۱۱ بهمن، ۱۴۰۰

بازداشت شعبان محمدی، فعال صنفی معلمان توسط نیروهای امنیتی در مریوان

«شعبان محمدی»، فعال صنفی معلمان صبح امروز یکشنبه ١٠بهمن١۴٠٠ در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی شهرستان مریوان از توابع استان کردستان  بازداشت شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده این فعال صنفی معلمان با اعلام این خبر به «ایران‌وایر» گفت: «یک کاروان از نیروهای امنیتی مریوان صبح امروز وارد منزل شعبان محمدی شده و بدون حکم قضایی و تشریح اتهام انتسابی او را بازداشت کرده و با خود برده‌اند.»

به گفته این منبع مطلع، شعبان محمدی پس از ورود غیرقانونی نیروهای امنیتی مریوان به منزل شخصی خود، اعتراض کرده و از آن‌ها بابت دلیل بازداشت توضیح خواسته است، اما نیروهای امنیتی علاوه بر توهین و اهانت به آقای محمدی و اعضای خانواده او، منزل این فعال صنفی معلمان را تفتیش کرده و موبایل خود وهمسرش را هم برده‌اند.

شعبان محمدی، علاوه بر «انجمن صنفی معلمان مریوان» از اعضای «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» است.

بازداشت این فعال صنفی معلمان در حالی صورت گرفته که دور تازه تحصن و اعتصاب سراسری معلمان، از روز شنبه ۹بهمن۱۴۰۰ با تحصن معلمان در مدارس سراسر ایران برگزار شد و تاکنون ادامه دارد.

این اعتصاب هم مطابق دوره‌های قبلی با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران صورت گرفته است. 

خامنه‌ای تقصیر وضعیت وخیم اقتصادی را متوجه «مسئولان دولتی دهه ۹۰» دانست

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز یکشنبه دهم بهمن طی یک سخنرانی گفت که آمارهای اقتصادی کشور در دهه ۹۰ «خرسندکننده نیست» و تقصیر این مسئله را متوجه «مسئولان دولتی» دانست.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که بامداد یک‌شنبه در جمعی از مسئولین اقتصادی و صنعتی سخن می‌گفت، اظهار داشت: «آمار مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی، آمار مربوط به تشکیل سرمایه در کشور، آمار مربوط به تورم، آمار مربوط به رشد نقدینگی، خرسندکننده نیست.»

علی خامنه‌ای در ادامه با انتقاد از نگاهی که به گفته او اقتصاد را منتظر رفع تحریم‌ها گذاشته بود، گفت: «اگر در این سال‌ها مسئولان دولتی همراهی بیشتری می‌کردند، رعایت بیشتری می‌کردند ما افتخارات بیشتری بدست می‌آوردیم، وضعمان از اینی که امروز هست قطعاً بهتر بود.»

او به طور ویژه نیز گفت: «اگر در این ۱۰ سال مسئولان با تولیدکنندگان همراهی بیشتری می کردند، آسیب‌ها کمتر، و موفقیت‌ها بیشتر می‌شد.»

این نوع انتقادات رهبر جمهوری اسلامی که به طور عمده متوجه دولت حسن‌ روحانی است، سابقه‌دار است.

او مرداد امسال در آخرین دیدارش با اعضای کابینه حسن روحانی گفت: «هرجایی که کارهایتان را منوط کردید به غرب، ناموفق ماندید».

علی خامنه‌ای پیش از این بارها گفته است مسئولان دولت باید بیش از تلاش برای رفع تحریم‌ها به فکر خنثی کردن‌ تحریم‌ها باشند و از «اقتصاد مقاومتی» به عنوان راه‌حل نام برده است. 

۱۰ بهمن، ۱۴۰۰

کیوان صمیمی به زندان سمنان تبعید شد

 

 امروز شنبه ۹ بهمن‌ماه، کیوان صمیمی سردبیر نشریه ایران فردا، از زندان رجایی شهر کرج خارج شده و در حال تبعید به زندان سمنان است. آقای صمیمی، روز پنجشنبه ۷ بهمن‌ماه، پس از چندین بار جا به جایی پی در به پی به قرنطینه زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۹ بهمن‌‌ماه ۱۴۰۰، کیوان صمیمی سردبیر نشریه ایران فردا، از زندان رجایی شهر کرج خارج شد.

مصطفی نیلی، وکیل مدافع کیوان صمیمی طی یاداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: “امروز صبح آقای کیوان صمیمی را از زندان رجایی‌شهر خارج کرده و اکنون در حال تبعید ایشان به زندان سمنان هستند”.

آقای صمیمی، روز پنجشنبه ۷ بهمن، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود. آقای نیلی پیش از این دلیل جابجایی های پی در پی این زندانی را مخالفت دادیار اجرای احکام کرج با نگهداری وی در ندامتگاه مرکزی کرج و از سوی دیگر استناد واحد اجرای احکام دادسرای مقدس به رای خلاف قانون شعبه ۵۴ مبنی بر تبعید ایشان به کرج عنوان کرده بود.

کیوان صمیمی که از تاریخ ۱۷ آذرماه ۹۹ دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کرد. اواخر دیماه از زندان اوین به بازداشتگاه یکی از کلانتری‌های شهر کرج منتقل شد. پیشتر مصطفی نیلی در خصوص نحوه انتقال آقای صمیمی گفته بود: «موکلم حتی موفق نشده که هیچ یک از وسائل خود از جمله داروهایش را با خود ببرد که این موضوع با توجه به سن و سال او و همچنین نظر به بحث بیماری‌هایی که به آن مبتلاست، بسیار خطرناک خواهد بود.» آقای صمیمی از بازداشتگاه به قرنطینه ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده و روز دوشنبه ۴ بهمن‌‌ماه، از آنجا مجددا به زندان اوین بازگردانده شده بود.

افت ۳۰ درصدی خرید شمش و سکه طلا توسط ایرانی‌ها در سال ۲۰۲۱

شورای جهانی طلا در تازه‌ترین گزارش سالانه خود می‌گوید خرید شمش و سکه طلا توسط شهروندان ایرانی برای چهارمین سوالی متوالی کاهش یافته است و‌ در سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد افت داشت.

آمارهای شورای جهانی طلا نشان می‌دهد ایرانی‌ها خرید شمش و سکه طلا را بعد از خروج آمریکا از برجام و شتاب‌گیری افت ارزش ریال به شدت افزایش داده و در سال ۲۰۱۸ به نزدیک ۶۲ تن رساندند، اما از آن زمان به بعد خرید شمش و سکه طلا به صورت تدریجی کاهش یافته است و سال گذشته به ۲۵.۵ تن رسید.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که مردم در سال‌های اخیر برای حفظ دارایی‌های مالی خود به بازار سکه و شمش طلا پناه آوردند. سازمان امور مالیاتی از سال ۹۷ شروع به اخذ مالیات از دارندگان سکه کرد و هر سال این مالیات‌ها افزایش یافت این موضوع در کاهش خرید موثر بوده است.

