۱۰ خرداد، ۱۴۰۰

سندیکای هفت تپه: سیل های ویرانگر و خشکسالی های طاقت فرسا در تنها پنج سال! چرا؟

 تهدید شغل ۵ هزار کارگر هفت تپه/ آبرسانی مزارع نیشکر هفت تپه به نصف کاهش  یافته است/ نگرانی کارگران از بی برنامگی | خبرگزاری بین المللی شفقنا

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه:

در ایران امروز گاها متاسفانه شاهد فراموشی های جمعی می‌شویم و این به دلیل زیادی مشکلات و فجایع است که پشت سر هم و بدون وقفه اتفاق می‌افتد. مرگ ها و فجایع اجتماعی و انسانی در ایران آنچنان زیاد است که یک اتفاق فاجعه بار در عرض نهایتا یک هفته کاملا از اذهان عمومی حذف شده و اتفاقات جدید جایگزین می‌گردد.

در سال ۱۳۹۵ بود که به دلیل افزایش کمیت سد دز، آب این سد بر مردم خوزستان باز شد و شهر ها و روستاها کاملا زیر آب رفت. یادمان هست؟ برای مثال در هفت تپه همان سال مردم روستای آلبوحمدان مجبور به ترک خانه های خود شدند! ۲ سال پیش ۱۳۹۸ بود که باز هم به دلیل پر شدن سدهای استان، آب بر روی مردم گشوده شد و اینبار فاجعه ای عمیقتر گریبانگیر مردم خوزستان و حتی لرستان هم شد.

اما چرا در طی ۵ سال سیل های انسانی اتفاق می‌افتد و دقیقا با فاصله کمی بعد از این ها، اعلام وجود یک خشکسالی کشنده مردم ما را غافلگیر می‌کند؟! و چنان منطقی در رسانه های خود تبلیغ می‌کنند که واقعا خود را از تمام تقصیرها مبرا کرده و منتظر رحمت الهی هستند!

کسانی که خود عامل این فجایع هستند حال در مقام زاهد و سالک و مسئول دلسوز ظاهر شده، دست به دعا برای نزول رحمت الهی در زیر آسمان قرار می‌گیرند. یک سال سیل های ویرانگر به جان مردم می اندازند و سال بعد از آن اعلام خشکسالی می‌کنند. چرا همان سال پر باران تدبیر ذخیره آب انجام نگرفت؟ اگر سدها ضعیف هستند، چرا تقویت و تعمیر نمی‌شوند؟ مردم خوزستان را عملا خواستند بشورند و به خلیج فارس بیاندازند و این کار را هم کردند! چرا تالاب های خوزستان خشک شده اما از تخریب جنگل ها و از بین رفتن حیات در استان صحبت می‌شود در حالی که آب را عمدا بر مردم بسته اند؟!

مهاجرت اجباری روستانشینان سیستان و بلوچستان/«تا شکم بچه‌هامان خالی نماند»

 ۴۰ تا ۵۰ درصد روستاها در حال تخلیه هستند. بدون حل مشکلات مبدا این مهاجرت‌ها نمی‌توان جلوی این پدیده را گرفت.

عصر ایران – همشهری در گزارش میدانی و تحلیلی به تاثیر خشکسالی و بی‌آبی در روستاهای سیستان و بلوچستان پرداخت که به مهاجرت بخش جالب توجهی از جمعیت این مناطق به شهرهایی چون تهران، زاهدان و چابهار منجر شده است.

خشکسالی

مریم لطفی در این گزارش نوشت: زمین خشک است، آسمان خشک است، مانند دهان کودکان، زنان و مردان سیستانی و بلوچ. تیغ تیز خشکسالی گلوی مردم را می‌فشارد. هامون انگار سال‌های سال است که رد آب و تازگی به‌خود ندیده است. قایق‌ها به خشکی نشسته‌اند و شبیه شوخی نازیبایی در اطراف صحرای دریا رها شده‌اند. بعضی از پیرزن‌ها و پیرمردهای روستای خراشادی در بخش تیمورآباد شهرستان هامون، بی‌حوصله در سایه کم‌جان جلوی خانه‌هایشان کز کرده‌اند و با چشم‌های سرخ، سرخ از داغی آفتاب، غریبه‌ها را می‌پایند.

انگار در روستا گرد پیری پاشیده‌اند و هیچ نشانی از جوان‌ها نیست. جوان‌ها ترک دیار کرده‌اند و به امید آینده روشن‌تر راهی شهرهای دور و دراز شده‌اند. جوان‌ها پشت کرده‌اند به خشکسالی، به بی‌آبی و به بیکاری و رنج این روزها که میراث سرزمین آباء و اجدادی‌شان است. حاجی بابا پیرمرد ۷۸ ساله‌ای است که به زحمت فارسی حرف می‌زند. دست‌هایش را سایه‌بان چشم‌های سرخش می‌کند و زمین‌های دور را نشان می‌دهد. زمین‌هایی که روزگاری، آباد بودند و حالا چند سالی می‌شود که برکت از آنها رفته است.

