۱۲ بهمن، ۱۳۹۹

۷ میلیون کارگر تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند

 

در گفت‌وشنود وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صاحب‌نظران حوزه اجتماعی و رفاهی مطرح شد

حمیدرضا بوجاریان- خبرنگار

صاحب‌نظران اجتماعی کشور معتقدند مسئولان دولتی کمتر گوش شنوا و چشم بینایی برای شنیدن مسائل و چالش‌های اجتماعی دارند و این ضعف را، ضعفی تاریخی در همه دولت‌ها می‌دانند؛ ضعفی که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم به آن باور دارد، اما معتقد است در ۲سال اخیر تلاش کرده نگاه دولت را به حوزه مسائل اجتماعی و آسیب‌هایی که جامعه را تهدید می‌کند، جلب کند؛ تلاشی که اکنون با برگزاری نشست‌های مشترک با صاحب‌نظران اجتماعی رنگ و بوی جدی‌تری به‌خود گرفته است. با این حال، محمد شریعتمداری در نشست با صاحب‌نظران حوزه‌های رفاهی و اجتماعی، آمارهایی می‌دهد که قابل تأمل است. او از تدوین وضعیت ۲دهه فقر و آثار آن در کشور خبر می‌دهد و می‌گوید، به‌زودی بخش‌هایی از آن را در اختیار صاحب‌نظران اجتماعی می‌گذارد تا آنها از وضعیت کشور در این بخش بیشتر مطلع شوند.

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست همفکری با صاحب‌نظران حوزه اجتماعی و رفاهی دانشگاهی، از تمایل وزارتخانه‌اش در استفاده از آرا و نخبگان در حوزه‌های مختلف برای تدوین و اجرای بهتر سیاست‌های رفاهی اجتماعی خبر می‌دهد و می‌گوید: کشور در تدارک برنامه هفتم توسعه است و هم‌اکنون، سیاست‌های کلی برنامه هفتم در حوزه رفاه اجتماعی در حال تدوین است. علاوه بر این، سیاست‌های حوزه رفاه در بعد عام آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و به این دلیل، تلاش داریم از نظرات نخبگان و کارشناسان در حوزه‌های اجتماعی و رفاهی در تدوین این برنامه‌ها بیش از گذشته استفاده کنیم. او ادامه می‌دهد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در جلسه سران قوا و تأکید ایشان به موضوع رفاه اجتماعی، ایجاد سامانه جامع رفاه ایرانیان در بدنه اجتماعی و تقنینی کشور دنبال می‌شود و امیدواریم بتوانیم در راستای فرمایشات رهبری، قدم‌های مؤثری برای نظام‌مند‌تر کردن ارائه خدمات به جامعه هدف برداریم.

توسعه فقر رهاورد کرونا
وزیر کار با اشاره به اینکه در یک سال گذشته مردم علاوه بر تحریم‌های چندساله خسارت‌های سنگین ناشی از شیوع کرونا را تحمل کردند، می‌گوید: با شیوع ویروس کرونا، شاهد عوارض منفی آن در همه حوزه‌ها بودیم که درنهایت منجر به توسعه فقر در جامعه شده است. به این دلیل ضرورت دارد به پدیده تحریم و کرونا بیشتر از هر زمان دیگری توجه کنیم. شریعتمداری با اشاره به سیر تحولات در حوزه سیاستگذاری رفاه و تأمین اجتماعی در ایران و تغییراتی که قبل و بعد از انقلاب در این بخش رخ داد، می‌گوید: با تغییرات پی‌درپی در قوانین ما در حوزه رفاه اجتماعی و اختیارات شورای‌عالی رفاه و تأمین اجتماعی، این شورا و قوانین آن به‌اندازه‌ای مضمحل شده است که با وجود صرف منابع گسترده در حوزه رفاه عمومی و تلاش برای فقرزدایی و رفع محرومیت، شاهد اثر مطلوبی در برخورد با چهره‌های خشن و مظاهر فقر نیستیم. وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سال‌های اخیر منابع اختصاص یافته به صندوق‌های بازنشستگی برای کمک به معیشت بازنشستگان رشد چشمگیری داشته است، ادامه می‌دهد: سهم منابع صندوق‌های بازنشستگی در بودجه از ۲درصد یک‌دهه قبل، با رشد ۱۰برابری به نزدیک ۲۰درصد در بودجه کشور افزایش یافته است. وی با اذعان به اینکه در سیاستگذاری در حوزه‌های رفاهی، اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی از انسجام کافی در ساختار تصمیم‌گیری در کشور برخوردار نیستیم، از ورود رهبر انقلاب به موضوع ساماندهی آسیب‌های اجتماعی و سیاستگذاری در این حوزه خبر می‌دهد: نبود نظام جامع تصمیم‌گیری و سیاستگذاری در حوزه رفاه اجتماعی و سیاست‌های اجتماعی به شکل عام و آسیب‌های اجتماعی در کشور منجر به نبود سازوکار روشن و منسجمی برای تصمیم‌گیری در این بخش شده است. با ورود رهبر انقلاب به شکل مستقیم در این بخش و سیاستگذاری برای ساماندهی مسائل مربوط به این حوزه و سیاستگذاری‌های انجام شده امیدواریم نقص موجود در این زمینه برطرف شود.

چشم‌اندازهای حوزه رفاه کشور در حال تدوین است
شریعتمداری، به تشریح عملکرد این وزارتخانه در جمع‌آوری اطلاعات هویتی و تدوین چشم‌اندازی از وضعیت کشور در بخش‌های مختلف می‌پردازد و می‌گوید: پرداخت تسهیلات ۲۰۰ تا ۶۰۰هزار تومانی به ۳میلیون خانواده‌ای که درهیچ‌یک از سامانه‌های رفاهی، خدماتی و حمایتی عضویت نداشتند، اقدام مهمی بود که حتی از سوی برخی مراکز نظارتی مورد تشکیک قرار گرفت. با بررسی مجدد متوجه شدیم این ۳میلیون نفر با وجود فقر و نیازمندی‌هایی که داشتند نه‌تنها تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی نبودند، بلکه حتی یک روز نیز سابقه پرداخت حق بیمه را نداشتند. وی با بیان اینکه برخی افراد در جمع‌بندی نهایی اطلاعات معیشتی با وجود عضویت در کمیته امداد و بهزیستی یارانه دریافت نمی‌کردند، می‌گوید: در داده‌های اطلاعاتی جمع‌آوری شده، ۸۸هزار عضو کمیته امداد و بهزیستی که یارانه ماهانه از سوی دولت دریافت نمی‌کردند، شناسایی و یارانه آنها برقرار شد. شریعتمداری اما به آمار جالبی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: در همین ارزیابی‌ها متوجه شدیم حدود ۲۰۰هزار نفر که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بودند، صلاحیت لازم برای دریافت خدمات حمایتی را ندارند. با این روند به سمت شفاف‌تر شدن ارائه خدمات حمایتی به گروه‌های هدف حرکت کرده‌ایم.