هم‌اکنون قیمت سکه بهار آزادی بالای ۱۲ میلیون تومان است، در حالی که ابتدای سال ۹۷ این رقم کمتر از ۲ میلیون تومان بود.

دولت حسن روحانی همزمان با افزایش دادن مالیات سکه، طی دو سال گذشته در تلاش بود تا سرمایه‌ها و دارایی‌های مردم را به بازار سهام تشویق کند.

شاخص بازار سهام از ابتدای سال ۹۹ تا نیمه آن به شدت جهش یافت و از ۵۰۰ هزار واحد به بالای دو میلیون واحد اوج گرفت؛ اما دوباره روند نزولی یافت و میلیون‌ها نفر از سرمایه‌گذاران بورس را دچار زیان‌های هنگفت کرد.

شورای جهانی پول در بخش دیگری از گزارش خود از افزایش ۳۲ درصدی خرید میزان جواهرات توسط مردم ایران در سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۲۰ خبر داده است.

البته این افزایش به خاطر بحران کرونا و سقوط خرید جواهرات در سال ۲۰۲۰ توسط مردم ایران بوده و سال گذشته ایرانی‌ها نسبت به سال‌های قبل از سال ۲۰۲۰، میزان جواهرات بیشتری خریداری نکرده‌اند.

در سال ۲۰۲۰ و اوج‌گیری شیوع کرونا، قرنطینه‌های گسترده، کاهش دید و بازدیدها، جشن‌ها و غیره، خرید جواهرات در کشور از ۳۰.۵ تن به ۲۰ تن کاهش یافته بود، اما پارسال این رقم به ۲۶.۳ تن افزایش یافته است.

با افزایش نسبی خرید جواهرات، سازمان امور مالیاتی ۱۳ آذرماه امسال در ابلاغیه‌ای به اصناف، از واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین فروش خواست تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند. این ابلاغیه از ۱۳ دی‌ماه به اجرا گذاشته شده است. 

۰۸ بهمن، ۱۴۰۰

اظهارات مصطفی نیلی در خصوص شرایط نگهداری علی یونسی در بند ۲۰۹ زندان اوین

 

مصطفی نیلی وکیل دادگستری با اشاره به اینکه علی یونسی در یک سلول ۲ در ۴ و نیم متر به همراه یک متهم به قاچاق مواد مخدر و یک متهم مالی نگهداری می‌شود، گفت که یونسی تنها ۳ روز در هفته، آن هم به مدت ۲۰ دقیقه اجازه هواخوری دارد و در دوران بازداشت فردی به عنوان نماینده وزارت علوم با علی یونسی در انفرادی دیدار و با تهدید و تطمیع، درخواست تکرار حرف‌های ضابطین را داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، مصطفی نیلی، وکیل دادگستری در خصوص شرایط نگهداری علی یونسی گفت: وی مدت کوتاهی را در بند امنیتی۲۴۰ بوده و سپس به یک بند امنیتی منتقل شده است. ضمن اینکه ۲ماه کاملا به صورت انفرادی نگهداری شده و بعد در سلول‌های دو و سه نفره حضور داشته است. الان، موکل من در بند ۲۰۹ به همراه یک قاچاقچی مواد مخدر و یک متهم فساد مالی نگهداری می‌شود. او الان به همراه دو متهم دیگر در یک سلول ۲ در ۴ و نیم متر زندگی می‌کند و تنها ۳ روز در هفته، آن هم به مدت ۲۰ دقیقه اجازه هواخوری دارد و استفاده از چشم‌بند برخلاف قانون برای ایشان اجباری است.

وی با اشاره به اینکه دادیار ناظر به درخواست ما برای جابجایی علی یونسی و امیرحسین مرادی از بند امنیتی توجه نمی‌کند، افزود: مجموع این موارد، شرایط بسیار سختی را برای علی یونسی در زندان ایجاد کرده است. ما این نحوه نگهداری در این مدت طولانی را بارها به دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و عقیدتی متذکر شدیم و تقاضای جابجایی علی یونسی و امیرحسین مرادی را داشتیم اما، متاسفانه دادیار ناظر با توجه به تقاضای نیروهای امنیتی، مبنی بر نگهداری دو موکل ما تا زمان صدور حکم نهایی در بند امنیتی به این خواسته قانونی توجه نمی‌کند.

وکیل علی یونسی، خاطرنشان کرد: “متاسفانه به صورت غیرقانونی، موکلین ما را در سخت‌ترین شرایط در بند امنیتی ۲۰۹ نگهداری کردند. حتی در نحوه نگهداری زندانیان در بند ۲۰۹، آئین نامه سازمان زندان‌ها رعایت نمی‌شود. یک آئین‌نامه، تحت عنوان نحوه اداره بازداشتگاه‌های امنیتی داریم که در آن اذعان شده که هرجا این آئین نامه مسکوت بود، باید به آئین نامه سازمان زندان‌ها مراجعه شود.”

وی اضافه کرد: “در مورد بحث هواخوری و این موارد، آئین نامه نحوه اداره بازداشتگاه‌های امنیتی ساکت است اما، آئین نامه سازمان زندان‌ها به صراحت اعلام کرده که هر زندانی باید حداقل، روزانه به یک ساعت هواخوری، فروشگاه و کتابخانه دسترسی داشته باشد. این شرایط به هیچ عنوان برای موکلین ما مهیا نبوده و در شرایط بسیار بدی نگهداری می‌شوند.”

جزئیات حکم جدید دادگاه برای نرگس محمدی، فعال مدنی، مشخص شد

 


نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران

تقی رحمانی، فعال سیاسی مقیم پاریس و همسر نرگس محمدی، روز چهارشنبه، ششم بهمن‌ماه، از جزئیات محکومیت تازه این فعال مدنی خبر داد.

خانم محمدی روز سه‌شنبه سرانجام توانست در تماس تلفنی با خانواده خود در ایران، به شرح جزئیات این حکم تازه دادگاه بپردازد.

بر اساس حکم صادر شده توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، این فعال مدنی به هشت سال و دو ماه زندان، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید از تهران، دو سال ممنوعیت فعالیت در نهاد و احزاب، دو سال ممنوعیت حضور و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و مصاحبه (مخابراتی) محکوم شده است.

این نخستین تماس تلفنی خانم محمدی با خانواده خود پس از انتقال به زندان قرچک ورامین است.

آقای رحمانی در پایان توییت اخیر خود یادآور شده که این حکم «بدوی» است و جدا از محکومیت پیشین نرگس محمدی صادر شده است. بنابراین حکم پیشین به قوت خود باقی است.