حاجی بابا ترجیع‌بند حرف‌هایش یک جمله است: «واقعا مشکل است.» هرچه می‌گوید غصه‌اش می‌گیرد و بعد این جمله را تکرار می‌کند: «۲۰ روز است پسرم با زن و بچه‌اش رفته تهران. توی یک گاوداری جا گرفته و مثلا قرار بود همانجا کار کند. شیر بدوشد و نظافت کند، اما تا الان بیکار بوده است. من پول قرض می‌کنم و برایش می‌فرستم تا وقتی کار گیرش بیفتد. واقعا زندگی مشکل است. نه می‌شود صیادی کرد، نه کشاورزی. آب نیست و زمین‌ها همه خشک شده‌اند. با بیکاری و بدبختی با زن و بچه روزگار می‌گذرانیم. در سیستان زندگی واقعا مشکل است. آب هم به ما نمی‌دهند. لوله‎‌کشی کرده‌اند، اما آب نیست. زمین‌های کشاورزی‌مان کامل خشک شده، واقعا مشکل است.»

۰۹ خرداد، ۱۴۰۰

بانک مرکزی: رشد ۷۰ درصدی قیمت خانه در تهران طی یک سال

 

تصویری هوایی از تهران

تصویری هوایی از تهران

آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران نشان می‌دهد متوسط قیمت خانه در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه پارسال نزدیک ۷۰ درصد رشد داشته و شمار معاملات مسکن نیز ۶۵ درصد کاهش داشته است.

متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در اردیبهشت امسال به ۲۸.۸ میلیون تومان رسیده است. البته قیمت مسکن در این ماه نسبت به فروردین ۱.۸ درصد افت داشته است.

پارسال در اردیبهشت ماه ۱۱ هزار و ۳۱۰ واحد مسکن در تهران خرید و فروش شده بود، اما امسال این رقم دو هزار و ۹۴ واحد شده است.

افت چشمگیر معاملات مسکن در اردیبهشت ماه در حالی است که گزارش اخیر مرکز آمار ترکیه نشان می‌دهد خرید مسکن توسط ایرانی‌ها در این کشور در چهار ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ به رغم بسته بودن مرزها به خاطر شیوع کرونا نسبت به دور مشابه سال گذشته ۷ درصد داشته و نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۹ تقریبا دو برابر و نسبت به چهار ماه ابتدایی ۲۰۱۸ بیش از ۵ برابر شده است.

در فاصله ژانویه تا آوریل امسال ۲ هزار و ۱۵۶ مسکن در ترکیه به ایرانی‌ها فروخته شده و شهروندان ایران بیشترین میزان خرید خانه در ترکیه را میان کشورهای دیگر داشته‌اند.

خبرگزاری فارس همچنین درباره افت قیمت مسکن در اردیبهشت نسبت به فروردین امسال گزارش داده که قانون مالیات بر خانه‌های خالی بهای مسکن را نزولی کرده است.

اسفند ماه پارسال نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان امور مالیاتی را مکلف به تعیین تکلیف اخذ مالیات از خانه‌های خالی تا پایان دی‌ سال ۱۴۰۰ کردند.

۰۸ خرداد، ۱۴۰۰

خانواده سیامک و باقر نمازی نسبت به وضعیت سلامتی آنها در زندان ایران هشدار دادند

 



بابک نمازی، فرزند باقر نمازی و برادر سیامک نمازی، شهروندان آمریکایی زندانی در ایران، با اشاره به اینکه پدر و برادرش شش سال است که در زندان در معرض انواع شکنجه هستند، ابراز نگرانی کرده و نسبت به وضعیت سلامتی آنها در زندان ایران هشدار دادند.

بابک نمازی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان گفت: «شک ندارم که سیامک و پدرم نمی‌توانند دوام بیاورند. سیامک این را بارها گفته است. مگر یک انسان چطور می‌تواند پس از اینکه شش سال مدام در معرض بدرفتاری و شکنجه بوده دوام بیاورد.»

او افزود: «سیامک در زندان کتک خورده، به او تپانچه برقی زده‌اند، دست و پایش را بسته‌اند و به بدنش سیم وصل کرده و تهدید کرده‌اند او را به برق وصل می‌کنند.»

بابک نمازی به واشینگتن سفر کرده تا با نمایندگان کنگره و مقام‌های وزارت خارجه درباره آزادی اعضای خانواده‌اش مشورت کند. او همچنین تقاضا کرده با رییس‌جمهوری آمریکا دیدار کند، اما کاخ سفید با این تقاضا موافقت نکرده است.

بابک نمازی گفت: «از جو بایدن انتظار دارم خود را برای تصمیم‌گیری‌های سخت آماده کند و شجاعانه تصمیم بگیرد.»

باقر نمازی از مقام‌های سابق یونیسف که سال ۹۵ برای پی‌گیری وضعیت فرزندش به ایران رفته بود، بازداشت شد. فرزند او، سیامک نمازی، در مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شده بود.

سپس این دو به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ده سال زندان محکوم شدند؛ اتهامی که از سوی آنان رد شده است.

