۰۹ مرداد، ۱۳۹۹

مشاور علی لاریجانی: او از طرف رهبر ایران در توافق ۲۵ ساله ایران و چین نقش ویژه داشته

این عکس مربوط به دیدار علی لاریجانی و رییس جمهوری خلق چین در سال ۱۳۹۴ است

این عکس مربوط به دیدار علی لاریجانی و شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در سال ۱۳۹۴ در تهران است

مشاور علی لاریجانی، رییس سابق مجلس ایران تایید کرده است که آقای لاریجانی از طرف آیت‌الله علی خامنه‌ای “نقش ویژه‌ای” در مدیریت “قرارداد راهبری” ایران و چین داشته است.

پیش‌تر چند مقام دیگر هم برای اینکه بگویند رهبر ایران در جریان جزئیات مذاکرات با چین بوده، از نقش علی لاریجانی در این توافقنامه جنجالی صحبت کرده بودند؛ اما امروز روزنامه شرق، چاپ تهران، به نقل از منصور حقیقت‌پور، مشاور علی لاریجانی نوشت: “او برای پیگیری این قرارداد مهم، مدنظر رهبر انقلاب بود تا بتواند مناسبات ایران و چین را در این قرارداد مدیریت کند تا سندی اجرایی و عملیاتی به ثمر بنشیند.”

آقای حقیقت‌پور از اعتماد رهبر ایران به علی لاریجانی و “نقش ویژه” او در توافق ۲۵ ساله ایران و چین سخن گفته است.

علی لاریجانی تا اردیبهشت امسال رئیس مجلس بود و بعد از آن با حکم رهبر ایران مشاور او و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.

از زمان انتشار گزارش‌ها درباره امضای تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین، دولت ایران به شدت از سوی افکار عمومی تحت فشار بوده و حتی از سوی منتقدان به بستن یک قرارداد به گفته آنها “پنهان” و “ضد منافع ایرانیان” متهم شده است. در این میان بعضی مقام‌های دولتی و چهره‌های سیاسی تاکید کرده‌اند که رهبر ایران حامی امضای این قرارداد بوده است.

حدود ده روز پیش، مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین هم در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که رهبر ایران زمانی که علی لاریجانی رئیس مجلس بود، او را به همراه حسین آقامحمدی مشاور اقتصادی‌ خود به چین فرستاد تا پیام نظام را برای بازسازی روابط اقتصادی دو کشور ببرد.

علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر آقای خامنه‌ای است و او هم اخیرا از امضای قرارداد با چین حمایت کرد.

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین (سمت راست) در تلویزیون گفت اینکه آقای لاریجانی به جای دولت با چین مذاکره کرده، "معنادار" است

توضیح تصویر،رییس اتاق بازرگانی ایران و چین (سمت راست) در تلویزیون گفت ‘سر نخ قصه توافق ایران و چین دست آقای لاریجانی بوده است’

آقای حریری در پشت صحنه این برنامه که ویدیوی آن منتشر شد، گفته بود که خودش در این سفر حضور داشته و در جریان بوده که “کلمه به کلمه مذاکرات با رهبر چک می‌شده است.”

آقای حریری گفته بود در این سفر به جای دولت دو نفر به نمایندگی از رهبر مذاکره می‌کردند که نشان‌دهنده این است که می‌خواستند “پیام نظام را به چینی‌ها بدهند نه پیام دولت. چون دولت که در این مملکت کاره‌ای نیست.”

قبلا در اسفندماه ۱۳۹۷ جواد ظریف از سفر علی لاریجانی به چین نوشته بود: “آقای لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی را تا پکن همراهی کردم. صحبت‌هایی مهم با رئیس‌جمهور شی و رهبری چین بر سر شراکت استراتژیک گسترده میان دو کشور انجام شد. موضوع اصلی این صحبت‌ها، نقش ایران در ایجاد راه ابریشم جدید و همچنین تداوم همکاری‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی بود.”

دیدار رهبر ایران با رئیس جمهوری چین ۱۳۹۴

توضیح تصویر،دیدار رهبر ایران با رئیس جمهوری چین ۱۳۹۴

آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۳۹۴ در دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، توافق برای یک روابط استراتژیک ۲۵ ساله را “کاملاً درست و حکمت‌آمیز” خوانده بود. او همچنین گفته بود جمهوری اسلامی ایران “هیچ‌گاه همکاری‌های چین در دوران تحریم را فراموش نخواهد کرد.”

از مفاد تفاهم ایران و چین چهار متن متفاوت منتشر شده که می‌توانید اینجا بخوانید: از توافق ۲۵ ساله ایران و چین چه درز کرده؟

۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد در یک سال؛ گوشه‌ای از امپراتوری مالی خامنه‌ای به روایت رئیس بنیاد مستضعفان

Parviz Fattah

۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد و ۷ هزار میلیارد تومان سود؛ این‌ها ارقامی است که سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان، از گردش مالی این بنیادِ زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۸ ارائه کرده است.

پرویز فتاح که روز دوشنبه ۶ مرداد در یک نشست خبری سخن می‌گفت، همچنین مدعی شد که این نهاد عظیم وقدرتمند زیر نظر آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، مالیات نیز پرداخت کرده است؛ درحالی که سازمان امور مالیاتی ایران پیش از این نام بنیاد مستضعفان را هم در ردیف نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی که ازمالیات معاف هستند، آورده بود.

فساد مالى در جمهوری اسلامی، به ویژه در دوران حکومت خامنه‌اى، در حد غیر قابل باورى فراگیرشده است و این در سایه رژیم و فردى است که رسالت خود را «رواج تقوى» توصیف کرده است. تحلیلگران، بنیاد مستضعفان و على خامنه اى را عوامل اصلى شدت فساد و اوضاع رقت بار اقتصادى و مشقات مردم مى‌دانند.

بنیاد مستضعفان با در اختیار داشتن صدها شرکت و بنیاد و حتی بانک در پروژه‌های عظیم مالی صنعتی وعمرانی حضور فعال دارد و در کنار «ستاد اجرایی فرمان امام» و «آستان قدس رضوی» به عنوان بازوهای مالی و تبلیغاتی آیت‌الله خامنه‌ای فعالیت کرده و به نوعی خزانه‌دار او نیز محسوب می‌شوند.

در تیر ماه ۱۳۹۸ دولت ایالات متحده دارایی‌های علی خامنه‌ای و دفترش را مورد تحریم قرار داد. این در حالی است که حامیان خامنه‌ای همواره می‌کوشند از او تصویری ساده‌زیست و بی‌توجه به مناسبات مالی ارائه دهند.

خبرگزاری رویترز در یکی از معدود گزارش‌های مستند از دارایی‌های سیدعلی خامنه‌ای در سال ۱۳۹۲ نوشت که «ستاد اجرایی فرمان امام» به تنهایی دارایی‌هایی بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار – در آن سال – را در اختیار رهبر جمهوری اسلامی می‌گذارد و او، حتی بدون در نظر گرفتن نهادهای متمولی مانند «آستان قدس رضوی»، حداقل در سال ۱۳۹۲ صاحب یک امپراتوری ۹۵ میلیارد دلاری بوده است.

پرویز فتاح کیست و از کجا آمده است؟

سید پرویز فتاح از خیل گسترده مدیرانی است که سابقه عضویت در سپاه پاسداران دارد، اما حضور رسانه‌ای‌ او با کت و شلوار بوده و هیچ اطلاع دقیقی از درجه نظامی او در دست نیست. عموما او را با پیشوند «مهندس» نام می‌برند و در ۵۹ سالگی از مدیران معتمد و نزدیک به نفر اول قدرت در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

با این که نام او در سال‌های اخیر همواره به عنوان یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری مطرح بوده، اما خود او همواره ادعا کرده که از سیاست گریزان است. هرچند در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ در کابینه محمود احمدی‌نژاد به عنوان وزیر نیرو حضور داشت.