۰۶ بهمن، ۱۴۰۰

ابراز نگرانی گزارشگران بدون مرز درباره وضع سلامت سه زندانی سیاسی تبعیدی در ایران

 

سازمان گزارشگران بدون مرز با اعتراض به تبعید نرگس محمدی، کیوان صمیمی و عالیه مطلب‌زاده، سه زندانی سیاسی در ایران، آن را اقدام برای شکستن مقاومت آن‌ها خواند.

این سازمان روز دوشنبه چهارم بهمن‌ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد نگران جان و سلامت مطلب‌زاده، محمدی و صمیمی است که به زندان‌های قرچک و رجایی‌شهر منتقل شده‌اند.

آنتوان برنارد، مدیر بخش جلب حمایت جهانی و راهبرد حقوقی سازمان گزارشگران بدون مرز،‌ در این زمینه گفت: «بی‌کنشی نهادهای جهانی مدافع حقوق بشر متاسفانه جمهوری اسلامی را برای ادامه اینگونه اقدام‌ها تشویق می‌کند که خطر کشتن تدریجی و مخفیانه روزنامه‌نگاران را در پی خواهد داشت.»

ایران در جدول سالانه فساد در رتبه ۱۵۰ میان ۱۸۰ کشور قرار دارد

 بر اساس جدیدترین گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل درباره شاخص ادراک فساد در سال ۲۰۲۱، ایران یکی از فاسدترین کشورها حتی در منطقه به شمار می‌رود. 

    
Iranischer Rial und US Dollar

طبق این گزارش، ایران در میان ۱۸۰ کشور، از لحاظ گستردگی فساد مالی در جایگاه ۱۵۰ و هم‌ردیف با کشورهای گینه، گواتمالا و تاجیکستان قرار گرفته است.

به این ترتیب وضعیت فساد مالی در ایران بدتر از وضعیت حاکم بر کشورهایی همچون اوگاندا، بنگلادش، موزامبیک و آنگولا است.

در میان کشورهای همسایه ایران و منطقه، تنها وضعیت کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان، سوریه و یمن بدتر از ایران است.

در این منطقه، کشورهای امارات، قطر و اسرائیل از بهترین شرایط در کنترل فساد مالی برخوردار هستند. امارات با کسب ۶۹ امتیاز در رتبه ۲۴ قرار دارد.

وضعیت فساد در جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر با شتاب قابل ملاحظه‌ای وخیم‌تر شده است به گونه‌ای که مثلا، ایران از لحاظ شاخص ادراک فساد نسبت به سال ۲۰۱۷ میلادی، ۲۰ پله تنزل پیدا کرده است. ایران در آن سال در رتبه ۱۳۰ قرار گرفته بود.

دانمارک؛ پاکترین کشور

در صدر این فهرست، دانمارک با کسب ۸۸ امتیاز به عنوان بهترین کشور دارای کمترین فساد معرفی شده است. کشورهای نیوزلند، فنلاند، سنگاپور و سوئد هم در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار دارند.

کشور آلمان نیز با کسب ۸۰ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز در رده دهم قرار دارد.

در انتهای این جدول، کشورهای سودان جنوبی، سومالی، سوریه و ونزوئلا دیده می‌شوند که وضعیت فساد مالی در آنها، وخیم‌تر از سایر کشورهای جهان است.

نحوه محاسبه فساد مالی

سازمان شفافیت بین‌الملل از سال ۲۰۰۴ به این سو، همه ساله گزارشی درباره فساد مالی در کشورهای مختلف جهان منتشر می‌کند.

رده‌بندی کشورها از منظر فساد مالی بر اساس دادن امتیاز بین یک تا ۱۰۰ به کشورها است. در این بین کشوری که از امتیاز کمتری برخوردار باشد، از منظر مالی فاسدتر از کشورهایی است که امتیازات بیشتری کسب می‌کنند.

کشوری که کمتر از ۵۰ امتیاز کسب کند، بر اساس ارزیابی سازمان شفافیت بین‌الملل در شمار کشورهای فاسد قرار می‌گیرد.

امتیاز ایران در این بررسی، ۲۶ است و به این ترتیب، در شمار یکی از فاسدترین کشورها قرار دارد.

۰۵ بهمن، ۱۴۰۰

تمدید مجدد مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویان دانشگاه تهران

 

تمدید مجدد مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویان دانشگاه تهران

معاونت آموزشی دانشگاه تهران، مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی را مجددا تمدید کرد.

به گزارش ایسنا، معاونت آموزشی دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع دانشجویان محترم دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران می‌رساند مهلت دفاع از پایان‌نامه یا رساله در نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تا تاریخ ۳۰ بهمن (بدون نیاز به باز شدن سر ترم جدید) تمدید می‌شود و این مهلت قابل افزایش نخواهد بود.

به گزارش ایسنا،معاونت آموزشی دانشگاه تهران پیش از این اعلام کرده بود که زمان آغاز آموزش دانشجویان برای نیمسال دوم و مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در نیم‌سال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تا ۱۵ بهمن ماه خواهد بود.

نفت و تورم؛ چرا قیمت نفت برای کل اقتصاد مهم است؟

 

رابطه قیمت‌ نفت و تورم چشمگیر اما پیچیده است

۰۴ بهمن، ۱۴۰۰

شماری از معلمان و بازنشستگان بار دیگر در چند شهر ایران تجمع کردند

 


شماری از معلمان و بازنشستگان فرهنگی در چند شهر ایران، روز دوشنبه در تجمع‌هایی خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند.

این تجمع‌ها از جمله در شیراز، سنندج، همدان، داراب و رشت برگزار شد و در آن حاضران شعارهای مختلفی سر دادند.

آموزگاران و بازنشستگان فرهنگی خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی و قانون همسان‌سازی پرداخت‌ها هستند.

در هفته‌های اخیر تجمعات اعتراضی گسترده‌ای از سوی معلمان و بازنشستگان در شهرهای گوناگون ایران برگزار شده که در مواردی با برخوردهای نیروهای امنیتی مواجه شده است.

بازداشت یک شهروند به دلیل «اهانت به تندیس روح الله خمینی» در اردستان

 

 فرماندار اردستان از بازداشت یک شهروند در این شهر به دلیل آنچه “اهانت” به تندیس روح الله خمینی عنوان شده است، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری به نقل از رکنا، روز شنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۰، یک شهروند در اردستان بازداشت شد.

فرماندار اردستان در این‌باره مدعی شد: گزارشاتی مبنی بر «اهانت و تخریب تندیس “امام خمینی” در میدان اصلی شهر اردستان و مخدوش کردن تعدادی از تابلوهای خیابان اصلی» دریافت شد.

حمیدرضا تأملی افزود: در پی تحقیقات صورت گرفته توسط مراجع انتظامی، متهم بازداشت و به مراجع قضایی تحویل داده شد.