نرگس محمدی: تعرض جنسی بخشی از برنامه بازجویان برای شکستن زندانیان زن است

 


نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در اتاقی در کلاب‌هاوس درباره آزار و اذیت زندانیان زن با اشاره به تجربه خودش گفت: «رییس زندان به من حمله‌ کرد، تعرض‌ها و توهین‌ها خشن‌تر شد، مقاومت می‌کردم و آنها من را می‌کشیدند و هل می‌دادند. میخواستند من را به اجبار سوار ماشین کنند، بر زمین نشستم، رییس زندان من را بلند کرد و به سوی ماشین پرت کرد. سرم داخل ماشین بود و پایین تنمه‌ام بیرون بود، وقیحانه پایین تنه من را گرفت و هل داد داخل ماشین. روی ساق پایم نشست. رئیس زندان بعد از ضرب و شتم و توهین، سرش را لای موهایم کرد اسم کوچک من را صدا کرد و گفت سیگارش را برایش روشن کنم. حکم اخیر برای من به دلیل «تمرد از دستور رییس زندان» صادر شده است. آقای رئیسی آیا من باید سیگار او را روشن می‌کردم؟»

نرگس محمدی در این اتاق چهارشنبه شب پنجم خرداد با عنوان «زندانیان سیاسی زن از تحقیر و تعرض جنسی تا تنبیه بدنی» برگزار شد، تاکید کرد بازجویان می‌خواهند مقاومت زنان را بشکنند. این یک برنامه هدفمند است و این بازجوها برای شکستن مقاومت زنان زندانی، آموزش‌های سیستماتیک می‌بینند.

این فعال حقوق بشر با اشاره به روایت دیگری گفت: «با یک زن که با اتهامات اقتصادی بازداشت شده بود، هم سلولی بودم. او را به شدت آزار داده بودند، بازجو سینه‌های او را لمس کرده بودند، و این خانم به همین دلیل دچار مشکل اعصاب و روان شده بود.»

محمدی تاکید کرد تصور نکنید که بازجوها تنها به زنان غیر مذهبی توهین می‌کنند. بازجو به یک زن مذهبی که با مقنعه در زندان بود گفته بود «تو مگر زیرخواب نیستی؟» و بعد مبلغی پول در مقنعه او گذشته بود و گفته بود «این پول را بگیر و یک شب هم زیرخواب من باش».

۰۶ خرداد، ۱۴۰۰

وضعیت «فقر» در ایران؛ ۳۱ درصد خانوارها زیر «خط فقر درآمدی»

 

وضعیت «فقر» در ایران؛  ۳۱ درصد خانوارها زیر «خط فقر درآمدی»

عضو شورای سیاست‌گذاری همایش ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی می‌گوید: در بخش مسکن، دولت ایران برنامه‌ای برای مسکن فرودستان ندارد در حالی که دولت طبق قانون اساسی موظف می باشد برایشان مسکن تهیه کند چرا که یکی از آیتم‌های مهم رفاه اجتماعی است.

به گزارش ایسنا، محمدحسین شریف‌زادگان- عضو شورای سیاست‌گذاری همایش ملی «ایران ۱۴: رفاه و تأمین اجتماعی» که با هدف هم‌اندیشی درباره آموخته‌های سیاستی از رخدادهای تاریخی حوزۀ رفاه و تأمین اجتماعی در ایران قرن چهاردهم خورشیدی در سال پایانی این سده، توسط موسسۀ عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه رفاه اجتماعی ایران مسائل زیادی دارد، گفت: اول اینکه در ایران هنوز تکلیف نظریه عدالت مشخص نیست و نظریه عدالت امروزه به امر مدرن و جدید تبدیل شده و به مسئله جامعه مدنی ارجاع می‌شود. در واقع عدالت مفهوم فراگیری پیدا کرده و مصداقی شده است و هنوز در ایران تکلیف نظریه عدالت در سطح حکومت روشن نیست و ما نظرات مختلف می‌گوئیم و بعضی اوقات دیدگاه‌هایی داریم که ممکن است زیبا باشد، ولی مربوط به دورانهای بسیار گذشته است و هنوز نتوانستیم خود را با شرایط مدرن جدید تطبیق دهیم، بنابراین تکلیف نظریه عدالت در ایران نامشخص است.

سیاست رشد اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی هنوز جزو دیدگاه های رسمی کشور نشده 

وی ادامه داد: دوم اینکه نتوانستیم رابطه رشد اقتصادی را با عدالت اجتماعی در ایران، این رابطه وسیع و روشن را معلوم کنیم. اغلب کشورها این را به طور رسمی روشن کردند و ما هنوز این را روشن نکردیم. ما سه نظریه رشد اقتصادی و سپس عدالت اجتماعی و عدالت اجتماعی و سپس رشد اقتصادی و رشد اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی را اتخاذ نکردیم و درحالت پاندولی به سر می‌بریم. به نظر می‌آید که سیاست رشد اقتصادی همراه با عدالت اجتماعی برای ایران مناسب باشد اما هنوز این جزو دیدگاه‌های رسمی کشور ما نیست.

۰۵ خرداد، ۱۴۰۰

قریشی: صلح در خاورمیانه بدون حل مسئله فلسطین برقرار نخواهد شد

 

قریشی: صلح در خاورمیانه بدون حل مسئله فلسطین برقرار نخواهد شد

به گزارش خبرنگار دفاتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس؛ «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: هیچ پایگاه آمریکایی در زمان نخست‌وزیری «عمران خان» در پاکستان ساخته نخواهد شد.

