۰۷ مهر، ۱۴۰۰

رییسی: بانک مرکزی سیاست‌های پولی را متناسب با کنترل تورم پیگیری کند

 

رییسی: بانک مرکزی سیاست‌های پولی را متناسب با کنترل تورم پیگیری کند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه طلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در راستای کنترل تورم، بانک مرکزی را موظف کرد سیاست‌های پولی را متناسب با مدیریت نقدینگی و کنترل تورم پیگیری کند.

رییس جمهوری ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه موظف است بودجه سال ۱۴۰۱ را با تاکید بر اصلاح ساختار و حذف هزینه‌های غیرضرور بودجه تدوین کند.

آیت الله رییسی با بیان اینکه حمایت از تولید داخل در اولویت سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت قرار دارد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ریزی و سیاست‌های متناسب با این اولویت‌ بویژه توسعه تولیدات داخلی و بی‌نیازی از واردات کالای خارجی و اعمال محدودیت و ممنوعیت برای ورود کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی یا کالاهای وارداتی غیرضروری را در دستور کار خود قرار دهد.

در این جلسه سازمان برنامه و بودجه و ستاد اقتصادی دولت گزارشی از منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۰ ارائه کردند که بر اساس این گزارش ظرفیت‌های قانونی برای تامین منابع بودجه عمومی مشخص و مقرر شد تمامی دستگاه های اجرایی نسبت به انجام تکالیف مندرج در بودجه سال ۱۴۰۰ به نحوی اقدام نمایند که منابع بودجه، تامین شده و از این محل مخاطره‌ای که نتیجه آن افزایش نقدینگی باشد، ایجاد نشود.

در این جلسه همچنین سازمان برنامه و بودجه موظف شد با اولویت‌بندی هزینه‌ها، حداکثر صرفه‌جویی را در اعتبارات هزینه‌ای به عمل آورد

عفو بین‌الملل بار دیگر خواستار آزادی آتنا دائمی فعال حقوق بشر شد

 

آتنا دائمی، کنشگر حقوق مدنی و حقوق کودکان، از مدافعان حقوق بشر و از زندانیان سیاسی در ایران

سازمان عفو بین‌الملل روز دوشنبه بار دیگر از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که آتنا دائمی مدافع حقوق بشر را فورا و بدون و قید و شرط آزاد کنند.

آتنا دائمی متولد ۱۳۶۷ در تهران، فعال مدنی، فعال حقوق کودکان، فعال حقوق بشر و از زندانیان سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت است.

با پایان حکم پنج سال زندان علیه او از سال ۱۳۹۵، حکم ۲ سال و یک ماه زندان دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» از تیرماه سال ۱۳۹۹ به اجرا گذاشته شد.

دائمی روز سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۹۹، با پابند و دستبند از زندان اوین خارج و به زندان لاکان رشت تبعید شد. او در ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ در زندان لاکان رشت دست به اعتصاب غذا زد.

۰۶ مهر، ۱۴۰۰

قیمت نفت در بازارهای جهانی به بالاترین رقم پس از اکتبر ۲۰۱۸ رسید

 

قیمت نفت خام شاخص برنت روز دوشنبه پنجم مهرماه به ۷۹ دلار و ۳۶ سنت رسید که بالاترین رقم از اکتبر سال ۲۰۱۸ است.

در این میان، غول بانکداری آمریکا، گلدمن ساکس، پیش‌بینی کرده است که قیمت نفت تا ۹۰ دلار هم بالا خواهد رفت.

علت بالا رفتن قیمت نفت، افت تولید نفت آمریکا به‌دلیل توفند آیدا و همچنین رشد چشمگیر مصرف این محصول در کشورهای شرق آسیا عنوان شده که دلیل آن بهبود وضعیت شیوع کرونا است.

از طرفی برآوردهای جدید نشان می‌دهد که تا اوایل سال آینده میلادی، مصرف جهانی نفت به سطح دوران پیش از شیوع کرونا خواهد رسید.

هم اکنون یک سوم از جمعیت کل جهان هر دو دُز واکسن کرونا را دریافت کرده و اعمال قرنطینه‌ و محدودیت‌های اجتماعی تقریبا پایان یافته است.

در سال ۲۰۱۹ و قبل از شیوع کرونا، مصرف روزانه نفت خام جهان ۹۹.۷ میلیون بشکه در روز بود، اما بر اساس ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی، پارسال ۹ میلیون بشکه از مصرف روزانه جهانی نفت کاسته شد.

متوسط قیمت نفت برنت در سال گذشته نیز حدود ۴۲ دلار بود. بدین ترتیب، قیمت نفت در روز دوشنبه، تقریبا به دو برابر قیمت نفت در سال گذشته اوج گرفته است.

قیمت نفت برنت در سال ۲۰۱۹ کمی بیش از ۶۴ دلار بود.

گزارش وزارت صمت: قیمت برنج، گوشت و شکر در ایران رکورد زد

 

با افزایش قیمت کالاهای اساسی، مردم به مصرف غذاهای جایگزین روی آورده‌اند


۰۵ مهر، ۱۴۰۰

سندیکای هفت تپه: نرمش قهرمانانه قوه قضاییه با مفسدین اقتصادی، قاطعیت در سرکوب کارگران!

 

طی سال جاری حکم خلع ید شرکت نیشکر هفت تپه از بخش خصوصی بارها تایید و تکذیب شده است. بار آخر چهار ماه پیش رسما اعلام شد حکم خلع ید شرکت از اسدبیگی ها صادر و ابلاغ شده است.

اکنون دوباره معاون حقوقی سازمان خصوصی سازی در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته است که رای به ما ابلاغ نشده است. در خصوص این خبر سندیکای کارگران هفت تپه بیانیه شدیداللحنی خطاب به قوه قضائیه منتشر کرده است. در این بیانیه تاکید شده است که هیچ نیرویی نمی تواند مقابل اراده ما کارگران ایستادگی کند. ما این خلع ید را تحمیل خواهیم کرد.

متن کامل بیانیه را در زیر بخوانید:

“هنوز رای نهایی صادر نشده است”
این گفته معاون حقوقی سازمان خصوصی سازی در باره خلع ید از بخش خصوصی در هفت تپه است.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط خبرگزاری فارس در تماس با محمد امین یوسفی، معاون حقوقی سازمان خصوصی سازی در باره خلع ید از بخش خصوصی در هفت تپه، ایشان گفته اند که” هنوز این رای به ما ابلاغ نشده و باید از قوه قضائیه و نمایندگانی که خبر را ذکر کرده اند سوال کنید”.