تأملی با بیان اینکه «تحقیقات روی ابعاد پرونده ادامه دارد و تفهیم اتهامات لازم صورت گرفته است»، گفت: متهم با قرار مشخص به زندان نائین منتقل شد و در حال حاضر اطلاعی در خصوص انگیزه این اقدام توسط متهم در دست نیست.

۰۳ بهمن، ۱۴۰۰

اخراج آرزو رحیم خانی از دانشگاه آزاد اندیمشک

 

خبرگزاری هرانا – آرزو رحیم خانی، استاد دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک از ادامه فعالیت محروم و از دانشگاه اخراج شد. خانم رحیم خانی در تاریخ ۸ تیرماه امسال به همراه همسرش رامین بیرانوند توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و در تاریخ ۵ مردادماه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

به گزارشی خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرزو رحیم خانی، استاد دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک از ادامه فعالیت محروم و از دانشگاه اخراج شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «ماه گذشته به صورت شفاهی به خانم رحیم خانی گفته شد که از دانشگاه اخراج است. ولی علیرغم مراجعه چندباره او، حکم اخراج به صورت کتبی به ایشان ابلاغ نشد و تنها گفتند که حکم محرمانه است. این در حالی است که حقوق این استاد دانشگاه از تابستان امسال قطع شده بود.»

آرزو رحیم خانی به همراه همسرش رامین بیرانوند در تاریخ ۸ تیرماه توسط ماموران قرارگاه امنیتی ابوالفضل العباس خوزستان در منزل خود در اندیمشک بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای اطلاعات سپاه در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروندان کرده و وسایل شخصی آنان از جمله کامپیوتر و تلفن‌های همراه را ضبط کرده و با خود بردند. این شهروندان در تاریخ ۵ مردادماه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

آرزو رحیم خانی تا پیش از بازداشت مدرس دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک واقع در استان خوزستان بود.

گزارش از وضعیت دانش‌آموزان در زاهدان: “نداری” دانش‌آموزان را کولبر کرده است/ دختران به دلیل نبود مدرسه، فقط تا ششم ابتدایی درس می‌خوانند

 

"نداری" دانش‌آموزان را کولبر کرده است/ دختران به دلیل نبود مدرسه، فقط تا ششم ابتدایی درس می‌خوانند

دانش‌آموزان ما مجبورند کار کنند، زیرا وضعیت مالی خوبی ندارند و بعد از مدرسه به سمت مرز می‌روند و کولبری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تامین معاش، کودکان خانواده‌های بی‌بضاعت در مناطق کم برخوردار کشور را ملزم به اشتغال کودکان می‌کند. این موضوع در نواحی لازم التوجه کشور به کرات دیده شده است؛ یعنی دانش آموزانی که صبح درس می‌خوانند و عصرها کارگری می‌کنند. شهر زاهدان می‌تواند مصداق عینی این آسیب اجتماعی باشد، در عمده خانواده‌های این شهر فرزندان زیاد با تفاوت سنی کم دیده می‌شود و آن کودکانی که تقریبا می‌توانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند، می‌توانند نان‌‌آور خانواده باشند. 

منطقه حاجی آباد واقع در حاشیه شهر زاهدان یکی از مناطق با جمعیت قابل توجه دانش آموزی است. حاجی آباد حاشیه شهر بوده و فاصله چندانی با مرکز شهر ندارد، اما سطح زندگی افراد این منطقه با مرکز شهر تفاوت زیادی دارد. مسیر و جاده کشی این منطقه کاملا به دور از چشم شهرداری استان است که همین امر موجب دشواری تردد دانش آموزان به مدرسه می‌شود. وقتی مسیر مدرسه با مشکلاتی از جمله مسافت زیاد یا ناایمن بودن همراه باشد زمینه ترک التحصیلی محصلان و روی آوردن آنها به شغل‌های کاذب را فراهم می‌کند. 

+ (5)

مدرسه‌ای که بیشتر دانش دانش آموزان آن شاغل هستند/ حضور ۵۵ دانش‌آموز در یک کلاس

بیشتر دانش آموزان ما در این مدرسه شاغل هستند و بعد از اینکه شیفت صبح تمام می‌شود، آن‌ها مشغول به کار می‌شوند.

“محمدرضا سالارزهی” مدیر مدرسه پسرانه ابتدایی حاجی آباد است، او درباره تعداد دانش آموزان این مدرسه و دانش آموزانی که در کنار درس مجبور به اشتغال هستند، گفت: ما در شیفت صبح این مدرسه ۷۰۰ دانش آموز و در شیفت بعد از ظهر ۳۰۰ دانش آموز داریم.تعداد جمعیت هر کلاس هم به ۵۵ دانش آموز می‌رسد. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا تعداد دانش آموزان در کلاس‌های درس تا این اندازه بالا است؟ گفت: این تراکم به خاطر جمعیت بالای این منطقه است. فقط امسال ۳۰۰ دانش آموز به این مدرسه اضافه شده است. 

این مدیر در پاسخ به این سوال که چه میزان دانش آموز شاغل دارید؟ گفت: اکثر دانش آموزان ما در این مدرسه شاغل هستند. بعد از اینکه شیفت صبح تمام می‌شود و من می‌خواهم از محل فلکه کارگر تا سر بلوار کشاورز بروم همه مرا صدا می‌کنند و سلام می‌دهند، چون اکثر آن‌ها دانش آموزان مدرسه خودمان هستند که بعد از مدرسه در کارگاه‌های همین مسیر کار می‌کنند. اینجا در رنج ۱۲ تا ۱۵ سال دانش آموز داریم و بیشتر از این سن را نمی‌توانیم پذیرش کنیم.

۰۲ بهمن، ۱۴۰۰

مرگ یک متهم ۳۶ ساله در بازداشتگاه پلیس تهران

 

 

استان‌وایر – یک متهم ۳۶ ساله که به دلیل اتهامات مالی در بازداشتگاه کلانتری۱۰۹ بهارستان تهران به سر می‌برد، جان باخت.

رسانه‌ها در ایران با انتشار این خبر در روز پنج‌شنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۰، جان باختن این شهروند را «مرموز» دانستند.

براساس گزارش‌ها، بررسی‌های اولیه حکایت از آن داشت که متهم بدهی میلیاردی داشته و با شکایت شاکی خصوصی و حکم جلب به بازداشتگاه منتقل شده بود و قرار بود روز سه‌شنبه، ۲۸ دی، به مرجع رسیدگی انتقال پیدا کند که در بازداشتگاه جان خود را از دست داد.

در اولین معاینات علت فوت متهم «خونریزی معده» تشخیص داده شد که با دستور بازپرس ویژه کشیک قتل تهران جسد برای تعیین علت دقیق فوت به پزشکی قانونی منتقل شد.

همچنین بازپرس پرونده دستور بازبینی دوربین مدار بسته و تحقیق از دیگر متهمان حاضر بازداشتگاه را صادر کرد.