وی در جلسه مجلس سنای این کشور گفت: هیچ پایگاه نظامی و هوایی برای هواپیماهای بدون سرنشین و یا بالگردهای آمریکایی در خاک پاکستان ساخته نمی شود.

قریشی افزود: تلاش‌ها برای برقراری صلح و آتش بس در منطقه توسط پاکستان و برخی کشورهای مسلمان موفقیت آمیز بوده و جامعه جهانی باید بیدار شود تا استراتژی مشترکی را برای حل این مسئله اتخاذ کنند. صلح در خاورمیانه بدون حل مسئله فلسطین برقرار نخواهد شد.

به گفته وی، مسئولیت صلح و امنیت جهانی به عهده شورای امنیت است. رئیس‌جمهور مجمع عمومی سازمان ملل در سفری 2 روزه به پاکستان می آید و در آنجا روند مذاکرات را ادامه می دهد.

با ویژگی های شگفت انگیز اندروید ۱۲ آشنا شوید

 با ویژگی های شگفت انگیز اندروید 12 آشنا شوید [همه آنچه از اندروید 12 می‌دانیم]

چند روزی است که گوگل اولین پیش نمایش Android 12 را منتشر کرده و این فرصت برای همه فراهم شده تا این آپدیت جدید را بررسی کنند و نظرات خود را عنوان کنند. به نظر می‌رسد که اتفاق نظر کلی این است که اندروید ۱۲ ممکن است یکی از بزرگ‌ترین به روزرسانی‌ها در قلمرو اندروید باشد، حتی اگر تغییرات اساسی را همراه با خود به ارمغان نیاورد.

اگر به این فکر می‌کنید که در اواخر امسال قرارست چه چیزهایی در اندروید ۱۲ پیدا کنید، ما در مجله ۱۹کالا تقریباً همه تغییرات «عمده» را جمع بندی کرده‌ایم. در ادامه با ما همراه باشید تا در دنیای اندروید ۱۲ گشتی بزنیم.

قابلیت‌های جدید و تغییرات اندروید ۱۲

ارائه قابلیت نیمه شفاف در همه جا

به یک دلیل، به نظر می‌رسد که گوگل در تلاش است تا یکی از بزرگترین تغییرات اساسی را در ظاهر و جلوه بصری انجام دهد تا تجربه کاربری لذت بخشی را به کاربران القا کند. شاید این تغییر به اندازه نسخه Material Design نباشد، اما به محض نصب پیش نمایش Android 12، می‌توانید تغییرات را مشاهده کنید.
در سال‌های گذشته، اعلان‌های اندروید با پس زمینه سفید یا سیاه ارائه می‌شد. اکنون، این پس زمینه به نیمه شفاف تغییر کرده که بسته به تم سیستم گوشی شما، تن آبی رنگ دارد.

اندروید 12
اندروید ۱۲ برای سامسونگ

 ابزار جدید ساخت تم

دستکم ۱۳ تجمع اعتراضی برگزار شد

 


خبرگزاری هرانا 
امروز سه‌ شنبه ۴ خرداد، جمعی از مالباختگان شرکت آذویکو در خیابان‌های اطراف وزارت صمت در تهران، گروهی از کارگران مأمور از وزارت نفت به هلدینگ خلیج فارس در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی، شماری از کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران در مقابل ساختمان قوه قضائیه، جمعی از فرهنگیان خرید خدمت و شماری از کارکنان مدت موقت وزارت نفت در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، گروهی از کارکنان و بازنشستگان بیمارستان امام خمینی البرز در مقابل سازمان همیاری و شهرداری‌های این استان، تعدادی از اهالی روستای بارانگرد از توابع شهرستان باغملک در مسیر اهواز به ایذه، تنی چند از کشاورزان بخش گمبوعه از توابع اهواز در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی گمبوعه، تعدادی از دانشجویان مرکز آموزش عالی استهبان در این مرکز آموزشی، تنی چند از بازنشستگان کارخانه پارس متال در مقابل دفتر روزنامه قانون در تهران، گروهی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب این استان، جمعی از سهامداران زیان دیده بازار بورس در مقابل سازمان بورس اوراق بهادار در تهران و گروهی از کشاورزان اصفهان در این شهر با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌ شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰، جمعی از مالباختگان شرکت آذویکو در خیابان‌های اطراف وزارت صمت دست به تجمع زدند.

۰۴ خرداد، ۱۴۰۰

برنامه های خصوصی است .

 

برنامه های خصوصی است .
سلاح های مورد حمایت #ایران .. هواپیماهای بدون سرنشین #اسرائیل را از غزه تهدید می کنند.
به نظر می رسه موشک های پرتاب شده از غزه تنها موشک هایی نیستند که در حال حاضر اسرائیل را نگران کرده اند
May be an image of 1 person and text

Salahuddin Poya, Babur Rasuli and 3 others

انتقال قرقبان مصدوم سمنانی به تهران

 

انتقال قرقبان مصدوم سمنانی به تهران

با دستور رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرقبان شهرستان میامی استان سمنان که با ضربه تبر بیهوش و لاله گوش وی بریده شد، برای ادامه درمان به تهران منتقل شد.