قوه قضائیه و قاطعیت صدور رای!

قوه قضائیه قاطعیت در صدور رای را دارد، اما نه نسبت به غارتگران اموال مردم، قاطعیت در برخورد را دارد، اما نه نسبت به مفسدین اقتصادی و رانت خواران، قوه قضاییه قاطعیت دارد، اما نه در ارتباط با رانت خواران و زمین خواران و کوه خواران و…

قاطعیت قوه قضاییه در ارتباط با سرکوب هر صدایی است که رنگ و بوی حق خواهی را دارد، قوه قضاییه قاطعیت دارد اما در صدور رای برای وکیل کارگران هفت تپه، قاطعیت دارد، برای صدور احکام شلاق، جریمه نقدی، زندان و اخراج کارگران، معلمان، زنان، هنرمندان و روزنامه نگاران معترض، برای خفه کردن صدای بازنشستگان و دیگر معترضین به بی حقوقی های موجود.

کفه ترازوی این قوه! همیشه به نفع صاحبان زور و سرمایه است، به نفع کسانی است که دست در جیب کارگران و مزد بگیران را دارند.

قوه قضاییه نمی تواند بی طرف و مستقل باشد.بی طرفی و مستقل بودن قوه قضاییه یک شوخی تلخ است.

آقای قوه قضائیه، کارگران هفت تپه مخالف خصوصی سازی هستند.
بیشتر از این با زندگی ما بازی نکنید.

هیچ نیرویی نمی تواند مقابل اراده ما کارگران ایستادگی کند. ما این خلع ید را تحمیل خواهیم کرد، آقای قوه قضائیه!.

پس از چهار ماه از اعلام خلع ید هفت تپه از بخش خصوصی، دّر همچنان بر همان پاشنه میچرخد و کارگران نیشکرهفت تپه نگران آینده و امنیت شغلی خود میباشند.

با گذشت بیش از شش ماه از سال ۱۴۰۰، کارگران هنوز دستمزد سه ماه تیر، مرداد و شهریور را در یافت نکرده اند.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه خواهان پرداخت هرچه سریعتر دستمزدهای عقب افتاده کارگران و تعیین تکلیف شرکت می باشد.

نرگس محمدی جهت اجرای حکم به دادسرای اوین احضار شد

 

 نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. خانم محمدی خردادماه امسال توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شده بود. او ضمن اعلام امتناع از پذیرش این حکم و مقاومت در برابر اجرای حکم شلاق از گشایش چندین پرونده جدید در دادسرای اوین برای خود خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.

بر اساس احضاریه‌ای که طی روزهای اخیر توسط شعبه ۱۱-۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، از خانم محمدی خواسته شده است تا جهت اجرای حکم در این شعبه حاضر شود.

خانم محمدی در حساب شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی ضمن اعلام امتناع از پذیرش این حکم و مقاومت در برابر اجرای حکم شلاق، از گشایش یک پرونده جدید دیگر در شعبه ۲ دادسرای اوین خبر داده و افزوده است: «طی ابلاغیه‌های رسمی ارسالی و از طریق منابع غیر رسمی مطلع شده‌ام، طی ۱۰ ماه آزادی از زندان، چندین پرونده امنیتی در شعبه‌های امنیتی اوین علیه اینجانب گشوده شده و تحت رسیدگی است که از جمله اقدامات غیر قانونی و سرکوبگرانه نهادهای امنیتی علیه فعالان مدنی است. اعلام می دارم فعالیت من در کانون مدافعان حقوق بشر و شرکت در تجمعات و راهپیمایی ها طبق نص صریح قانون اساسی و حقوق بنیادین مردم بوده و هیچ کس نمی‌تواند ما را از آن محروم نماید. طی ۱۰ ماه از آزادی تا کنون پنج بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌ام که با اعمال زور و ضرب و شتم همراه بوده و بازداشت ها خودسرانه و غیر قانونی به شمار می‌آید. لذا کلیه اتهامات بی اساس و‌ کذب را رد نموده و تا زمانی که آزاد هستم به فعالیت خود ادامه خواهم داد. نهادهای مدنی و خیابان از آن ما مردم است که از دست نخواهیم داد.»

خانم محمدی خردادماه امسال توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه (بیانیه مبارزه با اعدام)، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان (برای پایان دادن به تحصن اعتراضی)، تخریب شیشه‌ها، افترا و ایراد ضرب و جرح” به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.

هرانا اسفندماه ۹۹ در گزارشی از احضار نرگس محمدی به دادسرای اوین خبر داده بود، این فعال حقوق بشر با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این خصوص گفته بود که “به هیچ عنوان در هیچ مرحله‌ای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعاً سرپیچی خواهم نمود”.

۰۴ مهر، ۱۴۰۰

اولین صعود تیم ملی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا

 

تیم ملی فوتبال زنان ایران با پیروزی مقابل اردن، برای نخستین بار راهی جام ملت‌های آسیا شد.

زنان فوتبالیست ایرانی در حالی تاریخ‌ساز شدند که فعالیت‌های این تیم طی دو سال گذشته تعطیل بود و حتی از رنکینگ فیفا خارج شده بودند.

ایران که در گام اول با ۵ گل بر بنگلادش غلبه کرده بود، در فینال گروه G به میزبانی ورزشگاه ملی تاشکند، به مصاف اردن رفت.

اردن هم در اولین دیدار گروه، با نتیجه ۵-۰ بر بنگلادش غلبه کرده بود. به این ترتیب برنده بازی ایران و اردن روانه جام ملت‌های آسیا می‌شد.

بازی در وقت قانونی با تساوی بدون گل به پایان رسید تا تیم صعود کننده به جمع ۱۲ تیم برتر آسیا با ضربات پنالتی مشخص شود.

ایران با درخشش زهره کودایی که دو ضربه را مهار کرد، همچنین ضربات بی نقص بازیکنانی که پشت نقطه پنالتی ایستادند، ۴ بر ۲ اردن را شکست داد.

بهناز طاهرخانی، فاطمه عادلی، زهرا قنبری و ثنا صادقی گلزنان ایران در ضیافت پنالتی‌ها بودند. سه نفرشان در جریان بازی به زمین آمدند که حاکی از انتخاب‌های دقیق مریم ایراندوست است.

ایراندوست را به عنوان سرمربی تیم ملی، پدرش نصرت ایراندوست (مدیر فنی) همراهی می‌کند، یعنی پدر و دختری که سرمربی‌گری زنان و مردان ملوان بندرانزلی را به عهده داشته‌اند.