تهرانی‌ها کمترین یارانه معیشتی را گرفتند
وی به موضوع اختصاص یارانه‌های معیشتی و پراکندگی جغرافیایی آن اشاره کرد و با بیان اینکه نسبت معناداری میان استفاده‌کنندگان از یارانه بنزینی و جمعیت دریافت‌کننده یارانه معیشتی وجود دارد، می‌گوید: در نمودار مصرف بنزین کشور و یارانه معیشتی، پایتخت‌نشینان بالاترین مصرف یارانه بنزین را به‌خود اختصاص داده‌اند؛ درحالی‌که کمترین یارانه معیشتی پرداخت شده به مردم در این شهر بوده است. این نمودار به آن معناست افرادی که خودرو ندارند یا در استان‌های محروم‌تری قرار داشتند، بالاترین یارانه معیشتی را دریافت کرده‌اند که منطبق با سیاست‌های ابلاغی در حمایت از مردم در دوره کرونا بوده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ادامه به موضوع معلولان و زنان سرپرست خانوار اشاره می‌کند و می‌گوید: درگذشته و در حوزه زنان سرپرست خانوار با نقص جدی در اطلاعات مربوط به این گروه از جامعه روبه‌رو بودیم، اما، با بررسی وضعیت افراد منطبق بر اطلاعات ثبتی – هویتی موفق به شناسایی یک‌میلیون‌و۲۰۰هزار زن سرپرست خانوار با دقت محله و منطقه‌ای که در آن سکونت دارند، شده‌ایم. این موضوع در حوزه معلولان با مقدار و شدت معلولیت و نیز افراد واجب‌التعلیم اجرا و اطلاعات آن تدوین و نهایی شده است.

وزارتخانه نیازمند اصلاح ساختار مجدد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه این وزارتخانه برای انجام مأموریت‌ها و وظایفی که برعهده دارد، نیازمند چابک‌سازی‌ است و این رویه تنها با اصلاح مجدد ساختار آن امکان‌پذیر است، می‌گوید: وزارت رفاه نیازمند اصلاح ساختار مجدد است تا بتواند در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد. این وزارتخانه باید متولی امور در حوزه‌های رفاه اجتماعی باشد و اگر قرار است در قالب این ۳وزارتخانه قرار بگیرد باید شورای‌عالی رفاه و تأمین اجتماعی جایگاه واقعی خود را پیدا کند؛ ازاین‌رو، اصلاح ساختار این وزارتخانه باید به مطالبه‌ای عمومی و اجتماعی تبدیل شود و برنامه‌ریزان کلان کشور باید به این موضوع تن دهند؛ چراکه اگر این اصلاح ساختار انجام نشود، کشور دچار مشکلات جدی خواهد شد.

تدوین لوایح چهارگانه برای حمایت از دهک‌های کم‌برخوردار
شریعتمداری با بیان اینکه کرونا موجب سخت‌تر شدن زندگی برای دهک‌های پایین جامعه شده است از افزایش تعداد کارگران رسمی و فصلی درپی شیوع این ویروس در جامعه خبر می‌دهد و می‌گوید: براساس آمارهای رسمی تدوین شده، بالغ بر ۷میلیون کارگر رسمی در کشور شناسایی شده‌اند که هیچ نوع بیمه‌ای ندارند. برای کمک به این قشر که در دهک‌های اول تا چهارم درآمدی قرار دارند، با همکاری دستگاه‌های مختلف لوایح چهارگانه‌ای برای تصویب به دولت ارائه شده است و امیدواریم با تصویب آنها بتوانیم به بهبود معیشت این گروه‌های درآمدی در جامعه کمک کنیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادامه می‌دهد: شناسایی افرادی که از هیچ خدماتی در کشور استفاده نمی‌کنند تنها با استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی و بدون درنظر گرفتن قشر محوری در حال انجام است و از این رو، موفق شده‌ایم افراد بدون مسکن و نیازمند دریافت خدمات آموزشی را تا حدود زیادی شناسایی کنیم. علاوه بر این، جوانان بسیاری آماده ورود به بازار کار هستند که بدون بیمه مانده‌اند و برای این دسته از افراد نیز در قالب این لوایح پیش‌بینی‌های حمایتی خوبی انجام شده است.

صدای بی‌صدایان باشیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تأکید بر اینکه کرونا اثرات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدتی خواهد داشت و هر یک از گروه‌های جامعه را متأثر خود می‌کند، بر اهمیت توجه به کودکان و زنان در برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های کلان اجتماعی تأکید می‌کند و می‌گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش پدیده کودکان کار، از دست رفتن شغل برای زنان سرپرست خانوار و آثاری که این اتفاق بر کودکان برجا می‌گذارد، بسیار شدید است؛ ازاین‌رو ضرورت دارد متخصصان اجتماعی، در این حوزه به تصمیم‌گیران نظام اجتماعی کشور کمک کنند تا صدای بی‌صدایان باشند؛ صدای کسانی که کمتر از آنها صحبتی به میان می‌آید، اما بیشترین آسیب را از رهگذر کرونا و اثرات آن خواهند دید. شریعتمداری با دعوت از نخبگان دانشگاهی و پژوهشگران برای انجام طرح‌های تحقیقاتی و مطالعاتی در حوزه کرونا از نبود چنین تحقیقاتی در کشور ابراز تأسف می‌کند و می‌گوید: متأسفانه دچار فقدان مطالعه دقیق مبتنی بر شواهد درباره تأثیر اجتماعی کرونا در جامعه ایران هستیم. تاکنون، طرح‌های پژوهشی و تحقیقی در حوزه کرونا که مبتنی بر شواهد درباره تأثیر اجتماعی کرونا در جامعه باشد، انجام نشده است. ضرورت دارد این طرح‌ها باهمکاری مؤسسات علمی و پژوهشی و با همکاری دانشگاه‌های سراسر کشور با برش‌های منطقه‌ای و ملی انجام شود تا بتوانیم با ارائه این مطالعات به دولت، ریل‌گذاری مناسبی برای آینده کشور داشته باشیم.
در این نشست، استادان و صاحب‌نظران اجتماعی از دانشگاه‌های استان‌های مختلف و نیز برخی صاحب‌نظران در انجمن‌های مختلف علمی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود درباره چالش‌های دوران کرونا و پساکرونا پرداخته و خواهان حمایت جدی از برخی گروه‌های خاموش، اما آسیب‌دیده جامعه شدند.

سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم
رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران نیز در این نشست از افزایش مشکلات معیشتی برای گروه‌های فرودست جامعه و ایجاد محدودیت‌های زیاد برای آنها در دریافت خدمات بهداشتی سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: تأمین منابع مالی برای پوشش هزینه‌های زندگی در دوره کرونا خصوصا در شرایط رکود ناشی از تحریم و برخی سوءمدیریت‌ها نیازمند عزم ملی و هماهنگی بین دستگاه است که در این بخش با مشکل روبه‌رو هستیم. سیدحسین سراج‌زاده، ادامه می‌دهد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرایط کنونی باید همه گروه‌های جامعه را به شکل دقیق شناسایی و به‌گونه‌ای عمل کند که گروه‌های فرودست از حمایت‌های دولتی بیشتری به نسبت گروه‌های برخوردارتر جامعه برخوردار شوند. رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران به نامه اردیبهشت‌ماه گذشته این انجمن به رئیس‌جمهور و مسائل مطرح شده در آن اشاره می‌کند و می‌گوید: انجمن در آن نامه اعلام کرد که در هیچ زمانی مانند امروز، نیازمند استفاده از همه منابع کشور برای تأمین معاش و بهداشت طبقه محروم و حتی برخی گروه‌های متوسط جامعه نبوده‌ایم. این امکانات باید به هر شکل ممکن سمت گره‌های کم‌برخوردار و با کمال تأسف برخی گروه‌های متوسط جامعه که از کرونا آسیب‌دیده‌اند، هدایت شود تا شاهد بروز مشکلات دیگری در کشور نباشیم. وی تأکید می‌کند، ابزار دولت برای اجرای این حمایت‌ها نیازمند بستری به نام سرمایه اجتماعی است: مدیریت اجرای چنین سیاست‌هایی به‌شدت نیازمند سرمایه اجتماعی است. باید در مدت باقیمانده با تجدیدنظر در برخی سیاست‌های مربوط به شفافیت در عملکردها و نظام بودجه‌ریزی این سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم.

