۱۰ آبان، ۱۳۹۹

فروش محموله بنزین توقیف شده ایران در آمریکا به نفع خانواده قربانیان تروریسم

 

یک نفتکش در حال تخیله محموله سوخت ایران در بندری در ونزوئلا (عکس از آرشیو)

یک نفتکش در حال تخیله محموله سوخت ایران در بندری در ونزوئلا (عکس از آرشیو)

دولت آمریکا روز پنجشنبه هشتم آبان اعلام کرد، محموله ۱.۱ میلیون بشکه بنزین چهار کشتی توقیفی ایران به فروش رسیده و عواید حاصل از فروش آن به خانواده‌های قربانیان تروریسم اختصاص خواهد یافت.

دولت امریکا مرداد ماه سال جاری اعلام کرد محموله بنزین چهار نفتکش ایران را که عازم ونزوئلا بود، توقیف کرده است. این محموله‌ها با نفتکش‌هایی که در کنترل یک شرکت یونانی بود حمل می‌شد. سپس آمریکا محموله بنزین آنها را با دو نفتکش بزرگتر حمل و به پایانه‌های نفتی خود منتقل کرد.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند این محموله بنزین به فروش رفته است و عواید حاصل از آن به خانواده قربانیان اختصاص خواهد یافت.

مایکل شروین، کفیل دادستانی منطقه واشینگتن دی سی گفته است، برآورده ها این است که در حدود ۴۰ میلیون دلار از فروش این محموله‌ها به دست خواهد آمد که بخش اعظم آن به صندوق تروریسم اختصاص خواهد یافت.

فوت ۳۶۵ بیمار کووید ۱۹ در کشور/ هشت هزار و ۱۱ بیمار جدید شناسایی شدند، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید

 

معاون درمان وزارت بهداشت گفته است در حال حاضر ۵۰ درصد تخت‌های آی‌سی‌یو کشور به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.

۵۰ درصد تخت‌های آی‌سی‌یو به بیماران کرونا اختصاص یافته است

قاسم جان‌بابایی روز جمعه ۹ مهرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با هشدار درباره شیوع کرونا در ایران، گفته است در مجموع، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد تخت‌های بیمارستانی کل استان‌ها درگیر کروناست.

در روزهای اخیر تعداد مبتلایان و روند مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا و تعداد بیماران بدحال در ایران سیر صعودی یافته است.

در تازه‌ترین آمار رسمی که امروز توسط سخنگوی وزارت بهداشت اعلام شد، ۳۶۵ نفر در شبانه‌روز گذشته در اثر کرونا جان باختند و تعداد کل قربانیان به ۳۴ هزار و ۴۷۸ نفر رسید.

سیما سادات لاری هم‌چنین از شناسایی ۸ هزار و ۱۱ بیمار جدید در این مدت خبر داد و گفت که مجموع کل مبتلایان در ایران به ۶۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسیده است.

بنا بر گزارش امروز سیما سادات لاری، ۵۱۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در «وضعیت شدید این بیماری و تحت مراقبت ویژه قرار دارند.»

آمارهای رسمی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود، همواره محل تردید و ابهام بوده است.

پیش از این حسین قشلاقی، عضو شورای عالی نظام پزشکی گفته بود که آمار قربانیان کرونا «بر اساس گزارش‌های میدانی کادر درمان» ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی است که توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

در حال حاضر ایران از نظر میزان مرگ و میر ناشی از کرونا، یکی از بدترین وضعیت‌ها را در میان کشورهای مختلف جهان دارد.

۰۸ آبان، ۱۳۹۹

سه روستا برای احداث سد فینسک در مازندران زیر آب خواهند رفت

 

روزنامه شرق در گزارشی نوشت سه روستا در استان مازندران  برای احداث سد فینسک زیر آب خواهند رفت.

براساس این گزارش، سه روستای تم، تلاجیم ملاده در دامنه شمالی رشته‌کوه‌های البرز در استان مازندران در مخزن سد فینسک غرق ‌می‌شوند.

این روزنامه سخنان محمد محمدپور، عضو شورای روستای تم، را منتشر کرده که قیمت‌های پیشنهادی وزارت نیرو برای خرید خانه، زمین‌ها و درختان کشاورزان را پایین دانسته است.

قرار است سد فینسک بین استان‌های سمنان و مازندران ساخته شده و آب سمنان را تامین کند. پیش از این برخی از فعالان محیط زیست خواستار توقف احداث این پروژه شده‌اند.

گزارش جاوید رحمان در نخستین سالگرد اعتراضات آبان؛ حقوق معترضان همچنان نقض می‌شود

 

هم‌زمان با اولین سالگرد اعتراضات آبان‌ماه جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد جمهوری اسلامی به‌جای پاسخگو کردن مسئولان سرکوب اعتراضات پارسال، همچنان به نقض جدی حقوق معترضان ادامه می‌دهد.

در گزارش سالانه جاوید رحمان که روز دوشنبه پنجم آبان به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شد، بار دیگر بر انجام تحقیقی مستقل درباره رویدادهای سال گذشته ایران تاکید شده است.

رحمان در گزارش خود با اشاره به این‌که نزدیک به یک سال از اعتراضات می‌گذرد و «با وجود شواهد آشکار مبنی بر استفاده نیروهای امنیتی ایران از نیروی مرگبار و زور بی‌رویه که موجب مرگ بیش از ۳۰۰ نفر، از جمله زنان و کودکان، شد» مقام‌های جمهوری اسلامی همچنان از انجام تحقیقاتی مطابق با استاندارهای بین‌المللی سر باز می‌زنند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل با استناد به شهادت‌های معتبری که از تعدادی از هزاران بازداشت‌شده دریافت کرد، نوشته است: «ماموران رسمی حکومت اقدام به شکنجه‌های جسمی و روانی معترضان می‌کردند تا آنها را به اعترافات اجباری وادارند.»

به نوشته او، «سپس تنها با استناد به همین اعترافات اجباری، برخی بازداشت‌شدگان به احکام سنگین و حتی اعدام، محکوم شدند».

در گزارش جاوید رحمان همچنین آمده است: «به نظر می‌رسد که دولت و قوه قضاییه احکام اعدام علیه تظاهرکنندگان را به این خاطر اجرا می‌کنند که فضای مدنی را محدود سازند و به معترضان اجازه بیان مسالمت‌آمیز مخالفت‌هایشان ندهند.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل از جمله به «اعدام خودسرانه نوید افکاری به دلیل شرکت در اعتراضات» اشاره کرده و آن را «نمونه بارز این نگرانی» خوانده است.

در گزارش جاوید رحمان همچنین به رفتار حکومت جمهوری اسلامی با خانواده کشته‌شدگان و آسیب‌دیدگان اشاره شده و تصریح کرده است برخی خانواده‌ها فقط به خاطر این‌که خواستار عدالت برای عزیزانشان بودند مورد آزار واقع شده و حتی به زندان رفته‌اند.

این گزارش همچنین گفته است شمار دیگری از خانواده‌ها نیز تحت فشار قرار گرفته‌اند که با دریافت مبلغی به عنوان غرامت، از شکایت یا درخواست‌هایشان صرف‌نظر کنند.

در گزارش سالانه جاوید رحمان همچنین با اشاره به شیوع کرونا در ایران و شرایط وخیم زندان‌ها، آمده است با این‌که مقام‌های ایران اقدام به آزادی موقت بیش از ۱۲۰ هزار زندانی کردند، اما این آزادی موقت شامل بیشتر افرادی که مشمول بازداشت‌های خودسرانه بودند، از جمله مدافعان حقوق بشر، وکلا، خبرنگاران، فعالان محیط زیست، شهروندان خارجی و دوتابعیتی‌ها، نشد.

۰۷ آبان، ۱۳۹۹

بیماری التهابی لگن عامل مهم ناباروری در زنان

 بیست و ششم مهر تا دوم آبان ماه هفته ملی سلامت بانوان نام گرفته است؛ نیمی از جمعیت کشور که سلامت آنها نقشی تعیین‌کننده در سلامت خانواده و جامعه و همچنین، نسل‌های آتی دارد. یکی از مشکلات مهم سلامت بانوان که می‌تواند عوارض جدی، از جمله ناباروری‌ به دنبال داشته باشد، بیماری‌ التهابی لگن (Pelvic Inflammatory Disease) است. اما علل بروز این بیماری و راه‌های تشخیص و درمان آن چیست. 