موفقیت کامل فنی و روانی ایران در پنالتی‌ها جالب توجه است. بهناز طاهرخانی علاوه بر دیدار با اردن، مقابل بنگلادش هم دو بار از روی نقطه پنالتی موفق به گلزنی شده بود.

زهره کودایی، غزاله بنی طالبی، گلنوش خسروی، بهناز طاهرخانی، ملیکا محمدی، یاسمن فرمانی، ملیکا متولی، زهرا سربالی، هاجر دباغی، سمانه چهکندی و نگین زندی بازیکنان آغازگر ایران در برابر اردن بودند.

این تیم به خاطر پوشش روسری به جای مقنعه، در روزهای گذشته با انتقادات برخی رسانه‌های حکومتی و مقامات سیاسی از جمله سرهنگ احمد راستینه هفشجانی رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس شورای اسلامی مواجه شده بود.

مرحله نهایی جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا از ۳۰ دی ۱۴۰۰ در هندوستان آغاز می‌شود. پیشتر حضور تیم‌های ژاپن، استرالیا، چین و هند میزبان بازی‌ها قطعی شده بود.

کره جنوبی و فیلیپین هم با صدرنشینی در گروه‌های خود به دور نهایی جام ملت‌ها راه یافته‌اند، رقابت‌هایی که در سه گروه ۴ تیمی برگزار خواهد شد.

سازمان بهداشت جهانی روند تائید واکسن اسپوتنیک‌ را متوقف کرد

 ک مقام سازمان بهداشت جهانی از تعلیق روند تأیید واکسن روسی اسپوتینک‌وی خبر داد. سازمان بهداشت جهانی گفته است تا زمانی که حداقل یک کارخانه روسی برای تولید واکسن بازرسی نشود روند تائید این واکسن تعلیق می‌شود.

default

جارباس باربوسا، یکی از مدیران ارشد سازمان بهداشت جهانی (WHO) در قاره آمریکا روز چهارشنبه ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) اعلام کرد که روند تائید واکسن روسی “اسپوتینک‌وی” به دلیل خطاهایی که در کارخانه‌های محل تولید این واکسن بوجود آمده تعلیق می‌شود.

 طبق گفته این مقام سازمان بهداشت جهانی درخواست روسیه برای صدور مجوز اضطراری پس از بروز این خطا در بازرسی WHO در روسیه در ماه مه متوقف شده است.

باربوسا گفت تخلفات در حین بازدید هیئت اعزامی سازمان بهداشت جهانی در ماه‌های گذشته در یکی از کارخانه‌های داروسازی شرکت “فارما استاندارد”، واقع در شهر اوفا روسیه مشاهده شده است.

یکی از اشکالات این بوده است که برای پیشگیری از آلودگی بطری‌های حاوی واکسن تدابیری اتخاذ نشده است.

پس از انتشار یافته‌های WHO کارخانه سازنده واکسن اعلام کرد بازرسان ایمنی یا اثربخشی واکسن را زیر سوال نبردند. با این حال دانشمندان مستقل به “مسکوتایمز” گفتند که نقض تولید می‌تواند بر کیفیت واکسن تأثیر بگذارد.

سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه گفت پیشنهاد کرده است که قبل از تأیید واکسن  اسپوتنیک‌وی بازرسی‌های جدیدی انجام بگیرد. به گفته مقامات سازمان بهداشت جهانی سازنده واکسن باید تغییرات لازم را انجام دهد و برای بازرسی‌های جدید آماده باشد.

کارخانه روسی سازنده واکسن اسپوتینک‌وی در واکنش به درخواست سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که این ایرادها را برطرف کرده است.

روسیه در ماه فوریه سال جاری از سازمان بهداشت جهانی و آژانس دارویی اروپا (EMA) تقاضا کرد که واکسن ‌اسپوتینک‌وی را تائید کنند.

واکسن “اسپوتنیک وی” بیش از ۹۱ درصد (۹۱،۶) در مقابله با ویروس کرونا موثر است. میزان موثر بودن این واکسن بر روی ۲۰ هزار نفر تست شده است.

هر دو نهاد یاد شده اما هفته گذشته اعلام کردند که هنوز منتظر “مجموعه داده‌های کامل” سازندگان واکسن روسی هستند و  روند تائید واکسن متوقف مانده است. روسیه طولانی‌شدن روند تایید اسپوتنیک را به انگیزه‌های سیاسی و منافع اقتصادی کشورهای غربی ربط می‌دهد.

تائید واکسن اسپوتینک‌وی یک پیروزی بزرگ برای روسیه خواهد بود، که “دیپلماسی تهاجمی واکسن” را آغاز کرده و میلیون‌ها دوز را به ده‌ها کشور فروخته است.

واکسن اسپوتنیک‌وی تاکنون از سوی سازمان بهداشت جهانی تائید نشده با این حال در برخی از کشورها از جمله ایران تزریق آن مدتهاست آغاز شده است.

رضا زبیب، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه ۲۵ شهریور در توییتر از ورود ۳۰۰ هزار دوز اول و دوم اسپوتینک‌وی به ایران خبر داد.

۰۳ مهر، ۱۴۰۰

زنان هندبالیست‌ ایرانی تاریخ‌ساز شدند

 

تیم ملی هندبال زنان ایران با درخشش در رقابت‌های قاره‌ای، برای نخستین بار توانست جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب کند.

زنان هندبالیست ایرانی با حضور در مرحله نیمه نهایی قهرمانی آسیا، صعودشان به مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۱ که به میزبانی اسپانیا برگزار خواهد شد را مسجل کردند.

هندبال زنان ایران تا سال ۲۰۰۸ به مسابقات قاره‌ای اعزام نمی‌شد. دو عنوان ششمی، بهترین نتایج هندبال زنان ایران در آسیاست اما حالا این تیم یکی از عناوین اول تا چهارم را نصیب خود خواهد کرد.

هجدهمین دوره مسابقات هندبال زنان آسیا به میزبانی اردن در حال برگزاری است. ایران در آخرین دیدار از مرحله گروهی به مصاف سوریه رفت و در دیداری یکسویه با نتیجه ۳۸ بر ۱۹ به برتری رسید تا جشن صعود به مسابقات جهانی را برپا کند.

ایران در مرحله گروهی فقط یک شکست متحمل شد. آن هم رقابتی نزدیک مقابل ژاپن که تجربه ۱۹ دوره حضور در مسابقات جهانی را دارد. ژاپنی‌ها با ۱۴ نشان رنگارنگ از قهرمانی آسیا، مقابل ایران به سختی و با حساب ۲۳ بر ۲۰ پیروز شدند.