جهانگیری: واکسیناسیون از اول اسفند آغاز می‌شود

 معاون اول رئیس جمهور ایران از آغاز واکسیناسیون کرونا از اول اسفند خبر داد.


به گزارش اسپوتنیک، بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در روز شنبه در دیدار با نخبگان، جوانان و فعالان اجتماعی و فرهنگی استان خوزستان در بخشی از سخنان خود به موضوع همه‌گیری کرونا پرداخت.

وی درباره واکسن کرونا گفت: " مطمئن باشید دولت نسبت به واردات واکسن معتبری که مورد تأیید وزارت بهداشت باشد اقدام خواهد کرد و با وجود محدودیت منابع ارزی، ارز مورد نیاز واردات واکسن مهیا شده است."

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات دولت برای واردات واکسن کرونا از مسیر کواکس،‌ اظهار داشت: " به‌دلیل آنکه واریز منابع مالی برای واردات واکسن از طریق کواکس از طریق کشور کره جنوبی و از کانال‌های مالی آمریکا باید انجام می‌شد، احتمال می‌رفت که پول ما توسط آمریکا مسدود شود به همین دلیل مجبور شدیم از مسیر دیگری منابع مالی را به کواکس واریز کنیم."

۱۱ بهمن، ۱۳۹۹

خودکشی نوجوان ۱۶ ساله در تبریز

 

خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه ۶ بهمن‌ماه، یک نوجوان ۱۶ ساله در تبریز، با پرتاب کردن خود از طبقه ششم یک ساختمان دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۶ بهمن ۹۹، یک نوجوان تبریزی دست به خودکشی زد.

هویت این نوجوان، امیرحسین رنجبر، ۱۶ ساله، اهل تبریز احراز شده است.

وی با پرتاب کردن خود از طبقه ششم یک ساختمان دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داده است.

به گفته یک منبع مطلع، انگیزه خودکشی این نوجوان مشکلات خانوادگی بوده است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

شنیده شدن صدای آژیر قرمز در غرب تهران

 

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیمه شب جمعه ۱۰ بهمن از شنیدن آژیر قرمز در تهران خبر دادند. همزمان گزارش‌هایی در خصوص تغییر مسیر یک پرواز ترکیش ایرلاین منتشر شد.

ساعاتی بعد مقام‌های امنیتی گفتند، آژیر قرمز به دلیل اختلال در سیستم سامانه امنیتی به صدا در آمده است.

معاون امنیتی استانداری تهران شنیده شدن صدای اژیر قرمز را حاصل اختلال در سیستم صوتی سازمانی در حوالی شهرک آزمایش تهران دانست و گفت: هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد و مردم نگران نباشند.

حمید رضا گودرزی به خبرگزاری تسنیم گفت، این آژیر بعد از ۱۵ دقیقه قطع شده است.

منصور درجاتی، مدیرکل بحران استان تهران نیز در گفت‌وگو با شبکه خبر ایران گفت : «به‌علت نفوذ آب ناشی از بارش شدید باران به ساختمان یکی از سازمان‌ها در غرب تهران، سامانه امنیتی فعال شده و صدای آژیر به صدا درآمده بود. مسئله خاصی نیست، مردم نگران نباشد.»

ساکنان غرب تهران با انتشار ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی که در آن صدای آژیر به وضوح شنیده می‌شد،‌ ابراز نگرانی کردند.

۰۹ بهمن، ۱۳۹۹

تشدید سرکوب شهروندان کرد و بلوچ؛ هشدار سازمان حقوق بشر ایران

 

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۷ بهمن ۱۳۹۹: طی ۵ هفته‌ گذشته روند اعدام شهروندان بلوچ شدت گرفته و طبق آمار ثبت شده، دست‌کم ۱۹ بلوچ در زندان مرکزی مشهد و زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند. از این میان چهار نفر برای اتهامات امنیتی و سیاسی به اعدام محکوم شده بودند. همچنین موج بازداشت شهروندان و فعالان کرد که از روز ۲۰ دی ماه در شهرهای کرج، تهران، مهاباد، ربط، نقده، بوکان، مریوان، سنندج، سقز و سروآباد آغاز شد، همچنان ادامه دارد. تا کنون حدود ۷۰ نفر بازداشت شده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران نسبت به تشدید سرکوب و افزایش اعدام‌ها در کردستان و بلوچستان هشدار می‌دهد و خواستار واکنش جدی‌تر نهادهای حقوق بشری و جامعه جهانی است.

محمود امیری‌مقدم، سخنگو و مدیر این سازمان گفت: «نهادهای حقوق بشری و جامعه مدنی ایران باید با واکنش قوی نسبت به اعدام‌های بی رویه زندانیان بلوچ و دستگیری‌های گسترده فعالان کرد، هزینه نقض فاحش حقوق بشر در مناطق اتنیکی را بالا ببرند».

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، طی پنج هفته گذشته، اعدام شهروندان بلوچ روند سریع‌تر به خود گرفته است. طبق آمار ثبت شده توسط نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران،‌ طی این مدت (از روز ۲۹ آذر ۱۳۹۹ تا امروز) دست‌کم ۱۹ شهروند بلوچ در شهرهای مشهد و زاهدان اعدام شده‌اند که دست‌کم چهار نفر ایشان با اتهامات سیاسی و امنیتی به اعدام محکوم شده بودند.

یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «هم‌اکنون ۱۲۴ زندانی محکوم به اعدام در زندان مرکزی زاهدان وجود دارد که حکم اعدام ایشان قطعی شده است. اکثریت ایشان با اتهامات مربوط به مواد مخدر هستند و تعدادی هم زندانیان سیاسی اهل‌تسنن و تعداد کمی هم متهم به قتل».

هم زمان با این اعدام‌ها، در غرب ایران نیز موجی از بازداشت و سرکوب شهروندان کرد آغاز شده است.

بیانیه سازمان دانشجویان و دانش آموختگان جبهه ملی بمناسبت روز جهانی آموزش

 

بمناسبت روز جهانی آموزش

استفاده از امکانات آموزشی برابر و به روز، فرصت‌های آموزشی یکسان و توجه به آموزش فرهنگ و زبان‌های اقوام ایرانی حق کتمان ناپذیر ملت ایران است.

معضل همه‌گیری بیماری کرونا بیش از پیش نشان داد که کشور ما با مشکلات جدی در زمینه عدم برابری فرصت‌های آموزشی روبه‌رو است، نبود زیرساخت‌های مناسب ارتباطی و عدم امکانات ارتباطی و آموزشی کافی باعث شد تا تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان در طی این دوران از تحصیل باز بمانند، و بر جمعیت بازماندگان از تحصیل ایران بیفزایند، این اتفاق در حالی روی داده است که سال‌های گذشته نیز فرصت‌های آموزشی برابر نه تنها در بین کلان‌شهرها و مناطق روستایی و عشایری بلکه در داخل شهرها نیز به صورت طبقاتی درآمده بود، وجود مدارس خصوصی با برترین امکانات و خدمات فوق برنامه پیش‌رفته از یکسو و از طرف دیگر مدارس کم بهره برای مردم بی بضاعت از سوی دیگر زمینه‌ساز شکاف طبقاتی گسترده است. این‌گونه اختلاف طبقاتی آموزشی مسلما باعث ایجاد نظام طبقاتی آموزشی و از بین رفتن رقابت سالم تحصیلی در بین محصلین کشور و از بین رفتن فضای برابر برای پیشرفت‌های تحصیلی در همه مقاطع می‌گردد که در نتیجه در آینده آسیب‌های روانشناختی و جامعه‌شناسی و ناامیدی مردم از حاکمیت را به همراه خواهد داشت.

