و کسب و کار و همچنین بازگشایی بازار برای تهیه سفره رمضان در حالی است که هنوز نهادها و مقام‌های ارشد حکومتی جلسات و سخنرانی‌های خود را از سر نگرفته‌اند.
دفتر علی خامنه‌ای اعلام کرده که جلسه مذهبی او به مناسبت ماه رمضان که با عنوان «محفل انس با قرآن کریم» هرسال برگزار می‌شود،‌ امسال بدون هرگونه اجتماع و حضور مردمی خواهد بود. قرار است به دلیل آن‌چه که «رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی» خوانده شده، سخنرانی خامنه‌ای به صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی پخش شود.
پیش از این نیز خامنه‌ای سخنرانی‌های خود را به صورت ویدیویی منتشر کرده است

صدور حکم ۳۰ ماه زندان برای معترضان به سرنگونی هواپیما به دست سپاه


تصویری از تجمع اعتراضی به سرنگونی هواپیما توسط سپاه در تهران
دادگاه انقلاب شهر آمل پنج نفر از کسانی را که در تجمع اعتراض به سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران شرکت کرده بودند در مجموع به ۳۰ ماه زندان محکوم کرده است.
به گزارش وب‌سایت حقوق‌ بشر در ایران، بر اساس حکم دادگاه، محسن رضایی، میثم خلیلی، شورا فکری، سلمان فخری و آقای راعی هر یک به طور جداگانه به شش ماه حبس تعزیزی محکوم شده‌اند. اتهام این افراد اعلام نشده است.
روز ۲۲ دی ۹۸ همزمان با تجمع‌های اعتراضی در تهران و شهرهای مختلف ایران در شهر آمل نیز یک تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مرکزی سپاه پاسداران این شهر برگزار شد.
در جریان آن تجمع، ۱۴ نفر بازداشت شدند و سه نفر از افراد بازداشت شده، به دلیل ضرب و جرح شدید توسط نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل شدند.
وب‌سایت زیتون ۲۸ دی ۹۸ خبر داده بود که رحیم رستمی، بازپرس پرونده، رفتار «توهین‌آمیزی» با خانواده‌های این زندانیان دارد و در مراجعات خانواده‌ها آنان را «منافق» خطاب کرده است.

۰۶ اردیبهشت، ۱۳۹۹

جمهوری اسلامی حکومت اعدام: اعدام ۱۰ زندانی در ۲۴ ساعت اخیر

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز چهارشنبه ٣ اردیبهشت، حکم اعدام دستکم ۷ زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند. همزمان یک زندانی در زندان کرمانشاه نیز با همین اتهام اعدام شد. از سوی دیگر یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان سنندج اعدام شد. صبح روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت نیز حکم اعدام شایان سعیدپور کودک-مجرم زندانی در زندان سقز به اجرا درآمد. همچنین روز دوشنبه یکم اردیبهشت، یک زندانی سیاسی در زندان زاهدان به نام عبدالواسط دهانی، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۱۰ زندانی در زندان های شهرهای مختلف کشور اعدام شدند.
بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، روز چهارشنبە ٣ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، یک زندانی در زندان مرکزی کرمانشاه اعدام شد.

هویت این زندانی که به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بود، تورج مراد حاصلی، ٣۴ سالە، فرزند علیجان و اهل شهرستان اسلام آباد غرب عنوان شده است.

این زندانی، در پی درگیری با شهروند دیگری با هویت ”ایوب قبادی“ به دلیل اختلاف مالی در سال ۱۳۹۵ مرتکب قتل و به اعدام محکوم شده بود.
بر اساس گزارشات دریافتی، اجرای حکم اعدام این زندانی، به خانواده و وکیل وی ابلاغ نشده بود.
همچنین بنا به گزارشات دریافتی هرانا، روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه ۹۹، یک  زندانی سیاسی در زندان زاهدان، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است.

هویت این زندانی، “عبدالواسط دهانی، فرزند لیدوک، ۳۰ ساله” عنوان شده است.

امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه به خانواده این زندانی اجازه آخرین ملاقات با او داده شد. گفته می‌شود قرار است حکم اعدام وی روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت ماه در این زندان به اجرا درآید.
عبدالواسط دهانی پیشتر از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه به اعدام محکوم شده است.
وی پیش از این در نامه‌ای سرگشاده، درباره شکنجه‌هایی که منجر به اعتراف گیری اجباری از وی شده، نوشته بود: «به اتهام همکاری با گروهک های ضد نظام در زندان مرکزی زاهدان به سر می برم و توسط اطلاعات آگاهی و نیروی انتظامی دستگیر شدم و به آگاهی استان زاهدان آورده شدم که در آگاهی استان تحت بدترین شکنجه ها قرار گرفتم، دستهای من را بسته و آویزانم کردند “جوجه کباب” شدم و به کف پاها با کابل با آخرین ضربه می زدند و کف پاهایمان را با فندک اتمی داغ می دادند، خلاصه خانواده ی مان را دستگیر کرده و تهدید کردند که باید اعتراف کرده و هر چی می گوییم قبول کنی و من تاب این همه شکنجه ها را نداشتم، مجبور به اقرارهای واهی آنها شدم و حال در دادگاه محکوم به اعدام شدم، آن هم به اتهامات ساختگی.»

هرانا پیشتر گزارش داده بود لقمان احمدپور که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان سنندج اعدام شد. این زندانی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه، به همراه دستکم شش تن دیگر جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود.

صبح روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ماه نیز هرانا از اجرای حکم اعدام شایان سعیدپور کودک-مجرم زندانی در زندان سقز خبر داده بود. آقای سعیدپور در پی شورش در زندان سقز موفق به فرار از زندان شده بود اما مدتی بعد بازداشت و به زندان سنندج تبعید شده بود. به نظر می‌رسد تسریع روند اجرای احکام اعدام در این زندان با مسئله فرار زندانیان مرتبط است.

شایان سعیدپور که به اتهام قتل در زندان به سر می برد در زمان حادثه کمتر از ۱۸ سال سن داشته است. علاوه بر صغر سن، مدارکی وجود دارد که نشان می دهد شایان سعیدپور پیش از وقوع حادثه قتل تحت نظر روانپزشک بوده است.

همچنین در گزارشی دیگر امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، سازمان حقوق بشر ایران از اجرای حکم اعدام دستکم ۷ زندانی، در زندان رجایی شهر کرج خبر داده است.
بر اساس این گزارش این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه، در یک گروه ده نفره جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند.

هویت شش تن از این زندانیان، محسن رضاییان، علی‌رضا آریایی، حمیدرضا اصغرپور ماسوله، مصطفی قیاسوند، مهدی عاصمی و آنا دردی بابایی عنوان شده است.

گفتنی است که آنا دردی بابایی از سال ۱۳۷۱ تا زمان اجرای حکم، یعنی ۲۸ سال در زندان به سر برده بود.
در خصوص آقای رضاییان نیز گفته می‌شود که وی پیشتر بر اثر برق گرفتگی، یک دست و یک پای خود را از دست داده بود.
همچینین در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع در خصوص آقایی اصغرپور ماسوله آمده است “وی با برگزاری مراسم قسامه به اعدام محکوم شده بود. اتهام این زندانی قتل زنش بود ولی وجود قتل هم جای شبهه داشت. پزشکی قانونی بار اول نظر به مرگ طبیعی همسر وی داده بود و گفته بود که کبودی‌های روی بدن فرد فوت شده بر اثر تلاش برای احیا توسط تیم اورژانس است اما بعدا نظرشان تغییر کرد. دادگاه نیز درآخر با مراسم قسامه وی را به اعدام محکوم کرد”.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۰۴ اردیبهشت، ۱۳۹۹

پنتاگون: موشک جدید ایران مسافتی خیلی طولانی را پیمود

نتاگون پرتاب ماهواره توسط سپاه را اقدامی شرورانه خوانده است.
مقام های وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز چهارشنبه شنبه سوم اردیبهشت پرتاب ماهواره نظامی به مدار زمین توسط سپاه پاسداران را اقدامی «شرورانه» و تهدیدی علیه امنیت منطقه خواندند.
سپاه پاسداران بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد که نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی «با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفته است».
ژنرال جان هایتن، معاون رئیس ستاد مشترک نیروهای نظامی ارتش آمریکا، در یک کنفرانس خبری در واکنش گفت: شما و همه دنیا باید بدانید که ما هر راکت یا موشکی که از سطح زمین پرتاب شود را رصد و به طور دقیق شناسایی می‌کنیم. ما همین کار را با موشک اخیری که ایران شلیک کرد انجام دادیم. ما نمی خواهم ارزیابی دقیق بخشی اطلاعاتی را با شما در میان بگذارم چرا که اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده است.
معاون رئیس ستاد مشترک نیروهای نظامی ارتش آمریکا اضافه کرد: آنچه که می توانم بگویم این است که این موشک مسیر خیلی طولانی را طی کرد. اگر موشکی مسیر طولانی را پیمود، (صرف نظر از این که موفقیت آمیز بود یا نه. من وارد جزییات نمی شوم)، این بار دیگر تاکیدی بر این است که ایران توانایی تهدید همسایه‌های خود و متحدان ما را دارد.
ژنرال جان هایتن تصریح کرد: ما می‌خواهیم مطمئن شویم که آنها نمی‌توانند آمریکا را تهدید کنند.
در این کنفرانس خبری دیوید نورکوئست، معاون وزیر دفاع آمریکا، نیز گفت، موشک اخیر سپاه نشانه‌ای از رفتار شرورانه است.
ایران پیش از این چهار تلاش ناموفق برای ارسال ماهواره به فضا کرده بود اما هر بار موشک پرتاب شده نتوانسته بود ماهواره را در مدار قرار دهد.