هندبالیست‌های ایرانی پیش از دیدار با سوریه
هندبالیست‌های ایرانی پیش از دیدار با سوریه

هندبالیست‌های ایرانی در ادامه توانستند تیم‌های کویت، فلسطین، اردن و سوریه را شکست دهند و پس از ژاپن در رده دوم گروه B بایستند.

پیروزی‌های ایران با برتری کامل رقم خورد. از جمله نتیجه یکطرفه ۵۲ بر ۹ در برابر فلسطین و ۳۸ بر ۱۱ مقابل کویت.

ملی‌پوشان هندبال ایران اول مهر در نیمه نهایی به مصاف کره جنوبی صدرنشین گروه A خواهند رفت. قزاقستان و ژاپن نیز دیگر دیدار این مرحله را برگزار می‌کنند.

کره جنوبی رقیب ایران در نیمه نهایی، بهترین تیم تاریخ هندبال زنان آسیاست. این تیم دو بار قهرمان المپیک شده، یک بار قهرمان جهان، ۷ بار فاتح بازی‌های آسیایی و ۱۴ بار قهرمان آسیا.

جالب اینکه بازیکنان ایران در دو بازی حساس مقابل اردن و سوریه، بدون حضور عزت‌الله رزمگر مدیر فنی، نشمین شافعیان مشاور فنی و خدیجه قانع (سرمربی) به پیروزی رسیدند.

ابتلای اعضای کادر فنی به ویروس کرونا باعث شد فقط ناهید مقبول (سرپرست) و فاطمه جعفری فیزیوتراپ ایران روی نیمکت بنشینند و بازیکنان را هدایت کنند.

صونا بیداد از بازیکنان تیم ملی ایران نیز به خاطر ابتلا به ویروس کرونا، امکان حضور در سالن و همراهی ملی‌پوشان را ندارد اما مجموع این اتفاقات ناگوار، مانع از تاریخسازی زنان ایران نشد.

مینا وطن‌پرست، شقایق باپیری، عطیه شهسواری، شیما زارع، فاطمه خلیلی، نوریه عباسی، هدیه ویسی، آرزو کیانی‌آرا، حدیث نوروزی، مریم یوسفی، ساناز رجبی، مژگان قهرمانی، الناز قاسمی، هانیه لک، رویا نوروزی، بهاره ایزدگشب و زینب بذرافکن بازیکنان شگفتی‌ساز ایران در این مسابقات هستند.

افسانه دهقانی نایب رئیس زنان فدراسیون هندبال به پایگاه خبری این فدراسیون گفت: «شیردختران ایرانمان با غیرت، شهامت و همدلی تاریخ هندبال ایران را رقم زدند. این رویداد بزرگ را که مایه فخر و مباهات است به مردم، بانوان و جامعه هندبال تبریک می‌گویم».

وزیر خارجه بریتانیا در اولین دیدار با امیرعبداللهیان: نازنین را فورا آزاد کنید

 

این اولین دیدار حضوری وزاری خارجه دو کشور در سه سال اخیر است


۰۱ مهر، ۱۴۰۰

ایران اینترنشنال: مسئولان زندان مرگ شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری را تایید کردند

 

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، مسئولان زندان تهران بزرگ در تماس تلفنی با خانواده شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری، مرگ او را در زندان تایید کردند، اما علت مرگ را نامعلوم اعلام کردند.

منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری روز چهارشنبه ۳۱ شهرویور به ایران اینترنشنال گفتند به گفته مسئولان، جسد او به پزشکی قانونی کهریزک منتقل شده است. خانواده ناصری هم برای تحویل پیکر این زندانی سیاسی به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کرده‌اند.

پیش‌تر سازمان حقوق بشر ایران خبر داده بود منابعی مطلع در گفت‌وگو با این سازمان از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر دادند.

فرهاد سلمان‌پور ظهیر، از زندانی‌های محبوس در زندان تهران بزرگ هم روز سه‌شنبه در فایلی صوتی که به دست ایران اینترنشنال رسید گفت که باخبر شده شاهین ناصری در زندان جان باخته است.

او افزود ناصری همزمان با سالگرد اعدام نوید افکاری به مکان نامعلومی منتقل شده بود و روز سه‌شنبه متوجه شده‌اند او به سلول انفرادی برده شده بوده تا از تماس تلفنی و ملاقات محروم شود.

سلمان‌پور ظهیر در فایل صوتی خود تاکید کرد احتمال خودکشی ناصری «به شدت» رد می‌شود و اگر چه احتمال دارد مقام‌ها بخواهند دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کنند، ناصری «افسردگی نداشته و زن و بچه‌دار بوده و به آینده‌اش امیدوار».

او همچنین گفت که ناصری هیچ بیماری خاص یا زمینه‌ای نداشته است.

تجمع‌های اعتراضی معلمان در شماری از شهرهای ایران ادامه یافت

 

گزارش‌ها حاکی است که اعتراضات معلمان به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی در شماری از شهرهای ایران در روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور ادامه یافت.

در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از از اعتراضات معلمات در شهرهای‌ سنندج، کرمانشاه، خرم‌آباد، آبادان، اهواز، ایذه، الیگودرز،‌ تهران و ‌مشهد منتشر شده است.

در روزهای قبل، تجمع‌های مشابهی در چندین شهر دیگر ایران مانند تبریز، اصفهان و شیراز برگزار شده بود.

در تعدادی از تجمع‌های روز سه شنبه معلمان خواستاری اجرای «طرح رتبه‌بندی» شدند.

در صورت اجرای طرح رتبه‌بندی، حقوق معلمان آموزش و پرورش به میزان ۸۰ درصد دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ایران افزایش می‌یابد. دولت و سازمان برنامه و بودجه با این طرح مخالفت کرده‌اند.

براساس فصل ششم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال ۹۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید٬ می‌بایست حقوق معلمان بر اساس سطح کیفی آنها مشخص شود. اما این طرح هرگز اجرا نشده است.

در سنندج، مرکز استان کردستان، روز سه‌شنبه شماری از معلمان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان در این شهر تجمع کردند و خواهان اجرای طرح رتبه بندی شدند.

عکس و ویدئوهایی از این تجمع در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد ده‌ها نفر از معلمان در این تجمع حضور داشتند. تعدادی از آنها نیز پلاکاردهایی در دست داشتند. روی از این پلاکاردها نوشته بود:«حفظ همترازی ۸۰ درصد هیات علمی دانشگاه، خط قرمز معلمان است.»