مشکل معیشت پرسنل محترم آموزش کشور، چه در حوزه آموزش و پرورش و چه در آموزش عالی، موجب کاهش بهره‌وری و بازده آموزش می‌گردد، باید توجه داشت که نهاد آموزش در هر کشور از بزرگ‌ترین اهرم‌ها و شاخصه‌های نیروی بالقوه انسانی هر کشور محسوب می‌گردد، عدم تامین معیشت کارمندان این حوزه علاوه بر ایجاد مشکلات در عرصه فرهنگی و خسران شانیت مقام ایشان به نسبت اهمیت جایگاه و نقششان، موجب کاهش بازده آموزش کشور می‌گردد. همچنین لازم الاجرا است که دبیران و معلمان و اساتید، متناسب با تخصص و رشته تحصیلی و مهارت خود در عناوین شغلی خود مشغول به کار شده و مهارت‌های تحصیلی دانشگاه و مدارس متناسب با نیازهای کشور و به صورت کاربردی ارائه گردند، بی‌شک حق هر فارغ‌التحصیل است که پس از اتمام دوره آموزشی خود مهارت مناسبی را کسب کرده و بتواند به فراخور آن در جایگاه خود در کشور به کار و فعالیت بپردازد. سیل انبوه بیکاران پس از دانشگاه و عدم کسب مهارت کافی نشانگر ضعف نظام آموزش عالی و تبدیل شدن آن‌ها به بنگاه‌های کسب درآمد حکومتی از طریق مردم است.

آموزش به شیوه و سبک مدرن و به روز حق هر انسانی است، به روز رسانی کتب و محتوای آموزشی آموزش و پرورش و آموزش عالی باید متناسب با سرعت پیشرفت علوم باشد، همچنین آموزش‌هایی چون ورزش و سلامت، مهارت‌های آداب معاشرت عمومی، مهارت‌های زندگی سالم و آشنایی با اختلالات و مشکلات روحی، هنر، آشنایی با فرهنگ و زبان‌های اقوام ایران و مهارت‌های فنی از جمله ملزومات جدی و بسیار پر اهمیت در آموزش محسوب می‌گردد که متاسفانه در اکثر مدارس ایران نادیده گرفته شده و در نظام آموزشی باید مورد اهمیت بیش‌تری قرار گیرد.

۰۸ بهمن، ۱۳۹۹

عباس صفاری، شاعر ستایش‌شده، بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت

 

از آثار معروف و ستایش‌شده عباس صفاری مجموعه «کبریت خیس» است که به چاپ یازدهم رسیده است.

عباس صفاری، شاعر ستایش شده ایران، روز سه‌شنبه هفتم بهمن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در سن ۶۹ سالگی درگذشت.

خبر درگذشت آقای صفاری در یکی از بیمارستان‌های ایالت کالیفرنیا را خواهر او، شایسته صفاری، اعلام کرد و گفت که هنوز در مورد خاکسپاری وی تصمیمی گرفته نشده است.

عباس صفاری چند هفته پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود و ابتدا در حال بهبودی بود اما به گفته خواهرش، او از آن‌جا که سابقه بیماری ریوی داشت، مجددا حالش رو به وخامت گذاشت و در نهایت به درگذشت او منجر شد.

علاقمندان به موسیقی پاپ ایرانی ترانه «اسیر شب» یا «جغد بارون خورده» عباس صفاری را با صدای فرهاد مهراد به یاد دارند. مجموعه شعر «دوربین قدیمی و اشعار دیگر» او نیز در دهه ۱۳۸۰ جایزه شعر امروز ایران (مجله کارنامه) را نصیب وی ساخت.

از آثار معروف و ستایش‌شده عباس صفاری مجموعه «کبریت خیس» است که به چاپ یازدهم رسیده است. «خنده در برف»، «تاریکروشنا» و «مثل جوهر در آب» هم از جمله دیگر آثار او هستند.

۰۷ بهمن، ۱۳۹۹

معاون دانشگاه فردوسی از مهاجرت ۳۰ درصد استادان دانشگاه‌ها خبر داد

محوطه دانشگاه فردوسی مشهد

محوطه دانشگاه فردوسی مشهد

یک معاون دانشگاه فردوسی مشهد، روز دوشنبه ۶ بهمن، با بیان این‌که برخی گروه‌های دانشگاهی کشور «تا ۳۰ درصد» استادان خود را از دست داده‌اند، از این‌که «مسئولان چشمان خود را بر مهاجرت اعضای هیئت علمی بسته‌اند» انتقاد کرد.

حسین انصاری، معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا درآمد «بسیار پایین» اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را «یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کشور» خواند و گفت عدم حمایت از اعضای هیئت علمی باعث شده مهاجرت نخبگان در سطح اساتید دانشگاه‌های سطح یک رشد کند.

به‌گفته این مسئول دانشگاهی، برخی گروه‌ها در دانشگاه‌های کشور مانند مکانیک و کامپیوتر بیش از ۳۰ درصد استادان خود را از دست داده‌اند.

معمولاً سنت دانشگاهی بر این است که استادان برجسته پس از سی سال تدریس همچنان به فعالیت خود در دانشگاه ادمه می‌دهند، اما معاون دانشگاه فردوسی گفته است که «در اقدامی بی‌سابقه بخش زیادی از اساتید برجسته‌ که به ۳۰ سال سابقه رسیده‌اند، تقاضای بازنشستگی کرده‌اند، چون دلیل برای ماندن نمی‌بینند و به خارج از کشور می‌روند».

نابسامانی وضعیت اقتصادی در ایران، تورم بالا، فساد اقتصادی و ناکارآمدی دولت و حکومت و نیز فشارهای اجتماعی سیاسی ازجمله دلایلی است که برای مهاجرت نخبگان و استادان دانشگاه‌ها شمرده می‌شود.

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی علیه نابرابری حقوق

 

گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی روز دوشنبه ۶ بهمن با تجمع در مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران، به شیوه‌ همسان‌سازی مستمری، ناچیز بودن مستمری خود و نابرابری مستمری بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی اعتراض کردند.

به گزارش ایلنا، شرکت‌کنندگان در این تجمع شعار‌هایی از جمله «حقوق ما ریالی، هزینه‌ها دلاری»، «تا حق خود نگیریم، آرام نمی‌نشینیم»، «امنیت، معیشت، حق مسلم ماست» سرمی‌دادند.

بر اساس این گزارش، بازنشستگان معترض اعلام کردند که مستمری بازنشستگی آنها نسبت به بازنشستگان کشوری و لشگری بسیار ناچیز است و همچنین باور دارند که ۷۶ درصد از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی جزو فقرای جامعه‌اند.

این بازنشستگان همچنین با انتقاد از تصویب ارز ۱۷۵۰۰ تومانی، در بیانیه خود اعلام کردند که بررسی نرخ تسعیر ارز ۱۷۵۰۰ تومانی که در دستور مجلس قرار گرفته، آثار منفی فراوانی برای آنها و خانواده‌های کارگری به همراه دارد.

همزمان با برگزاری تجمع، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل این سازمان، نوشتند: «با توجه به تکرار مکرر ریاست سازمان مبنی بر حداقل حقوق ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شاهد حقوق ۲میلیون و ۳۰۰هزار تومان از کارافتادگان و بعضی بازماندگان که براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی که باید ۳۰ساله حساب شوند هستیم درحالیکه حداقل حقوق کشوری‌ها به راحتی از مرز ۴میلیون فراتر رفته است.»

در این نامه همچنین آمده است: «۸۰ درصد افزایش به مستمری‌بگیران کمتر از ۲۰ سال سابقه تسری پیدا نکرده است و مستمری‌بگیر با ۱۰ سال سابقه کمتر از ۹۰۰ هزار تومان در ماه دریافتی دارد.»

