استان وایر– یک معلم خراسانی از حضور در پستهای مدیریتی و حساس محروم شد.
«عبدالرضا قندهاری» که معلم و مدیر یکی از مدارس نیشابور، دانشآموخته جامعهشناسی است، به دلیل شرکت در تجمعات صنفی و انتقاد به وضعیت عمومی جامعه و آموزش و پرورش، با اتهام «تبلیغ علیه نظام»، توسط هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش خراسان رضوی به استناد بند «و» ماده ۹ تخلفات اداری، از مهر ۱۴۰۰ به مدت دو سال از هرگونه پست مدیریتی محروم شده است.
«نصرت بهشتی»، معلم بازنشسته و فعال صنفی فرهنگیان خراسان رضوی از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «منصوری» برای اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان محکوم شده است. محاکمه او در مدت دو روز در این شعبه مشهد انجام شد. این در حالی است که جلسه روز دوم دادگاه بدون حضور وکیل برگزار شده بود.
وکیل بهشتی علت عدم حضور خود را بیاطلاعی از برگزاری دادگاه عنوان کرد.
سندیکاهای کارگری سوئد خواستار آزادی اسماعیل عبدی شدند
شش سازمان کارگری سوئد در یک بیانیه مشترک، خواستار بسته شدن پرونده قضایی «اسماعیل عبدی» و لغو احکام صادره علیه این معلم زندانی شدند. در این بیانیه مشترک، درخواست آزادی فوری همه فعالان کارگری زندانی و تصویب و اجرای مقاولهنامههای حقوق بشر سازمان ملل متحد و مقاولهنامههای ۲٣، ٨٧ و ٩٨ سازمان «جهانی کار» از سوی جمهوری اسلامی نیز آمده است.
«سازمان مرکزی کارگران سوئد»، «ال او»، «سندیکای کارگران حمل و نقل سوئد»، «اتحادیه فلز سوئد»، «اتحادیه کمونال (شهرداریها)» و «اتحادیه سراسری معلمان سوئد» در بیانیه مشترک خود با اشاره به پروندههای قضایی اسماعیل عبدی، دبیرکل «کانون صنفی معلمان ایران»، نوشتهاند: «دوره محکومیت این عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان از تیرماه سال ۱۳۹۴ آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. این در حالیاست که او با انواع بیماریها همچون آسم و فشارخون دست به گریبان است. او تاکنون سه بار در اعتراض به صدور احکام امنیتی برای فعالان صنفی معلمان و کارگران اعتصاب غذا کرده که موجب تشدید بیماریهای او شده است.»
در این بیانیه تاکید شده است: «این اولین بار نیست که در ایران، دفاع از حقوق معلمان و کارگران مشمول صدور چنین احکام ظالمانهای میشود.»
سندیکاها و سازمانهای امضا کننده این بیانیه میگویند: «اسماعیل عبدی برای افزایش حقوق معلمان که همچون کارگران در ایران زیر خط فقر و به دشواری روزگار میگذرانند، فعالیت کرده و زندانی شده است. ما بر این باوریم که ایشان برای دفاع از آموزش و پرورش رایگان و برابر برای همه کودکان ایران و اعتراض به خصوصی سازی و کالایی شدن آموزش در ایران در قالب یک اتحادیه فعالیت کرده است. صدور این احکام و پافشاری لجوجانه بر اجرای آنان بسیار ظالمانه و مغایر با رعایت ابتداییترین حقوق انسانی و مقاوله نامههای بنیادین سازمان جهانی کار است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما مصرانه از شما میخواهیم که این احکام را که هیچ مبنای قضایی، حتی بر اساس قوانین به رسمیت یافته خودتان هم ندارد را فورا لغو و اسماعیل عبدی را بدون هیچ قید و شرطی، از جمله سپردن وثیقه مالی آزاد کنید. پرونده قضایی اسماعیل عبدی باید به طور کامل بسته شود.»
نویسندگان این بیانیه در پایان از حکومت ایران خواستهاند تا به جای صدور حکم زندان برای معلمان معترض، خواستههای آنان که در اعتراضات سراسری اخیرشان در ۸۰ شهر ایران به صراحت اعلام شده است را عملی کنند: «ما با دقت و پیگیرانه سرنوشت پرونده قضایی اسماعیل عبدی را دنبال میکنیم و با استفاده از روابط بینالمللی خود با نهادهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری برای حمایت بینالمللی از این خواست، از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم ورزید. سازمانهای کارگری سندیکایی و نمایندگان منتخب و اعضای آنها بدون ترس از خشونت، تهدید زندان و اخراج از کار اجازه فعالیت داشته باشند.»
توبیخ با درج در پرونده
«محمدرضا علیجانی»، معلم و فعال صنفی فرهنگیان مشهد به اتهام «توهین به کارکنان حراست آموزش و پرورش ناحیه یک مشهد و رهبر جمهوری اسلامی» توسط هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به طور غیابی به توبیخ با درج در پرونده محکوم شده است.
اداره کل تخلفات آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با صدور حکمی، بحث و گفتوگوی لفظی با کارکنان حراست آموزش و پرورش ناحیه یک مشهد و ظالم خوانده شدن رهبر از سوی متهم را مصداق بند یک ماده هشتم «قانون تخلفات اداری»، «رفتار خلاف شوون شغلی» دانسته و پیرو این اتهام، اقدام به صدور رای کرده است.
اعتراض معلمان خرید خدمات به تغییرات قراردادها
جمعی از معلمان خرید خدمات آموزش و پرورش استان قزوین، روز یکشنبه ۲۳ آبان در مقابل استانداری قزوین در اعتراض به تغییرات ایجاد شده در قراردادها و اختلال در دریافت حقوقهای خود تجمع کردند.
این معلمان که از سال ۱۳۹۳ وارد این طرح شدهاند، نسبت به برخوردهای سلیقهای در نحوه اجرای طرح و میزان حقوقهای خود معترض هستند. به گفته آنها، معلمان خرید خدمات با کمترین حقوق ماهانه، یعنی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مشغول به کار هستند. یکی از معلمان حاضر در تجمع به «صبح قزوین» گفته است: «حقوق ما را سر وقت پرداخت نمیکنند. برای مثال حقوقی که مربوط به مطالبات سال ۱۳۹۲ بوده را دو ماه پیش دریافت کردیم.»
استخدام در قالب طرح امین
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی «طرح اصلاح ماده الحاقی به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» در این وزارتخانه، با پیشنهاد «جبار کوچکی نژاد» موافقت کردند.
بر اساس این پیشنهاد، از این پس معلمان قرآن و امور فرهنگی و پرورشی (طرح امین) میتوانند با شرکت در آزمون آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی، به استخدام آموزش و پرورش درآیند.
این پیشنهاد در حالی تصویب شده است که چهار گروه خرید خدماتیها، مربیان پیش دبستانی، سرباز معلمان و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مدتها است برای استخدام بلاتکلیف بوده و معترض به بیعدالتی در تبدیل وضعیت شغلی خود هستند.
این افراد بین ۱۰ تا ۱۸ سال سابقه کار دارند که ماهانه صرفاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکنند و به امید استخدام در دورترین روستاها مشغول خدمترسانی هستند.