در اهواز٬ مرکز استان خوزستان٬ نیز شماری از معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

در تصاویر منتشر در شبکه اجتماعی نشان می‌دهد این معلمان شعارهایی مانند «مشکل ما حل نشه، کلاس‌ها تعطیل میشه» و «رتبه ۸۰ درصد، اجرا باید گردد» سر می دادند

۳۱ شهریور، ۱۴۰۰

تجمع‌های اعتراضی معلمان در شماری از شهرهای ایران ادامه یافت

 

گزارش‌ها حاکی است که اعتراضات معلمان به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی در شماری از شهرهای ایران در روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور ادامه یافت.

در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از از اعتراضات معلمات در شهرهای‌ سنندج، کرمانشاه، خرم‌آباد، آبادان، اهواز، ایذه، الیگودرز،‌ تهران و ‌مشهد منتشر شده است.

در روزهای قبل، تجمع‌های مشابهی در چندین شهر دیگر ایران مانند تبریز، اصفهان و شیراز برگزار شده بود.

در تعدادی از تجمع‌های روز سه شنبه معلمان خواستاری اجرای «طرح رتبه‌بندی» شدند.

در صورت اجرای طرح رتبه‌بندی، حقوق معلمان آموزش و پرورش به میزان ۸۰ درصد دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ایران افزایش می‌یابد. دولت و سازمان برنامه و بودجه با این طرح مخالفت کرده‌اند.

براساس فصل ششم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال ۹۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید٬ می‌بایست حقوق معلمان بر اساس سطح کیفی آنها مشخص شود. اما این طرح هرگز اجرا نشده است.

در سنندج، مرکز استان کردستان، روز سه‌شنبه شماری از معلمان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان در این شهر تجمع کردند و خواهان اجرای طرح رتبه بندی شدند.

عکس و ویدئوهایی از این تجمع در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد ده‌ها نفر از معلمان در این تجمع حضور داشتند. تعدادی از آنها نیز پلاکاردهایی در دست داشتند. روی از این پلاکاردها نوشته بود:«حفظ همترازی ۸۰ درصد هیات علمی دانشگاه، خط قرمز معلمان است.»

در اهواز٬ مرکز استان خوزستان٬ نیز شماری از معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

در تصاویر منتشر در شبکه اجتماعی نشان می‌دهد این معلمان شعارهایی مانند «مشکل ما حل نشه، کلاس‌ها تعطیل میشه» و «رتبه ۸۰ درصد، اجرا باید گردد» سر می دادند.

توماج صالحی، ‌خواننده رپ اعتراضی، با قرار کفالت از زندان اصفهان آزاد شد

 

توماج صالحی روز ۲۱ شهریور به دست ماموران امنیتی بازداشت و سپس به تبلیغ علیه نظام متهم شد.

توماج صالحی، ‌خواننده رپ اعتراضی، سه‌شنبه عصر با قرار کفالت از زندان مرکزی اصفهان آزاد شد.

آقای صالحی روز ۲۱ شهریور به دست ماموران امنیتی بازداشت و سپس به تبلیغ علیه نظام متهم شد.

امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی، به وب‌سایت «رویداد ۲۴» گفته بود که این اتهام به صورت غیررسمی به پدر این خواننده اعلام شده و پرونده او در دادسرای شاهین‌شهر اصفهان ثبت شده است.

این خواننده رپ اعتراضی در دو اثر اخیر خود به نام‌های «زندگی نرمال» و «سوراخ موش» به سیاست‌های جمهوری اسلامی اعتراض کرده بود. این آثار ویدئویی با استقبال گسترده کاربران ایرانی روبرو شده بود.

او در شعارهای خود، از جمله به موضوعاتی چون اعتصاب‌های کارگری، فساد دولتی، اعدام‌ و زندان و همچنین قرارداد ۲۵ ساله با چین پرداخته بود.

۳۰ شهریور، ۱۴۰۰

احضار و بازجویی حسین سربندی توسط وزارت اطلاعات در تهران

 

 حسین سربندی، فعال سیاسی و از مدیران یک گروه در کلاب هاوس روز شنبه ۲۷ شهریورماه توسط وزارت اطلاعات در تهران احضار شده و برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفت. به آقای سربندی گفته شده است که روز سه‌شنبه مجددا احضار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۰، حسین سربندی، فعال سیاسی توسط وزارت اطلاعات در تهران احضار شده و برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفت.

به گفته یک منبع مطلع آقای سربندی به مدت ۳ ساعت در خصوص فعالیت در شبکه اجتماعی کلاب هاوس مورد بازجویی قرار گرفته است.

به این شهروند گفته شده است که روز سه‌شنبه مجددا احضار خواهد شد.

حسین سربندی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت در پرونده خود دارد. او در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت و توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود.

۴۴ تجمع اعتراضی مزدبگیران در ۹ روز: معوقات مزدی، بلاتکلیفی و عدم امنیت شغلی

 

استان وایر- در ۹ روز منتهی به ۲۸ شهریورماه، دست کم چهل و چهار تجمع اعتراضی از سوی کارگران  و معلمان در سراسر کشور برگزار شده است. در این مدت استان خوزستان با هشت تجمع و معلمان با چهارده تجمع سراسری، بیشترین اعتراض را به خود اختصاص داده‌اند.

قانون مشاغل سخت و زیان‌آور را اجرا کنید

پرستاران مراکز درمانی تامین اجتماعی از سرپرست جدید سازمان تامین اجتماعی خواستند که برای بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران با ۲۰ سال سابقه بیمه پردازی، قانون استفساریه اصلاحیه تبصره (۲) الحاقی به ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۸۰ را به اجرا بگذارد. بر اساس این استفساریه امضای «غلامعلی حداد عادل» رئیس مجلس وقت را دارد، کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور و کارگرانی که بدون میل و اراده موقتاً کار خود را از دست می‌دهند ولی در ادامه کار، در همان کارگاه یا کارگاه‌های مشابه شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور مشغول می‌شوند، مشمول بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمه‌پردازی متوالی و ۲۵ سال به صورت متناوب می‌شوند.

پیمانکاران را حذف کنید

کارگران سیروحرکت راه‌آهن که تحت مسئولیت پیمانکاران با عناوین شغلی«لوکوموتیوران»، «سوزن‌بانان»،«پست بازدید»،«رئیس قطار»،«مامور بازدید فنی قطار»،«مامور علائم» و «مانورچی» اشتغال دارند از شرایط کار و نحوه پرداخت مطالبات رضایت ندارند. دست‌کم ۱۰ تا ۱۲ هزار کارگر در واحد سیر و حرکت و ناوگان راه‌آهن سراسر کشور زیر نظر یک یا چند پیمانکار واحد مشغول کارند و همواره بخشی از مطالبات مزدی آن‌ها توسط پیمانکاران پرداخت نمی‌شود.