با این حال سابقه رفاقت او با محمود احمدی‌نژاد و حضور چهار ساله‌اش در یک مقام انتخابی–انتصابی تنها مورد پررنگ کارنامه او نیست و باید اهمیت او را در نکات دیگری – از جمله ریاست «کمیته امداد خمینی» درسال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ و ریاست بنیاد مستضعفان از سال ۱۳۹۸ تاکنون به انتخاب و دستور آیت‌الله خامنه‌ای – دانست.

اگر این سابقه را در کنار مدیرعاملی بنیاد تعاون سپاه در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ بگذاریم او را می‌توان یک مدیر ارشد معتمد نظامی و مالی در جمهوری اسلامی محسوب کرد.

به دلیل همین جایگاه ویژه بود که او در سال ۱۳۸۹ از سوی دولت آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت.

فروردین ماه امسال ویدئویی از پرویز فتاح در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با حضور در یکی ازشبکه‌های صداوسیما به ذکر خاطره‌ای از زمان ریاست بنیاد تعاون سپاه می‌پردازد. به گفته او قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، نزد او آمده و برای پرداخت حقوق «لشکر فاطمیون» درخواست کمک کرده است.

«لشکر فاطمیون» نیروهای افغانستانی تحت فرمان سپاه پاسداران هستند که در عملیات برون مرزی مانند سوریه حضور فعال دارند.

۰۷ مرداد، ۱۳۹۹

اجرای طرح «ناظر دو» برای مقابله با «بد حجابی» در فروشگاه‌ها


جانشین فرمانده نیروی انتظامی از اجرای طرح «ناظر دو» برای مقابله با «بدحجابی» در فروشگاه‌ها خبر داد.

قاسم رضایی گفت که طرح ناظر یک، مربوط به عدم رعایت حجاب در خودروهاست.

به گفته او، بر اساس این طرح، بار اول پیامک‌هایی به گوشی تلفن همراه فرد ارسال، بار دوم او احضار شده  و تعهد کتبی می‌دهد و برای بار سوم برخورد قضایی با افراد انجام می‌شود.

رضایی گفت که طرح ناظر دو برای مقابله با «بدحجابی» در فروشگاه‌ها اجرا می‌شود.

او توضیحات بیشتری درباره این طرح نداده است.

رضایی همچنین  از «رعایت عفاف و حجاب» به عنوان «مطالبه جدی شهروندان» نام برد و گفت مردم از آنچه «بدحجابی و پوشش عده اندکی» توصیف کرد «آزرده‌خاطر» هستند.

کیانوش جهانپور عزلش از سخنگویی وزارت بهداشت ایران را به انتقاد از چین مرتبط دانست


کیانوش جهانپورکیانوش جهانپور که پس از شیوع ویروس کرونا در ایران به عنوان سخنگوی وزارت بهداشت شناخته می‌شد، می‌گوید که توییت‎هایش در فضای مجازی و چالش او با سفیر چین می‌تواند بخشی از ماجرای عزل او از سخنگویی این وزارتخانه باشد.

او به روزنامه جام جم می‌گوید: “در نشست خبری به سوال خبرنگاران درباره این که چین به سرعت بیماری را کنترل کرده بود و آماری کمتر از کشورهای اروپایی داشت، جواب دادم که من خدشه‌ای به بخشی از آمار چین وارد می‎دانم”. او می‌گوید “بعد از پنج روز، چین آمار مرگ ومیر را تصحیح کرد و ۵۰ درصد آمار ووهان و ۳۵درصد آمار کل این کشور را افزایش داد”.

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، ۲۰ خرداد ماه امسال سیما سادات لاری را به عنوان سخنگوی وزارت بهداشت و درمان معرفی کرد و در حکم انتصابش نوشت “قبل از طرح موارد در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ضروری است هم آهنگی لازم با اینجانب به عمل آید”.

برخی نامه انتصاب سخنگوی جدید وزارت بهداشت را نشانه‌ای از نارضایتی وزیر بهداشت از آقای جهانپور به شمار آوردند.

سعید نمکی در حکم انتصاب سخنگوی جدید وزارت بهداشت از او خواسته بود "قبل از طرح موارد در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی" با او هماهنگ شودحق نشر عکسIRNA
سعید نمکی در حکم انتصاب سخنگوی جدید وزارت بهداشت از او خواسته بود “قبل از طرح موارد در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی” با او هماهنگ شود، سخنانی که به انتقاد از آقای جهانپور تعبیر شد

با این حال آقای جهانپور درباره فعالیت خود در شبکه‌های اجتماعی می‌گوید “نظرات شخصی من هیچ ربطی به سازمانی که در آن کار می‏کنم یا مسوولیتی که دارم، ندارد و نظرات من است و خواهد بود”. او در بخشی از این مصاحبه گفت “من حاضرم تمام مشاغلم را از دست بدهم اما در فضای مجازی باشم و فرصت گفت وگو با مردم را از دست ندهم”.

در آن زمان گفته می‌شد فشار محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری بر وزارت بهداشت یکی از دلایل برکناری آقای جهانپور بوده است. بعدتر کیانوش جهانپور درباره صحت این خبر گفت “هر کسی که بود، چه در وزارتخانه و چه خارج از آن، من برای او دعای خیر می‏کنم”.

کیانوش جهانپور درباره چین چه گفت؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی وقت وزارت بهداشت ایران فروردین ماه امسال در نشست خبری روزانه خود با اشاره به بروز همه گیری در ووهان چین، آمار منتشر شده درباره مرگ و میر این بیماری به وسیله مقام های چینی را “یک شوخی تلخ” عنوان کرد.

آقای جهانپور در سخنانی که در خبرگزاری ایرنا منتشر شد، گفت:‌ “به نظر می‌رسد آمارهای چین یک شوخی تلخ بود. زیرا بسیاری در همه جهان فکر کردند این بیماری مثل آنفلوآنزا است و مرگ و میر کمتری دارد. همه این موارد مبتنی بر گزارش‌هایی بود که از چین گزارش می‌شد… اگر در چین گفته می‌شود دو ماهه یک اپیدمی مهار شده، باید بیشتر درباره آن فکر کرد.”

آقای جهانپور کمی بعد در توییتر هم بر مواضع خود پافشاری کرد.

انتقاد تند سخنگوی سابق وزارت بهداشت ایران از عملکرد دولت چین در انتشار آمار علمی درباره همه‌گیری ویروس کرونای جدید با واکنش سفیر چین در تهران و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همراه شده است.

در آن زمان، چانگ هوا سفیر چین در واکنش به توییت آقای جهانپور در توییتی نوشت وزارت بهداشت چین هر روز کنفرانس خبری دارد و به شما پیشنهاد می‌کنم برای نتیجه‌گیری، اخبار آن را با دقت بخوانید.

در ادامه این جدل توییتری، آقای جهانپور هم پاسخ داد “وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم روزانه دو کنفرانس خبری، نشست تخصصی ساعت ۱۱:۳۰ و نشست سخنگو ساعت ۱۴:۳۰ هر روز با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار می‌کند که تقریبا کم نظیر هست و برای سفرای محترم و اصحاب رسانه در همه کشورها بویژه کشورهای دوست قابل استفاده خواهد بود”.

اما سفیر چین این اظهارات را هم بی‌پاسخ نگذاشت و نوشت “آقا عزیز، بنابراین امیدوارم که شما به حقایق و تلاشهای بزرگ مردم چین احترام بگذارید”.

نظرات متضاد سخنگویان وزارت بهداشت و وزارت خارجه ایران درباره چین

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز بدون اشاره به این سخنان،‌ بر لزوم قدردانی از اقدام های چین در رابطه با مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید کرده است.

