۰۸ اسفند، ۱۴۰۰

ادامه بلاتکلیفی دانشجویان ایرانی در پناهگاه‌های اوکراین


ادامه بلاتکلیفی دانشجویان ایرانی در پناهگاه‌های اوکراین

در پی حمله نظامی روسیه به کشور اوکراین بیش از ۱۴۰۰ دانشجوی ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه اوکراین همچنان در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند و پس از گذشت سه روز از آغاز این حمله نظامی، هنوز و علی رغم اظهارنظرهای مسئولان مربوطه، اقدام عملی برای خروج این دانشجویان از شرایط جنگی و انتقال به کشور صورت نگرفته است.

به گزارش ایسنا، در پی حمله نظامی روسیه به کشور اوکراین و آوارگی مردم و غیرنظامیان این کشور، تعدادی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های اوکراین نیز در شرایط بلاتکلیف و نگران کننده‌ای قرار دارند و هنوز با گذشت سه روز از شرایط جنگی این کشور، تصمیم شفاف و اقدام عملی از سوی مسئولان کشورمان برای تعیین تکلیف وضعیت این دانشجویان اتخاذ نشده و علی رغم اظهار نظرها و قول‌های مسئولان مبنی بر تلاش برای خروج دانشجویان و رساندن آنها به مرزهای غربی اوکراین، همچنان این اقدام عملی نشده است.

در همین رابطه به تازگی یکی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه اوکراین با انتشار ویدئویی، گزارشی از شرایط دانشجویان ایرانی در اوکراین ارائه داد و در همین رابطه گفت: تصور می‌کنیم مسئولان وزارت خارجه برای دانشجویان ایرانی اقدامی را انجام نداده‌اند و ما با حمله نظامی روسیه، به پناهگاهی که از دوره شوروی در اوکراین باقیمانده است، آمده‌ایم.

وی در ادامه تاکید کرد: تنها راه خروج دانشجویان ایرانی این است که مسئولان کشورمان هماهنگی‌های لازم برای انتقال دانشجویان از مسیر زمینی به مرز غربی کشور اوکراین انجام داده و در آنجا برای این دانشجویان ویزای یک روزه گرفته بگیرند تا پس از یک روز ما بتوانیم به کشورمان برگردیم.

یکی دیگر از دانشجویان دختر ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های اوکراین نیز با تاکید بر اینکه در شرایط کاملا بلاتکلیفی به سر می‌بریم و نمی‌دانیم باید چه کار کنیم، گفت: ما از لحاظ تهیه مواد غذایی با مشکل جدی مواجه هستیم و هیچ مواد غذایی در اوکراین پیدا نمی‌شود و ذخیره آذوقه غذایی ما نیز تمام شده است و در بیرون هم این مواد غذایی در دسترس نیست.

وی تاکید کرده که تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی در حال حاضر به این پناهگاه، پناه آورده‌اند.

ادامه بلاتکلیفی دانشجویان ایرانی در پناهگاه های اوکراین

این دانشجو تاکید کرد: همه شهروندان اوکراینی تلاش می‌کنند از شرایط به وجود آمده فرار کنند اما اینکه مقصد کجا هست؟ مشخص نیست! و ما در شرایط نگران کننده‌ای هستیم و اصلا نمی‌دانیم چه تصمیمی باید گرفته شود.

این دانشجوی ایرانی با بیان اینکه جای امنی در اوکراین وجود ندارد، گفت: در همه نقاط درگیری وجود دارد و نمی‌شود گفت یک جای امن وجود دارد. اگر هم بخواهیم با استفاده از تاکسی در کنار دوستانمان قرار بگیریم هزینه کرایه آن حدود ۱۰ برابر شده است.

در همین زمینه “علی” یکی دیگر از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین در خصوص شرایط دانشجویان ایرانی، تاکید کرد: در این کشور جنگ و نا امنی ایجاد شده است و تمامی کشورها اعم از کشورهای فقیر و غنی، اتباع خود را از حدود یک ماه پیش از اوکراین خارج کرده اند. ما که در شرایط جنگ قرار داریم و امنیتی هم وجود ندارد هنوز اعلام می‌کنند که می‌خواهند پروازهایی برای انتقال ما در نظر بگیرند. در حالیکه اگر همه این پروازها در نظر گرفته شود باند و فرودگاهی باقی نمانده است که بخواهیم از طریق هوایی منتقل شویم!

وی در ادامه تاکید کرد: در این کشور مواد غذایی و بنزین وجود ندارد و حتی حمل سلاح گرم برای شهروندان اوکراینی مجاز اعلام شده است. متاسفانه ما هم باید نگران جنگ باشیم و هم نگران اینکه مورد حمله مسلحانه قرار نگیریم.

به گزارش ایسنا، پس از انتشار ویدئوی انتقادی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در کشور اوکراین، “منوچهر مرادی” سفیر ایران در اوکراین در بین دانشجویان ایرانی که در پناهگاه به سر می‌بردند حاضر شد و گفت: امروز هیچ جای کی‌یف امن نیست و عده‌ای به من توصیه کردند که دانشجویان را به سفارت ایران منتقل کنیم در حالیکه حتی این سفارت نیز به دلیل اینکه نزدیک چند نهاد جدی دولتی قرار دارد امن نیست و هر دولت اشغالگری که جایی را اشغال کند نهایتاً نقطه آخر که بیشترین مقاومت‌ها صورت می‌گیرد در همان مکانی است که نهادهای مهم قرار دارند.

ادامه بلاتکلیفی دانشجویان ایرانی در پناهگاه های اوکراین

سفیر ایران در اوکراین تاکید کرد: ما در سفارت ایران حسینیه‌ای بزرگی در اختیار داریم که امکان انتقال تمامی دانشجویان به آن وجود دارد، اما همانطور که عنوان کردم این سفارتخانه امن نیست و ما حتی خانواده‌های خودمان را نیز که هنوز در کی‌یف حضور دارند به سفارت انتقال ندادیم.

وی همچنین تاکید کرد: من هم از یکی از خوابگاه‌های ایرانی دانشجویان ایران، علی رغم همه محدودیت‌ها و حکومت نظامی که وجود دارد، بازدید کردم و تمام تلاش ما این است که از این شرایط جان سالم به در ببریم و دولت ایران و وزارت خارجه رایزنی‌های خود را با کشورهای همسایه برای انتقال این دانشجویان انجام می دهند.