محکومیت اسماعیل گرامی به حبس، شلاق و جزای نقدی

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران محکومیت اسماعیل گرامی، فعال کارگری را عینا تایید کرد. آقای گرامی در دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود. این فعال کارگری از  ۱۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ به زندان تهران بزرگ منتقل و در این زندان به سر می‌برد.

آخرین وضعیت شاپور احسانی راد در زندان تهران بزرگ

شاپور احسانی راد، فعال کارگری محبوس در زندان تهران بزرگ که ایام محکومیت شش ساله خود را سپری می‌کند، علی‌رغم حال نامساعد جسمی و درد در ناحیه کمر از اعزام به مرخصی درمانی محروم است. این فعال کارگری در ۷ مردادماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۸ با تودیع قرار کفالت از بند عمومی زندان اوین آزاد شد.

این فعال کارگری در دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به استان سیستان و بلوچستان محکوم شد. برای او به عنوان مجازات تکمیلی مدت دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی تعیین شده است.

شاپور احسانی راد، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه، از اعضای هیات موسس شورای کارگری بازنشستگان تامین اجتماعی و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران است. این فعال کارگری پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد.

تجمعات بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد

بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در استانهای تهران، خوزستان و اصفهان با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد، خواستار بهبود وضعیت معیشتی و حقوقی خود شدند.

تجمع اعتراضی کارکنان بانک‌های ادغامی در بانک سپه

جمعی از کارکنان بانک‌های ادغام شده در بانک سپه، روز شنبه ۲۷ شهریورماه، در مقابل ساختمان بانک سپه مرکزی در تهران تجمع اعتراضی برپا کردند. این کارکنان نسبت به تغییر احکام شغلی، کاهش شدید حقوق و پرداخت حقوق و مزایای کمتر به کارکنان ادغامی در مقایسه با کارمندان بانک سپه  اعتراض دارند.

بانک‌های انصار(متعلق به سپاه)، مهر اقتصاد (متعلق به بسیج)، کوثر(متعلق به وزارت دفاع)، قوامین (متعلق به نیروی انتظامی) و حکمت ایرانیان (متعلق به ارتش) با ادعای اصلاح نظام بانکی طی پروژه‌ای در بانک سپه ادغام شدند. حاصل این ادغام اضافه شدن بیش از ۳۵ هزار نیروی متخصص و کارمند بانک در تخصص‌های مختلف به یک بانک‌است که هنوز این نیروها ساماندهی نشده‌ و قراردادهای آنها مشخص نیست.

شروع به کار مجدد معدن آق دربند

۲۹ شهریور، ۱۴۰۰

کمپین آزادی نازنین زاغری خواهان تحریم ۱۰ نفر از مسئولان «گروگانگیری» او از سوی بریتانیا شد

 

کارزار آزادی نازنین زاغری در آستانه دوهزارمین روز زندانی شدن این شهروند ایرانی-بریتانیایی در ایران، از وزارت خارجه بریتانیا خواست ده ایرانی را که بیشترین نقش مستقیم در گروگان‌گیری‌های جمهوری اسلامی از زمان وقوع انقلاب تاکنون داشته‌اند، فورا تحریم کند.

به گزارش گاردین، این اولین بار است که این کارزار خواستار تحریم افراد ایرانی با مسدود کردن دارایی‌هایشان در بریتانیا و ممنوعیت سفر به این کشور شده است.

بر اساس این گزارش، یک پرونده علیه ده فرد ایرانی از سوی این کمپین در حال ارسال برای وزیر خارجه بریتانیاست. این کمپین قصد دارد دو فهرست دیگر از مقام‌های ایرانی را در ماه‌های آینده ارائه دهد.

افرادی که از نظر کمپین برای آزادی نازنین زاغری باید تحریم شوند از طریق گفت‌وگو با ۲۵ خانواده کسانی تهیه شده که در ایران بازداشت و زندانی شدند و سپس از آنان به عنوان اهرم مذاکره جمهوری اسلامی با کشورهای خارجی استفاده شده است.

قرار است لیز تراس وزیر خارجه جدید بریتانیا هفته آینده در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ملاقات کند. این اولین دیدار دوجانبه در این سطح میان دو کشور از سه سال پیش تاکنون است.

زاغری ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ در فرودگاه بین‌المللی خمینی تهران زمانی ‌که قصد داشت همراه کودک ۲۲ماهه‌اش به بریتانیا بازگردد، با اتهام «جاسوسی»‌ از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد.

زاغری که از سوی دادگاه با اتهام «جاسوسی» و حکم پنج سال زندان مواجه شد، تمامی اتهام‌ها را رد کرده است.

دوران پنج سال حبس نازنین زاغری چندی پیش به پایان رسید اما اواسط اسفندماه گذشته وکیل او از اتهام جدید علیه او خبر داد.

همسر زاغری بارها زندانی شدن او را «گروگان‌گیری» حکومت ایران در ارتباط با پرونده بدهی دولت بریتانیا به ایران خوانده است.

روز پنج‌شنبه آینده، دوهزارمین روز زندانی شدن این زندانی سیاسی در ایران است.

تجمع معلمان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی

 

معلمان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان و اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی تجمع کردند و شعارهایی از جمله «صدای ما بی‌صداست» سر دادند.

همزمان، تعدادی از کارگران عسلویه و پتروشیمی بندر امام نیز در اعتراض به حقوق و شرایط کاری خود تجمع کردند.

اعتراض معلمان و لایحه‌ای بلاتکلیف

تجمع‌های سراسری معلمان روز شنبه ۲۷ شهریور در شهرهای چندین استان، از جمله اصفهان، فارس، البرز و کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خوزستان برگزار شد.

بر اساس ویدیوها و تصاویر منتشرشده، معلمان در این تجمعات شعارهایی از جمله «معلم داد بزن، حقت را فریاد بزن» و «صدا و سیما کجاست، صدای ما بی صداست» سر دادند.

این معلمان خواستار اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیات علمی هستند.