آقای موسوی در توییتر نوشت:‌ “دولت و مردم چین پیشتاز مقابله با ویروس کرونا هستند و با سخاوت به کشور جهان کمک می کنند. شجاعت، تعهد و حرفه ای گری چین در مهار کووید- ۱۹ مستحق تقدیر است. در این شرایط سخت، ایران همواره ممنون چین است.”

در آن زمان چین مرگ ۳۳۳۱ نفر را در اثر ابتلا به ویروس کرونا تایید کرده بود. مقایسه آمار چین با ایتالیا، اسپانیا و آمریکا باعث شده بود برخی کارشناسان درباره صحت آمار چین تشکیک کرده بودند.

اواخر فروردین ماه امسال چین اعلام کرد شمار جانباختگان کرونا در ووهان، شهری که این ویروس اولین بار در آن دیده شد، پنجاه درصد بیشتر از آماری است که پیشتر اعلام شده بود. به گفته پکن، بعد از بازبینی آمار، شمار قربانیان در کل کشور حالا به حدود پنج هزار نفر رسیده است.

چین درباره چرایی این افزایش آمار گفته بود پنهانکاری نکرده است بلکه با پشت سر گذاشتن بحران توانسته آمار را بازبینی کند.

انتقاد آقای جهانپور از کوچک‌نمایی آمار قربانیان کرونا در چین در حالی مطرح می‌شد که حکومت ایران با اتهام‌های مشابهی مواجه بود. از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس ایران آمار واقعی را چند برابر آمار رسمی عنوان کرده بود.

تحقیقات مستقل بی‌بی‌سی نیز نشان‌ می‌دهد شمار واقعی جان‌باختگان بیش از آمارهای رسمی مورد تایید دولت است.

سیما لاری، سخنگوی وزارتخانه بهداشت ایران، اروز گفته است که شمار جان‌باختگان کرونا در ایران ۱۵ هزار و ۹۱۲ نفر و مجموع مبتلایان نیز به ۲۹۳ هزار و ۶۰۶ نفر رسیده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت ایران در شبانه‌روز گذشته ۲۱۲ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند و ۲ هزار و ۴۳۴ نفر مبتلا جدید نیز شناسایی شده است.

آمار روزانه کرونا در ایران نشانی از فروکش کردن موج تازه شیوع ندارد و ۲۵ استان ایران هم در وضعیت قرمز یا هشدار هستند که نشان می‌دهد اکثر مناطق ایران شرایط مناسبی ندارند. بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت ایران ۲۱۶ نفر در شبانه‌روز گذشته جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند.

از: بی بی سی


۰۶ مرداد، ۱۳۹۹

دفن زباله وسط جنگل مازندران/ شیرابه عامل بیماری پوستی حیوانات + فیلم

اندازه قلم متن
نمایشگر ویدیو
00:00
05:18

۲۰ سال است که زباله های شهرستان شیرگاه و ۳۰ روستای اطراف آن در منطقه مچه بن بخشی از جنگل‌های هیرکانی دپو می‌شود. این زباله‌ها رودخانه‌ای از شیرابه در دل جنگل هیرکانی به راه انداخته است.

عصر ایران؛ زینب رحیمی، حسن ظهوری ــ ۲۰ سال است که زباله های شهرستان شیرگاه و ۳۰ روستای اطراف آن در منطقه مچه بن بخشی از جنگل های هیرکانی دپو می شود. این زباله ها رودخانه ای از شیرابه در دل جنگل هیرکانی به راه انداخته که باعث خشک شدن درختان و انتشار آلاینده های سمی می شود. حیات وحش این منطقه هم در امان نیست. مردم محلی می گویند شغال ها و سگ ها گر گرفته اند یک نوع بیماری پوستی که موی ریخته و لکه های درشت قهوه ای روی بدن نشانه آن است.
حدود ۴۰۰۰ متر از جنگل های هیرکانی در منطقه مچه بن شیرگاه با مجوز سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به محل دپوی زباله تبدیل شده است که تاکنون پنج بار با بولدوزر و بیل مکانیکی این کوه زباله را در همانجا دفن می کنند. این دفن کمکی به کنترل شیرابه زباله ها نمی کند.
مدیران محلی به دنبال تجمیع زباله های شیرگاه و چند شهر اطراف هستند تا با کمک شهرداری های شهرهای هم جوار بتوانند فکری برای مدیریت زباله ها بکنند. تصمیمی که هنوز قدم عملیاتی برای آن برداشته نشده است. گزارش های میدانی حاکی از آن است که مافیای زباله یک دلیل مهم در عدم ساماندهی درست و دقیق زباله ها در بسیاری از شهرها از جمله شیرگاه است.‌ موضوعی که باید نهادهای نظارتی از جمله دادستانی مازندران برای بررسی جزییات و حل آن وارد میدان شود.

صدف خادم:‌ مبارزه، بدون حجاب


اندازه قلم متن

صدف خادم با مهیار منشی‌پور (راست)

در سال‌های گذشته بارها ورزشکاران عطای مسابقه برای ایران را به لقایش بخشیده‌اند

نام صدف خادم نخستین بار در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ در صدر اخبار قرار گرفت، وقتی که به عنوان اولین بوکسور زن ایرانی رسما پا به رینگ بوکس گذاشت و پس از تنها سه راند داور دستش را به عنوان برنده بالا برد.

صدف خادم اما نه در ایران، بلکه در فرانسه به رینگ رفت، چرا که در ایران زن‌ها نمی‌توانند بوکسور باشند، همان طور که نمی‌توانند برای تماشای فوتبال به استادیوم بروند.

چند روز بعد خبر رسید که خادم به دلیل «صدور حکم بازداشت» نمی‌تواند به ایران بازگردد. این در حالی است که او قرار بود به همراه مهیار منشی‌پور، قهرمان سابق بوکس که فرصت مسابقه را برای او فراهم آورده بود، به ایران بازگردد.

حال، نزدیک به دو سال بعد، صدف خادم در شهر رویان در جنوب غربی فرانسه با روزنامه بریتانیایی گاردین به مصاحبه نشسته و از زندگی کنونی‌اش و عشقش به ورزش بوکس گفته است.

صدف خادم که در سال ۹۸ برای اولین بار پا به رینگ بوکس گذاشت اکنون ۲۵ ساله است و در آرزوی دریافت مدال طلای المپیک سال ۲۰۲۴.

خادم اکنون تجربه ۱۳ مبارزه در رینگ را دارد که از این میان ۱۱ مسابقه را برده است. او اواخر اکتبر سال جاری در شهر پاریس دو مسابقه دیگر خواهد داشت که البته به دلیل همه‌گیری کرونا بدون تماشاگر برگزار خواهد شد.

او در مصاحبه خود از مهیار منشی‌پور به نیکی یاد کرده و می‌گوید که اولین بار در ایران پس از آن که فیلم مستندی درباره یک بوکسور زن هندی دیده به این ورزش علاقه‌مند شده است.

او می‌گوید که در ایران فدراسیون کشتی و کیک‌بوکسینگ و کارته و جودوی زنان هست، اما بوکس نه.

خادم در توصیف علاقه‌اش به بوکس می‌گوید: «بوکس سخت، ولی خوب است، درست مثل زندگی واقعی.»

صدف خادم تنها ورزشکاری نیست که کشور ایران فرصت استفاده از استعداد و توانایی‌اش را از دست داده است؛ به‌ویژه در سال‌های گذشته بارها ورزشکاران عطای مسابقه برای ایران را به لقایش بخشیده‌اند.

عده‌ای از این ورزشکاران به دلیل این که اجازه ندارند با اسرائیلی‌ها مسابقه بدهند ترجیح داده‌اند که کشور را ترک کنند و عده‌ای از ورزشکاران زن هم به دلیل حجاب.

در این میان تنها سر ایران بی‌کلاه می‌ماند، نه ورزشکاران.

خادم می‌گوید: «دوست دارم برای ایران مبارزه کنم، کشور مهم است، اما سر آخر تویی که قهرمان می‌شوی.»

