ایلنا:
خاموش شدن شماری از نیروگاههای کوچک مقیاس که در هفتههای گذشته اتفاق افتاده است، ضمن وارد ساختن فشار بیشتر به شبکه نیروگاهی، موجب بیکاری کارگران شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها تامین برق با سوزاندن مازوت با سولفور بالا، در نیروگاههای برق ممکن میشود. وزرای نیرو و نفت مدعی شدهاند که به دلیل افت فشار گاز و به فروش نرفتن ذخایر مازوت ایران، جز سوزاندن آن در راه تولید برق، چارهی دیگری ندارند. در این میان چرخ تولید برق با مازوت یا بدون مازوت، میلنگد؛ چراکه انتقال برق در شبکه فرسوده برق کشور، بسیار هزینه دارد و مدتهاست که خاموشی برق خانهها و شهرکهای صنعتی در زمستان و بویژه در تابستان، به رویه تبدیل شده است؛ رویهای که مشترکین خانگی و صنعتی را در مورد ماهها و سالهای پیش رو، دچار نگرانی کرده است؛ بویژه اینکه «نیروگاههای کوچک مقیاس» تولید برق، یک به یک در حال خارج شدن از مدار هستند.
نیروگاههای کوچک مقیاس یا همان «نیروگاههای هم زمانِ تولید برق و حرارت»، نیروگاههایی هستند که با هدف پوشش شبکه در مناطق مختلف کشور، ساخته شدهاند تا از فشار تولید روی نیروگاههای بزرگ کاسته شود و در ضمن دولت مجبور نشود که نیروگاههای بزرگ را در تمام نقاط کور شبکه و محروم از لحاظ دسترسی به امکانات تولید برق، مستقر کند؛ اینگونه هزینههای دولت در بخش نیروگاهی پایین میآید و منابع بیشتری صرف خرید برق از نیروگاههای کوچک مقیاس میشوند. از آنجا که نیروگاههای کوچک مقیاس، به بخش خصوصی سپرده شدهاند، خرید برق از بخش خصوصی مشوقی برای سرمایهگذاران این حوزه محسوب میشود؛ حتی سرمایهگذاران خارجی هم به محض نیمه گشایشِ پس از برجام، به ایران آمدند تا از این حوزه پولساز درآمدزایی میکنند.