۰۶ بهمن، ۱۳۹۹

پلیس تهران برخورد فیزیکی با مامور راهور را تایید کرد: ‘کار سرباز ما کاملا درست بود’

 

عکس از آرشیو

رئیس پلیس “راهور” تهران، کار سرباز مستقر در خیابان انقلاب را برای متوقف کردن ماشین نماینده مجلس “کاملا درست و برگرفته از قانون” توصیف کرده و گفته درباره برخورد فیزیکی نماینده با آن مامور راهنمایی و رانندگی به مراجع قضایی گزارش داده است.

محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور به خبرگزاری تسنیم گفت: “مستندانی مبنی بر برخورد فیزیکی نماینده با سرباز پلیس راهور داریم که کاملا کفایت می‌کند و باید ببینیم مراجع قضائی در این رابطه چه تصمیمی می‌گیرند.”

فیلمی از مامور راهور به نام حامد اکبری منتشر شده که در آن رو به دوربین توضیح می‌گوید خودروی نماینده مجلس را به دلیل نداشتن مجوز گذر از خط ویژه اتوبوس متوقف کرده اما بعد از درگیری لفظی با راننده، از نماینده مجلس سیلی خورده است.

ظاهرا این اتفاق مربوط به چهارشنبه اول بهمن بوده و از دیروز شنبه چهارم بهمن با انتشار گسترده فیلم توضیحات سرباز، ماجرا جنجالی شده است.

از راست: سربازی که دارد با دست نشان می‌دهد چطور سیلی خورده، راننده عصبانی اتوبوس، مامور دیگر راهنمایی رانندگی که با نماینده صحبت می‌کند

دیروز یکی از نمایندگان مجلس به نقل از علی‌اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار در مجلس گفته بود که آقای عنابستانی سیلی زدن به سرباز را تکذیب کرده و گفته درگیری فیزیکی بین آنها اتفاق نیفتاده است.

اما رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران می‌گوید “مستندات کافی” برای این برخورد فیزیکی دارد.

در فیلمی که از حامد اکبری، سرباز وظیفه و مامور راهور، منتشر شده، جمعی از رانندگان حاضر در محل شهادت می‌دهند که او سیلی خورده و خود سرباز هم می‌گوید که دوربین‌های شهری نصب شده در دروازه دولت، خیابان انقلاب تهران، باید ماجرا را ضبط کرده باشند.

حسین رحیمی، رئیس نیروی انتظامی ایران هم امروز، یکشنبه پنجم بهمن بار دیگر در جمع خبرنگاران تاکید کرده که دستور پیگیری داده و به گفته او “اگر این اتفاق به صورتی که اعلام می‌کنند، روی داده باشد حتما از مامور وظیفه‌شناس” حمایت خواهد کرد.

او گفته همه در برابر قانون برابر هستند.

رئيس سازمان حفاظت محیط‌ زیست: به خاطر شرایط اقتصادی، مردم برای تامین گوشت حیوان شکار می‌کنند

 

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، گفته است در «شرایط اقتصادی کنونی» برخی افراد برای تامین گوشت اقدام به شکار حیوانات می‌کنند.

او در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه، ۶ بهمن در روزنامه همشهری منتشر شده، گفته است در حال حاضر ۳ میلیون اسلحه در دست مردم است و اگر «۳هزار نفر از این افراد، متخلف باشند و در سال ۱۰ یا ۱۵ بار به شکار بروند، حدود ۴۰هزار راس از حیات‌وحش شکار می‌شود».

آقای کلانتری تاکید کرده است که در زمینه توقف تولید سلاح شکاری در ایران با وزارت دفاع مذاکره کرده ولی زورش نرسیده است.

او همچنین درباره کاشت مواد مخدر در مناطق حفاظت شده در میانکاله و دامنه‌های زاگرسی کرمانشاه، گفته است «کشت مواد مخدر ممکن است در همه مناطق رخ دهد، اما نسبت کشت موادمخدر در مناطق حفاظت‌شده به‌دلیل حضور محیط‌بان‌ها بسیار کمتر است».

روزنامه شرق، مرداد ماه امسال در گزارشی نوشت که در چهار پنج سال گذشته برخی از مناطق صعب‌العبور زاگرس به کشت خشخاش اختصاص یافته است.

۰۵ بهمن، ۱۳۹۹

بیکاری ۵۴۰ کارگر روغن نباتی جهان بر اثر تعدیل نیرو

 



دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان، از تعدیل ۶۰ نفر از نیروی کار کارگران روغن نباتی جهان زنجان داد. اصغر نجاری، با اشاره به از دست رفتن سه هزار فرصت شغلی اخیر در استان زنجان، اعلام کرد:  «بیش از ۲۷۰۰ بیمه بیکاری نیز در حوزه کار و کارگری صادر شده است. در شرایط کنونی سر پا نگه‌داشتن صنعت بسیار سخت شده است. جبران خسارت‌های جامعه کارگری تقریبا غیرممکن است.»


دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان، با بیان اینکه هیچ نهاد و دستگاهی در راستای حفظ حقوق جامعه کارگری گامی مثبت بر نمی‌دارد، افزود: «صنعت‌گران، کارفرمایان و کارگران گاها به صورت سرکوب گرانه این وضعیت را تحمل می‌کنند.»


نجاری، با اعلام خبر تعدیل نیروی کار روغن نباتی جهان از ۶۰۰ نفر به ۶۰ نفر در زنجان خبر داد و گفت: «ضروری است دستگاه‌های متولی دولتی به مشکلات کارگران ورود کنند. یکصد و پانزده هزار کارگر در استان زنجان مشغول به کار هستند.»


او با تاکید بر اشتغال بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان زنجان در حوزه کارگری، افزود: «تقویت صنعت استان در حوزه‌های مختلف باید همراه با درآمدزایی برای قشر ضعیف جامعه کارگری باشد.»

سرطان دومین عامل مرگ‌ومیر ایرانیان است

 

یک مقام وزارت بهداشت ایران می‌گوید بر اساس آماری که سه سال پیش ثبت شده است، سالانه ۱۳۵ هزار ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند و پس از بیماری‌های قلبی عروقی، ابتلا به سرطان دومین عامل مرگ ایرانیان به شمار می‌رود.

افشین استوار، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وابسته به وزارت بهداشت، با بیان این‌که بروز مرگ‌ومیر سالانه ناشی از سرطان در ایران نسبت به متوسط جهانی «کمتر» است، گفت: «بر اساس نتایج برنامه ملی ثبت سرطان که آخرین گزارش آن مربوط به سال ۹۶ است، سالانه نزدیک به ۱۳۵ هزار ابتلا در کشور ثبت می‌شود که ۵۲ درصد ابتلا به مردان و ۴۸ درصد به زنان مربوط می‌شود.»

به‌گفته این مقام وزارت بهداشت، شایع‌ترین انواع این بیماری در ایران شامل سرطان‌های پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر افزود ۱۶ درصد مرگ‌ومیرها در ایران به سرطان مربوط می‌شود که بعد از بیماری‌های قلبی عروقی دومین عامل مرگ‌ومیر در کشور است.

افشین استوار خاطرنشان کرد که تغییر سبک زندگی ایرانیان در سال‌های اخیر سبب شده است که بروز سرطان در سال ۱۳۹۶ در مقایسه با سال‌های پیش از آن با افزایشی چشمگیر مواجه شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر دلایل متعددی از جمله کمبود مصرف میوه و سبزی، کاهش فعالیت بدنی نسبت به گذشته، چاقی، کلسترول بالا، مصرف مواد مخدر و سیگار و عوامل محیطی را از عوامل موثر در افزایش موارد ابتلا به سرطان در ایران برشمرد.

به گفته این مقام وزارت بهداشت، در برنامه‌ریزی‌های بین‌المللی برای بیماری‌های غیرواگیر، سال گذشته آلودگی هوا نیز به‌عنوان یکی از عوامل خطر اصلی اضافه شده است.