۰۵ مرداد، ۱۳۹۹

اظهارات متناقض روحانی و سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در خوزستان، روحانی: عزاداری محرم حتی در مناطقی که وضعیت قرمز دارند، باید برگزار شود،آمار رسمی کرونا در ایران: ۱۹۵ نفر جان باختند؛ ۲۳۱۶ بیمار جدید

در حالی که رئیس‌جمهور ایران از پایان وضعیت قرمز شیوع کرونا در خوزستان به عنوان «خبر خوش» نام برده بود، سخنگوی وزارت بهداشت وضعیت خوزستان را قرمز اعلام کرد.

حسن روحانی خبر خروج خوزستان از وضعیت قرمز را صبح روز شنبه ۴ مرداد در جلسه ستاد ملی کرونا اعلام کرد و گفت علاوه بر استان خوزستان، استان‌های کرمانشاه و کردستان نیز از وضعیت قرمز خارج شده‌اند.

با این حال سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت امروز در گزارش روزانه خود درباره وضعیت کرونا گفت استان خوزستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد.

او بدون ارائه آمارهای مربوط به استان‌های مختلف از استان‌های مازندران، فارس، آذربایجان‌های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام، به عنوان دیگر استان‌هایی نام برده است که در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین از استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد، به عنوان استان‌هایی نام برد که در وضعیت هشدار قرار دارند.

مرگ ۱۹۵ نفر در یک روز

خانم لاری همچنین از مرگ ۱۹۵ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.

بدین ترتیب بر اساس آمار رسمی شمار قربانیان کرونا در ایران به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسیده است.

بر اساس گزارش سخنگوی وزارت بهداشت در طول ۲۴ ساعت گذشته، همچنین ۲۳۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران شناسایی شدند و با احتساب آنها تاکنون ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

از میان مبتلایان جدید، ۱۲۹۸ نفر، بیشتر آنها در بیمارستان‌های شهرهای مختلف کشور بستری شده‌اند.

بر اساس این گزارش، ۳۶۷۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در ایران نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران باوجود تردیدهای جدی نسبت به درستی آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور، کماکان به ارائه گزارش روزانه خود در این زمینه ادامه می‌دهند.

این در حالی است که منابع مستقل از مرگ چندبرابری مبتلایان نسبت به آمار رسمی خبر می‌دهند.

افزایش قابل توجه بیماران در تهران

خبرگزاری ایرنا نیز نوشته به علت افزایش قابل توجه مبتلایان به کرونا در تهران، علیرضا زالی، فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا در تهران خواستار دورکاری ۵۰ درصد کارمندان سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی این استان شده است.

آقای زالی در نامه‌ای به وزیر بهداشت، این درخواست را مطرح کرده و نوشته برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، باید «تردد در سطح شهر» کاهش یابد.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران به روال معمول از ارائه جزییات آمار مربوط به کرونا در استان‌های مختلف خودداری می‌کنند.

از: رادیو فردا

*****

روحانی: عزاداری محرم حتی در مناطقی که وضعیت قرمز دارند، باید برگزار شود

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران گفته است عزاداری محرم حتی در مناطقی که از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز هستند، باید برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که روز شنبه ۴ مرداد در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا سخن می‌گفت، با اشاره به بحث‌های مطرح درباره نحوه عزاداری در محرم گفت دوگانه سلامت یا عزاداری نداریم.

او از «فرهنگ عاشورایی» به عنوان عامل ایستادگی در مقابل «دشمن» یاد کرد و گفت تجربه برگزاری مراسم‌هی مذهبی ماه رمضان نشان داد که این مراسم‌ها «باعث شیوع کرونا» نبوده‌اند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در موج اول شیوع کرونا، دولت با اصرار بر نقش موثر تجمع مردم در مکان‌های مذهبی خواستار تعطیلی مراکز مذهبی مانند حرم امام رضا در مشهد و حرم معصومه در قم شد.

آقای روحانی در عین حال خواستار رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عزاداری در فضای باز شد و گفت باید زمان عزاداری‌ها محدود شود، چون «می‌تواند ما را با مشکل در زمینه شیوع کرونا مواجه کند».

در طول پنج ماه گذشته، موضوع فعالیت‌ مکان‌های مذهبی و برگزاری مراسم‌های مذهبی بارها محل مناقشه و بحث در ایران بوده است.

*****

در اوج پیک کرونا در کرمان هستیم/ کادر درمانی خسته شده‌ اند/ علت اصلی افزایش قیمت ماسک

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اعلام این مطلب که در حال حاضر در اوج پیک بیماری کرونا در استان کرمان هستیم، اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۹۶ بیمار در بیمارستان افضلی پور تا ساعت ۲۲ شب گذشته بستری شده اند.

به گزارش ایلنا، حمیدرضا رشیدی‌نژاد امروز چهارم مردادماه در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان کرمان با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط برخی از مراکز پزشکی گفت: مراکز خصوصی پزشکی (مطب‌ها، داروخانه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی) نیرو به اندازه کافی ندارند تا بتوانند ساماندهی مناسبی برای رعایت کامل پروتکل های بهداشتی داشته باشند اما در مجموع ما در موضوع رعایت دستورالعمل ها با کسی تعارف نداریم و در معاونت غذا و دارو یک تیم با چک لیست‌های مشخص و با نظارت نظام پزشکی به این حوزه رسیدگی خواهند کرد تا پروتکل‌های بهداشتی در این مراکز به صورت کامل رعایت شود.

وی با اعلام این مطلب که در حال حاضر در اوج پیک بیماری کرونا در استان کرمان هستیم، اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۹۶ بیمار در بیمارستان افضلی پور تا ساعت ۲۲ شب گذشته بستری شده‌اند که امیدواریم در دو الی سه هفته آینده روند ابتلا به کووید ۱۹ در استان کاهشی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به برگزاری مراسم دعای روز عرفه در کرمان بیان کرد: طبق مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا مقرر شد مراسم دعای روز عرفه در جوار مزار شهیدان و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود ضمن آنکه تاکید می شود این مراسم حتما در فضای باز برگزار شود.

رشیدی نژاد با اشاره به اینکه در اوج پیک بیماری کرونا در استان کرمان هستیم لذا باید اقدامات محدودیتی قائل شویم تا تهدیدی برای سلامت جامعه ایجاد نشود، به موضوع دسترسی مردم به ماسک هم اشاره کرد و گفت: توزیع و قیمت گذاری ماسک برعهده سازمان صنعت، معدن و تجارت و نظارت بر آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است. بنابراین هرچه تعداد مراکز توزیع بیشتر باشد، ماسک بیشتری در دسترس مردم خواهد بود ضمن آنکه افزایش اخیر قیمت ماسک نیز به علت افزایش قیمت پارچه است.

وی با بیان اینکه کادر درمانی خسته شده‌ و در حال جایگزین کردن آنها هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر با کمبود تخت و خدمات دهی از سوی کادر بیمارستانی روبرو نیستیم اما اگر مردم نسبت به کرونا و رعایت مسائل بهداشتی بی خیال باشند و توصیه‌های بهداشتی را جدی نگیرند قطعا تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ از ظرفیت بیمارستان‌های استان بیشتر خواهد شد و دیگر جوابگوی مراجعه کنندگان و ارائه خدمات مطلوب به آنها نخواهیم بود.

ارسلان میری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز در این جلسه عنوان کرد: براساس بخشنامه سازمانی، فروش ماسک خارج از داروخانه‌ها و مراکزی که دانشگاه علوم پزشکی اعلام می‌کند، ممنوع بوده و در  در حکم قاچاق و توزیع خارج از شبکه و تخلف محسوب می‌شود.