به گزارش ایسنا صبح امروز بنا به درخواست رییس سازمان جنگل‌ها، ولی نادری – قرقبان مصدوم – از بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود به وسیله یک دستگاه آمبولانس به بیمارستان طالقانی  تهران منتقل شد و کار مداوای او هم اکنون در حال پیگیری است.

مسعود منصور از سرهنگ علی عباس‌نژاد – فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور – خواست پرونده قضایی این قرقبان را تا حصول نتیجه پیگیری کند و فرد متخلف به سزای اعمال خود برسد.

وی افزود: سازمان جنگل‌ها کار مداوای این قرقبان را تا پایان پیگیری می‌کند و در زمینه درمان هیچ کوتاهی نخواهد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها بامداد روز گذشته «ولی نادری» – قرق‌بان یگان حفاظت منابع طبیعی استان سمنان – در شهرستان میامی هنگام انجام‌ وظیفه و دفاع از مراتع از سوی فرد متخلف به ضرب تبر بی‌هوش شد و پس از آن ضارب، این مامور یگان حفاظت را از ناحیه پا مجروح کرد و لاله گوش وی را نیز برید.

نامه اعتراضی اتحادیه بین المللی صنایع غذائی و هتلها (ای یو اف) به مقامات ایران ۲۱ می ۲۰۲۱ برای آزادی فوری محمود صالحی و عثمان اسماعیلی

عثمان اسماعیلی و محمود صالحی دو فعال کارگری

آقایان عزیز ، به نمایندگی از بیش از ۲٫۵ میلیون عضو ما در سراسر جهان ، IUF خواستار آزادی فوری دو مدافع حقوق کار گران ، محمود صالحی و عثمان اسماعیلی ، دستگیر شده در ۱۶ مه پس از احضار به دادستانی در سقزهستیم طبق اطلاعات ما ، این دو متهم به انتشار اطلاعات مربوط به جشن ۱ مه هستند ، روزی که بیش از یک قرن توسط کارگران در سراسر جهان جشن گرفته می شود. برای سالهای زیادی ، آقای صالحی به دلیل دفاع از حقوق کارگران مورد آزار و اذیت ، بازداشت و بارها زندانی شده است. حقوق اساسی کارگران برای آزادی تشکل ، حقوقی که در اسناد حقوق بین الملل از جمله کنوانسیون های سازمان بین المللی ملل متحد تعیین شده است. ILO در گذشته توجه به وضعیت آقای صالحی را در زمینه نقض این حقوق جلب کرده و خواستار احترام به حقوق کارگران شده است. آزار و اذیت ، دستگیری و زندانی کردن مدافعان حقوق کار گر، تنشهای عمیق اجتماعی و اقتصادی ایران را برطرف نخواهد کرد. برعکس ، این تنش ها فقط وقتی شروع به کار می کنند که کارگران در استفاده از حقوق اساسی خود آزاد نباشند. IUF از دولت شما می خواهد که فوراً و بدون قید و شرط آقای صالحی و اسماعیلی را آزاد کنید. وضعیت سلامتی محمود صالحی نا مناسب است و به پزشکی منظم نیاز دارد. 

۰۳ خرداد، ۱۴۰۰

اخبار اعتراضات و تجمعات اعتراضی و اعتصاب در ایران

 

پرداخت بخشی از مطالبات کارگران روزمزد پتروشیمی ایلام

کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام از پرداخت بخشی از مطالبات مزدی خود خبر دادند. یکی از آنها در گفتگو با ایلنا می‌گوید: «هنوز حقوق فروردین و اردیبهشت خود را دریافت نکرده‌اند.در روزهای گذشته، حقوق اسفندماه سال ۱۳۹۹ واریز شده است. اما حقوق فروردین و اردیبهشت سال جاری را طلبکاریم و امیدواریم هرچه زودتر مطالبات مزدی ما پرداخت شود

این افراد که در هر ماه، تنها پانزده روز کار می‌کنند، می‌گویند حقوق ما، نصف حقوق کارگران تمام وقت است و نباید برای دریافت این حقوق ناچیز، ماه‌ها در انتظار بمانیم.

کارگران معترض با بیان اینکه با دستمزد دریافتی حتی نیمی از هزینه‌های زندگی قابل تامین نیست، خواسته اصلی خود را پرداخت حقوق کارگران روزمزد بعد از پایان کار اعلام کرده‌اند: «ما توقع داریم بلافاصله بعد از اینکه پانزده روز کارمان تمام شد، دستمزدمان را دریافت کنیم و چند ماه برای دریافت حقوق روزمزدی خود منتظر و معطل نمانیم

کارگران روزمزد که در بخش تعمیرات پتروشیمی ایلام مشغول به کار هستند؛ طرف قرارداد یک شرکت پیمانکاری بوده و قرارداد مستقیم با پتروشیمی ندارند. آنها توقع دارند بر عملکرد پیمانکاران نظارت بیشتری اعمال شود.

بررسی طرح طبقه بندی مشاغل در حفاری

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران از بررسی طرح طبقه‌بندی مشاغل پیمانکاری صنعت نفت در این شرکت خبر داد.