دکتر آتوسا کریمی، جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری در توضیح این بیماری گفت: بیماری التهابی لگن یا PID عبارت است از عفونت رحم، لوله‌های رحمی و دیگر بخش‌های دستگاه تناسلی که می‌تواند به داخل لگن نیز پخش شود و چسبندگی و آبسه ایجاد کند. بیماری التهابی لگن با بالا رفتن و سیر صعودی میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌هایی که در بخش‌های تحتانی سیستم تناسلی کولونیزه می‌شوند، بروز می کند.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ادامه افزود: ممکن است عفونت‌هایی در ناحیه واژن یا سرویکس (دهانه رحم) وجود داشته باشد. این عفونت‌ها باعث بر هم خوردن pH طبیعی واژن می‌شوند. این وضعیت باعث می‌شود باکتری‌هایی که به‌طور طبیعی در این ناحیه زندگی می‌کنند، یعنی لاکتوباسیل‌ها، به‌تدریج کاهش یابند و از بین بروند و در عوض، میکروارگانیسم‌های عفونت‌زا رشد کنند. اگر در این مرحله عفونت واژن یا واژینیت و یا عفونت سرویکس یا سرویسیت درمان نشود، از کانال دهانه رحم یا اندوسرویکس به سمت بالا حرکت می‌کند و وارد حفره رحم می‌شود. در این صورت، لایه داخلی رحم یا اندومتر دچار التهاب و عفونت می‌شود که به آن اندومتریت گفته می‌شود. 

پژوهشگاه ابن سینا روز سه شنبه به نقل از وی آورده است: اگر این عفونت به‌طور کامل درمان نشود، ممکن است از داخل رحم به لوله‌های فالوپ کشیده شود و این لوله‌ها را دچار التهاب کند که به آن سالپنژیت گفته می‌شود. در مراحل پیشرفته‌تر، تجمع مایع چرکی و حاوی چسبندگی و ویسکوزیته بالا، ایجاد هیدروسالپنکس می‌کند و در چنین شرایطی ممکن است عفونت از انتهای لوله‌ها در فضای لگن منتشر شود و تخمدان‌ها را نیز درگیر کند و در حفره لگن ایجاد التهاب، چسبندگی و آبسه کند. 

این متخصص زنان درباره علل بروز و عوامل خطر بیماری التهابی لگن گفت: میکروارگانیسم‌های بسیار زیادی می‌توانند باعث بروز بیماری التهابی لگن شوند. ولی کلامیدیا و سوزاک که هر دو از عفونت‌های انتقال‌یابنده از راه تماس جنسی‌اند، از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری التهابی در لگن هستند. این بیماری اغلب خانم‌ها را در سنین تولیدمثل درگیر می‌کند، اما احتمال ابتلای خانم‌های زیر ۲۵ سال بیشتر است، زیرا دهانه رحم هنوز به حد کافی بلوغ نیافته است.

مهمترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری 

وی خاطر نشان کرد: رفتارهای پرخطر جنسی و روابط خارج از ازدواج از جمله عوامل خطر ابتلا به این بیماری‌اند و خانم‌هایی که خودشان یا  همسرشان شرکای جنسی متعدد دارد، در معرض خطر ابتلا قرار دارند. استفاده از دوش واژینال نیز احتمال خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد، زیرا هم تعادل pH محیط واژن و سرویکس را بر هم می‌زند و هم باعث به بالا رانده شدن عفونت می‌شود. همچنین، خطر بروز بیماری التهابی لگن در خانم‌هایی که از IUD استفاده می‌کنند، اندکی بیشتر است. 

کریمی درباره علائم این بیماری توضیح داد: وقتی عفونت در مراحل اولیه است، یعنی خانم مبتلا به واژینیت یا سرویسیت است، ممکن است علائمی همچون تحریک پوستی در ناحیه بیرونی اندام‌های تناسلی، ترشحات غیرعادی واژینال، درد، خارش یا سوزش، لک‌بینی و یا خون‌ریزی‌های غیرعادی داشته باشد. اما وقتی رحم و لوله‌ها درگیر می‌شوند و در واقع بیماری التهابی لگن شکل می‌گیرد، علائم بسیار متغیر است. طیفی از علائم از دردهای واضح در نواحی تحتانی شکم و تب و لرز تا ناباروری‌ ممکن است بروز کنند. البته، گاهی ممکن است خانم مبتلا هیچ علامت واضحی نداشته باشد. 

فلوشیپ ناباروری درباره عوارض بیماری التهابی گفت: وجود التهاب در آندومتر یا جدار داخلی رحم می‌تواند مانع لانه‌گزینی جنین و در نتیجه ناباروری شود. همچنین، تورم و عفونت لوله‌ها ممکن است مانع حرکت تخمک و اسپرم و ناباروری شود. التهاب و عفونت لوله‌های رحمی از جمله عوامل اصلی خطر بارداری لوله‌ای یا خارج‌رحمی است. بارداری خارج رحمی اگر منجر به پارگی لوله شود، می‌تواند خونریزی شدید و خطر مرگ به دنبال داشته باشد. 

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره تشخیص و درمان این بیماری اظهار داشت: وقتی عفونت هنوز در ناحیه تحتانی سیستم تناسلی، یعنی محدود به واژن یا سرویکس است، فقط با یک عفونت موضعی مواجه‌ایم و درمان آن ساده است. اما لازم است خانم‌ها به علائمی که قبلاً به آنها اشاره شد، مثل ترشحات غیرعادی واژینال یا سوزش و خارش در ناحیه تناسلی، بی‌تفاوت نباشند و در صورت داشتن این علائم، حتما به پزشک مراجعه کنند. پزشک با گرفتن شرح حال و علائم، معاینه و بررسی رنگ و نوع ترشحات، درمان دارویی لازم را تجویز می‌کند.

کریمی گفت: البته، بسیار مهم است که دوره درمان کامل شود تا واژینیت یا سرویسیت به‌طور کامل از بین برود و عفونت به سمت بالا نرود و رحم و لوله‌ها را درگیر نکند. همچنین، در مواردی که عفونت از نوع عفونت‌های مقاربتی باشد، همسر وی نیز حتماً باید به‌طور همزمان دارو دریافت کند و درمان شود.

وی در ادامه افزود: اگر عفونت وارد اندوسرویکس شود و نواحی دیگر، مثل رحم و لوله‌ها را درگیر کند، پزشک متخصص زنان بر اساس شرح حال، معاینه، بررسی ترشحات و نواحی دردناک به تشخیص بیماری التهابی لگن  می‌رسد. همچنین، با انجام سونوگرافی می‌تواند آبسه یا تجمع‌ مایع داخل لگن و حتی تورم واضح و شدید لوله‌ها را ببیند و به تشخیص قطعی برسد.

فلوشیپ ناباروری تاکید کرد: خط نخست درمان بیماری التهابی لگن، درمان دارویی با آنتی‌بیوتیک خوراکی یا تزریقی، در نوع و دوز مناسب و کامل است. اما اگر خانم به درمان‌های دارویی پاسخ ندهد، ممکن است نیاز باشد برای تخلیه آبسه‌ها و رفع چسبندگی‌ها لاپاراسکوپی انجام شود. البته یکی از روش‌های درمانی جدیدتر، تخلیه آبسه با درناژ از طریق واژن، با هدایت سونوگرافی یا سی تی اسکن است‌.

کریمی در پایان یادآور شد: مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری التهابی لگن، پرهیز از روابط جنسی پرخطر و خارج از ازدواج است. همچنین، خانم‌ها نباید نسبت به علائمی همچون ترشحات غیرعادی، لک‌بینی و خارش و درد و سوزش در ناحیه 

ادامه تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی در اهواز

 در ادامه تجمعات اعتراضی مربیان پیش‌دبستانی استان خوزستان روز دوشنبه نیز تجمعی در اهواز برپا شد که مربیانی از ایذه و نقاط دیگر استان در آن شرکت داشتند. یکی از خواسته‌های این معلمان استخدام در آموزش و پرورش است.    

Iran Khuzestan | Protest von Kindererzieherinnen (Ilna)

در ادامه اعتراضات معلمان غیررسمی آموزش و پرورش استان خوزستان، روز دوشنبه ۵ آبان گروهی از مربیان پیش‌دبستانی شهرستان ایذه مقابل ساختمان اداره کل آموزش‌وپرورش خوزستان و همچنین استانداری خوزستان در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا مهمترین مطالبات این مربیان پرداخت حق بیمه و افزایش آن است. آنها همچنین به وضعیت بلاتکلیف استخدامی خود اعتراض دارند.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش چندی پیش در یک گفت و گوی تلویزیونی امید این معلمان برای استخدام در آموزش و پرورش را نقش بر آب کرد.

او گفت معلمان غیررسمی که بعد از سال ۹۲ کارشان را آغاز کرده‌اند استخدام نمی‌شوند.

حاجی میرزایی افزود: «قانون درباره افرادی که بعد از سال ۹۲ به اشکال مختلف با آموزش و پرورش همکاری کرده‌اند تعهد ایجاد نکرده است و توصیه بنده به افرادی که در این سال‌ها با آموزش و پرورش همکاری کرده‌اند این است که در آزمون‌های مربوطه شرکت کنند یعنی اگر لیسانس دارند در آزمون ماده ۲۸ و اگر دیپلم هستند از طریق دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش شوند.»

این در حالی است که به گفته معترضان، معلمانی که پیش از سال ۹۲ با آموزش و پرورش کار کرده‌اند، بدون آزمون استخدامی وارد آموزش و پرورش شده‌اند.