در گزارش‌ها به نقل از یکی از متهمان حاضر در بازداشتگاه آمده است: «متهم از سر شب چند بار به دلیل دل درد ابراز ناراحتی کرد و ما به افسر نگهبان اطلاع داده و گفتیم که متهم دل درد شدید دارد که دستور دادند اورژانس خبر کنند. اما قبل از رسیدن امدادگرن اورژانس این جوان جان خود را از دست داد».

تحقیقات بازپرسی در این پرونده در شعبه چهارم دادسرای جنایی تهران ادامه دارد.

رییس بانک مرکزی ایران: ناظران شرعی به ساختار بانک‌های کشور اضافه می‌شوند

 

ساختمان بانک مرکزی ایران- عکس از اقتصاد آنلاین

رییس بانک مرکزی ایران از اجرای طرح‌هایی برای اسلامی کردن بانک‌ها و گسترش استفاده از اصول فقهی و شرعی در بانک‌ها خبر داد و گفت که در راستای نظارت بر اجرای مصوبات شورای فقهی در نظام بانکی کشور، ناظران شرعی به ساختار بانک‌ها اضافه می‌شوند.

علی صالح‌آبادی، رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، روز پنج‌شنبه در جمع اعضای «کارگروه تخصصی فقهی بانک مرکزی» در قم، افزود که که چارچوب اضافه شدن افرادی به عنوان ناظر شرعی در کمیته تطبیق بانک‌ها به منظور اجرا و نظارت بر مصوبات شورای فقهی در حال تدوین است.

صالح‌آبادی اضافه کرد که برای نظارت بر اجرای مصوبات شورای فقهی در نظام بانکی کشور، ناظران شرعی به کمیته تطبیق بانک‌ها اضافه خواهند شد و فهرست افرادی که توسط شورای فقهی به عنوان ناظر شرعی احراز صلاحیت شوند در اختیار بانک‌ها قرار خواهد گرفت.

رییس بانک مرکزی ایران افزود که تحول نظام بانکی بر اساس تطبیق با اصول فقهی و شرعی در این دوره با جدیت پیگیری خواهد شد.

صالح‌آبادی بر آموزش ضوابط فقهی و شرعی در حوزه بانکی به مدیران ارشد و تمام پرسنل شبکه بانکی تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که این روند به بهبود فرآیندهای بانکی در راستای اجرای اصول بانکداری اسلامی منجر شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی از چهار دهه پیش تاکنون بارها از اسلامی شدن اقتصاد و بانکداری اسلامی سخن گفته و اقداماتی را در این مورد به اجرا گذاشته‌اند.

یکی از محورهای اصلی در سخنان مقام‌های جمهوری اسلامی حذف سود و ربا در سیستم بانکی بود اما در چهار دهه گذشته تنها اسم آن را به کارمزد و سود تضمینی و عناوین مشابه تغییر دادند.

۳۰ دی، ۱۴۰۰

امارت طالبان؛ زنانی که محرم شرعی ندارند به خانه‌نشینی محکوم‌اند

 

وزارت امربه‌معروف طالبان به رانندگان خودروهای مسافربری هشدار داد از سوار کردن زنان بدون حجاب و محرم شرعی خودداری کنند‌ـ NOORULLAH SHIRZADA / AFP

فعالان حقوق بشر دستور طالبان را به تلاش برای حذف زنان از اجتماع تعبیر می‌کنند

نیلوفر لنگر 

دستور وزارت امربه‌معروف طالبان درباره منع سفر زنان بدون محرم شرعی، اکنون بر همه بخش‌های زندگی زنان افغانستان سایه افکنده است. هرچند این دستور سفر در فاصله بیش از ۷۸ کیلومتر را برای زنانی که محرم شرعی ندارند منع کرده است، نیروهای طالبان در کابل و دیگر شهرها، زنان را به‌دلیل سوار تاکسی شدن بدون محرم یا حضور در مکان‌های اجتماعی نیز مجازات می‌کنند. فعالان حقوق زن در افغانستان، این دستور طالبان را به تلاش برای حذف زنان از اجتماع تعبیر می‌کنند.

وزارت امربه‌معروف طالبان در ۵ دی‌ماه، دستور منع سفر زنان بدون محرم شرعی را صادر کرد و به رانندگان نیز هشدار داد تا از سوار کردن زنان بدون حجاب و محرم شرعی در خودروهای مسافربری خودداری کنند. طالبان پیش‌ از این دستور نیز در کابل و دیگر شهرهای افغانستان این محدودیت‌ها را اعمال می‌کرد، اما اکنون جنبه قانونی پیدا کرده و دست افراد طالبان را برای مجازات افراد خاطی باز کرده است. افراد طالبان این دستور را نه‌تنها برای منع سفرهای دور بدون محرم شرعی بلکه برای سوار تاکسی شدن، ورود به مغازه‌ها، سر زدن به مکان‌های عمومی نیز در مورد زنان اعمال می‌کنند.

سخنرانی آقای محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان در کلاب هاوس سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور با موضوع: “خواست های صنفی معلمان ایران”

 

با شرکت جمعی از معلمان ایران، خانم شیرین عبادی، حضور خانم الهه امیرانتظام و هواداران حبهه ملی

زمان: چهارشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۲ ساعت ۲۲:۰۰ به وقت تهران

۲۹ دی، ۱۴۰۰

مقام مسئول: مشکلات اقتصادی قیمت فروش کلیه را تا ۲۰۰ میلیون تومان رسانده است

 

مدیر انجمن بیماری‌های کلیوی استان کرمانشاه می‌گوید «در حال حاضر قیمت مصوب برای خرید کلیه ۸۰ میلیون تومان است» ولی مشکلات اقتصادی باعث شده که مردم با این قیمت حاضر به فروش نباشند و قیمت فروش کلیه به «۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان» رسیده است.

حسین بیگلری همچنین گفته است به دلیل مشکلات اقتصادی «افراد زیادی» در ایران مایل به فروش کلیه خود هستند ولی عمده مشکل این است که «تقریبا تمامی بیماران ما نمی‌توانند هزینه خرید کلیه را پرداخت کنند» و دولت باید به این افراد کمک کند.

او در عین حال گزارش‌ها درباره «خرید کلیه شهروندان ایرانی توسط عراقی‌ها» را تکذیب کرده، اما گفته است «اگر شخصی بخواهد در خارج از کشور کلیه‌اش را بفروشد، دولت نمی‌تواند مانع از رفتن این شخص شود.»

در روزهای گذشته گزارش‌هایی مبنی بر فروش کلیه شماری از شهروندان ایران در عراق به دلار منتشر شده بود.

وب‌سایت تجارت‌نیوز با انتشار گزارشی در این زمینه نوشته بود که «فقر و مشکلات مالی» موجب شده «برخی از ایرانیان برای فروش کلیه راهی عراق ‌شوند تا آن را به قیمتی گران‌تر از ایران بفروشند».