حمیدرضا گلپایگانی روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه جاری در نشست تخصصی که به این منظور برگزار شد، گفته است: «این طرح در نیمه دوم سال ۹۹ جهت نیروهای پیمانکاری شاغل در پیمان‌های مستمر غیر پروژه‌ای مطابق بخشنامه مقام عالی وزارت نفت و دستورالعمل اجرایی بخشنامه، ارائه شد

ناهید کیانی، تنها سهمیه المپیک تکواندوی بانوان ایران را برای المپیک توکیو کسب کرد

 

ناهید کیانی تنها سهمیه تکواندوی بانوان ایران برای حضور در المپیک توکیو را کسب کرد

ناهید کیانی تنها سهمیه تکواندوی بانوان ایران برای حضور در المپیک توکیو را کسب کرد

ناهید کیانی، ملی‌پوش تیم تکواندوی ایران، در رقابت‌های گزینشی المپیک و صعود به مرحله نهائی، تنها سهمیه المپیک برای تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در المپیک توکیو را کسب کرد. این ملی‌پوش ایرانی پس از کسب سهمیه المپیک گفت: با تغییر وزن المپیکی ریسک کردم و اعتقاد داشتم کسب سهمیه المپیک حق من است.

ناهید کیانی، دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی، با پیروزی در برابر حریف اردنی خود در رقابت‌های گزینشی المپیک و صعود به مرحله نهائی به تنها سهمیه المپیک برای تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در المپیک توکیو دست یافت.

در ادامه رقابت‌های روز دوم و پایانی تکواندوی گزینشی المپیک قاره آسیا به میزبانی امان پایتخت اردن، ناهید کیانی، نماینده وزن ۵۷ کیلوگرم ایران در مرحله نیمه نهایی در برابر نماینده اردن به برتری رسید.

ناهید کیانی، پس از سارا خوش جمال فکری (پکن ۲۰۰۸)، سوسن حاجی پور (لندن ۲۰۱۲) و کیمیا علیزاده (ریو ۲۰۱۶)، چهارمین بانوی تکواندوکار ایرانی است که موفق به کسب سهمیه المپیک می‌شود.

یک روز پیش از ناهید کیانی، مهلا مومن‌زاده، در وزن ۴۹ کیلوگرم تکواندوی بانوان ایران با شکست در مقابل حریفی از چین‌تایپه، در مرحله نیمه نهائی رقابت‌های گزینشی المپیک شکست خورد و از کسب سهمیه المپیک بازماند.

۱۴ اردیبهشت، ۱۴۰۰

۶۷ میلیون ایرانی دیگر توان خرید برنج ندارند

 

تنها ۱۵ میلیون نفر در ایران هنوز می‌توانند به راحتی برنج بخرند- همشهری

دبیر انجمن واردکنندگان برنج از کاهش مصرف برنج به دلیل گرانی آن خبر داد

مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج به روزنامه همشهری گفت که ۶۷ میلیون ایرانی دیگر توان خرید برنج برای مصرف روزانه‌شان را ندارند. او گفت: «افزایش قیمت برنج باعث شده از جمعیت ۸۲ میلیون نفری مردم ایران فقط ۱۵ میلیون نفر بتوانند به راحتی برنج بخرند و از امکان مصرف این محصول مغذی برخوردار باشند.»

پیش‌تر نیز مرکز آمار ایران در گزارش سالیانه تورم، نرخ رشد تورم در برنج خارجی در بازی زمانی پایان سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۳۹۹ را ۱۵۰ درصد اعلام کرده بود.

براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران در مورد تورم کالاهای اساسی، قیمت برنج ایرانی از اسفند ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۳۹۹ از هر کیلو به طور متوسط ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان به ۳۵ هزار تومان رسیده و تورم آن ۴۷.۵ درصد بوده است.

البته این قیمت‌ها که مبنای محاسبه مرکز آمار ایران قرار گرفته است با آنچه در بازار وجود دارد تفاوت قابل توجهی دارد. هم‌اکنون قیمت برنج ایرانی به صورت میانگین بین ۴۰  تا ۵۰ هزار تومان است.

در مورد برنج های خارجی از هر کیلو در اسفند ۱۳۹۸ به طور متوسط ٩٧٠٠ تومان به ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است. بر این اساس هر کیلو برنج خارجی با افزایش قیمت ۱۵۰ درصدی در پایان سال گذشته مواجه بود.

در مورد قیمت برنج خارجی در بازار هم، اعداد با آنچه در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود تفاوت دارد. هم‌اکنون هر کیلو برنج هندی در بازار ۲۶ تا ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مسیح کشاورز درباره امنیت غذایی مردم هم هشدار داده و گفته است: «طبق آمار‌ها و برآورد‌ها تا ۷۰ میلیون نفر از جمعیت ایران در دهک‌های متوسط و ضعیف درآمدی دسته‌بندی می‌شوند. افزایش قیمت برنج باعث شده حداکثر تا ۱۵ میلیون نفر که دستشان به دهانشان می‌رسد، از امکان مصرف این محصول مغذی برخوردار باشند. در شرایطی که وضع قیمت اقلام پروتئینی مثل گوشت، مرغ و تخم‌مرغ هم خراب است، کاهش مصرف برنج اصلا خبر خوبی نیست. تغییر احتمالی شرایط آب و هوایی و افت تولید در سال‌جاری، می‌تواند وضع را از این هم بدتر کند و با افزایش بیشتر قیمت‌ها حذف برنج از سفره‌ها را سرعت بخشد.»

