«جیانی اینفانتینو»، رییس فدراسیون جهانی فوتبال در دیداری که با «شهابالدین عزیز خادم»، رییس فدراسیون جهانی فوتبال داشت، ابراز امیدواری کرد که دو مشکل مورد نظر این فدراسیون بینالمللی تا روز دیدار ایران و کرهجنوبی در تهران حل شوند.
دو موضوع مورد نظر فیفا که میتوانند میزبانیهای ایران را تحت تاثیر قرار دهند، «کمک داور ویدیویی» (VAR) و همچنین «ورود زنان به ورزشگاه» هستند. اجرای دقیق هر دو این موارد از ید قدرت رییس فدراسیون فوتبال ایران خارج است و به نظر میرسد رییس فدراسیون جهانی فوتبال خواسته است به ایران پیام دهد که قطعا فیفا نه مواضع خود در قبال فوتبال ایران را فراموش کرده است و نه از آنها عقبنشینی خواهد کرد.
***
شهریور ۱۳۹۸، جامعه ورزشی جهان روی دیگری از شخصیت و چهره فوتبال سیاستزده و آمیخته به تندرویهای مذهبی در ایران را شناخت. هجدهم شهریور آن سال، خبر درگذشت «سحر خدایاری» که با لقب «دختر آبی» شناخته میشود، جهانی شد.
سحر خدایاری اسفند ۱۳۹۷ میخواست وارد «ورزشگاه آزادی» شود تا بازی «استقلال» و «العین» را در لیگ قهرمانان آسیا تماشا کند. نیروی انتظامی اما بازداشتش کرد. او سه روز را در بازداشت گذراند تا خانوادهاش وثیقه ۵۰ میلیون تومانی را آماده کنند. وقتی آزاد شد، به او برای شهریور سال بعد وقت دادگاه دادند. روز دادگاه قاضی نیامد اما در راهروهای دادسرای تهران به سحر گفتند که قرار است بین شش ماه تا دو سال به حبس برود.
از دادسرا که بیرون آمد، بنزین روی خودش ریخت و تنش را به آتش کشید. خواهر گفته بود که او از بیماری دوقطبی رنج میبرد و بارها این مساله را همراه با برگههای پزشکی او به دادگاه اعلام کرده بودند اما فایدهای نداشت. خبر درگذشت او، جهان را پس از چهار دهه ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاههای ایران متاثر کرد.
ورود زنان ایرانی پس از انقلاب ۱۳۵۷ به ورزشگاهها ممنوع شد. اما این حکم در ابتدا برگرفته از تصمیم مراجع تقلید یا نهادهای حکومتی نبود، مدیریت «ورزشگاه شیرودی» در سال ۱۳۵۹ تصمیم گرفت درهای ورزشگاه را به روی دختران ایرانی باز نکند. از آن پس، سازمان وقت تربیت بدنی در تبعیت از تصمیم مدیران زیرمجموعهاش، ورود زنان به ورزشگاههای کشور را ممنوع کردند.