مربیان پیش دبستانی همچنین باید حق بیمه‌شان را خودشان پرداخت کنند. یکی از این مربیان به خبرگزاری خورنا گفته است: «در سال جاری حق بیمه به بالای ۷۰۰ هزار تومان رسیده است که مربیان از جیب خود به پیمانکار‌ پرداخت می‌کنند.»

به گفته او مربیان پیش دبستانی هیچ جایگاهی در آموزش و پرورش ندارند.

خبرگزاری ایلنا نیز از قول یکی دیگر از این معترضان نوشته است: «هیچ‌کس حاضر نیست یک جواب درست به ما بدهد. اگر در این رفت‌وآمدهای اعتراضی در جاده‌های خطرناک ایذه به اهواز کشته شویم تکلیف خانواده‌های ما چه می‌شود؟»

در حال حاضر حدود ۷ هزار مربی پیش‌دبستانی در مدارس دولتی خوزستان، مشغول به کار هستند.

اعتراضات دامنه‌دار معلمان و مربیان

تجمع مربیان پیش‌دبستانی استان خوزستان در روز پنجم آبان چندمین اعتراض این مربیان در هفته‌های اخیر است. در مهرماه امسال نیز این مربیان در تهران مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواهان استخدام در آموزش و پرورش شدند.

کانون صنفی معلمان بارها از معضلاتی مانند “شرایط بد اقتصادی، فساد ناشی از انحصار ثروت و قدرت، تبعیض و بی‌عدالتی‌های گسترده” شکایت کرده است. معلمان و فرهنگیان بازنشسته بارها تلاش کرده‌اند با تجمع در مقابل مجلس صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.

یکی از این تحصن‌ها در دوم دیماه گذشته و به فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بود که می‌خواستند با همبستگی خود در این روز “تلنگری به مسئولان” بزنند. این خواست با استقبال معلمان در شهرهایی چون بوشهر، سقز، سنندج، مریوان، شیراز، صفاشهر استان فارس، منطقه زیویه کردستان، مشهد و ده‌ها شهر دیگر روبرو شد.

۰۶ آبان، ۱۳۹۹

حبس فعالان محیط زیست در ایران ۱۰۰۰ روزه شد

 

با وجود گذشت هزار روز از بازداشت فعالان محیط زیست در ایران و درخواست‌های متعدد فعالان حقوق بشری و مجامع بین‌المللی برای آزادی این زندانیان سیاسی، ‌آنها همچنان در حبس به‌سر می‌برند.

ادامه حبس فعالان محیط زیست در حالی است که وضعیت سلامتی و شرایط نگهداری آنها تاکنون چندین بار موجب نگرانی نزدیکانشان و موضوع گزارش‌های رسانه‌ای و حقوق بشری شده است.

کتایون رجبی،‌ خواهر سام رجبی یکی از این زندانیان، در صفحه توییتر خود نوشته: «هزار روز پیش سام رجبی را از مادرش و خانواده‌اش و دوستانش و جوانیش و آزادیش و آسمان و ستاره و ماه و طبیعت گرفتند.»

رجبی پیشتر یک بار در زندان به کرونا مبتلا شد.

یک زن‌کشی دیگر این‌بار در اراک

 

 پایگاه خبری همشهری آنلاین از قتل یک زن به‌دست همسرش در شهر اراک و درپی مشاجره‌ای خانوادگی خبر داده است.

 این حادثه چهارشنبه ۳۰ مهرماه ۱۳۹۹ رخ داده و مرد پس از خفه کردن همسرش متواری شده است

سرهنگ «کامیار چهری» رئیس پلیس آگاهی فرماندهی استان مرکزی درباره جزییات این خبر گفته است: « در روز ۳۰ مهرماه سال جاری، در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره قتل در یکی از منازل مسکونی شهرستان اراک، بلافاصله کارآگاهان پلیس مرکزی به محل اعزام شدند.»

 کامیار چهری همچنین گفته است با ردیابی و تحقیقات پلیس سرنخ هایی از متواری شدن متهم به یکی از استان های غربی به دست آمد و پس از بازگشت دوباره متهم به شهرستان اراک، با حضور مأموران، فرد مورد نظر دستگیر شده و به پلیس آگاهی استان مرکزی تحویل داده شده است.

بنابر اطلاعات منتشر شده مقتول  زنی ۴۱ ساله است و توسط فرزندش در کمد دیواری منزل کشف شده است. متهم به قتل مردی ۳۰ ساله است و در بازجویی‌ها اعتراف کرده از مدتها پیش با مقتول بصورت موقت ازدواج کرده و درگیری او با همسرش بر سر برداشتن تلفن همراهش توسط زن بوده است. او اعتراف کرده به همین علت با همسرش درگیرشده و بر اثر شدت عصبانیت او را خفه کرده و پس از پنهان کردن جسد در کمد دیواری، از محل حادثه متواری شده است.

در طول ماه‌های گذشته موارد متعددی از زن‌کشی به دلایل مختلف در استان‌های ایران گزارش شده است.

تعدادی از این قتل‌ها به‌دلایل به اصطلاح «ناموسی» و برخی از آن‌ها در حین مشاجرات و کشمکش‌های خانوادگی رخ داده است.

۰۵ آبان، ۱۳۹۹

تصاویر زنان از روی سنگ‌قبرها در گورستان رایان مازندران حذف شد

 

هیئت امنای گورستان شهر رویان در مازندران تصاویر حک‌شده از زنان متوفی روی سنگ‌قبرها را بدون اطلاع بازماندگان مخدوش کردند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، شهروندان رویان روز پنجشنبه، اول آبان، متوجه این موضوع شده‌اند و پس از اعتراض، این پاسخ را از هیئت امنا دریافت کرده‌اند که «قرار داشتن تصویر بانوان روی سنگ قبر از نظر شرعی و عرفی درست نیست.»

این در حالی است که تصاویر روی سنگ‌قبرها «عمدتاً متعلق به بانوان مسنی بوده که حجاب اسلامی کامل داشته‌اند» و مسئولان گورستان نیز بدون خبر قبلی به شهروندان اقدام به آسیب رساندن به سنگ‌قبرها کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، شهروندان معترض درباره این موضوع به مقامات شهری شکایت برده‌ و گفته‌اند این اقدام علاوه بر این‌که نوعی تخریب اموال محسوب می‌شود، احساسات مردم را نیز جریحه‌دار کرده است.

خبرگزاری ایرنا در گزارش خود نوشته است که این اقدام به «صورت خودسرانه» بوده و توسط هیات امنای این گورستان اتخاذ شده است.

فاطمه حاجی‌احمدی، یکی از شهروندانی که تصویر مادرش را با رنگ پوشانده‌اند، به این خبرگزاری گفته است گذاشتن تصویر «تنها خواسته مادرم برای مسائل مربوط به پس از مرگش بود که از ما خواست».

یک شهروند دیگر هم با اشاره به نظر مراجع تقلید شیعه که گفته‌اند اگر تصویر زنان روی سنگ قبر «با حجاب اسلامی باشد و مفسده نباشد»، از تصمیم هیات امنا انتقاد کرده است.

تخریب یا آسیب زدن به برخی قبور یا ویران کردن قبرستان‌ها در ایران سابقه‌دار است. پس از انقلاب ۵۷ تعداد زیادی از گورستان‌های بهاییان تخریب شده‌اند، از جمله سال ۹۳ گورستان معروف به گلستان جاوید شیراز با بولدوز و توسط ماموران سپاه پاسداران تخریب شد.

در یک مورد جنجال‌برانگیز دیگر، مردادماه سال ۹۷ گزارش‌هایی درباره «تخریب کامل گورهای جمعی» قربانیان دهه ۶۰ و دیگر قبور زندانیان سیاسی اهواز از سوی شهرداری این شهر منتشر شد.

بر اساس گزارش‌های دو سازمان «عدالت برای ایران» و «عفو بین‌الملل»، مقام‌های جمهوری اسلامی قبرهای دسته جمعی قربانیان کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ را حداقل در هفت شهر ایران «عامدانه» تخریب کرده‌اند.

علاوه بر این، در مواردی برخی اقدام به تخریب سنگ قبر چهره‌هایی چون ندا آقاسلطان و مصطفی کریم‌بیگی کردند که در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ۸۸ کشته شدند.

در سال ۱۳۹۵ نیز، شکستن برخی سنگ‌قبرها و پاشیدن رنگ و اسید روی تصویر برخی چهره‌های سرشناس در بهشت زهرا انتقاداتی را برانگیخت.

بازتاب وسیع خبر مرگ یک جوان بازداشتی در اثر خشونت پلیس مشهد

 ویدیویی از رفتار خشونت‌‌آمیز پلیس مشهد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. خشونتی که باعث مرگ یک جوان شد. پلیس با اسپری فلفل و شوکر الکتریکی، باعث مرگ فردی شده که بازداشت شده و با دست‌بند به میله‌ای بسته شده بود.