۱۳ اردیبهشت، ۱۴۰۰

“قدرت خرید مردم ایران به کمتر از نصف سه سال پیش کاهش یافته تا منافع بنگاه‌های رانتی تأمین شود”

 

به گفتۀ احسان سلطانی اقتصاددان در ایران : “قدرت خرید مردم کمتر از نصف سه سال پیش است” و “در این میان ٩۵ درصد مردم قادر به افزایش مصرف خود نیستند” در حالی که همین قدرت خرید اندک نیز “نسبت به تورم ۳٠ تا ۵٠ درصدی کاهش [مضاعف] یافته است.” اقتصاددان ایرانی در جای دیگری از سخنانش افزوده است که “اوضاع کنونی به کام شرکت‌های خصولتی مثل فولاد و فلزات اساسی و پتروشیمی‌هاست” که از رانت ارز و منابع برخوردار هستند.

احسان سلطانی، اقتصاددان و پژوهشگر حوزۀ صنعت، در گفتگو با ایلنا، ادعای وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت روحانی را رد کرده که مدعی است در ٩ ماه اول سال ٩٩ ایران برغم تحریم‌ها و کرونا ٧ درصد رشد صنعتی داشته است.

احسان سلطانی با استناد به آمار گفته است : “در سال ٩٩ واردات مواد اولیه و قطعات صنعتی نسبت به سال ٩۶ نصف شده است” و در نتیجۀ آن “حجم تولید صنعتی ایران طی سه سال کاهش یافته است”، هر چند “یک عده آمار می‌دهند که تولید صنعتی ایران در ٩ ماه اول سال گذشته ٧ درصد افزایش داشته است.” به گفتۀ احسان سلطانی میان این کاهش تولید صنعتی، افزایش نرخ ارز و سلطۀ بنگاه‌های رانتی یا “خصولتی” بر اقتصاد ایران رابطۀ مستقیم وجود دارد. او گفته است که “افزایش بی رویه و غیرمنطقی نرخ ارز برای حفظ منافع همین بنگاه‌های رانتی صورت گرفته است.”

به گفتۀ اقتصاددان ایرانی “آنچه در اقتصاد ایران اتفاق افتاده کاهش محسوس قدرت خرید مردم است” و در عین حال، عدم افزایش دستمزدها متناسب با رشد قیمت‌ها است. به گفتۀ احسان سلطانی “افزایش موجودی انبار” به دلیل فقدان “قدرت خرید مردم” و “بالا نرفتن میزان مصرف است.” احسان سلطانی سپس افزوده است که در حال حاضر “قدرت خرید مردم کمتر از نصف سه سال پیش است” و “در این میان ٩۵ درصد مردم قادر به افزایش مصرف خود نیستند” در حالی که همین قدرت خرید اندک نیز “نسبت به تورم ۳٠ تا ۵٠ درصد کاهش [مضاعف] یافته است.”

احسان سلطانی گفته است : “بحران حقیقی که با آن مواجه هستیم کاهش قدرت مصرف مردم است. [ولی] برای بنگاه‌های پتروشیمی، تولید فولاد  و مواد اولیه و خام این کاهش قدرت مصرف مهم نیست، زیرا که آنها از رانت منابع برخوردارند و سودهای کلان می‌برند و به زیر قیمت صادر می‌کنند.” به گفتۀ اقتصاددان ایرانی نتیجۀ این وضع اما نابود شدن بنگاه‌های خصوصی است که با بحران تقاضا در نتیجۀ افت شدید قدرت خرید و مصرف مردم روبرو هستند.

۱۲ اردیبهشت، ۱۴۰۰

افزایش جریمه قطع درختان جنگلی پس از ۵۳ سال

 

مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از افزایش عوارض قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات پس از ۵۳ سال خبر داد.

اصغر احمدی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اصلاح ماده ۱۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع اظهار کرد: بر اساس این ماده قانونی برای قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات عوارضی تعیین شده است اما این قانون در سال ۱۳۴۶ تدوین شده بود و متاسفانه بند مرتبط با اخذ عوارض آن تاکنون اصلاح یا به‌روز رسانی نشده بود.

وی با بیان اینکه از این‌رو مبالغی که در ماده ۱۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع پیش‌بینی شده بود ارزش چشمگیری نداشت، تصریح کرد: اخیرا هیات وزیران به استناد ماده ۶۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب سال ۱۳۸۰ – عوارض قطع درختان جنگلی در اراضی متعلق به اشخاص و مستثنیات را اصلاح کرده است.

به گفته مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر این اساس عوارض مرتبط با قطع درختان رده یک – که در قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع به آن‌ها اشاره شده است، ازجمله ارس، شمشاد، سرخدار، گردو، زربین و آزاد در مستثنیات به ازای هر متر مکعب یک میلیون و چهارصد هزار ریال تعیین شده است.

احمدی ادامه داد: از سویی دیگر افراد برای قطع درختان رده دو در قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگلها و مراتع ازجمله راش، بلوط، زبان گنجشک، ملچ، افرا، شیردار، آلوکک، توسکا و نمدار در اراضی و مستثنیات خود به ازای هر متر مکعب باید مبلغ یک میلیون و ۱۷۲ هزار ریال را به‌عنوان عوارض به دولت پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: برای قطع درختان رده سه ازجمله اوجا، سفیدپلت، کلهو، ممرز و… عوارض تعیین شده به ازای هر مترمکعب ۷۰۰ هزار ریال است.