۰۴ بهمن، ۱۳۹۹

هپاتیت آ در خوزستان؛ مسوولان انکار کردند، مردم بستری شدند

 

پیش از این، گزارش‌های متعددی از سوی شهروندان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود که از آلودگی آب و ابتلای ساکنان شهرهای اهواز، هندیجان و باغملک به بیماری هپاتیت نوع آ خبر می‌دادند.

۰۲ بهمن، ۱۳۹۹

آیا مردم گرانی‌ها را نفهمیدند؟!/ تورم ۳۰۰ درصدیِ خوراکی‌ها، سفره‌ی کارگران را بلعیده است!

 

آقای رئیس جمهور ما کارگران فهمیدیم که همه چیز گران شده است؛ گرانی، دارو نیست که ذره ذره به بدن بیمار تزریق کنید و ادعا کنید که بیمار نفهمید؛ ما فهمیدیم اما به لطف سیاست‌های تعدیلی و لیبرالی شما، دیگر سفره‌ای نداریم که نگران آن باشیم!

به گزارش خبرنگار ایلنا، غالب مردم و شاید به جرئت بتوان گفت «همه‌ی مردم» از گرانی‌ها به ستوه آمده‌اند؛ مدتهاست اقشارمزدبگیر، تمام فکر و ذکرشان منوط به این است که شب که می‌خوابند و صبح که بیدار می‌شوند، چه کالاهایی باز گران شده است!

تورم کالاهای خوراکی در بازه بهمن ماه سال گذشته (که محاسبات رسمی سبد معیشت خانوار انجام شد) تا انتهای آذر ماه، ۲۹۳ درصد بوده است؛ یعنی در یک بازه زمانی ده ماهه، همه اقلام خوراکی تقریباً سیصد درصد افزایش قیمت داشته‌اند و سه برابر گران شده‌اند؛ مدتهاست که دیگر هزینه سبد خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های خانوار به تنهایی از دستمزد حداقلی کارگران بالا زده است و با مزد ۲ میلیون و ۶۱۱ هزار تومانی که بیش از ۷۰ درصد طبقه‌ی کارگر ماهانه دریافت می‌کنند، حتی نیازهای خوراکی خانواده‌ها تامین نمی‌شود.

در این شرایط، دولتی که قصد محدودسازی ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی را دارد، از عملکرد خود دفاع می‌کند و مدعی‌ست که مردم نفهمیده‌اند و به دشواری نیفتاده‌اند!

 در روزهایی که نمایندگان مجلس که خود را منتقد سیاست‌های لیبرالی دولت وانمود می‌کنند، وارونه عمل کرده و  قصد تثبیت ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی را دارند، آقای روحانی در اظهاراتی در هیات دولت، از سیاست‌های اقتصادی خود در سال جاری دفاع کرده و مدعی می‌شود به صورت خزنده و بطئی، ارز ۴۲۰۰ تومانی از بسیاری از کالاها برداشته شده اما مردم نفهمیده‌اند!

هفدهم دیماه، هیات دولت مطابق روال چهارشنبه‌ها به ریاست حسن روحانی تشکیل جلسه داد. در این جلسه، رئیس‌جمهور اظهاراتی در تمجید از مدیریت دولت خود در طول جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه ایران داشت که  بخشی از این سخنان، شنیدنی‌ست.

روحانی چه گفت؟!

روحانی در میانه اظهارات خود گفت: ما در یک سال گذشته، ارز ترجیحی تعدادی از کالاهای ۴۲۰۰ تومانی را بتدریج حذف کردیم و گفتیم ارز نیمایی به این کالاها اختصاص پیدا کند. چای، برنج، شکر، لاستیک و خیلی موارد متعدد دیگر را یکی یکی، به تناسب و آرام آرام در حدی که جامعه بتواند تحمل کند و قابل قبول باشد، از لیست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف کردیم. ما به گونه‌ای با آرامش کار کردیم که بعضی‌ها هنوز خبر ندارند و اصلا نفهمیدند ما ارز ۴۲۰۰ تومانی این کالاها را حذف کردیم. عده‌ای در این کشور بودند، خرید هم می‌کردند، حبوبات هم می‌خریدند ولی نفهمیدند ما حبوبات را از لیست ۴۲۰۰ تومانی خارج کردیم. برنج می‌خریدند اما نفهمیدند ما ارز ترجیحی برنج را هم حذف کردیم. این خوب است، خیلی هم خوب است. معنی آن هم این است که فکر کردند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان در همه کالاها ادامه دارد. ما قدم به قدم ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف و شرایط را عادی کردیم. دارو و چند قلم کالای اساسی برای ما مهم بود که آنها را از لیست ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف نکردیم. در عین حال ممکن است دولت درباره اینها هم در یک شرایط اقتصادی مناسب و قابل قبولی، تصمیماتی بگیرد اما کسانی که از امروز طبل و دهل به راه انداخته و اعلام کردند دلار ۴۲۰۰ تومانی دورانش پایان یافت، به چه کسی دارند خدمت می‌کنند؟

۰۱ بهمن، ۱۳۹۹

هشت انجمن و کانون صنفی ایران: رد واکسن‌های تایید شده جهانی، کشتار عامدانه است

 هشت انجمن‌‌ و کانون‌ صنفی در بیانیه‌‌هایی اهمال در خرید واکسن‌های تایید شده سازمان بهداشت جهانی را کشتار عامدانه نامیدند. جمعی از فعالان مدنی و کادر پزشکی نیز بر تهیه و خرید واکسن‌های معتبر تاکید کردند.    

default

هشت انجمن و کانون صنفی ایران در بیانیه‌هایی جداگانه اهمال در خرید واکسن‌های تایید شده توسط سازمان بهداشت جهانی را برابر با بازی کردن با جان میلیون‌ها ایرانی دانستند و خواستار واکسیناسیون رایگان و سراسری مردم شدند. 

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این هشت انجمن و کانون صنفی متعلق به معلمان، کارگران و بازنشستگان در نقاط مختلف ایران هستند که در بیانیه خود ضمن ابراز مخالفت با تصمیمات ناهماهنگ در خصوص بازگشایی مدارس خواهان عدم اجرای این تصمیم حتی به صورت محدود تا زمان انجام واکسیناسیون سراسری شدند.

در این حرکت جمعی اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان-مریوان، کانون صنفی فرهنگیان گیلان، اتحاد بازنشستگان، اتحادیه آزاد کارگران ایران، کانون صنفی فرهنگیان قزوین، انجمن صنفی بازنشستگان کشوری و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران شرکت کرده‌اند.

کشتار عامدانه

اتحاد بازنشستگان در بیانیه خود ضمن مقایسه عملکرد مسئولان کشور با سایر کشورها نوشته‌اند: «بسیاری از کشورها برای مقابله با ویروس کرونا به واکسیناسیون رو آورده‌اند تا جمعیت خود را در برابر ویروس مرگبار کرونا ایمن کنند، اما مسئولان و دست اندرکاران کشور ما تا کنون فقط حرف زده‌اند؛ بدون داشتن کمترین دانش علمی حکم ممنوعیت استفاده از واکسن‌های فایزر و واکسن مشترک انگلیس و سوئد را صادر کرده‌اند؛ تا امروز کمترین اهمیتی به افکار عمومی و مطالبه‌ی واکسیناسیون عمومی و رایگان نداده‌ و از هیچ جای دیگری هم به صورت انبوه واکسنی وارد نکرده‌اند.»