    Screenshot Twitter | Mehrdad Sepehri von Polizei gefoltert (Twitter/hra_news)

خفگی یک جوان بازداشتی در اثر اسپری گاز فلفل در خودروی پلیس  مشهد موجی از تاسف و تاثر را برانگیخته است. خبرگزاری هرانا به نقل از منابع خبری ایران، نام این جوان را مهرداد سپهری اعلام کرده است.

ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان از ضرب و شتم این جوان توسط پلیس دارد. به رغم آنکه این جوان توسط پلیس بازداشت شده بود و دستبد به دست داشت، پلیس از اسپری فلفل و شوکر بر صورت و پیکر او استفاده کرده و گفته می‌شود که اسپری فلفل باعث خفگی  او در خودروی پلیس شده است.

خبرگزاری‌هرانا به نقل از یکی از خویشاوندان این جوان گفته است که علت مرگ در اثر خفگی از سوی پزشکی قانونی نیز تایید شده است.

مراسم ختم مهرداد سپهری روز جمعه دوم آبان (۲۳ اکتبر) برگزار شد. خبرگزاری هرانا اعلام کرد که خانواده او تصمیم دارند، علیه پلیس مشهد شکایت کنند.

۰۱ آبان، ۱۳۹۹

ماجرای مرگ خبرساز دانش آموز ۱۳ ساله در ارومیه

 

خبرهای تازه حاکی از خودکشی یک دانش‌آموز دیگر به دلیل فقر و نداشتن گوشی تلفن همراه است. این بار در بخش «نازلو» واقع در شهرستان ارومیه. موضوعی که البته آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی آن را تکذیب و اعلام کرده که موضوع به طور جدی از طریق مراجع ذیصلاح در دست پیگیری است.

 در روزهای اخیر خبر خودکشی یک دختر ۱۳ساله به نام «پرستو جلیلی آذر» در ارومیه در رسانه‌های محلی مطرح شده و برخی از رسانه‌ها مدعی شده‌اند که این دختر دانش‌آموز به دلیل ناتوانی مالی والدین در خرید گوشی تلفن همراه یا تبلت برای بهره‌مندی از برنامه آموزش مجازی خودکشی کرده است. پیشتر «سیدمحمد موسوی‌زاده» دانش‌آموز ۱۱ساله ساکن شهرستان دیّر در جنوب استان بوشهر به زندگی خود پایان داد. گفته می‌شود دلیل خودکشی سیدمحمد نیز ناتوانی مالی خانواده‌اش و نداشتن گوشی تلفن همراه بوده است.

دلیل اصلی فوت دختر دانش‌آموز ارومیه‌ای تاکنون از سوی نهادهای ذیربط مطرح نشده است. با این وجود روابط عمومی آموزش و پرورش استان اعلام کرد با توجه به اتفاق ناگوار برای یکی از دانش آموزان منطقه نازلو، ضمن ابراز تاسف از اتفاق ناگوار و اعلام همدردی و تسلیت به خانواده وی، موضوع به طور جدی از طریق مراجع ذیصلاح مورد پیگیری قرار گرفته است.

روابط عمومی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، خودکشی دختر دانش آموز اهل منطقه نازلوی ارومیه را به علت نداشتن تلفن همراه یا تبلت تکذیب کرده است. در اطلاعیه آموزش و پرورش آذربایجان غربی آمده است: این دانش‌آموز تا پایان سال تحصیلی گذشته با حضور در مدرسه اقدام به ثبت‌نام و دریافت کتاب‌های خود کرده بود و با تعطیلی مدارس و تغییر روند آموزش دیگر در مدرسه حاضر نشده اما آموزش و پرورش منطقه این دانش آموز و سایر دانش آموزان با شرایط مشابه را فراموش نکرده و پیگیر شرایط تحصیلی آنان بوده و است و ادعای خودکشی دانش آموز نازلوی ارومیه به دلیل نداشتن تبلت یا گوشی هوشمند تکذیب می‌شود.

روغن نباتی جهان: فعالیت با ۱۵ درصد ظرفیت تولید کارخانه

 

استان وایر– کارخانه روغن نباتی جهان با حداقل ظرفیت، فعالیت تولیدی خود را ادامه می‌دهد.

منابع کارگری در کارخانه روغن نباتی جهان با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کارخانه روغن نباتی جهان طی یک سال گذشته حدود ۱۰ درصد بوده می‌گویند:  «به تازگی کارخانه با حدود ۱۵ درصد ظرفیت، فعالیت تولید خود را ادامه می‌دهد.»

به گفته کارگران، ظرفیت نیروی انسانی روغن جهان به حدود ۵۰۰ کارگر می‌رسد ولی در حال حاضر حدود ۸۵ کارگر در این واحد مشغول کارند: «از یکسال پیش که فعالیت کارخانه از سر گرفته شده، تقریبا هر ماه مواد اولیه برای تولید داریم. ولی از مجموع ۱۵ خط تولید کارخانه در حال حاضر فقط یک خط فعال است.»

کارگران کارخانه روغن جهان به ایلنا گفته‌اند: «در این واحد تولیدی حدود ۸۵ کارگر مشغول کارند که قبل از آغاز سال بیش از ۱۰۰ تن روغن تولید کرده‌اند. بعد از آن نیز در هر ماه حدود ۳۰ تا ۴۰ تن روغن با کیفیت تولید شده است. با این حال سفارشات در مقایسه با نیروی کار کارخانه بسیار اندک است.»

کارگران شاغل در کارخانه روغن نباتی جهان می‌گویند به‌رغم بهبود وضعیت تولید در این واحد تولیدی، هنوز مطالبات مربوط به سال ۹۳ تا اسفند ۹۷ آنها تسویه نشده است. به گفته آنها حدود ۸۵ کارگر در این واحد تولیدی با سوابق بالای ۱۵ سال مشغول کارند که مطالبات مربوط به سال ۹۳ تا اسفند ۹۷ خود را دریافت نکرده‌اند: «سال‌ها با چالش کارگری روبرو بودیم اما از شهریورماه سال گذشته با تغییر مدیریت و تامین منابع مالی و تجهیز کارخانه، به مرور مطالبات جاری کارگران پرداخت شد. به طوری‌که به جز مطالبات قدیمی سال ۹۳ تا اسفند ۹۷ که پرونده شکایت آن در اداره کار زنجان باز است، فقط حقوق اسفند ماه سال ۹۸ را طلبکار بودیم. ۱۵ اردیبهشت ماه کارفرما با یک و نیم ماه تاخیر آن را پرداخت کرد.»

فعالیت این کارخانه از ۱۶ فروردین ماه سال جاری آغاز شده محصولات این کارخانه روانه بازار مصرف شده است. مطالبات مزدی سال جاری کارگران، حقوق تا شهریورماه پرداخت شده و تنها حقوق مهرماه را طلبکاریم.

کارگران روغن جهان از اعلام کارفرمای فعلی برای پرداخت مطالبات کارگران خبر داده و می گویند: «او وعده پرداخت همه مطالبات را در ماه‌های آینده داده است.»

۳۰ مهر، ۱۳۹۹

یک کارشناس محیط زیست: ۸۰ درصد جنگل‌ها و منابع طبیعی ایران نابود شده است

 تخریب ۸۰ درصد جنگل‌ها و منابع طبیعی ایران در ۴۰ سال اخیر - همشهری آنلاین

محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس محیط‌زیست، گفت۸۰ درصد جنگل‌ها و منابع طبیعی ایران طی ۴۰ سال اخیر نابود شده و از بین رفته است.

او اضافه کرد که نیمی از این نابودی‌ها در سی سال گذشته رخ داده است.

محبوب‌فر ادامه داد: «سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگل‌ها در کشور نابود می‌شوند. بخشی از تخریب جنگل‌ها به صورت آتش‌سوزی و بخشی دیگر هم جنگل‌تراشی است، زیرا چوب مرغوب جنگل‌های کشور به خارج صادر می‌شود.»

این کارشناس محیط‌زیست تاکید کرد کسی با قاچاقچیان چوب مقابله نمی‌کند.

به گفته مرغوب‌فر، خاک مرغوب جنگل‌های ایران نیز «به مبالغ ناچیز» به فروش می‌رسد.

او اضافه کرد که تخریب جنگل‌ها منجر به تشدید آلودگی هوا و فروش خاک حاصلخیز جنگل نیز منجر به از بین رفتن پوشش گیاهی و جانوری خواهد شد.


۲۹ مهر، ۱۳۹۹

جهش ناگهانی آمار رسمی مرگ و میر کرونا در ایران؛ ۳۳۷ قربانی در یک روز و ۴۲۵۱ بیمار جدید در ۲۴ ساعت

 

corona

سخنگوی وزارت بهداشت ایران خبر داده است که در طول ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۷ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

این آمار رسمی بالاترین میزان مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا است که در طول ۹ ماه گذشته منتشر شده است و نخستین بار است که تعداد قربانیان در یک روز به بیش از ۳۰۰ نفر می‌رسد.