توتال در پی خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها به فعالیت خود در ایران پایان داد

 



مدیر مالی شرکت نفت و انرژی توتال گفت به دلیل نامشخص بودن وضعیت تحریم‌ها بر ایران در حال حاضر در نظر ندارد به آن کشور بازگردد-MARTIN BUREAU / AFP

ژان پیر سبریر مدیر مالی شرکت نفت و انرژی توتال فرانسه روز پنجشنبه گفت این شرکت به دلیل نامشخص بودن وضعیت تحریم‌ها بر ایران، در حال حاضر در نظر ندارد به آن کشور بازگردد.

این غول فرانسوی انرژی جهان، پس از اجرای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ فعالیت خود را در ایران آغاز کرد، اما در پی خروج آمریکا از توافق و بازگشت تحریم‌ها، به فعالیت خود در ایران پایان داد.

به دنبال اعلام رسمی دولت آمریکا به خروج از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، بسیاری از شرکت‌های خارجی که پس از حصول برجام به ایران بازگشته بودند، از بیم تحریم‌ها ایران را ترک کردند.

توتال نیز که قبلا سابقه حضور در ایران را داشت و بزرگترین قرارداد گازی ایران پس از برجام را به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی امضا کرد، یکی از این شرکت‌ها بود.

با وجود جذابیت بازار ایران برای شرکت‌های فعال در حوزه انرژی، مشخص نبودن وضعیت تحریم‌ها، با وجود آغاز مذاکرات برای احیای برجام، مانعی برای تصمیم‌گیری شرکت‌های خارجی است.

دولت جو بایدن اعلام کرده است که قصد دارد در ازای پیروی کامل ایران از تعهدات هسته‌ای خود، به برجام بازگردد و مذاکرات غیرمستقیمی را با میانجیگری اتحادیه اروپا با ایران آغاز کرده است.

۱۱ اردیبهشت، ۱۴۰۰

آرش صادقی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد

 


آرش صادقی، زندانی سیاسی امروز شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. آزادی وی دقایقی پیش با اعمال بخشنامه کاهش مجازات حبس تعزیری و پس از تحمل ۵ سال و شش ماه حبس صورت گرفته است. آرش صادقی در ایام زندان به نوع بدخیم سرطان استخوان به نام کندروسارکوما دچار شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، آرش صادقی، زندانی سیاسی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

آزادی آقای صادقی با اعمال بند پ ماده ۱۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و پس از تحمل ۵ سال و ۶ ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی صورت گرفته است.

او پیشتر توسط دادگاه انقلاب به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شد که از این میزان با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۷ سال و ۶ ماه از آن قابل اجرا بود. با وجود اجرایی شدن ۴ سال حبس تعلیقی پیشین آقای صادقی، پس از تجمیع احکام صادره همان ۷ سال و شش ماه قابل اجرا بوده است. این حکم با اعمال قانون کاهش مجازات تعزیری به ۵ سال و ۶ ماه حبس کاهش پیدا کرد.

دست‌کم ۳۰ نفر در تجمعات روز کارگر در تهران بازداشت شدند

 

استان‌وایر– نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی دست کم ۳۰ نفر را در تجمعات روز جهانی کارگر در تهران بازداشت کرده اند.

بر اساس ویدیوهایی که اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر کرده است، نیروهای امنیتی و انتظامی در مقابل و خیابان‌های اطراف ساختمان وزارت کار در تهران حضور دارند و در تلاش هستند که از برگزاری هر نوع تجمعی جلوگیری کنند.

تجمع‌ روز جهانی کارگر در شهرهای کرج، کرمانشاه، شوش، مشهد و تبریز و سنندج نیز برگزار شده است.

گزارش‌ها از بازداشت شماری از شرکت کنندگان در این تجمعات در شهر سنندج حکایت دارد.

شیث امانی، عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و نماینده سابق کارگران کارخانه نساجی کردستان از جمله بازداشت شدگان در سنندج است.

تجمع‌های روز جهانی کارگر در شرایطی برگزار می‌شود که دستگاه‌های امنیتی به ویژه وزارت اطلاعات،‌ فعالان کارگری و صنفی را از شرکت در آنها منع کرده بودند.

ماموران وزارت اطلاعات دو روز پیش در تماس‌ تلفنی با اعضای «اتحادیه آزاد کارگران ایران»، از جمله جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی، به آنان گفته بودند که حق برگزاری یا شرکت در تجمع مربوط به این روز را ندارند.

بر اساس گزارش «اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران در ایران»، طی یک سال گذشته، در مجموع هزار و ۷۷۹ مورد اعتراض کارگری در ایران به وقوع پیوسته که بالاترین رقم در هفت سال گذشته است.

اوضاع وخیم زندگی کارگران در ایران، به ویژه پس از گسترش همه‌گیری کرونا و بیکار سازی آنان از دلایل اصلی گسترش اعتراضات کارگری در ایران به شمار می‌رود.