تجهیزات پل وردآورد در تهران به سرقت رفت

روزنامه همشهری در گزارشی از سرقت «حجم زیادی از اتصالات» پل وردآورد در تهران خبر داده که منجر به مسدودشدن اتوبان حکیم از کرج به تهران و «ترافیک شدید» طی دو هفته اخیر شده است.

بر اساس این گزارش بر اساس استعلام از روابط عمومی شهرداری تهران، «حجم موارد سرقتی» از این پل به اندازه‌ای بالا است که «احتمالا عملیات عمرانی برای ترمیم پل تا پایان سال به طول می‌انجامد.»

شهرداری تهران به دلیل ناامن شدن پل، حتی اجازه عبور و مرور عابران پیاده را نیز از روی پل نمی‌دهد، چرا که «احتمال ریزش پل وجود دارد.»

در سال‌های اخیر گزارش‌های متعددی از سرقت میلیاردها تومان تابلوی ایمنی و گاردریل و کابل مخابرات در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است.

با این حال گزارش‌ها حاکی از افزایش این نوع سرقت‌ها همزمان با افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم است.

به گزارش روزنامه همشهری، در شهر تهران طی ۶ ماهه سال جاری، بیشتر از ۲۱۰۰ مورد سرقت دریچه فلزی شبکه فاضلاب صورت گرفته، درحالی‌که در کل سال ۹۹، تعداد سرقت دریچه‌ها ۲۸۰۰ مورد بود.

سال گذشته، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، موثر نبودن شرایط اقتصادی بر میزان جرم و جنایت را «حرفی بیهوده» دانسته و گفته بود در ماه‌های اخیر بیش از «۵۰ درصد» بازداشت‌شدگان در حوزه سرقت برای بار اول مرتکب جرم شده بودند و «این نشان می‌دهد که این اتفاقات بی‌تاثیر از شرایط روز نیست». 

۲۸ دی، ۱۴۰۰

افراد بی‌شناسنامه از نان خوردن هم محروم می‌شوند

 

با اختصاص یارانه به نان، افراد بی‌شناسنامه باید نان را به نرخ آزاد بخرند

قرار است کارت نان یارانه‌ای میان مردم توزیع شود – اقتصاد‌آنلاین

دولت سیزدهم قصد دارد طرحی را اجرا کند که بر اساس آن، از سال ۱۴۰۱ یارانه نان به‌حساب سرپرست خانوار واریز شود و قیمت نان در نانوایی‌ها افزایش یابد. اجرای این طرح زندگی و تغذیه افراد فاقد اوراق هویتی‌ را به خطر می‌اندازد و به قول زهره صیادی، فعال حقوق بی‌شناسنامه‌ها، ممکن است کار را به‌جایی برساند که خیلی‌ها حتی نان خالی هم گیر نیاورند.

روز سه‌شنبه، ۲۱ دی‌، خبرگزاری خانه ملت به نقل از مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نوشت که قرار است کارت نان یارانه‌ای میان مردم توزیع شود. این خبر واکنش‌ها و انتقادهای زیادی را در پی داشت و برخی آن را «بازگشت کوپن» نامیدند.

هم‌زمان با شدت یافتن انتقادها، روز شنبه، ۲۴ دی‌، سیدمحمد موسوی، رئیس روابط عمومی سازمان برنامه‌وبودجه، این خبر را تکذیب کرد و در توییتی نوشت: «نه قرار است کارت نان صادر شود، نه نان کوپنی در دستور کار است؛ اگر طرح نهایی شود، فقط مصرف‌کننده نهایی با همان کارتی که یارانه می‌گیرد، نان یارانه‌ای نیز خریداری می‌کند.»

اگرچه مقام‌های دولتی صدور کارت نان را تکذیب کرده‌اند، حقیقت این است که واریز یارانه نان به‌حساب سرپرست خانوار هم با توزیع کارت نان فرق چندانی ندارد؛ چون در صورت اجرای این طرح، نان به قیمت تمام‌شده در نانوایی‌ها عرضه می‌شود و افراد فاقد اوراق هویتی‌ ناچارند چند برابر قیمت فعلی برای خرید نان هزینه‌ کنند و این در حالی‌ است که اغلب این افراد زیرخط فقرند.

زهره صیادی، فعال مدنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، به وضعیت افراد بدون شناسنامه در مواجهه با این طرح اشاره کرد و گفت: «بی‌شناسنامه‌ها در کشور کم نیستند؛ جمعیت واقعی آن‌ها حداقل پنج برابر جمعیت اعلامی و رسمی است؛ بی‌شناسنامه‌ها همگی زیرخط فقر مطلق‌اند و غذای اصلی آن‌ها نان است؛ گاه نان خالی و در بهترین حالت، نان و پنیر یا نان و تخم‌مرغ؛ حالا اگر قرار باشد به مردم کارت نان بدهند، این افراد همان نان خالی هم گیرشان نخواهد آمد.»

او با اشاره به دستمزد بسیار ناچیز افراد بدون شناسنامه درصورت پیدا کردن کار، افزود: «با این دستمزدهای کم، اتاقک‌های اشتراکی در حاشیه‌ شهرها اجاره و با نان، شکم خانواده را سیر می‌کنند؛ حالا با این طرح برای این گروه چه فکری می‌شود؟»

افزایش قیمت نان با این توجیه که یارانه آن به‌حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود، خطر سقوط تعداد بیشتری از جمعیت ایران به زیرخط فقر را به همراه دارد و نگرانی‌ کارگران و کسانی که حداقل‌ دستمزد را دریافت می‌کنند، افزایش داده است.

فرامرز توفیقی، فعال کارگری، تصریح کرد که این طرح در میان کارگران «نگرانی و وحشت» ایجاد کرده است؛ به‌گونه‌ای که فکر می‌کنند دیگر نان خالی هم در دسترسشان نخواهد بود. او می‌گوید: «ادعای کنترل تورم صحت ندارد و در بسیاری از کالاها و خدمات، جهش قیمتی را شاهدیم؛ متاسفانه با این رویه که در پیش گرفته‌ شده است، به‌زودی سطح پوشش دستمزد به زیر ۱۰ روز خواهد رسید.»

او پیش‌تر گفته بود که دستمزد کارگران و حداقل‌بگیران برای ۱۱ روز در ماه کفایت می‌کند و اغلب آنان برای ۱۹ روز دیگر خرجی ندارند.

تعیین زمان دادگاه رسیدگی به اتهامات مهدی محمودیان و آرش کیخسروی

 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهدی محمودیان فعال مدنی و آرش کیخسروی وکیل


دادگستری، روز سه‌شنبه ۲۸ دیماه برگزار خواهد شد. پیشتر جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمدرضا فقیهی که قرار بود ۷ آذرماه برگزار شود، به دلیل اعتراض به تفکیک غیرقانونی رسیدگی به پرونده متهمان برگزار نشد. جلسه نخست رسیدگی به اتهامات “دادخواهان سلامت” در تاریخ ۵ آبان‌ماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۸ دیماه ۱۴۰۰، دادگاه رسیدگی به اتهامات مهدی محمودیان و آرش کیخسروی برگزار خواهد شد.