به گفته سیما سادات لاری، با احتساب این آمار، تعداد کل قربانیان این بیماری در ایران تا روز دوشنبه ۲۸ مهرماه به ۳۰ هزار و ۷۱۲ نفر رسیده است.

او با «بی‌سابقه» دانستن افزایش آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران، از «سهل انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کاهش میزان استفاده از ماسک و همچنین بروز رفتارهای اجتماعی خطر آفرین در هفته‌های گذشته» به عنوان دلایل این وضعیت نام برده است.

آمار رسمی که به طور روزانه از طریق سخنگوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود، همواره محل تردید بوده است.

اخیرا ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با تایید اینکه آمار واقعی بیماران کرونا در ایران بیشتر از آمارهای رسمی است، گفته بود باید آمارهای واقعی را تا ۲.۲ برابر آمارهای رسمی دانسته بود.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین تعداد بیماران جدید شناسایی شده را ۴ هزار و ۲۵۱ نفر اعلام کرده و بدین ترتیب بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان به کرونا در ایران به ۵۳۴ هزار و ۶۳۱ نفر رسیده است.

در روزهای اخیر هشدارهای متعددی درباره افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر روزانه از سوی برخی مقام‌های اجرایی و اعضای شورای شهر تهران مطرح شده بود.

روز یک‌شنبه، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مرگ و میر در تهران به روزانه ۱۵۰ نفر رسیده است، خواستار تعطیلی کامل پایتخت برای دو هفته شده بود.

مقام‌های ستاد ملی مقابله با کرونا در روزهای گذشته کوشیده‌اند با اعمال برخی محدودیت‌های اجتماعی، اعمال جریمه برای شهروندان متخلف و ممنوعیت برخی فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی و مذهبی، شیوع کرونا در ایران را مهار کنند ولی آمار جدید ابتلا و مرگ و میر نشان می‌دهد که این سیاست‌ها شکست خورده است.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز روز دوشنبه به خبرنگاران گفته است که موج سوم بیماری کرونا در تهران «روند صعودی» دارد و «در روزهای اخیر کماکان شاهد میزان افزاینده بستری، مراجعین سرپایی و مرگ و میر ناشی از کرونا بودیم».

۲۸ مهر، ۱۳۹۹

«مومو» و شکل جدید کودک‌آزاری/ در فضای مجازی خطرات جدی‌تر از چالش مومو بچه‌ها را تهدید می‌کند

 

«مومو» و شکل جدید کودک‌آزاری/ در فضای مجازی خطرات جدی‌تر از چالش مومو بچه‌ها را تهدید می‌کند

گروه خانواده: خبر فوت یک کودک 11 ساله خوزستانی تحت تاثیر چالش مومو یکی از اخبار پرحاشیه چند روز گذشته بود که بسیاری از کودکان و والدین را ترساند. زن ترسناکی با چشمان از حدقه بیرون زده که عکسش در روزهای اخیر مدام دست به دست می‌شود و کودکان زیادی می‌ترسند که روزی سروکله‌اش در تلفن همراه آنها پیدا شود و آنها را آزار بدهد. اما پدیده مومو و چالش‌هایش طبق جستجوهای اینترنتی در منابع مختلف بیشتر یک افسانه‌است و چنین چیزی وجود ندارد. اما نمی‌شود منکر آزار و اذیت‌های اینترنتی کودکان توسط افراد سودجو و مزاحم فضای مجازی شد. افراد کودک آزاری که این بار از این عکس فراگیر شده برای آزار کودکانی که این روزها بسیار در این باره خیالاتی می‌شوند استفاده می‌کنند و از طریق آن به کودک ضربه می‌زنند. بسیار دیده‌شده است که آنها از این طریق کودک را واردار به کارهای مختلفی می‌کنند که بسیار آزاردهنده‌است و یا از طریق او به حساب‌های بانکی پدر و مادرش دست پیدا می‌کنند. «مومو» این روزها بحث روز رسانه‌های کشور است و افراد مختلف درباره آن اظهار نظر می‌کنند و برخی گفته‌ها و شنیده‌ها و حتی منابع باهمدیگر همخوانی ندارد.

در ویکی پدیای چالش مومو نیز آمده‌است که در ابتدا یک سایت اندونزیایی درباره خودکشی یک کودک درباره مومو خبری منتشر کرد و بعد از آن مومو و اتفاقات پیرامون آن جهانی شد. اما طبق آمارها شکایت مستقیم زیادی از «مومو» و ارتباط مستقیم کودکان با این پدیده ثبت نشده‌است. اما مومو یکباره تبدیل به یک موضوع جهانی شد.

خبرها درباره مومو از خود واقعی آن ترسناک‌تر است

معاون اجتماعی پلیس فتا درباره صحت و سقم این خبر و جزییات فوت این دانش آموز خوزستانی روی خط شبکه خبر آمد و گفت: «چالش مومو یک بازی است که در سال 2015 آخرین آپدیت این بازی در کشور انگلیس و قبل از آن در فرانسه و قبل از آن در آمریکا انجام شد. و اصولا بازی بود که بیشتر در کشورهای آمریکای لاتین اجرا می‌شد. به هیچ عنوان و به هیچ عنوان چنین بازی در کشور ما تحت این عنوان دمو نمی‌شود. اما در حال حاضر چه اتفاقی می‌افتد؟ یک سری ژست‌های خاص وجود دارد که تبدیل به یک خرده فرهنگ شده‌است. بعضی از افراد که سابقه و نبوغ خاصی در امر شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها دارند می‌آیند با آزار و اذیت سایر کاربران برای خودشان عرض اندام می‌کنند. این اتفاق در کشورما به این شکل وجود دارد. لینک‌هایی را برای هموطنانمان می‌فرستند و ناخودآگاه خود هموطنانمان در چرخه تولید این نا‌امنی‌ها قرار می‌گیرند و برای دیگران هم این لینک‌ها را می‌فرستند و ما شاهد این هستیم که خبر بزرگتر از موضوع اصلی می‌شود. ما به همه دانش آموزان، معلمان و والدین که با مجموعه پلیس فتا تماس گرفتند این قول را می‌دهیم که این چالش در حد یک شوخی، سرگرمی و تشویش اذهان عمومی است که پلیس فتا علیه آن اقدام می‌کند.اما موضوع خوزستان این است که یک کودک 11 ساله متاسفانه به دلایل بیماری زمینه‌ای سکته قلبی و فوت می‌کند و پدر این فرزند طبق گزارش پروند هیچ عنوان شکایتی مبنی بر اینکه این کودک درگیر این بازی بوده‌است ندارد و چیزی که پزشکی قانونی هم تایید کرده‌ همین موضوع است. خانواده‌ها مراقب باشند این استرس مضاعف را به فرزندانشان منتقل نکنند.»

«بهاره مهرجویی» روانشناس نیز درباره مومو و کودک آزاری‌های انجام شده در قالب چنین مسائلی صحبت کرد و در ادامه هشدارهایی به والدین داد.

«مومو» وجود ندارد اما آزار کودک در قالب «مومو» وجود دارد

آوازه بازی «مومو» این روزها دیگر به گوش همه رسیده‌است. «مومو» یک بازی سیستماتیک است که یک پروفایلی در واتساپ دارد که با بچه‌های شما تماس می‌گیرد و ممکن است با هک کردن حسابشان آن‌قدر آزارشان دهد که بچه شما را وادار به هرکاری می‌کند و در نهایت احتمال دارد این خشونت و آزار به خودکشی کودک منجر شود. من در این باره مطالعات زیادی کردم و پیگیر بودم چون بازی ایرانی نیست خواستم بدانم منابع خارجی در این باره چه چیزی می‌گویند و دیدم که از اساس همچین چیزی وجود خارجی ندارد اما بسیاری از افراد کودک‌آزار و افراد ضداجتماع وقتی می‌خواهند در قالب یک چیز فراگیر شده به جامعه آسیب بزنند می‌توانند از این فرصت استفاده کنند و البته استفاده هم کردند. اگر شما همین الان در تلگرام و اینستاگرام جستجو کنید کلی حساب فارسی و غیر فارسی می‌آورد که اسم‌شان همین «مومو» است و حتی شما شاید بتوانید با آن‌ها تماس هم بگیرید. بسیاری از این‌ها افراد هویت باخته‌ای هستند که صرفا عکس پروفایلشان را عکس مومو قرارداده‌اند.

 

فرزندان ما در معرض مسائلی مهم‌تر از «مومو» در فضای مجازی هستند

جدای از اینکه این بازی، یک بازی کذب و دروغی است اما همواره بچه‌های ما را مسائلی این‌چنینی تهدید می‌کند که «مومو» و ماجراهایش یکی از آنهاست که به تازگی مد شده‌است. فارغ از اینکه راست یا دروغ باشد بچه‌ها در معرض این تهدیدها قرار دارند. به خصوص در شرایط فعلی که بچه‌های ما مدرسه‌هایشان به صورت مجازی برگزار می‌شود و بیش از پیش موبایل دستشان است و شما در دورافتاده‌ترین مناطق کشور بچه‌ها اگر بخواهند مدرسه بروند با یک تبلت یا تلفن همراه با مدرسه‌شان در ارتباط هستند.