وی با اشاره به قیمت ماسک بیان کرد: هم اکنون ماسک‌های پزشکی در داروخانه های استان به قیمت ۲۳۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان عرضه می‌شود که طی مکاتبات صورت گرفته با سازمان صمت، درخواست ارزانتر شدن ماسک‌های پزشکی را داریم.

مهدی حسینی‌نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: هر تولید کننده بدون نیاز مجوز صنعت می‌تواند ماسک تولید کند به شرط اینکه در سامانه ثبت نام کنند که تاکنون ۱۶ واحد ثبت‌نام کرده‌اند و همچنین سپاه قول داده است که پارچه مورد نیاز این واحدها را تامین ‌کند.

شهناز اکملی آزاد شد

 شهناز اکملی، زندانی سیاسی و مادر مصطفی کریم بیگی از جان باختگان اعتراضات سال ۸۸ که اسفندماه ۹۸ از زندان اوین به مرخصی اعزام شد، امروز شنبه ۳ مرداد از آزادی زود هنگام خود مطلع شد و دیگر به زندان باز نخواهد گشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۳ مردادماه ۱۳۹۹، شهناز اکملی، زندانی سیاسی و مادر مصطفی کریم بیگی از جان باختگان اعتراضات سال ۸۸ از آزادی زود هنگام خود مطلع شد و دیگر به زندان باز نخواهد گشت.

خانم اکملی در تاریخ ۱۲ اسفند ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا و با بخشنامه رئیس قوه قضاییه به مرخصی اعزام شد.

شهناز اکملی در تاریخ ۶ بهمن ۹۵، توسط نیروهای وزارت اطلاعات در محل کار بازداشت و به منزل شخصی‌اش منتقل شد. ماموران وزارت اطلاعات پس از تفتیش منزل، کلیه وسائل شخصی مربوط به خانم اکملی را توقیف کردند و به همراه ایشان با خود بردند. این کنشگر مدنی و مادر دادخواه مورخ ۳۰ بهمن همان سال با تودیع قرار وثیقه بتا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

بر اساس حکم صادره در مرحله بدوی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، خانم اکملی به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شد. طی این حکم شهناز اکملی از هرگونه عضویت در فضای مجازی و عضویت در گروه ها و دسته جات سیاسی برای مدت نامعلومی منع شده است. این حکم همچنین خانم اکملی را ممنوع الخروج از کشور اعلام می کند.

حکم حبس و محرومیت شهناز اکملی اوایل مهرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شده بود. جلسه دادگاه با توجه به رویکرد تازه قوه قضاییه مبنی بر حذف الزامات ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری که با اذن رهبری و بر خلاف قانون صورت گرفته، بدون حضور متهم و وکیل و اخذ دفاعیات آنان اقدام به تائید رای کرد.

شهناز اکملی نهایتا روز چهارشنبه ۲۵ دیماه ۱۳۹۸ پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوره محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

۰۲ مرداد، ۱۳۹۹

مقام آموزش و پرورش: الزام دانش آموزان به پوشش مناسب در کلاس‌های مجازی

یک معلم در حال تدریس آنلاین (عکس از آرشیو)

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش سه‌شنبه گفت، از آنجا که کلاس‌های مجازی، هم کلاس رسمی محسوب می‌شوند، همه قواعد «باید» در کلاس‌های مجازی رعایت شود.

نورعلی عباسپور به برنامه« پیگیری شبکه خبر» گفت: بعلت اینکه کلاس های مجازی هم کلاس رسمی است و همه قواعد باید رعایت شود، پوشش نیز در ارتباط تصویری با پوشش مناسب باشد اما حتما الزامی به پوشیدن لباس فرم مدرسه نبوده است.

او اضافه کرد: « الزام پوشش مناسب به منظور حفظ روابط رسمی کلاس است که در ارتباط تصویری رعایت شود. »

در همین زمینه، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، روز یکشنبه گفت: «طبق برنامه ریزی‌های انجام شده و مجوز ستاد ملی کرونا به احتمال زیاد در سال تحصیلی جدید با احتساب روزهای پنجشنبه، نیمی از دانش آموزان روزهای زوج و نیم دیگر روزهای فرد به مدرسه خواهند رفت.»

محسن حاجی میرزایی همچنین گفته است: طبق برنامه سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریورماه امسال چه به صورت حضوری و غیرحضوری و یا ترکیبی از این دو آغاز خواهد شد و اگر در استانی وضعیت قرمز باشد از روش‌های دیگری استفاده خواهیم کرد.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، تاکنون دو میلیون و ۲۵۴ هزار و ۱۲۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، تاکنون دو میلیون و ۲۵۴ هزار و ۱۲۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه دوم مرداد اعلام کرد که تعداد قربانیان کرونا در کشور ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۱ نفر بوده است که تعداد مرگ‌ومیرها را به ۱۵ هزار و ۷۴ نفر رسانده است.

سیما سادات لاری همچنین از شناسایی دو هزار و ۶۲۱ نفر دیگر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا خبر داد که به گفته او، «دو هزار و چهار نفر» از آن‌ها در بخش‌های عادی و ویژه در بیمارستان‌های سراسر کشور بستری شده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران می‌گوید که سه هزار و ۶۰۷ نفر از مبتلایان «در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند».

او افزوده که در حال حاضر ۲۵ استان کشور در «وضعیت قرمز و هشدار» قرار دارند و در استان‌های فارس و خراسان رضوی تعداد بستری‌های ۲۴ ساعت گذشته «دو برابر روزهای قبل شده است».

آمارهای رسمی وزارت بهداشت ایران با تردیدهای جدی از سوی کارشناسان و حتی برخی از نمایندگان روبرو شده است که دلیل آن را «پنهانکاری» مقام‌ها و پایین بودن تست کرونا در کشور اعلام کرده‌اند.

۳۱ تیر، ۱۳۹۹

وزیر نفت: هیچ کشور خارجی حاضر به امضای قرارداد با ایران نیست

یژن زنگنه گفته است قرارداد اکتشاف میدان گازی فرزاد با طرف ایرانی به امضا رسیده، چرا که هیچ کشور خارجی حاضر به امضای قرارداد با ایران نیست. وزیر نفت ایران اعتراضات به قرارداد با چین را نیز شایعه و جنجال خوانده است.

    
Bijan Namdar Zangeneh (picture-alliance/AP Photo/R. Zak)

بیژن زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۳۰ تیر در حاشیه مراسم امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره قراردادهای جاری ایران با کشورهای خارجی توضیحاتی داد.

او در حالی که درباره قرارداد میدان فرزاد توضیح می‌داد گفت: «این قرارداد به زودی امضا می‌شود و تصمیمات اصلی آن گرفته شده است. قرارداد البته با هندی‌ها نیست و با طرف ایرانی به امضا می‌رسد زیرا در شرایط فعلی، هیچ کشور خارجی حاضر به امضای قرارداد در هیچ موضوعی نیست.»

میدان گازی فرزاد یکی از میادین گازی مشترک ایران و عربستان در خلیج فارس است. شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور اکتشاف این میدان، از اوایل دهه ۱۳۸۰ در حال مذاکره با کنسرسیومی از شرکت‌های هندی، پتروناس مالزی و نیکوی کانادا بود و در نهایت در اواخر دوره دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، ایران با طرف هندی وارد مذاکره شد؛ مذاکره‌ای که هنوز به سرانجام نرسیده است. ایران بارها از کندی هندی‌ها در این مذاکرات گلایه کرده است.

وزیر نفت ایران پیش‌تر نیز درباره شرایط تحریم گفته بود “با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته‌ایم”. زنگنه که بهمن ماه در نشست بررسی اقدامات شرکت نفت در سیل خوزستان و زلزله مسجد سلیمان صحبت می‌کرد به طور تلویحی از مردم سیل‌زده و زلزله‌زده خواست که چشمشان به کمک‌های دولتی نباشد چرا که “آهی در بساط نیست”.