پیشتر در تاریخ ۷ آذرماه در جریان جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان، محمدرضا فقیهی وکیل دادگستری، در اعتراض به تفکیک غیرقانونی رسیدگی به پرونده متهمان، از حضور در جلسه امتناع کرده بود. همچنین وکیل مدافع او نیز با حضور در دادگاه و اعلام اعتراض نسبت به جداسازی غیرقانونی رسیدگی به پرونده این شهروندان، جلسه را ترک کرد. گفته می‌شود که بنا بر تصمیم قاضی مظلوم، رئیس شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، پرونده متهمین این پرونده به صورت جداگانه رسیدگی خواهد شد.

جلسه نخست رسیدگی به اتهامات مهدی محمودیان و مریم افرافراز فعالین مدنی و محمدرضا فقیهی، آرش کیخسروی و مصطفی نیلی، وکلای دادگستری در تاریخ ۵ آبان ماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. مهدی محمودیان و مصطفی نیلی به علت امتناع از پوشیدن لباس زندان، در جلسه حاضر نشده بودند.

مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی به «تشکیل گروه معاند نظام به هدف برهم زدن امنیت و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شده‌اند. همچنین اتهام محمدرضا فقیهی و مریم افرافراز «عضویت در گروه‌های معاند نظام» عنوان شده است.

در تاریخ ۲۳ مردادماه، ۹ تن از وکلا و فعالان مدنی از جمله آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، مهدی محمودیان، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، مریم افرافراز و لیلا حیدری در جریان برگزاری جلسه‌ای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شدند. در این میان، بازداشت مریم افرافراز و مصطفی نیلی در حالی صورت گرفته بود که هر دوی این شهروندان به تازگی دوران قرنطینه ابتلا به کرونای خود را سپری کرده بودند و وضعیت جسمی مناسبی نداشتند. همچنین مریم افرافراز صرفا مسئولیت ثبت مطالب را به عنوان منشی جلسه عهده دار بوده است.

از میان این افراد محمدهادی عرفانیان کاسب و لیلا حیدری ساعاتی پس از بازداشت و محمدرضا فقیهی وکیل دادگستری و مریم افرافراز فعال مدنی و از اعضای جمعیت امام علی در تاریخ ۷ شهریورماه، آزاد شدند.

مهدی محمودیان، آرش کیخسروی و مصطفی نیلی در تاریخ ۲۴ شهریورماه، طی یک تماس تلفنی با خانواده‌هایشان از انتقال خود به بند عمومی زندان اوین خبر دادند. در تاریخ ۲۷ آذرماه مصطفی نیلی و در تاریخ ۴ دیماه آرش کیخسروی نیز با تودیع قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شدند. از آن زمان مهدی محمودیان دوران محکومیتش از بابت پرونده پیشین خود را در زندان اوین سپری می‌کند. پیشتر بابک پاک نیا، وکیل دادگستری از اجرای حکم ۴ سال حبس تعزیری آقای محمودیان خبر داده بود.

مهدی محمودیان شهریورماه ۹۹ توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به چهار سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و ۲ سال منع خروج از کشور و ۴ ماه خدمات عمومی محکوم شده بود. نهایتا این محکومیت توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. مصادیق اتهامات آقای محمودیان امضای بیانیه موسوم به ۷۷ نفر و اقدام برای روشن کردن شمع به یاد جان باختگان هواپیمای اوکراینی عنوان شده بود.

۲۷ دی، ۱۴۰۰

قوه قضائیه ایران در مورد بازگرداندن فریبا عادلخواه به زندان: فرانسه دخالت نکند

فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی و زندانی سیاسی در ایران

رادیوفردا

معاون قوه قضائیه ایران از بازگرداندن دوباره فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی‌فرانسوی، به زندان به دلیل «تخطی از محدودیت‌های تعیین‌شده در حبس خانگی» خبر داد و به بیانیه اخیر وزارت خارجه فرانسه در این مورد نیز واکنش نشان داد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه روز یک‌شنبه، ۲۶ دی خانم عادلخواه را «تبعه جمهوری اسلامی ایران» خوانده و گفته است که «به اتهامات او طی یک فرآیند مستقل قضایی در دادگاه صالحه رسیدگی شده است».

آقای غریب‌آبادی در ادامه دلیل بازگرداندن دوباره خانم عادلخواه به زندان را «تخطی از محدودیت‌های تعیین‌شده در حبس خانگی» اعلام کرده و گفته است که این زندانی که با پابند الکترونیکی دوران حبس خود را در منزل طی می‌کند «ده‌ها بار آگاهانه از محدوده تعیین‌شده تخطی کرده و به‌رغم هشدار مقامات قضایی، بر این کار اصرار داشته و به دلیل نقض مقررات و سوءاستفاده از موقعیت به زندان برگردانده شده است».

فریبا عادلخواه مهر پارسال با پابند الکترونیکی و قرار وثیقه برای ادامه دوران حبس به خانه منتقل شد، اما ۲۲ دی امسال بار دیگر به زندان اوین بازگردانده شد.

ساعاتی پس از این رخداد، وزارت خارجه فرانسه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بازگرداندن خانم عادلخواه «بدون هیچ‌گونه توجیه» یا «اعلان قبلی» صورت گرفته و خواستار آزادی فوری این زندانی دوتابعیتی شد.

کاظم غریب‌آبادی روز یک‌شنبه بیانیه اخیر وزارت خارجه فرانسه در این مورد را محکوم کرد و آن را «دخالت سایر کشور در فرایند قضایی کشور» دانست.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر مرکز مطالعات علوم سیاسی پاریس، خرداد ۱۳۹۸ پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام «جاسوسی» در منزل شخصی خود بازداشت شد، اما در اردیبهشت ۱۳۹۹ در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برای اتهام‌هایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به پنج سال تبدیل شد.

گروه‌های مدافع حقوق بشر حکومت ایران را متهم می‌کنند که از بازداشت شهروندان دوتابعیتی به عنوان ابزاری برای کسب امتیاز در معاملات اقتصادی و دیپلماتیک با کشورهای غربی استفاده می‌کند. اتهاماتی که جمهوری اسلامی همواره آن‌ها رد می‌کند.

در همین حال مقامات ایران بارها اعلام کرده‌اند که «دوتابعیتی» بودن شهروندان ایرانی مورد قبول جمهوری اسلامی نیست و بر این اساس منکر وجود زندانیان دوتابعیتی در ایران می‌شوند.