آخرین وضعیت فعالان صنفی معلمان: بازخرید و اخراج محمد حبیبی و انتقال اسماعیل عبدی به زندان

محمد حبیبی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، در جریان تجمع اعتراضی معلمان، به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد
«اسماعیل عبدی» در پی مراجعه به زندان اوین برای پی‌گیری پرونده خود، بازداشت و به زندان منتقل شده است
استان وایر- «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» روز دوشنبه اول اردیبهشت ۱۳۹۹ اعلام کرد: «حکم صادره توسط وزارت آموزش و پرورش علیه محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی معلمان مبنی بر بازخرید خدمت وی، در مرحله تجدید نظر تایید و به وکیل ایشان ابلاغ شد.»
با گذشت نزدیک به دو سال از سپری شدن مدت محکومیت حبس محمد حبیبی در زندان، وزارت آموزش و پرورش رای به اخراج این فعال صنفی داده است. این در حالی است که در تمام طول این دوسال، کارشناسان بر محق بودن او از مرخصی بدون حقوق تاکید داشتند. حبیبی از سوی دادگاه انقلاب تهران به هفت سال و نیم حبس قطعی محکوم شده که این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شده است.
محمد حبیبی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، در جریان تجمع اعتراضی معلمان، به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «احمدزاده»، او را به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» به هفت سال و نیم حبس قطعی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۸ ماه حبس و به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به ۱۸ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و نیز ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم کرد.
محمد حبیبی در شهریور همان سال به زندان «اوین» منتقل شد و در نهایت جلسه دادگاه وی در تاریخ دوم آبان ۱۳۹۷ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی «احمد زرگر» برگزار شد. این دادگاه در دی ماه همان سال رای دادگاه بدوی را عینا تایید کرد. با توجه به ادغام احکام، هفت سال و نیم از حبس وی قابلیت اجرایی دارد.
این معلم و فعال صنفی زندانی علی‌رغم این که از مدت‌ها قبل به تومور استخوانی در دست چپ و هم‌چنین عفونت ریه مبتلا شده، از خدمات درمانی در زندان محروم مانده است.
انتقال ناگهانی اسماعیل عبدی به زندان در پی مراجعه به دادسرای شهید مقدس
در روزهای گذشته «اسماعیل عبدی» در پی مراجعه به زندان اوین برای پی‌گیری پرونده خود، بازداشت و به زندان منتقل شده است. بازداشت و انتقال وی به زندان در حالی رخ داده است که با ابلاغ بخش‌نامه رییس قوه قضاپیه مبنی بر آزادی محکومان سیاسی و امنیتی که تا پنج سال حکم داشته و یک سوم آن را گذرانده‌اند، او و «محمود بهشتی لنگرودی» مشمول این آزادی هستند.
«آدینه بیگی»، همسر محمود بهشتی لنگرودی در اینستاگرام خود با اعلام این که در مراجعات مکرر به دادیاری اوین، دادیار ناظر بر زندانیان امنیتی به وی گفته بود اسماعیل عبدی و محمود بهشتی مشمول آزادی هستند، گفته است: «گفتند فقط باید منتظر ابلاغ آن از طرف اجرای احکام باشید. به اجرای احکام هم چندبار مراجعه کردیم، هربار گفتند فقط امضای دادستان مانده است. از طرفی برگه تمدید مرخصی هم در دادیاری تکمیل و به دفتر دادیاری تحویل داده شد.»
او در ادامه با مرور اخبار مرتبط به این ابلاغیه افزوده است: «از یک سو سخن‌گوی قوه قضاییه از تشکیل ۵۰۰ هیات برای پیداکردن راه‌کارهای جدید جهت خلوت کردن بیشتر زندان به خاطر شیوع کرونا صحبت می‌کنند و می‌گویند تا ۱۰ اردیبهشت به زندانیانی که در مرخصی هستند و نه مشمول بخش‌نامه‌اند و نه مشمول آزادی مشروط، خبر داده می‌شود که برگردند یا در مرخصی بمانند. رییس‌جمهوری هم می‌گوید تا پایان اردیبهشت مرخصی زندانیان تمدید شده است؛ مگرزندانیان خطرناک، اما به ناگاه خبر برگرداندن اسماعیل عبدی به زندان که برای پی‌گیری نتیجه قطعی وضعیت خود و آزاد کردن وثیقه نقدی به دادیاری مراجعه کرده بود، موجی از شگفتی وتاثر را در همگان به وجود می‌آورد.»