بیژن زنگنه همچنین درباره قرارداد جنجالی ۲۵ ساله ایران و چین توضیحاتی داد و تاکید کرد که آنچه امضا شده تنها یک موافقت‌نامه کلی است. او گفت: «در مورد شایعاتی که مربوط به نفت می‌شود نیز نه چینی‌ها چنین چیزی خواستند و نه ما دادیم.»

قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین که خبر آن با عنوان “توافقنامه راهبردی ایران و چین” اعلام شد، بسیار مورد اعتراض قرار گرفته است. معترضان می‌گویند با این سند، اختیار نفت و گاز ایران به کل به چینی‌ها داده شده است. برخی نیز آن را “ترکمانچای چینی” خوانده‌اند.

وزیر نفت اما این اعتراضات را “شایعات” و “جنجالی” دانست که به گفته او “در خارج از کشور” به راه افتاده است و “برخی در داخل از آن پیروی کردند.”

زنگنه توضیحی درباره جزییات این قرارداد نداد و تنها گفت: «بر اساس این موافقت‌نامه، همکاری درازمدت با چین در صنعت نفت خواهیم داشت و با هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی حاضریم از این دست موافقت‌نامه‌ها امضا کنیم.»

به گفته او “حتی آمریکایی‌ها در شرایط تحریم از حضور در صنعت نفت ایران” منع نشده‌اند. وزیر نفت ایران تاکید کرد که بعد از امضا، این موافقت‌نامه باید به تصویب مجلس نیز برسد.

معاون وزارت بهداشت اظهارات روحانی درباره ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا را رد کرد

میزان ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ایران طی هفته‌های اخیر بار دیگر افزایش یافته و منجر به بازگشت شماری از محدودیت‌ها در برخی نقاط ایران شده است.

معاون وزارت بهداشت ایران با رد اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری اسلامی مبنی بر ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا، گفت که چنین موضوعی «صحت علمی» ندارد.

علیرضا رئیسی روز دوشنبه ۳۰ تیرماه در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی گفت: «در کل جهان کمی بیشتر از ۱۴ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند، بنابر این اعلام ابتلای ۲۵ میلیون نفر به ویروس کرونا پایه‌ علمی ندارد».

اظهارات این مقام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی واکنشی به سخنان روز ۲۸ تیرماه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، است که گفته بود بر اساس یک تحقیق انجام‌شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون «۲۵ میلیون ایرانی» به کرونا مبتلا شده و «۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر هم در معرض ابتلا به این ویروس خواهند بود».

این اظهارات آقای روحانی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت.

با آن‌که رئیس‌جمهوری ایران گفته بود این آمار را بر اساس یک تحقیق انجام شده از سوی وزارت بهداشت بیان می‌کند، با این حال معاون این وزارتخانه، درستی علمی این آمار را رد کرده است.

آقای رئیسی در عین حال گفته که تنها راه تشخیص بیماری کرونا، انجام تست مولکولی یا تشخیص عفونی است.

او تاکید کرده که اگر بر فرض ۲۵ میلیون نفر در ایران درگیر کرونا بوده باشند، باید «سه میلیون نفر» در بیمارستان‌ها بستری شده بودند.

به گفته معاون وزارت بهداشت، کل تخت‌های بیمارستانی ایران «۱۱۰ هزار عدد» است و اگر سه میلیون بستری می‌داشتیم، آنها باید در «خیابان‌ها» می‌خوابیدند.

میزان ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ایران طی هفته‌های اخیر بار دیگر افزایش یافته و منجر به بازگشت شماری از محدودیت‌ها در برخی نقاط ایران شده است.

محمدعلی محسنی‌بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری ایلنا گفته که وضعیت کرونا در ایران «پیچیده» شده و «روزانه به اندازه یک هواپیمای مسافربری جان افراد را می‌گیرد».

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که تعداد قربانیان کرونا در ایران طبق آمار رسمی به ۱۴ هزار و ۴۰۵ نفر و تعداد کل مبتلایان به کرونا نیز به ۲۷۶ هزار و ۲۰۲ نفر رسیده است.

با این حال، به دلیل عدم اعتماد به نظام اطلاع‌رسانی در ایران آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت درباره مبتلایان و مرگ‌ومیر ناشی از آن زیر سوال رفته است.

۳۰ تیر، ۱۳۹۹

کاهش ۷۰۰ هزار نفری زنان شاغل گواهی بر ناعادلانه بودن بازار کار/ نسبت زنان به مردان در بازار کار یک به ۶ شد

کاهش ۷۰۰ هزار نفری زنان شاغل گواهی بر ناعادلانه بودن بازار کار/ نسبت زنان به مردان در بازار کار یک به ۶ شد

یک کارشناس روابط کار و فعال حوزه زنان گفت: گزارش تازه مرکز آمار نشان می‌دهد زنان اولین گروهی هستند که در نوسانات اقتصادی شغل خود را از دست می‌دهند.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، گزارش مرکز آمار درباره وضعیت نیروی کار در بهار امسال نشان می‌دهد هر چند نرخ بیکاری کاهش یافته، اما با کاهش چشمگیر نرخ مشارکت اقتصادی تعداد زیادی شغل خود را از دست داده‌اند. به نسبت بهار سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از تعداد شاغلان کاسته شده که حدود ۷۰۰ هزار نفر از آنها زنان شاغل هستند. به این ترتیب زنان که در بهترین حالت ۲۰ درصد از شاغلان کل کشور هستند، در نتیجه رکود ناشی از شیوع کرونا در سیبل بیکاری قرار داشته‌اند.

مهناز قدیرزاده (کارشناس روابط کار و فعال حوزه زنان) در گفتگو با ایلنا گفت: آنطور که از گزارش مرکز آمار بر می‌آید در بهار امسال ۶۸۴ هزار ۷۷۳ نفر از تعداد زنان شاغل به نسبت بهار سال گذشته کم شده است. به خودی خود تعداد زنان شاغل در ایران به نسبت مردان کم است. زنان یک پنجم نیروی کار کشور هم نیستند و اکنون این میزان کمتر شده و تقریبا یک ششم جمعیت شاغل را زنان تشکیل می‌دهند.

او ادامه داد: مباحث زیادی درباره چرایی این اتفاق شده است. در یک کلام بازار شغل در ایران برای زنان عادلانه نیست و آنها به سختی می‌توانند کار پیدا کنند یا مهم‌تر از آن در بازار کار دوام بیاورند.

این کارشناس روابط کار با اشاره به کاهش چشمگیر تعداد زنان شاغل بیان کرد: اتفاقی که رخ داده خارج از روال معمول است. در گزارش مرکز آمار تاکید شده که شیوع کرونا دلیل کاهش مشارکت اقتصادی و کاهش تعداد شاغلان است، اما اینکه زنان بیشتر متاثر شوند نشان می‌دهد که در نوسانات اقتصادی زنان شاغل اولین گروهی هستند که در معرض بیکاری قرار می‌گیرند.

او توضیح داد: اگر روال منطقی را بررسی کنیم، وقتی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از تعداد شاغلان کم می‌شود باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر آنها زن باشند، اما این رقم حدودا سه برابر شده که اثبات کننده ناعادلانه بودن بازار کار برای زنان است.

او عنوان کرد: البته یک دلیل دیگر هم حساسیت بیشتر زنان به مراقبت از خود است. متعاقب شیوع کرونا دوره‌ای تقریبا کوتاه افراد مجاز به دورکاری شدند که البته همان زمان هم خیلی از کارفرمایان این را رعایت نکرده و نیروی کار خود را به محل کار فراخواندند. بعد از پایان قرنطینه هم که همه مجبور به کار حضوری شدند. زنان بیشتر از مردان در برابر چنین چیزی مقاومت کرده و ترجیح دادند خطر ابتلا به بیماری را به جان نخرند که در مواردی منجر به از دست رفتن شغل‌شان شد.