بازنشستگان تأمین اجتماعی در چند شهر ایران تجمع کردند

 


عکس از آرشیو

بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی روز یکشنبه ۲۶ دی در شهرهای مختلف ایران از جمله در تهران، رشت، کرمانشاه و اهواز تجمع کردند.

در تهران این تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در آن حاضران شعارهایی چون «بازنشسته می‌میرد، تبعیض نمی‌پذیرد» سر دادند.

بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق و مستمری‌ها، مشکلات بیمه تکمیلی و وضعیت بد معیشتی خود معترض هستند. 

۲۶ دی، ۱۴۰۰

درخواست گزارشگران بدون مرز از سازمان ملل متحد: در مورد مرگ بکتاش آبتین تحقیق کنید

 

این نهاد و بسیاری از دیگر نهادهای حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول مرگ آبتین دانسته‌اند

رضا معینی، رئیس میز ایران و افغانستان گزارشگران بدون مرز مستقر در فرانسه، گفت: «مقام‌های ایران با دریغ داشتن خدمات پزشکی، عامدانه دست به حذف مخالفان زندانی خود می‌زنند. ما از گزارشگران ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در ایران، در موضوع قتل‌های فراقانونی، و در موضوع شکنجه و سایر برخوردها و مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی، یا تحقیرکننده می‌خواهیم هر آنچه می‌توانند، برای روشن شدن مرگ بکتاش آبتین انجام دهند. زمان آن رسیده که این رفتار مجرمانه که به معنای قتل دولتی است خاتمه پیدا کند.»

هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران، اخیرا در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته بود: «نبود رسیدگی پزشکی در مورد زندانیان عقیدتی ابزار جدیدی در دست حکومت برای حذف فیزیکی مخالفان، منتقدان، و اندیشمندانی است که اصلا در وهله اول نباید در زندان باشند، که آقای آبتین نمونه بارز آن است.»

وکلای آبتین به سازمان «گزارشگران بدون مرز» گفته‌اند که علی‌رغم هشدارهای بسیار آن‌ها، بکتاش آبتین را دیرتر از موقع لازم به بیمارستان برده‌اند.

«گزارشگران بدون مرز» در بیانیه خود تاکید کرده است که محروم کردن زندانیان از مراقبت‌های پزشکی، ناقض ممنوعیت شکنجه و سایر برخوردهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرکننده در قانون بین‌المللی است. چنین رفتاری حتی ناقض خود قوانین جمهوری اسلامی ایران است و به‌روشنی مغایر با هنجارهای بین‌المللی بیانیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که ایران امضا کرده است.

پول و ازدواج موقت، مشوق‌های جمهوری اسلامی برای گسترش تشیع در الجزایر

 

سفیر ایران طی مراسمی که توسط رایزنی فرهنگی این کشور در الجزایر برگزار شده است به برخی شهروندان الجزایری جایزه حفظ قرآن را اهدا می کند

سفیر ایران در مراسمی رایزنی فرهنگی این کشور در الجزایر به برخی شهروندان الجزایری جایزه می دهد

تلاش‌های ایران برای گسترش مذهب تشیع در الجزایر همانند دیگر کشورهای خاورمیانه و آفریقا از دهه هشتاد قرن گذشته تاکنون متوقف نشده است. اسلوب اجرای این سیاست نیز بستگی به نوع کشور و روابط طرفین، گاه آشکار و گاه نیز به صورت «تقیه» بوده است.

سایت ایران‌وایر شمار زیادی ویدیو و تصاویر بدون چهره از شهروندان الجزایر در اینترنت را بررسی کرده است. آن‌ها اعلام کرده‌اند که پس از گفت‌وگو با روحانیون شیعه در شبکه‌های تلویزیونی یا یوتیوب به مذهب تشیع گرویده‌اند. این پدیده نشان می‌دهد که چشم طمع سیاست ایران به الجزایر ادامه دارد.

بسیاری از منابعی که ایران‌وایر برای تهیه این گزارش با آن‌ها تماس گرفته است، وجود جنبش گسترش تشیع  در مناطق غربی جهان عرب، به‌ویژه الجزایر را تکذیب نکردند، هرچند صحت ویدیوها و تصاویر مذکور هنوز قابل اثبات نیست.

۲۴ دی، ۱۴۰۰

بازداشت کامران تکوک از فعالان ملی مصدقی کرمانشاه

 

آقای کامران تکوک از فعالان ملی مصدقی کرمانشاه که دو هفته پیش با ورود افراد منتسب به اطلاعات به منزلشان و توقیف گوشی و وسائل ارتباطی، ایشان برای باز جوئی به اطلاعات سپاه احضار شده بودند، امروز بیست و دوم دیماه در پی احضار مجدد به این نهاد بازداشت شدند.  

آغاز چهارمین تجمع سراسری معلمان ایران با تاکید بر رفع تبعیض

 

 تجمع سراسری معلمان در شهرهای مختلف ایران امروز پنجشنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۰ آغاز شد.

این تجمع که چهارمین تجمع سراسری معلمان در دوماه گذشته بوده با درخواست اجرای کامل رتبه‌بندی و همسان‌سازی حقوق و همچنین آزادی معلمان دربند برگزار شد.

معترضان با شعارهایی همچون «معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «قلم بر تفنگ غالب است» و «اجرای همترازی، بدون حقه‌بازی» در این تجمع حاضر شده و مطالبات خود را فریاد زدند.

مطابق فراخوانی که طی روزهای گذشته از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان صادر شد معلمان و فرهنگیان تهران مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و معلمان در سایر شهرها در برابر  ادارات آموزش و پرورش حاضر شدند.

مطالبات معلمان و فرهنگیان معترض چنانچه پیشتر در تجمعات مطرح شده بر اجرای کامل لایحه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، رتبه‌بندی معلمان و قانون مدیریت خدمات کشوری تاکید دارد چرا که آن‌ها بر این باورند اجرای ناقض این لوایح «تغییری حداقلی را در معیشت فرهنگیان موجب نشده است.»

از دیگر خواسته‌های معلمان ایجاد امنیت شغلی، استخدام رسمی تمام بخش‌های مختلف نیروی کار آموزشی، بازگرداندن سرمایه‌های غارت‌شده صندوق‌های بازنشستگی، و برخورداری از بیمه تکمیلی است.

طی دوماه گذشته معلمان و فرهنگیان سراسر کشور با برگزاری سه تجمع دیگر در روزهای ۲ دی، ۱۱ آذر، و ۲۲ آذر ماه برای درخواست‌های صنفی خود دست به تحصن زده بودند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرده است  که بی‌توجهی به مطالبات معلمان باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات معلمان و دانش‌آموزان خواهد شد.

برگزاری تجمعات اعتراضی از سوی معلمان و فرهنگیان در حالی صورت می‌گیرد که شمار زیادی از آن‌ها توسط نهادهای امنیتی احضار و تهدید شده‌ و برخی از آن‌ها با اتهامات امنیتی مواجه شده‌اند.