کانون صنفی فرهنگیان استان گیلان حسن روحانی را به عنوان رئیس‌جمهوری مسئول دانسته‌ و گفته است او«موظف به تسریع تهیه واکسن معتبر» است. این کانون از روحانی خواسته‌است «جان مردم را وجه‌المصالحه نگرش‌های ایدئولوژیک و دعواهای سیاسی مرسوم قرار ندهد و در مواجهه با این امر به غایت خطیر، حداکثر تدبیر را به خرج دهد».

کانون صنفی فرهنگیان استان گیلان تاکید کرده است که «هرگونه اصراری بر محروم کردن مردم از واکسن مطلوب، مطابق با استاندارهای جهانی و سازمان بهداشت جهانی، تلاش و مشارکت در مسیر مرگ و میرهای ناشی از کرونا، کشتار عامدانه محسوب می‌شود».

«هماهنگ با سازمان بهداشت جهانی اقدام کنید»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ۱۹ دی ماه در یک سخنرانی واردات “واکسن آمریکایی و انگلیسی” به ایران را ممنوع اعلام و به این ترتیب ایرانیان را از دسترسی به سه واکسنی که مجوزهای بین‌المللی را دریافت کرده‌اند محروم کرد. او در این سخنرانی گفت که مسئله ممنوعیت واردات واکسن شرکت‌های آمریکایی و بریتانیایی را قبلا به مسئولان گوشزد کرده و اکنون آن را به طور عمومی اعلام می‌کند.

امضاکنندگان بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان ضمن هشدار به مسئولان کشور در خصوص «عواقب تاخیر در واکسیناسیون فوری و سراسری کشور» مسئولیت هرگونه رخدادی را متوجه آنان کرده‌ و پیشنهاد داده‌اند «هماهنگ با سازمان بهداشت جهانی و همراستا با استانداردهای جهانی به واکسیناسیون فوری و سراسری مردم اقدام کنند».

۳۰ دی، ۱۳۹۹

سهامداران معترض با پایین کشیدن پرچم بورس علیه روحانی شعار دادند

 

افت شدید شاخص بازار بورس تهران همچنان ادامه دارد و شاخص این بورس در روز دوشنبه حدود ۳۷ هزار واحد سقوط کرد. همزمان گروهی از سهامداران متضرر در این بازار با تجمع مقابل ساختمان بورس شعارهایی از جمله «‌پول ما رو دزدیدن دارن باهاش پز میدن»، «‌مرگ بر روحانی» و «‌مرگ بر مفسد اقتصادی» سر دادند.

به گزارش شبکه‌های اجتماعی، ده‌ها سهامدار معترض روز دوشنبه مقابل ساختمان بورس تجمع کردند و علاوه بر شعار علیه دولت، شعارهایی چون «‌کازینوی اسلامی همین‌جاست» سردادند و پرچم سازمان بورس را نیز در مقابل ساختمان آن، پایین کشیدند.

رسانه‌های ایران روز دوشنبه ۲۹ دی‌ماه گزارش دادند که شاخص کل بورس تهران در ادامه روند کاهشی خود با ریزش بیش از ۳۶ هزار واحدی، به عقب‌نشینی در کانال ۱/۱ میلیون واحدی ادامه داد.

همچنین به گزارش همشهری آنلاین، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، معدنی و صنعتی گل گهر، س. نفت و گاز و پتروشیمی تامین و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

سقوط شاخص بورس تهران در حالی است که پیشتر نشست مدیران ارشد دولت با سهامداران حقوقی برگزار شده بود و نمایندگان مجلس نیز از سازمان بورس بازدید کردند.

اما همشهری آنلاین با کنایه به بی‌توجهی مسئولان جمهوری اسلامی نسبت به وضعیت بازار بورس نوشت: «با اینکه سهامداران معترض پیش‌تر تخم‌مرغ ۲۰۰۰ تومانی هم به ساختمان بورس زده بودند اما پیامد این کار آنها صعود قیمت تخم‌مرغ به قله ۲۲۰۰ تومانی و دورخیز شاخص کل برای سقوط از کانال یک میلیونی بود.»

این رسانه اضافه کرد: «با این حال، از بین رفتن سرمایه مردم عادی در بازار بورس و تیره و تار بودن چشم‌انداز آینده چنان عرصه را بر مردم تنگ کرده که جز حضور جلوی ساختمان بورس چاره‌ای دیگر نمی‌بینند.»

همزمان سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس در تذکری شفاهی در مجلس گفت: «تقاضای ما از قوه قضائیه آن است که بازار اقتصاد و بورس را از وجود قماربازان سیاسی و اقتصادی پاک کند.»

محمدمهدی فروردین، یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز روز دوشنبه در تذکری شفاهی به وزیر اقتصاد گفت: «چرا به وضعیت بورس رسیدگی نمی‌کنید؟ هر چه سریعتر در این باره تدبیر انجام دهید.»

سعید اسلامی، عضو شورای عالی بورس، روز دوشنبه به ایلنا گفت: «جلسه شورای عالی فردا برگزار می‌شود و تصمیمی هم برای تشکیل بازار برتر با دامنه نوسان ۱۰ درصد نگرفته‌ایم.»

۲۹ دی، ۱۳۹۹

با گذشت ۳۶ روز؛ تداوم نگهداری گلرخ ایرایی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

 

خبرگزاری هرانا – با گذشت ۳۶ روز از انتقال همراه با ضرب و شتم گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین، وی کماکان در بازداشتگاه این نهاد امنیتی بسر می‌برد. خانم ایرایی طی روزهای اخیر طی تماس کوتاهی با خانواده‌اش از ادامه بازجویی‌های خود خبر داده است. خانواده ایرایی نسبت به احتمال پرونده‌سازی مجدد برای این زندانی سیاسی و وضعیت سلامت او در نگرانی بسر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲۸ دیماه ۱۳۹۹، با گذشت ۳۶ روز از انتقال همراه با ضرب و شتم گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین، وی کماکان در بازداشتگاه این نهاد امنیتی بسر می‌برد.

خانم ایرایی طی روزهای اخیر در تماس کوتاهی با خانواده خود از ادامه بازجویی‌های خود خبر داده است. طی هفته گذشته “رئوف” یکی از بازجویان بدنام اطلاعات سپاه پاسداران در تماس با خانواده ایرایی ضمن تهدید به آنها گفته گلرخ ایرایی کماکان تحت بازجویی است و حق اطلاع‌رسانی در خصوص وضعیت او را ندارند. از این رو خانواده وی نسبت به پرونده‌سازی جدید و وضعیت سلامت او در نگرانی بسر می‌برند.

مادر خانم ایرایی حدود دو هفته پیش در پی فشارها و حمله عصبی ناشی از بی‌خبری از وضعیت دخترش در بیمارستان بستری شد و نهایتا هفته گذشته از بیمارستان مرخص شد و به منزل بازگشت.

آرش صادقی، زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج در تاریخ ۲۴ دیماه امسال طی نامه‌ای سرگشاده از تداوم بی‌خبری از وضعیت همسر خود گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین ابراز نگرانی کرده است.

گلرخ ابراهیمی ایرایی روز دوشنبه ۱۷ آذرماه امسال طی احضاریه‌ای که در زندان به وی ابلاغ شد، به بازداشتگاه اطلاعات سپاه احضار شده بود. در این احضاریه آمده بود که وی باید به مدت یک هفته جهت انجام تحقیقات به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شود. پس از احضار خانم ایرایی وی با بیان اینکه اکنون دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کند و دلایل این احضار عینا مشخص نیست، از اعزام به بازداشتگاه این نهاد امنیتی خودداری کرد و احضار خود را غیرقانونی خواند.