پدر پویا بختیاری به زندان بندرعباس منتقل شد’

رادر منوچهر بختیاری در یک پیام ویدیویی از انتقال او از زندان کیش به “بازداشتگاهی در بندرعباس” خبر داده است.

عموی پویا بختیاری گفت که “پس از چند روز دل‌نگرانی نسبت به وضعیت برادرش منوچهر،‌ با ستاد خبری وزارت اطلاعات تماس گرفته و خواستار روشن شدن وضعیت پدر یکی از کشته شدگان حوادث آبان‌ماه شدند.”

در این ویدیو برادر منوچهر بختیاری می‌گوید که پس از این تماس، از آنان دعوت می‌شود تا به دفتر وزارت اطلاعات مراجعه کنند.

به گفته وی آنان روز گذشته (جمعه ۲۷ تیر) به دفتر وزارت اطلاعات مراجعه می‌کنند و در آنجا “در خصوص چگونگی حال” منوچهر بختیاری سوال می‌پرسند که ماموران وزارت اطلاعات ایران به آنها می‌گویند: “منوچهر بختیاری از کیش به بازداشتگاهی در بندرعباس منتقل شده است”.

به گفته آقای بختیاری، ماموران وزارت اطلاعات به آنان اعلام کرده‌اند که “تا اطلاع ثانوی امکان برقراری هرگونه تماس تلفنی یا ملاقات حضوری” با منوچهر بختیاری وجود ندارد.

به گفته این عضو خانواده بختیاری، “منوچهر بختیاری فقط دادخواه خون به ناحق ریخته شده فرزندش پویا بختیاری” است.



هشدار: محتوای مربوط به طرف ثالث ممکن است شامل آگهی باشد
پایان پست یوتیوب شماره از BBC Persian

عموی پویا بختیاری در انتهای این پیام ویدیویی می‌گوید که خانواده بختیاری “خواستار آزادی برادرش” هستند.

پویا بختیاری، ۲۷ ساله روز شنبه ۲۵ آبان در جریان اعتراض‌ها در مهرشهر کرج با اصابت گلوله به سرش کشته شد.

پس از کشته شدن پویا بختیاری، خانواده او سکوت نکردند و طی گفتگوهای مکرر با رسانه های خارج از ایران به کشته شدن او اعتراض کردند و و پویا بختیاری تبدیل به یکی از نمادهای اعتراضات آبان‌ماه ایران شد.

والدین پویا بختیاری در ۳۰ آذر گفتند که همزمان با نزدیک شدن به چهلمین روز درگذشت پسرشان، از سوی وزارت اطلاعات احضار شده‌اند و به آنها گفته شده در صورت مخالفت با برگزاری مراسم در مکان مورد تایید وزارت اطلاعات اجازه برگزاری مراسم چهلم پویا را نخواهند داشت.

منوچهر بختیاری گفته بود که سه ساعت در وزارت اطلاعات بوده و او خواسته شده که مراسم چهلم پسرش را به دلیل “نبود امنیت لازم” در آرامستان بی‌بی‌سکینه کرج برگزار نکند.

در دوم دی ماه ۱۳۹۸ تعدادی از اعضای خانواده پویا بختیاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

یکی از نزدیکان خانواده بختیاری در آن زمان به بی‌بی‌سی فارسی گفت که علاوه بر پدر و مادر پویا بختیاری ۸ نفر دیگر از اعضای خانواده هم که مهمان آنها بوده‌اند، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از آن زمان تا به امروز همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

۲۹ تیر، ۱۳۹۹

ترکیه پروازهای خود به ایران را به دستور امیر قطر متوقف می کند

Rage in Iranian and Turkish media over banning flights to Iran
وزارت حمل و نقل روز یکشنبه گفت: به عنوان بخشی از اقدامات علیه شیوع تاج ویروس ، ترکیه پروازها به سمت ایران و خشم رسانه های ایرانی و ترکیه به دلیل ممنوعیت پرواز به ایران افغانستان را به حالت تعلیق درآورد.

از تاریخ 11 ژوئن ، هواپیمایی ترکیه به تدریج پروازهای بین المللی را از سر گرفت.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا ، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران ، رضا جعفرزاده ، تعلیق پرواز را تأیید کرده است.

رئیس جمهور ایران ، حسن روحانی روز شنبه گفت که این کروناویروس ممکن است 25 میلیون نفر در ایران را آلوده کرده باشد ، حتی اگر مقامات بهداشتی بعداً به دنبال پایین آوردن برآورد بودند.

ممنوعیت پرواز به ایران
این درست بعد از سفر امیر قطر به مخفیانه ترکیه صورت می گیرد. منابع ویژه گفته اند که تمیم بودجه قطر را به اقتصاد ترکیه پیوند داده است. نجات آن در مقابل كرونا با توقف پرواز به ايران كه دليل اصلي تصميم آن است.

بسیاری از حساب های رسانه های اجتماعی ترکیه و ایران در حال بحث در مورد این موضوع هستند.

این تصمیم افکار عمومی ترکیه و ایران را نیز عصبانی کرد. زیرا این بدان معنی است که قطر قدرت بیش از حد دولت ترکیه را در اختیار دارد. همچنین این بدان معناست که علیرغم هرچه که اتحاد 3 کشوره طی کرده است ، اختلافات هنوز هم وجود دارد. ترکیه برای تقویت اقتصاد در حال سقوط به شدت به قطر نیاز دارد. و ظاهراً قطر در همه اینها دست برتر را دارد. بیایید صبر کنیم و ببینیم که چگونه این اتفاق می افتد.

#اعدام_نکنید و سرریز چهل سال جنایت

تا ظهر روز جمعه، ۲۷ تیر، هشتگ «اعدام نکنید» نزدیک به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بار توئیت یا بازتوئیت شده و این روند همچنان ادامه دارد

تا ظهر روز جمعه، ۲۷ تیر، هشتگ «اعدام نکنید» نزدیک به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بار توئیت یا بازتوئیت شده و این روند همچنان ادامه دارد

رادیو فردا – ادامه موج گسترده اعتراضات مجازی با هشتگ «اعدام نکنید» در توئیتر فارسی، به یادآوری قتل‌ها و اعدام‌ها و شکنجه‌ها و حوادثی رسیده که طی چهار دهه گذشته در تاریخ جمهوری اسلامی به‌عنوان «جنایات حکومت» ثبت شده است.

کاربران ایرانی توئیتر که از سه روز پیش در واکنش به انتشار خبر تأیید حکم اعدام برای سه معترض آبان ۹۸، طوفانی توئیتری با هشتگ «اعدام نکنید» راه انداختند، به استفاده از این هشتگ همچنان ادامه داده‌اند و از پنجشنبه، ۲۶ تیر، به یادآوری مورد به موردِ قتل‌ها، اعدام‌ها و حوادث دور و نزدیکی پرداخته‌اند که جمهوری اسلامی در روند سرکوب مخالفان و معترضان طی چهار دهه گذشته مرتکب شده است.

تا ظهر روز جمعه، ۲۷ تیر، هشتگ «اعدام نکنید» در کنار هشتگ‌های مشابه با آن نزدیک به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بار توئیت یا بازتوئیت شده و این روند همچنان ادامه دارد.

در موج تازه پیام‌های توئیتری با هشتگ «اعدام نکنید»، نخست پای یادآوری کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ به میان آمد و به‌تدریج کاربران با گرایش‌های گوناگون سیاسی ورق به ورق عقب‌تر رفتند تا قربانیان سال ۸۸ و قتل‌های زنجیره‌ای و اعدام‌های دهه شصت و قربانیان اقلیت‌های قومی و مذهبی و حتی نقش حکومت در قربانی شدن هزاران «شهید» جنگ ایران و عراق.