لایحه رتبه‌بندی معلمان ۲۵ اسفند گذشته به مجلس ارائه شد و با اینکه کلیات آن ۱۸ خرداد امسال به تصویب رسید اما جزییات این لایحه، به دلیل بحث‌ها درباره بودجه مورد نیاز آن، تاکنون تصویب نشده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی اعلام کرده که دولت و مجلس موظفند این لایحه را تصویب کنند.

در صورت تصویب نهایی و اجرای این طرح، مبنای حقوق و مزایای معلمان حداقل ۸۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که هم رتبه و هم‌سابقه‌اند خواهد شد.

۲۸ شهریور، ۱۴۰۰

پرونده «مسعود مولوی»؛ درخواست حبس ابد برای کارمند کنسولگری ایران در استانبول

 

مسعود مولوی فرد  جدا شده از رژیم که در ترکیه ترور شد

رسانه‌های ترکیه در خبری اعلام کردند که برای «محمدرضا ناصرزاده»، کارمند کنسولگری ایران در استانبول و متهم ردیف دوم پرونده قتل مسعود مولوی، درخواست شده تا به حبس ابد محکوم شود اما او حالا در ترکیه نیست و به ایران متواری شده است.

روزنامه «سوزجو» که به عنوان نشریه مخالف دولت حاکم در ترکیه شناخته می‌شود، جمعه ۱۷ سپتامبر، در گزارشی اجمالی به شرح پرونده قتل مسعود مولوی پرداخته است.

در این گزارش آمده است که پس از آزادی «غیر منتظره» این دیپلمات ایرانی، به دلیل نقش او در قتل مسعود مولوی پرونده‌ای علیه او تشکیل و درخواست حبس ابد شده است.

در گزارش این روزنامه آمده است که در تاریخ اول آوریل ۲۰۲۱، دادستان به طور «غیر منتظره‌ای» از دادگاه درخواست کرده تا کارمند کنسولگری ایران را آزاد کند.

دادستان در درخواست خود تأکید کرده است که نامه‌های زیادی از ایران دریافت کرده که این فرد مظنون گذرنامه دیپلماتیک دارد و آدرس محل اقامت وی سرکنسولگری ایران در استانبول است. اما دادگاه درخواست دادستان را رد کرده است.

با این حال، با تصمیمی که در همان روز گرفته شده، با استناد به اینکه پرونده فعلا در مرحله تحقیقات است و دادستان می‌تواند در صورت تمایل تصمیم بگیرد که او را آزاد کند، دستور آزادی ناصرزاده در همان روز توسط دادستان امضا شده است.

کیفرخواست دادستانی برای محکومیت ناصرزاده به حبس ابد

همان دادستان پس از آزادی ناصرزاده و فرار او به ایران، در کیفرخواستی که در تاریخ ۱۴ آوریل ۲۰۲۱ برای دادگاه ارائه داده، برای ناصرزاده به اتهام «قتل عمد» خواستار صدور حبس ابد شده است.

مطابق گزارش، حالا این کیفرخواست توسط دادگاه پذیرفته شده و محاکمه ناصرزاده در حالی که او پیش‌تر ترکیه را به مقصد ایران ترک کرده، به عنوان متهم آغاز شده است.

در این گزارش آمده است که به‌دنبال آزادی کارمند کنسولگری ایران از زندان‌های ترکیه، شکایتی علیه ۱۶ نفر از جمله ۵ ترک و ۱۱ ایرانی از جمله محمدرضا ناصرزاده و ناجی شریفی زیندشتی با درخواست حبس ابد تنظیم شده است. این گزارش می‌افزاید متهم ردیف اول این پرونده، در یک پرونده دیگر در ۵ آوریل ۲۰۱۸ دستگیر شده اما در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۸ با تصمیم برخی افراد مانند «برهان کوزو»، معاون سابق حزب عدالت و توسعه آزاد شده است.

از «ناجی شریفی زیندشتی» به عنوان یکی از «بزرگترین قاچاقچیان ایرانی» یاد می‌شود. او در سال ۲۰۱۴ و پس از کشف بزرگ‌ترین محموله هروئین تاریخ اروپا، در یونان تحت تعقیب قرار گرفت. بعد از انتشار خبر کشف این محموله، رسانه‌های ترکیه از پرونده دست‌کم ۱۰ مورد قتل پرده برداشتند که همگی حاکی از این بود که «زیندشتی» در این قتل‌ها متهم است. گفته می‌شود او روابط نزدیکی با برخی از سران حکومت ایران، ترکیه و برخی سرداران سپاه پاسداران ایران دارد.

مسعود مولوی که بود؟

تجمع معلمان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی

 

معلمان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان و اجرا نشدن طرح رتبه‌بندی تجمع کردند و شعارهایی از جمله «صدای ما بی‌صداست» سر دادند.

همزمان، تعدادی از کارگران عسلویه و پتروشیمی بندر امام نیز در اعتراض به حقوق و شرایط کاری خود تجمع کردند.

اعتراض معلمان و لایحه‌ای بلاتکلیف

تجمع‌های سراسری معلمان روز شنبه ۲۷ شهریور در شهرهای چندین استان، از جمله اصفهان، فارس، البرز و کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خوزستان برگزار شد.

بر اساس ویدیوها و تصاویر منتشرشده، معلمان در این تجمعات شعارهایی از جمله «معلم داد بزن، حقت را فریاد بزن» و «صدا و سیما کجاست، صدای ما بی صداست» سر دادند.

این معلمان خواستار اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیات علمی هستند.

لایحه رتبه‌بندی معلمان ۲۵ اسفند گذشته به مجلس ارائه شد و با اینکه کلیات آن ۱۸ خرداد امسال به تصویب رسید اما جزییات این لایحه، به دلیل بحث‌ها درباره بودجه مورد نیاز آن، تاکنون تصویب نشده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی اعلام کرده که دولت و مجلس موظفند این لایحه را تصویب کنند.

در صورت تصویب نهایی و اجرای این طرح، مبنای حقوق و مزایای معلمان حداقل ۸۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که هم رتبه و هم‌سابقه‌اند خواهد شد.

۲۷ شهریور، ۱۴۰۰

مافیای چادر مشکی در ایران؛ پوشش اسلامی میلیون دلاری

 

بنیاد مستضعفان قصد دارد با فعال‌کردن واحد تولیدی حجاب شهرکرد تا نزدیک به ۳۰ میلیون مترمربع چادر در سال تولید کند

انتقاد وکیل امیرحسین مرادی از بی‌توجهی رئیس قوه قضاییه به وضعیت موکلش

 

امیرحسین مرادی، از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸

وکیل امیرحسین مرادی، از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸، در یک توییت با انتشار عکسی از پای او که به دلیل بیماری پوستی شرایط وخیمی دارد از بی‌توجهی رئیس قوه قضاییه به وضعیت آقای مرادی انتقاد کرد.

