مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از افزایش عوارض قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات پس از ۵۳ سال خبر داد.
اصغر احمدی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اصلاح ماده ۱۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع اظهار کرد: بر اساس این ماده قانونی برای قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات عوارضی تعیین شده است اما این قانون در سال ۱۳۴۶ تدوین شده بود و متاسفانه بند مرتبط با اخذ عوارض آن تاکنون اصلاح یا بهروز رسانی نشده بود.
وی با بیان اینکه از اینرو مبالغی که در ماده ۱۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع پیشبینی شده بود ارزش چشمگیری نداشت، تصریح کرد: اخیرا هیات وزیران به استناد ماده ۶۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب سال ۱۳۸۰ – عوارض قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات را اصلاح کرده است.
به گفته مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بر این اساس عوارض مرتبط با قطع درختان رده یک – که در قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع به آنها اشاره شده است، ازجمله ارس، شمشاد، سرخدار، گردو، زربین و آزاد در مستثنیات به ازای هر متر مکعب یک میلیون و چهارصد هزار ریال تعیین شده است.
احمدی ادامه داد: از سویی دیگر افراد برای قطع درختان رده دو در قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع ازجمله راش، بلوط، زبان گنجشک، ملچ، افرا، شیردار، آلوکک، توسکا و نمدار در اراضی و مستثنیات خود به ازای هر متر مکعب باید مبلغ یک میلیون و ۱۷۲ هزار ریال را بهعنوان عوارض به دولت پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: برای قطع درختان رده سه ازجمله اوجا، سفیدپلت، کلهو، ممرز و… عوارض تعیین شده به ازای هر مترمکعب ۷۰۰ هزار ریال است.