خانواده‌های ما خانواده‌هایی هستند که معمولا امنیت لازم برای اینکه کودک مسائل و ترس‌های درونی‌‌اش را بگوید ایجاد نکرده‌اند و خیلی زیاد می‌بینیم که فرزندان ما در معرض مسائلی از فضای مجازی قرار گرفته‌اند که یا می‌ترسند به خانواده بگویند و یا آن طرف اعتماد بیشتری نسبت به خانواده به آنها داده‌است و بهتر توانسته‌است فرزند ما را به خودش جذب کند.

به طور مثال دخترخانمی که ممکن است مورد آزار یک مرد 40 ساله قرار گرفته باشد و روال زندگی‌ش بهم خورده‌ است و یک نفر عکس‌های مستهجنی برایش ارسال می‌کند و او به خانواده نگفته‌است. این مسائل متاسفانه وجود خارجی دارد.

فرزندان والدین ترسو به مشکلات بیشتری دچار می‌شوند

فارغ از اینکه مومو واقعی است یا واقعی نیست که اصلا این موضوع اهمیتی ندارد باید بدانیم امثال این خطرها بچه‌ها ما را در این فضا تهدید می‌کند و باید ببینیم کدام بچه‌ها جذب این افراد کودک آزار می‌شوند؟ کدام بچه‌ها این مسائل برایشان جذاب است و بیشتر از جذابیت آنها را ادامه می‌دهند؟ متاسفانه بسیاری از بچه‌ها در تنهایی زیادی به سر می‌برند. بچه‌ای که والدینش درگیر نزاع و دعواهای زن و شوهری هستند. بچه‌ای که در اتاقش نشسته‌است و پدر و مادر اصلا نمی‌دانند که او در اتاقش مشغول چه کاری است؟ بچه‌ای که اصلا ارتباط و گفتگویش با خانواده شکل نگرفته‌است. بچه‌ای که می‌گوید اگر به پدرم بگویم پدرم مرا خیلی دعوا می‌کند. یا پدر و مادرهایی که از بس بچه را ترسانده‌اند که بچه جرات این را ندارد که با آنها حرف بزند. یا آنقدر والدین ترسو هستند که بچه می‌گوید اگر من مشکلی که برایم پیش آمده‌است را به مادرم بگویم او سکته می‌کند و راهی بیمارستان می‌شود. والدین باید بدانند صرف اینکه به بچه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی کنند فایده‌ای ندارد اگر خودشان در مقابل مشکلات ترسو باشند.

 

کودک‌ آزارها از هر نقطه ضعف خانوادگی استفاده می‌کنند

بسیار مشاهده کرده‌ایم کسی که پشت آن اکانت آزاردهنده نشسته ‌است و فرزند ما را می‌ترساند. آنقدر بلد کار است و آنقدر وارد است که از هر نقطه ضعف و ابزاری استفاده می‌کند. حالا شما تصور کنید والدینی ترسو هم باشند. او ذره ذره وارد زندگی فرزند ما می‌شود و ممکن است منجر به اتفاقی شود که شما به عنوان والد هیچوقت نتوانید جبرانش کنید. مثالی که می‌توانم در این باره بزنم این است که یک نفر اکانت یک دختربچه را داشت و او توانسته بود از طریق پیامهایی که به این کودک می‌فرستاد او را به انجام یکسری کارها دعوت کند و آن کودک هم آن کارها را انجام می‌داد و با همین پیام‌ها توانسته بود کل حساب‌های بانکی پدرش را خالی کند. در تمام این مدت این بچه می‌ترسیده که این موضوع را به خانواده‌اش بگوید. چون می‌گفت اگر پدرم متوجه همچین چیزی شود خیلی حالش بد می‌شود و من دوست ندارم پدرم را بترسانم.

 


این اعتماد را به کودک بدهید که مشکلاتش را به شما بگوید

والدین باید بدانند این ترسیدن‌ها خطرناک است و جامعه افراد کودک آزار هم دارد و ما تنها ابزاری که داریم این است که با فرزندانمان گفتگو داشته‌باشیم. تنهایی‌هایشان را درک کنیم. افسردگی‌هایشان را درک کنیم. گمان نکنیم اگر درگیری در خانه است تاثیری رو فرزندمان ندارد. حتما این درگیری در روان کودکمان تاثیر دارد و او آسیب می‌بیند. در نهایت باید به کودکمان این اعتماد را بدهیم که اگر هر اتفاقی برایت افتاد و هر کجای این ماجرا بودی بیا و به من بگو و نگران هیچ چیزی نباش. یعنی اگر وسطش هم قرار داشتی و اتفاقات وحشتناکی را هم پشت سر گذاشتی نترس و بیا مرا مطلع کن تا کمکت کنم. این «بیا به من بگو» واقعی باشد و فقط در لفظ و کلام نباشد که بچه نتواند به این جمله والدینش اعتماد کند.

وزارت بهداشت داروهای مدعی ضدکرونا را بررسی کند

 

حدود ۷ ماه قبل با آمدن داروی کرونا در همدان یک محقق داروسازی از دارویی رونمایی کرد که اعلام کرد برای درمان کروناست، اخیرا هم نماینده همدان در مجلس از این دارو رونمایی کرد ولی متاسفانه با این وضعیت کرونا، از این دارو حمایت نمی‌شود.این دارو تا الان تعداد زیادی پخش شده و حتی یک مورد هم نبوده که از این دارو به نحو صحیح استفاده کند و جواب نگیرد.
سیستم بروکراسی متاسفانه کشورمان را خیلی دچار مشکل کرده است، راستی‌آزمایی بابت اینکه این خبر صحت دارد و دارو جواب خود را پس داده را می‌شود به راحتی با آزمایش‌های متعدد به دست آرود.

۲۷ مهر، ۱۳۹۹

درخواست بررسی جدی استخدام سرباز معلمان

 

با توجه به اینکه در مجلس دهم طرحی به نام استخدام سرباز معلمان بعد از پایان خدمت سربازی تصویب و کسانی که از سال‌های ۷۶تا ۱۳۹۲خدمت خود را به شکل سرباز معلم انجام داده بودند، بدون آزمون و فرآیند خاصی مستقیم به استخدام آموزش و پروش درآوردند، سوال اینجاست که چه توجیهی دارد کسانی که در شهر خودشان پیش خانواده‌شان در بهترین آب و هوا خدمت و ایام تعطیلات و روزهای عید نوروز و تابستان از خدمت معاف بوده به استخدام رسمی آموزش و پرورش دربیایند و امثال ما که مدارک علمی دانشگاهی اعم از لیسانس و فوق لیسانس و ... لباس رزم پوشیده و روز و شب دور از خانواده در سرما و گرما، پست داده‌ایم بیکار باشیم.خواهشمندیم مسولان امر و بخصوص نمایندگان مجلس برای احقاق حق و نیز انگیزه برای جوانان این مملکت برای انجام خدمت مقدس سربازی طرح فوق را که شامل استخدام کسانی که دارای مدارک دانشگاهی هستند را تصویب نمایند.
جمعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور

جلوگیری از سقط جنین‌های غیرقانونی

 

با توجه به قوانین اشتباه و مجوزهای وزارت بهداشت و خلاء قانونی سقط‌های جنین بسیار زجرآور و در این برهه از زمان که کشور رو به پیری است بی‌هیچ دلیل علمی و دینی بسیار زیاد است و هیچ کس پاسخگوی و مطالبه‌گر از پزشکان و پرستارانی که قانونی و غیرقانونی اقدام به این عمل می‌کنند،
نیست. صدای جنین زنده داخل رحم را کسی نمی‌شنود، در دین ما باید برای هر سقطی دیه تعلق بگیرد ولی چه کسی و چگونه این دیه را باید قانونی پرداخت کند و....هزاران ایراد قانونی دیگر.

۲۴ مهر، ۱۳۹۹

نگرانی سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش مرگ‌ومیر بعد از خیزش ابتلا

 یک کارشناس سازمان جهانی بهداشت با اعلام این که خیزش ابتلا، افزایش روند مرگ‌ومیر را به دنبال دارد، درباره خوشبینی به روند فعلی کاهش موارد فوت هشدار داد.

کرونا| نگرانی سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش مرگ‌ومیر بعد از خیزش ابتلا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه درباره افزایش آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا بعد از خیزش ابتلا در جهان ابراز نگرانی کرد.

در حالی که نرخ تلفات در جهان به حدود پنج هزار مورد در روز در مقایسه با بیش از هفت هزار و پانصد فوتی روزانه در ماه آوریل رسیده، «سومیا سوامیناتان» دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت بستری‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه در حال افزایش است.