نکته حائز اهمیت این‌که همان‌گونه که در طوفان توئیتریِ «اعدام نکنید» می‌شد انواع گرایش‌ها و علقه‌های سیاسی را در میان چند صد هزار کاربر مشارکت‌کننده دید، در ادامه این موج که اصطلاحاً به ژانرِ «برای، به‌خاطر، و به‌جای…» معروف شده نیز به‌وضوح می‌توان انواعی از مردم را دید که هرکس «برای» یا «به‌جای» ستمدیده‌‌، زندانی یا کشته‌ای هشتگ «اعدام نکنید» می‌زند.

شمار این پیام‌ها بسیار بیشتر از حدی است که بتوان شماری قابل‌توجه از آن‌ها را بازگو کرد، اما در ادامه تعدادی محدود از این پیام‌ها را ‌به‌عنوان نمونه‌هایی از این «ژانر توئیتری» همراه با اشاراتی درباره واقعیت‌های تاریخی آن‌ها می‌توانید بخوانید.

در جریان سرنگون شدن پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین در بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸ توسط پدافند موشکی سپاه پاسداران، ۱۴۶ شهروند ایرانی، ۶۱ شهروند کانادایی که عمدتاً تابعیت دوگانه داشتند، ۱۱ شهروند اوکراینی، و نیز شهروندانی از افغانستان، سوئد و بریتانیا کشته شدند.

در جریان قتل‌های زنجیره‌ای، روز ۱۸ آذر ۷۷ محمدجعفر پوینده، مترجم و از فعال‌ترین اعضای کانون نویسندگان ایران، ناپدید شد و پس از مدتی جسدش پیدا شد. در این ماجرا شماری از روشنفکران و نویسندگان و فعالان مدنی و سیاسی به دست نیروهای وزارت اطلاعات کشته شدند، اما جمهوری اسلامی نهایتاً تنها مسئولیت قتل چند تن را به عهده گرفت و همان را نیز به «نیروهای خودسر» منتسب کرد.

داریوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران و همسرش، پروانه اسکندری، در اول آذرماه سال ۱۳۷۷ در منزل‌شان بر اثر ضربات چاقو به دست شماری از اعضای وزارت اطلاعات کشته شدند.

سیامک پورزند روزنامه‌نگار سرشناسی بود که پس از چند سال حبس به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و جاسوسی» و سپس حبس خانگی، در اریبهشت سال ۱۳۹۰ در ۸۰ سالگی با پریدن از طبقه ششم آپارتمان محل اقامتش به زندگی خود پایان داد.

علیرضا رجایی، از نیروهای ملی مذهبی، در اردیبهشت ۱۳۹۰ زندانی شد و پس از تحمل شش سال حبس، در نتیجه ابتلا به سرطان که در دوران حبس برای او پیش آمد، بخشی از فک و چشم راستش تخلیه شد.

زهرا کاظمی، عکاس خبری ایرانی-کانادایی، به دلیل عکس گرفتن از فضای بیرون زندان اوین در سال ۸۸ دستگیر و در زندان بر اثر ضربه مغزی درگذشت. گفته می‌شود قاضی مرتضوی، دادستان وقت تهران، در مرگ او نقش مستقیم داشته است.

مصطفی کریم‌بیگی، امیر ارشد تاجمیر، رامین رمضانی، اشکان سهرابی و محسن روح‌الامینی از کشته‌شدگان اعتراضات انتخاباتی ۸۸ بودند و ستار بهشتی کارگر وبلاگ‌نویس معترضی بود که در بازداشتگاه پلیس بر اثر شکنجه کشته شد.

عباس‌علی منشی رودسری یکی از چند هزار اعدامی سال ۶۷ در زندان‌های جمهوری اسلامی است که در گورستان خاوران قبری بی نام و نشان دارد و همسرش به‌جای او و پسرشان نوشته است «اعدام نکنید».

سعید زینالی ۲۱ سال پیش، هنگامی که ۲۲ ساله بود، پس از حمله مأموران امنیتی به کوی دانشگاه در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ در حضور مادرش در خانه‌ بازداشت شد و خانواده‌اش از سرنوشت او خبر ندارند و مقام‌های قضایی و امنیتی هیچ اطلاعاتی در این زمینه نمی‌دهند. مادرش پیش از این گفته بود که بازجو‌ها گفته‌اند «دنبال دو تا پاره استخوان مى‌گردید؟ ما دیگر چیزى نداریم به شما بدهیم.»

فرزاد کمانگر، معلم کردی که در اردیبهشت ۱۳۸۹ اعدام شد، یکی از شمار زیادی از فعالان مدنی و سیاسی کردستان است که طی چند دهه اخیر با اتهامات گوناگون حبس یا اعدام شده‌اند. وکیل قانونی فرزاد کمانگر نیز پس از او در دادگاه انقلاب به یک سال و نیم حبس و ۱۰ سال ممنوعیت از وکالت محکوم شد.

بهاییان در ایران در طول چهار دهه گذشته همواره تحت فشار و آزار و اذیت بوده‌اند، جاسوس و دشمن خوانده شده‌اند، از حق تحصیل و کسب‌وکار رسمی محروم بوده‌اند و شمار زیادی از آنان با اتهامات گوناگون زندانی شده‌اند.

آمارهای رسمی از کشته و مفقود شدن ۱۷ هزار رزمنده ایرانی فقط در دو عملیات کربلای چهار و پنج و مجروح شدن ۲۶ هزار نفر دیگر در این عملیات‌ها حکایت می‌کند. ۴۳ هزار کشته و مجروح فقط. در دی ماه ۱۳۶۵. دو سال پیش، محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ ایران و عراق، عملیات شکست‌خورده کربلای چهار را «عملیات فریب» نامید.

محمدرضا ثلاث یکی از دراویش گنابادی بود که در تجمع دراویش در بهار ۹۷ در تهران بازداشت و متهم شد که سه مأمور پلیس را با اتوبوس زیر گرفته و سرانجام ۲۸ خرداد ۹۷ اعدام شد. پس از اجرای حکم اعدام ثلاث، وکیل مدافع او نیز پس از آن‌که اعلام کرد قصد دارد «اسناد بی‌گناهی» موکلش را منتشر کند، بازداشت و بعد از مدتی آزاد شد. او پیش از آن اعلام کرده بود که موکلش سه ساعت پیش از این حادثه بازداشت شده بود.

در ماجرای ترور میکونوس که در سال ۱۹۹۲ در آلمان انجام شد، شماری از سران اپوزیسیون کُرد، ازجمله صادق شرفکندی، دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، به‌دست عوامل جمهوری اسلامی به قتل رسیدند.

کاظم دارابی که به جرم دست داشتن در این ترور، پانزده سال در آلمان زندانی بود، پس از بازگشت به ایران کتاب خاطراتش را منتشر کرد و جایزه «کتاب سال» جمهوری اسلامی را به او دادند.

جنگ ۹ ساله سوریه (۲۰۱۱-۲۰۲۰) بزرگ‌ترین عملیات نظامی سپاه پاسداران در خارج از مرزهای ایران بوده که علاوه‌بر تحمیل هزینه ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلاری بر ایران، باعث کشته و مجروح شدن صدها هزار نفر، آواره شدن میلیون‌ها نفر دیگر و نقض گسترده حقوق بشر در این جنگ و تشدید حس منفی نسبت به ایران در منطقه به‌ویژه جهان عرب شد.

این‌ها نمونه‌هایی معدود از بی‌شمار توئیتی است که در این ژانرِ به‌خصوص و در ادامهٔ طوفان توئیتری با هشتگ «اعدام نکنید» در شبکه‌های اجتماعی نشر و بازنشر شده است.

کاربری با نام «نگارو» در واکنش به انبوه این توئیت‌های گوناگون نوشت: «توئیتر شده مثل این‌که چاه فاضلاب بالا بزنه! تمام کثافت‌تون یکجا زده بالا و تمومی نداره.»

از: رادیو فردا