بابک پاک‌نیا شامگاه پنج‌شنبه، ۲۵ شهریور، در توییتی خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران با اشاره به گفته‌های او مبنی بر مسئولیت قاضی در ارتباط با متهمان نوشت: «بنده برای شما نامه نوشتم که حال موکلم وخیم است و قاضی توجهی نمی‌کند؛ دفتر شما توجهی نکرد! مسئولیت جان موکلم بر عهده کیست؟!»

رئیس قوه قضاییه ایران روز پنج‌شنبه در همایش سراسری «دادستان‌های عمومی، انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت» گفته بود: «اگر متهمی تحویل ضابطان شد، قاضی باید بداند در چه محلی نگهداری می‌شود و خودش یا نماینده‌اش از بازداشتگاه سرکشی کنند و مستمراً بر نحوه تحقیق و رفتار با متهم نظارت داشته باشد.»

آقای محسنی اژه‌ای با بیان این که قاضی نمی‌تواند پس از صدور قرار بازداشت متهم و تحویل او به ضابط از خود رفع مسئولیت کند، تأکید کرد که «اگر در این شرایط اتفاقی برای متهم بیفتد مسئولیت آن متوجه قاضی است».

امیرحسین مرادی پیشتر به جرم شرکت در اعتراضات آبان ۹۸ از ترکیه به ایران بازگردانده و پس از شکنجه و اعترافات اجباری به اعدام محکوم شده بود.

ناصر مرادی، پدر آقای مرادی سال گذشته، به علت «فشارهای زیاد روانی» و «بلاتکلیفی» و «نگرانی از اجرای حکم اعدام» فرزندش خودکشی کرد.

پیش از این حسین هاشمی، از دیگر بازداشت‌شدگان آبان ۹۸، اوایل خرداد امسال در نامه‌ای ضمن تشریح وضعیت بد بهداشتی و اقامتی زندان تهران بزرگ (فشافویه) درباره امیرحسین مرادی نوشته بود که او در زندان «دچار بیماری پوست پروانه‌ای شده» و «هیچ کس به او رسیدگی نمی‌کند».

۲۵ شهریور، ۱۴۰۰

افزایش ۲۱.۵ درصدی صادرات زعفران/ ۱۵ درصد ارزش افزوده صادرات به کشور بازنمی‌گردد

 

افزایش ۲۱.۵ درصدی صادرات زعفران/ ۱۵ درصد ارزش افزوده صادرات به کشور بازنمی‌گردد

دبیر شورای ملی زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران در ۴ ماه گذشته ۲۱ و نیم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

فرشید منوچهری دبیر شورای ملی زعفران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا از میزان صادرات زعفران در ۴ ماه گذشته خبر داد و گفت: صادرات زعفران در ۴ ماه گذشته ۲۱ و نیم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

منوچهری ادامه داد: ۷۰ کشور دنیا خریدار زعفران از ایران هستند و سال ۹۹ صادرات این محصول بیشتر از ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت و بیش از ۳۲۵ تن، صادرات زعفران از ایران انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه زعفران در مناطق محروم و کم آب کشور کشت و  یک محصول استراتژیک محسوب می شود عنوان کرد: اگر اجازه دهند ارز حاصل از صادرات زعفران به قیمت روز در بازار بفروش برسد یا دولت این محصول را به نرخ روز بازار خریداری کند در این صورت انگیزه برای قاچاق این محصول از بین می‌رود و بازار زعفران در کشور به دست صادرکننده می‌افتد.

وی با بیان اینکه صادرات زعفران بستگی به عوامل متعددی دارد بیان کرد: کشور ما بزرگترین صادرکننده زعفران در جهان است، تحریم‌ها و انتقال ارز، صادرات را تحت تاثیر قرار می دهند. کشورهای مختلف دنیا زعفران را از ایران خریداری و بسته بندی می‌کنند و در بازار جهانی عرضه می‌شود. اگر زیر ساخت‌ها حل و مشکلات پیش رو رفع شود صادرات این محصول آینده بسیار روشنی پیش رو دارد.

منوچهری ادامه داد: مدیریت صادرات زعفران به نظارت نیاز دارد و از وزارت جهاد کشاورزی در خواست داشته‌ایم که چنانچه در بخش دولتی محدودیتی برای مدیریت بر صادرات زعفران وجود دارد به عنوان یک تشکل ملی آمادگی داریم مسئولیت این کار را بر عهده بگیریم۰

دبیر شورای ملی زعفران با بیان اینکه مدیریت در صادرات زعفران به کمک دولت نیازمند است گفت: شورای ملی زعفران برای اینکه بتواند برند و نشان ملی این محصول را به ثبت جهانی برساند همچنین به زیر ساخت‌های بخش کشاورزی کمک کند که برداشت ۳/۵ هکتار زعفران به دو برابر برسد در این صورت هزینه تولید این محصول ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

منوچهری ادامه داد: ارز حاصل از صادرات زعفران به خاطر کمک و از بین بردن یک قشر به نام قاچاقچی به وجود آمده که به نظر بنده به علت اشتباهاتی بوده که بانک مرکزی مرتکب شد. اگر ارز به نرخ روز خریداری شود قشر قاچاقچی هم از بین می رود چون ریسک است و برای قاچاقچی توجیهی نخواهد داشت.

وی درباره مطالعات دارویی و بسته بندی زعفران گفت: ما حتی با پیشنهاد اینکه اگر بتوانیم روی زعفران ایران که در دنیا بهترین کیفیت را دارد مطالعات دارویی انجام دهیم؛ اعلام داشتیم با اختصاص دادن نیم درصد از صادرات زعفران به بخش خصوصی برای اینکه بتواند برای این محصول استراتژیک بازاریابی کند و از بسته بندی که  به صورت مستقیم در سبد کالای مصرف کننده خارجی قرار می‌گیرد حمایت کند.

منوچهری افزود: ما در شرایط فعلی بیشتر از ۱۵ درصد ارزش افزوده حاصل از صادرات زعفران را نمی‌توانیم به کشور بازگردانیم چون زعفران در بسته بندی‌های بزرگ به فروش می‌رسد در حالی که اگر این محصول به بسته بندی‌هایی که قابل عرضه در سبد کالای مصرف کننده تبدیل شود حداقل به ۲ تا ۳ برابر ارزش افزوده اضافه می‌شود و به این معنی است که سود حاصل از آن به کشور بازگشته است.