وی افزود: افزایش تلفات همیشه چند هفته از افزایش ابتلا عقب‌تر است. (بنابراین) نباید از این که میزان مرگ‌ومیر در حال کاهش است، احساس رضایت کنیم.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، تاکنون بیش از ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده و حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر فوت کرده‌اند.

او در ادامه گفت واکسیناسیون سریع و گسترده غیرمحتمل است. بیشتر مردم موافقند که این کار (واکسیناسیون) با کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی و کارکنان خط مقدم آغاز شود اما حتی در آن صورت هم باید تعیین شود که کدام یک از آن‌ها بیشتر در خطر است و بعد افراد مسن و غیره. یک فرد سالم جوان شاید مجبور شود تا سال ۲۰۲۲ منتظر بماند.

این مقام سازمان جانی بهداشت در ادامه استفاده از رویکرد «ایمنی جمعی» را رد کرد و گفت: مردم درباره ایمنی جمعی صحبت می‌کنند. فقط باید در صورت وجود واکسن از آن صحبت کرد. باید ۷۰ درصد مردم واکسینه شوند تا واقعاً زنجیره انتقال شکسته شود.

«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت پیشتر با تاکید بر این که استراتژی ایمنی جمعی با هنجارهای اخلاقی مطابقت ندارد، گفت هرگز در طول تاریخ پزشکی از این استراتژی در برابر بیماری استفاده نشده است.


۲۳ مهر، ۱۳۹۹

سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل تشدید کرونا برگزاری المپیاد دانشجویی را لغو کرد

 سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل شیوع بالای ابتلا به کرونا، بیست و پنجمین آزمون المپیاد دانشجویی کشور را لغو کرد.

سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل تشدید کرونا برگزاری المپیاد دانشجویی را لغو کرد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل شیوع بالای ابتلا به کرونا، بیست و پنجمین آزمون المپیاد دانشجویی کشور را لغو کرد.

سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: با توجه به اعمال محدودیت تردد و رفت وآمد در کلان شهرهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان و ارومیه به دلیل شیوع بالای ابتلا به کرونا، بیست و پنجمین آزمون المپیاد دانشجویی کشور لغو شد.

بیست و پنجمین آزمون المپیاد دانشجویی کشور قرار بود جمعه 25 مهر 99 برگزار شود.

زمان برگزاری این آزمون متعاقباً در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.


تحقیق جدید: زنانی که در معرض سکته مغزی هستند

 محققان در تازه‌ترین بررسی دریافتند که مرده‌زایی و زایمان زودرس احتمال ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی مادران را دو برابر می‌کند.

تحقیق جدید: زنانی که در معرض سکته مغزی هستند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌میل، تحقیقات نشان می‌دهد مشکلات بارداری می‌تواند زنان را در معرض خطر بیماری قلبی یا سکته‌های بعدی قرار دهد.

پژوهشگران دریافتند که نارسایی و تولد نوزاد مرده احتمال بیماری قلبی مادران را دو برابر افزایش می‌دهد؛ پره اکلامپسی با افزایش چهار برابری خطر نارسایی قلبی همراه است.

پری-اکلامپسیا از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در ۵ تا ۷ درصد از حاملگی‌ها در کشورهای غربی رخ می‌دهد.

تحقیقات دانشگاه بیرمنگام نتایج ۳۲ مطالعه قبلی را تحلیل کرده است؛ محققان می‌گویند زنانی که دچار عوارض بارداری یا سایر مشکلات تولید مثل هستند، در سنین بعدی بیشتر دچار بیماری قلبی یا سکته می‌شوند.

رنج ناشی از پره اکلامپسی در دوران بارداری، یک بیماری شایع است که منجر به فشار خون بالا به طور خطرناک می‌شود و با افزایش چهار برابری خطر نارسایی قلبی همراه است.

براساس داده‌های موجود، زنانی که در دوران بارداری دیابت یا فشار خون بالا داشتند، ۵۰ درصد بیشتر در معرض مشکلات قلبی بودند.

دانشمندان که مطالعه آنها روز گذشته در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد، گفتند تحقیقات بیشتری برای کشف علت وجود چنین رابطه قوی بین سلامت باروری و قلب لازم است، اما مشخص است که بارداری در سنین مناسب، دور ماندن از استرس و اضطراب و پیروی از رژیم غذایی سالم به حفظ سلامتی مادران و نوزادان کمک می‌کند.

انتهای پیام/

۲۲ مهر، ۱۳۹۹

شش سال زندان، مجازات اعتراض یک فعال مدنی به حجاب اجباری در جمهوری اسلامی

 

Jila Karamzadeh Makvandi, Activist, Iran

ژیلا کرم‌زاده مکوندی، فعال مدنی در ایران

ژیلا کرم‌زاده مکوندی، فعال مدنی منتقد حجاب اجباری در ایران، به تازگی به دلیل ابراز نظر و شرکت در اعتراضات آبان ماه گذشته، توسط یک دادگاه در ایران به شش سال زندان محکوم شد. این حکم در ۷ مهر به او و وکیل او ابلاغ شد.

یک منبع مطلع و نزدیک به خانم ژیلا کرم‌زاده مکوندی به صدای آمریکا گفته است که او بعد از یک محاکمه کوتاه در تاریخ ۱۷ شهریور در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، توسط قاضی سیدعلی مظلوم به اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده است.

بابک پاکنیا،‌ وکیل مدافع خانم کرم‌زاده مکوندی، نیز طی روزهای گذشته با انتشار متنی در توئیتر خود، خبر محکومیت این فعال مدنی را تایید کرده است.

این حکم قطعی نیست و خانم کرم‌زاده و وکیل او،‌ در ۸ مهر به حکم صادره اعتراض و تقاضای تجدیدنظر کرده اند.

بازداشت،‌ حکم غیابی، و تکرار حکم در محاکمه حضوری

یک منبع مطلع و نزدیک به ژیلا کرم‌زاده مکوندی به صدای آمریکا گفت که خانم کرم‌زاده مکوندی روز ۲۱ آبان سال ۱۳۹۸ توسط ماموران اداره اطلاعات سپاه دستگیر شد. او در فراخوانی در پارک لاله همزمان با اعتراضات آبانماه سال گذشته با شعار «نه به فقر، جنگ و دیکتاتوری» شرکت کرده بود. خانم کرم‌زاده در دوران بازداشت به دلیل ابراز نظر و انتقاد از حجاب اجباری مورد بازجویی قرار گرفت.

به گفته این منبع مطلع، خانم کرم‌زاده که از فعالان مدنی است، بارها مخالفت خود با حجاب اجباری را در اینستاگرام و کانال‌های رسانه‌‌های اجتماعی فعالان مدنی ابراز کرده بود. او به مدت ۲۰ روز در اوین بازداشت بود و با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی موقت آزاد شد. در بهمن ماه سال گذشته، شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی ایران او را به طور غیابی در ارتباط با اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام محاکمه و به شش سال زندان محکوم کرد. خانم کرم‌زاده با وکیل خود به دادگاه مراجعه کرد که دادگاه پذیرفت که محاکمه را دوباره برگزار کند. اما این بار نیز دادگاه به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم بدون توجه به دفاعیات خانم کرم‌زاده و وکیلش، با تکرار حکم قبلی، او را به تحمل شش سال زندان محکوم کرد.

این فرد نزدیک به خانم کرم‌زاده، که به خاطر نگرانی از به مخاطره افتادن امنیت خود مایل به انتشار نامش نبود، گفت که در روند برگزاری دادگاه، وکیل خانم کرم‌زاده بارها به قاضی اعتراض کرد؛ چرا که به گفته او، قاضی از روند عدالت خارج می‌شد و به جای قضاوت، در نقش بازپرس، در حال جمع‌آوری ادله برای محکوم کردن خانم کرم‌زاده بود.

 این نخستین بار نیست که ژیلا کرم‌زاده مکوندی بازداشت و به زندان محکوم می‌شود. او پیشتر در اعتراضات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، موسوم به جنبش سبز، نیز بازداشت شده بود. خانم کرم‌زاده در آن زمان در دادگاه به اتهام «اجتماع و تبانی  به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی» محکوم شد و دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری کرد. روند آن محاکمه هم به گفته منبع نزدیک به خانم کرم‌زاده، عادلانه نبود.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگارانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.

ایالات متحده آمریکا نیز بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.

هذیان گویی جدید حکومت: ایران می‌گوید «۴۵ دیپلمات و افسر اطلاعاتی آمریکایی» را تحریم کرده است

 

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی نگفته که چه مجازاتی در انتظار افراد تحریم شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی نگفته که چه مجازاتی در انتظار افراد تحریم شده است.

سایت ملیون ایران: پس از هذیان گویی روحانی مبنی بر اینکه  وضع اقتصاد ایران بهتر از اقتصاد آلمان است، اینک با هذیان گویی یک مقام دیگر جمهوری اسلامی مبنی بر تحریم «۴۵ دیپلمات و افسر اطلاعاتی آمریکایی» روبرو هستیم. به نظر میرسد که مسئولان رژیم فقط برای طرفداران ناآگاه خود حرف میزنند و بخوبی میدانند که گفته های ایشان در میان مردم عادی دیگر هیچ خریداری ندارد.