روز یکشنبه ۲۳ آذرماه مسئولان زندان قرچک ورامین به همراه ماموران گارد زندان متشکل از ۲۰ مرد و زن پس از ورود به بند ۸ با باتوم و شوکر برقی اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی زن محبوس در این بند کردند. پس از ضرب و شتم زندانیان چند تن از ماموران گارد موهای گلرخ ایرایی را گرفته و او را روی زمین کشیدند و با بیان اینکه او باید به بازداشتگاه سپاه منتقل شود، وی را با خود بردند.

تجمع اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان در فلکه خوراسگان

 روز شنبه ۲۷دی، کشاورزان شرق اصفهان برای پیگیری حق‌آبه خود در فلکه خوراسگان دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.

قابل ذکر است به‌دلیل برداشت بی‌رویه آب برای پروژه‌های سپاه، کشاورزان محروم آب مورد نیاز برای کشاورزی که منبع تأمین حداقل‌های زندگی‌شان است را، ندارند.
کشاورزان در اعتراض به محقق نشدن وعده کارگزاران رژیم، تجمع کردند و علیه کارگزاران دزد و غارتگر رژیم شعار دادند
شعارها:
کشاورز از وعده‌ها بیزار است- اگر مسئول ندارین برین قبرس بیارین
نصر من الله و فتح قریب مرگ بر این دولت مردم فریب

۲۸ دی، ۱۳۹۹

سازمان حقوق بشر ایران: دو برادر نوید افکاری همچنان در انفرادی و محروم از تلفن هستند

 

سازمان حقوق بشر ایران خبر داد که دو برادر نوید افکاری پس از چهار ماه همچنان در سلول انفرادی‌ و محروم از تماس تلفنی با خانواده‌شان هستند.

این سازمان حقوق بشری در گزارش روز جمعه ۲۶ دی ماه خود به نقل از یک منبع مطلع که نامش فاش نشده، اعلام کرد که نیروهای امنیتی آنان را «گروگان گرفته‌اند تا خانواده را کنترل کنند».

بر اساس این گزارش، وحید و حبیب افکاری از ۱۵ شهریور در سلول انفرادی‌اند و اجازه تماس تلفنی با خانواده خود را ندارند.

این منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «هر چند هفته یک بار اجازه ملاقات کابینی با خانواده را به ایشان [حبیب و وحید افکاری] می‌دهند و چون این ملاقات از پشت شیشه صورت می‌گیرد و گفت‌وگوها ضبط می‌شود، از شرایط دقیق آنها اطلاعی در دست نیست.»

نوید افکاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های مرداد ۹۷، در تاریخ ۲۲ شهریور ماه و با وجود اعتراض‌های گسترده به صدور حکم اعدامش از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعدام شد.

روز ۲۸ آذر نیروهای امنیتی پدر و برادر نوید افکاری را چند ساعت بازداشت کرده و سنگ قبر او را تخریب کردند.

در همین حال سازمان حقوق بشر ایران به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرد که نیروهای امنیتی گفته‌اند: «ما تصمیم می‌گیریم که سنگ قبری باشد یا نه و روی آن چه چیزی حک بشود.»

بهیه نامجو و حسین افکاری، پدر و مادر نوید افکاری، در روز دوشنبه ۲۸ مهر ماه طی نامه‌ای که به محمد هاشمی، معاون دادستان شیراز و قاضی ناظر بر زندان با اعلام اینکه دو فرزند دیگرشان وحید و حبیب  از یک هفته قبل از اعدام نوید به سلول انفرادی منتقل شده و تحت شکنجه قرار گرفته‌اند، بر بازگرداندن فوری دو فرزندشان به بند عمومی تاکید کردند.

۲۷ دی، ۱۳۹۹

نسرین ستوده در بیمارستان بستری شده است

 نسرین ستوده، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین که از روز جمعه ۱۹ دی‌ به مرخصی درمانی اعزام شده، در حال حاضر برای انجام مراحل آنژیو‌گرافی قلب در بیمارستان پارس شده بستری است.

رضا خندان همسر این مدافع حقوق بشر و زندانی سیاسی به زمانه می‌گوید انجام این مراحل درمانی از اواخر شهریور‌ ماه و در هنگام انتقال همسرش به بیمارستان طالقانی از طرف کمیسیون پزشکی توصیه شده اما او تاکنون موفق به انجام این مراحل نشده بودند.

خندان با اشاره به تحت درمان قرار گرفتن همسرش در روزهای بعد از اعزام به مرخصی می‌گوید:

«[نسرین ستوده] در حال حاضر در بیمارستان پارس بستری است و قرار است امروز (پنج شنبه، ۲۵ دی‌ ماه) مرخص شده و بعد از آن برای درمان بیماری‌های دیگر به بیمارستان کسری مراجعه کند.»

به‌ گفته خندان به‌ دلیل طولانی شدن روند درمان، مقامات قضایی با تمدید مرخصی درمانی نسرین ستوده تا روز دوشنبه ۲۹ دی ‌ماه موافقت کرده‌اند.

او می‌گوید اگر روند درمان بیش از تاریخ یاد شده طول بکشد و با تمدید دوباره مرخصی همسرش موافقت نکنند، او ناچار باید ادامه درمان خود را به تعویق بیندازد.

اعترا ض ۵۰۰ شخصیت و نهاد حقوق بشری به فرمان خامنه ای

 ما فعالان و کنشگران سیاسی و مدنی داخل و خارج کشور که این بیانیه را امضاء کرده ایم، قویاً از مردم ایران و تمام فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری داخل و خارج از ایران میخواهیم که با اعتراض گسترده، صدای خود را در سراسر جهان علیه این اقدام ضد انسانی و ضد ایرانی علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بلند نمایند و حکومت را مجبور کنند هرچه سریع تر اقدام به خرید واکسن های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی کند

برای مطالعه متن کامل بیانیه و امضاها با فرمت پی دی اف لطفا اینجا کلیک کنید

۲۵ دی، ۱۳۹۹

تهرانی‌ها در ۲۴ ساعت گذشته آلوده‌ترین هوای امسال را تنفس کردند

 به گفته سخنگوی نهاد کنترل کیفیت هوای تهران از ۸ صبح ۲۳ دی تا ۸ صبح ۲۴ دی اهالی تهران آلوده‌ترین هوای امسال را تنفس کرده‌اند. شاخص آلودگی هوای تهران در این مدت ۱۷۴ و بالای سطح خطرناک بوده است.    

Iran | Luftverschmutzung in Teheran

از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا کنون ساکنان تهران آلوده‌ترین هوا را در ۲۴ ساعت گذشته داشته‌اند. به گفته سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از ۸ صبح روز سه‌شنبه ۲۳ دی تا ۸ صبح روز چهارشنبه ۲۴ دی‌ماه شاخص آلودگی هوای تهران ۱۷۴ بوده است.

شاخص آلودگی هوا وقتی به بالاتر از ۱۵۰ برسد برای همه افراد خطرناک ارزیابی می‌شود.

لیلا نظری به خبرگزاری مهر گفته است که این آلودگی احتمالا امروز و امشب نیز ادامه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش دی‌ماه ناسالم‌ترین ماه سال جاری در تهران بوده است.

به گفته خانم نظری از اول دی‌ماه تا امروز ۲۴ دی تهران تنها سه روز در شرایط سالم بوده و ۱۱ روز در شرایط ناسالم برای همه شهروندان قرار داشته است. ۱۰ روز نیز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس بوده است.

یکی از تازه‌ترین عللی که برای آلودگی هوای تهران عنوان شده استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های برق است.

بیژن زنگنه وزیر نیرو ضمن تایید این موضوع گفته است که مردم باید برق کمتری مصرف کنند “تا ما ناچار به استفاده از مازوت برای تامین سوخت نیروگاه‌ها نباشیم”.

آلودگی شدید هوای دیروز تهران در حالی است که بیشتر مناطق این شهر روز گذشته دچار قطعی برق بودند.