۰۳ اردیبهشت، ۱۳۹۹

روحانی منتقدان آمار رسمی کرونا را «اقلیت کوچک» و «بلندگوی بیگانگان» نامید

اندازه قلم متن
در حالی که حتی برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی نیز آمار رسمی دولت ایران درباره شیوع ویروس کرونا را زیر سوال برده‌اند، حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی گفت که این افراد «کاسب کرونا» و «اقلیت کوچکی» هستند که از خارج از کشور خط می‌گیرند.
روحانی، روز چهارشنبه سوم اردیبهشت، در جلسه هیات دولت، در این زمینه گفت: «یک افکار کودکانه و بچه‌گانه‌ای در ذهن یک اقلیت کوچکی سیر می‌کند و خیلی متاسفیم این اقلیت کوچک خط را از بیرون می‌گیرد و متاسفانه هر چه آنها می‌گویند، اینها دومرتبه تکرار می‌کنند و بلندگویی هستند که حرف بیگانگان را تکرار می کنند.»
او ادامه داد: «راجع به آمار تردید می کنند، راجع به درمان تردید می کنند، راجع به پیشرفت کشور تردید می کنند و راجع به کارآمدی نظام تردید می کنند و صبح تا شب دنبال وسوسه هستند.»
رییس جمهوری اسلامی بدون ذکر نام شبکه ماهواره‌ای خاصی گفت: «ملت را باید به آینده خوشبین و امیدوار کنیم. چرا دنبال آن باشیم که یک جایی یک چیزی را پیدا کنیم و آن را بزرگ کنیم. رسانه‌های ماهواره‌ای به اندازه کافی هستند که مسایل را بزرگ ‌می‌کنند دیگر به داخلی‌ها نیاز نیست.»
سه روز پیش، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران گفته بود که آمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا بسیار بیشتر از آمار وزارت بهداشت است. اما کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به این انتقاد گفت: «مگر دوستان شورای شهر به غیر از آمار انتخاباتی و زنان و زایمانی می‌توانند آمار دیگری بدهند؟»
روحانی همچنین در زمینه تامین تجهیزات درمانی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا گفت: «امروز در زمینه مواد ضدعفونی کننده، شوینده و بهداشتی، نه تنها توان ما به گونه‌ای است که نیاز داخلی‌مان تأمین می‌شود حتی قدرت صادرات داریم و می‌توانیم بخشی از اینها را به کشورهایی که نیازمند هستند، صادر کنیم.»
او مشخصا به کیت‌های تشخیص کرونا اشاره کرد و گفت: «در زمینه کیت‌های تشخیص الان می‌توانیم صادر کننده باشیم.»
این در حالی است که مدیرکل گمرک بازرگان امروز اعلام کرد کیت‌های تشخیص کرونا ویروس خریداری شده از کشور فرانسه به ارزش ۴۴۴ هزار و ۶۸۵ یورو وارد ایران شده است.
این اظهارات در حالی است که پیشتر گزارش‌هایی از کمبود تجهیزات پزشکی و همچنین انجام ندادن یا گرانی آزمایش تشخیص کرونا برای مردم عادی در ایران منتشر شده است.
روحانی درباره افت شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز گفت: «چون اتکا ما به نفت خام خواسته یا ناخواسته و با اراده خودمان و یا با تحمیل دشمن کمتر شده است، حتما خسارت‌های ما کمتر خواهد بود.»
همچنین رییس جمهوری اسلامی درباره آمارهای تورم در ایران گفت که دولتش در مسیر کاه