اصل خبر از رادیو فردا:

یک مقام قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۲۰ مهر گفت «۴۵ دیپلمات و افسر اطلاعاتی آمریکایی» که به گفته او در «تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران» دخیل بوده‌اند تحریم شده‌اند.

علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، می‌گوید که اسامی این افراد با همکاری دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت اطلاعات جمع‌آوری و تدوین شده و در اختیار دادستانی تهران قرار گرفته است تا آن‌ها را تحت تعقیب قرار دهد.

این مقام قضایی جمهوری اسلامی نگفته که چه مجازاتی در انتظار افراد تحریم شده است.

تحریم یاد شده بر اساس قانونی صورت گرفته است که مجلس شورای اسلامی ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ تحت عنوان «قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» تصویب کرد.

این قانون نیز پس از آن تصویب شد که دولت دونالد ترامپ در آمریکا، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد.

۲۱ مهر، ۱۳۹۹

هادی خرسندی: شجریان در توس از زبان فردوسی بزرگ!

 

که او نه فقط مرد آواز بود – که فریاد او هم سبب‌ساز بود

خاکسپاری شجریان در میان تدابیر امنیتی شدید
این‌طوری شد که وقتی دیدم خانم سردبیر محترم ایندیپندنت، در توئیتر، سوگ شجریان را به خواندن شاهنامه برگزار می‌کند، برآن شدم که ببینم فردوسی بزرگ مراسم خاک‌سپاری خواننده محبوب را چگونه می‌سراید. این را داشته باشید تا روز پنجشنبه که بازهم از شجریان بگویم.

در حلقه امنیتی‌ها

چنین گفت فردوسی پاکزاد
که همسایه‌ای آمدم خوش‌نهاد
بیامد یکی مرد صاحب‌هنر
نوایش تو گوئی که مرغ سحر
یکی مرد آواز و اشعار ناب
که خوش برگزیده ز نیکو کتاب
بیامد به تابوتی از چوب تاک
که اینجا بماند در آغوش خاک
همه گرد او سر به سر پاسدار
دو تا بولعجب شیخ عمامه‌دار
بسی خواهر از گشت موسی‌الرضا
که گفتند بر مردمان ناسزا
همه منکراتی و از این قبیل
همه مقنعه‌دار و صاحب‌سبیل
همه زیر چادر گرفته سلاح
فشنگ فراوانشان روبراه
همه خنجر و کارد در مشت‌ها
همه بر سر ماشه انگشت‌ها
همه زیر چادر نموده عرق
همه دوش و حمام را مستحق
بسیجی فراوان پر از ریش و پشم
که انسان ازین بدسگالان به خشم
همه چهره‌پوشیدگانِ مخوف
چه وحشت فزایندگان، اوف اوف
به دستان تفنگ و به دندان قمه
ندیدم جنایتگران، این‌همه
همه درس سفّاکی آموخته
یک از یک فزون‌تر پدرسوخته
همه گشنهء پاچهء این و آن
همه چون سگ هار بی‌استخوان
دنائت به چشمانشان بسته صف
دو سوی لبان همه مشتِ کف
همه زشت رویان رهبرپسند
دهان همه، چاله بوی گند
همه صاحبان درازیِ قد
پس‌انداز کرده به پاها لگد
همه ماده و نر حراستگران
مواظب به آمد شد دیگران
همه شانه‌ها پهن و بازو بزرگ
به هیکل چو گاو و به صورت چو گرگ
همه حاضر آمده قلع و قمع
همه دشمن اجتماعات و جمع

در احوال سوگواران

از آن‌سوی یک جمع صاحب‌عزا
زده حلقه در آن پر اندُه فضا
در اطرافشان مردمان بیشمار
که نشمردم البته، چندین هزار
همه سوگواران آن نیکمرد
که اهل هنر بود و اهل نبرد
همه مشهدی مردم محترم
فراوان ز تهران و اطراف، هم
رسیده ز هر سوی مردان زنان
ز همشهریان و ز هم-میهنان

در مقابله با کرونا

همه گرد هم آمده یکدله
ولی حفظ کرده ز هم فاصله
نه کس در بغل کردن و بوس بود
همه ترس آنها ز ویروس بود
کوئیدی که شد نمره‌اش نوزده
کمین کرده در راه و در نیمه ره
یکی سرخ بیماری پیرکُش
که لشگر کشد تا به اعماق شش
بدین‌رو همه ماسک روی دهان
نه پیران تنها که هرچه جوان
همه در سکوت و نزاکت گرا
گریزان ز درگیری و ماجرا
ولیکن حکومتگران در هراس
که لرزید بنیادشان از اساس
بسی تانک در کوچه و کو روان
هلی‌کوپتران نیز در آسمان
تو گوئی که این صحنه جنگ بود
که عرصه به دیکتاتوری تنگ بود
***

جدال بسیجی با فرزند شجریان

همایون برآمد به ایوان توس
 همه چهره‌اش پر دریغ و فسوس
یکی خواند آوازِ پر آبِ چشم
دلش از خداوند عالم به خشم
که از او گرامی پدر را گرفت
یکی مرد صاحب هنر را گرفت
چو آواز او رفت در اوج خویش
بسیجی پیری بیامد به پیش
که سردار بودی در آن پایگاه
همی برق رُعب‌آورش در نگاه
یکی اطلاعاتی، امنیتی
وجودش همه غرق بدنیتی
بگفتا به گوش همایون که هان
همینقدر کافی، زیادی نخوان!
بگفتا همایون به آن پیرمرد
بله، لیک باید کمی صبر کرد
بنه تا به پایان رسانم غزل
سپس ترک خواهم نمود این محل
بگفتا بسیجی: نباشد مجال
به پائین بیا و نکن قیل و قال
اگر هست تصنیف تو ناتمام
تمامش کنم من به حسن ختام!
بده کاغذ شعر را دست من
که آن را بخوانم در این انجمن
منم یک بسیجیِ آوازخوان
که دانند افراد در پادگان
ترا گر پدر رفته اکنون ز دست
همینقدر آواز خواندی بس است
شنیدم که مرحوم هم مثل من
یکی، بوده خواننده و اهل فن
چه بهتر که در این مناسب زمان
کمی نیز بنده بخوانم جوان
که خواننده خواننده را هست یار
دوتائی بهم می‌دهند اعتبار
به جبهه که بودیم در وقت جنگ
بسی خواندم آوازهای قشنگ
ز دشمن گرفتیم کلی اسیر
نمودیم در جبهه ها دستگیر
برای اسیران در آن حال و روز
بسی خواندم آواز پر آه و سوز
چنان بود آواز من سوزناک
که گشتند آنها ولو روی خاک
بسی حال آنها دگرگونه گشت
همی اشکشان گشت جاری به دشت
همی بر سر خویشتن میزدند
ز تأثیر آواز من می‌زدند
بکردند ناله در این ارتباط
که صدام اِنّ اَلذینَ نجات !….
اسیران بیچارهء تیره‌بخت
به پای من افتاده بودند سخت
تضرع نمودند زار و نزار
که مُردیم لطفن درش را بذار
ولی من ترانه نکردم رها
از این‌رو که دانم هنر را بها
زدم بر سر آن اسیران شدید
هنر برتر از گوهر آمد پدید
هنرمند باید نماید ستیز
چنین بود بابای سرکار نیز
تو حالا به بنده بکن اعتماد
که عمریست خواننده‌ام در ستاد
چنان اشک از خلق آرم برون
که قاری نکرده به قرن و قرون
اگر خواهی آمرزش از بهر باب
به من واگذارش بکن ای جناب
بده آمپلی فایر و میکروفُن
برو بین جمعیّت و گریه کن
به گریه درآمد همایون که های
بفرما ببین گریه‌ام های، های
ندارم غم مرگ بابا زیاد
که می‌ترسم آواز تو دربیاد!
***

دخالت حکیم توس در ماجرا

چنین گفت فردوسی پاکزاد
که من آن جوان را رسیدم به داد
یکی رستم از کارگاه خیال
مَجازی بیاوردم و ویرچوال
به جان بسیجی درانداختم
در آن معرکه کار او ساختم
سپس نزد آن خلق با آبرو
 مراسم شد اجرا، به فقدان او
بدین‌سان چو آن خرمگس شد هلاک
محمدرضا شد سپرده به خاک
بنازم عزیز گرانمایه را
به دیده نهم خاک همسایه را
که او نه فقط مرد آواز بود
که فریاد او هم سبب ساز بود
سبب ساز برخاستن، اعتراض
به سوی حقیقت شدن از مَجاز
بپاخاست بر ضد ضحاک او
نبودش ز ضحاکیان باک او
درودم بر او باد و بدرود باد
در این مُلک، ضحاک نابود باد